högerhand på pianotangenter

Guide: följ dessa steg när du lär dig spela piano

Var ska man börja om man vill lära sig spela piano? Har du bestämt dig för att lära dig piano men har ingen aning var du ska börja? Betyder ord som noter, musiknotation, rytm etc. ingenting för dig? Oroa dig inte! Vi kommer att förklara allt. Förr i tiden var det bara de mycket rika […]

25 augusti 20228 minuters läsmaterial

pianister

Guide: mest berömda pianisterna och kompositörerna

De mest berömda pianisterna i världen: en guide Att lära sig spela piano innebär att lära sig om musikalisk kultur på samma sätt som man lär sig om kulturen i ett visst land när man studerar ett språk. I den här artikeln ska vi titta på de mest berömda pianister och kompositörer genom århundradena samt […]

24 juli 20215 minuters läsmaterial

lära sig spela piano

Lära sig spela piano: allt du behöver veta och lite till

Lär dig spela piano med hjälp av vår guide Musik har visat sig minska stress och lugna själen. Att lära sig spela piano kan ha en lugnande effekt. Piano är dessutom fantastiskt att lyssna på eftersom det är mycket melodisk. Det är dock ett av de mest komplexa instrumenten och att lära sig spela piano […]

24 juli 20216 minuters läsmaterial

Lär dig spela piano

Hur man lär sig spela piano Självlärd, tillsammans med en lärare, på en musikskola: det finns flera olika alternativ att tillgå för den som vill lära sig spela piano! Med så många val tillgängliga finns Superprof till hands för att hjälpa till att tydliggöra saker och ting! En viktig sak att vara medveten om från början är […]

28 januari 20217 minuters läsmaterial

Har du alltid drömt om att spela piano?

Då har du kommit till rätt ställe! Våra erfarna pianolärare finns här för dig och ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper. Vi hjälper dig att nå din fulla potential, från din allra första lektion till dina professionella framträdanden. Superprof är Sveriges främsta plattform för privatundervisning i piano.

Vi har duktiga privatlärare för alla nivåer! Välj bland tusentals pianolärare runtom i Sverige och boka en pianolektion nära dig – eller varför inte hemma i ditt vardagsrum? På Superprof kan du även hitta lärare som undervisar online!

lär dig spela piano

Lär dig spela piano med hjälp av en handledare

Lär dig spela piano genom handledda lektioner Har du alltid drömt om att turnera världen med ett piano som Billy Joel eller spela Mozarts största symfonier i Carnegie Hall? Vill du, men vågar inte ta steget? Eller så kanske du inte vet var du ska börja? Om du läser den här artikeln kanske du fortfarande […]

24 januari 20216 minuters läsmaterial

Hitta jobb som privat pianolärare

Undervisa i piano: Allt du behöver veta för att bli pianolärare Du älskar att interagera med elever och att föra vidare dina färdigheter som pianist till dem. Det är så du kan veta att du skulle älska att ha pianoundervisning som din huvudsakliga sysselsättning, det finns massor av möjligheter att jobba som detta på nätet. […]

16 oktober 20207 minuters läsmaterial

Lär Dig Piano Med den Bästa Pianomusiken

Din Guide Till Musikhistoriens Främsta Pianister och Kompositörer Pianot är ett av våra favoritinstrument, kanske delvis för att det är så mångsidigt! Ett piano fungerar både som soloinstrument och till ackompanjemang, och du kan spela både jazz, pop, rock, musikal, blues, visor och klassisk musik på piano. Piano är ett bra instrument att börja spela […]

19 december 20197 minuters läsmaterial

Börja Ta Pianolektioner

Kom Igång med Privatlektioner i Piano “When I had nothing else, I had my mother and the piano. And you know what? They were all I needed.” - Alicia Keys Det är svårt att hitta någon som inte alls tycker om musik. Att spela piano är både en avkopplande och stimulerande aktivitet. När du har […]

15 november 20197 minuters läsmaterial

Pianot, världens bästa instrument

Pianot är ett omåttligt populärt och mångsidigt instrumentet, prova en kurs i Västerås. Det används i alla musikstilar och låter bra oavsett om du spelar enkla moderna melodier eller komplexa klassiska stycken. Att lära sig spela piano är därför något av det bästa du kan göra om du är intresserad av musik.

Man behöver inte vilja bli proffs, att spela piano är först och främst ett nöje. Alla nivåer, t.o.m nybörjare har kul från och med den första lektionen, vi lovar!

Lär dig att spela piano

Efter lite musikteori, och när du fått bättre koordination (när du kan spela med båda händerna samtidigt) samt lärt dig tre eller fyra ackord, har du kommit tillräckligt långt för ta dig an  många kända låtar. Har du något favoritstycke du drömmer om att lära dig? Kanske filmmusiken från Amélie Poulain, någon Beatles-låt eller månskenssonaten av Beethoven? Det låter kanske övermäktigt nu, men med rätt hjälp kan du lära dig liknande stycken snabbt!

Komplicerade rytmer som en vals eller jazz, att spela på gehör, improvisation eller att behärska alla skalor tar längre tid, men oroa dig inte – öva lite varje dag så ser du snabba framsteg! Målet med privatlektioner i piano är att du ska utvecklas, vad du än väljer att fokusera på. Pianolektioner kan även hjälpa dig att hitta din egna stil och lära dig tolka musikstycken på ett unikt sätt, ta en lektion i Uppsala.

Det är väldigt kul när man lärt sig experimentera med sin kreativitet. Privatundervisning tillåter dig att skapa din egen kursplan. Lektionerna är friare och mer flexibla jämfört med pianolektioner på en traditionell musikskola. Du behöver inte spela låtar du ogillar eller lära dig läsa noter om du inte vill. Så vad är haken? Det finns faktiskt ingen! Låt oss titta på hur du gör för att hitta din drömlärare i piano!

Ta pianolektioner med Superprof

Våra pianolärare har ofta en högre musikalisk utbildning (från ett universitet eller musikskola), samt många års erfarenhet av pianoundervisning. De brinner för pianomusik och tror på en elevcentrerad undervisning, de finns flera lärare i Göteborg. Våra lärare anpassar sig efter din nivå och undervisar alla åldrar. Oavsett om du är nybörjare eller spelat ett par år kommer du att hitta en lärare som motsvarar dina förväntningar. Lektionerna delas ofta upp i 30, 45, 60 eller 90 minuter.

Du kan välja om du vill ta lektioner veckovis, månadsvis eller boka en intensivkurs. Eftersom Superprof har ett stort utbud av lärare kommer du lätt hitta en som passar din budget. Varje lärare är unik och har en egen specialité. Medan några är experter på jazz, kanske andra är inriktade på improvisation eller klassisk musik. Gemensamt för alla pianolärare på Superprof är att de förstår vikten av en individuell kursplan och att lyssna till sina elevers önskemål.

Måste man ha ett eget piano?

När du bestämmer dig för att ta privatlektioner är det bra om du har ett eget piano, prova lektioner i Malmö. Att öva en liten stund varje dag är A och O om du vill se snabba framsteg. Det är lätt att glömma bort vad man lärt sig om man inte övar mellan lektionstillfällena. Om du inte har ett piano och inte vet vilket du bör köpa kan du rådfråga din pianolärare.

Vissa elever föredrar digitala pianon (som i regel är billigare och enklare att hantera) medan andra gärna skaffar ett klassiskt piano eller flygel. Kom ihåg att du vanligtvis måste stämma ditt piano varje år vilket medför en extra kostnad. Riktiga pianon är dessutom svårare att transportera om du flyttar i framtiden. Digitala pianon finns i olika prisklasser och modeller. Du kan hitta mängder av begagnade digitala pianon som sajter som Blocket.

Att ha ett eget musikinstrument är roligt och tillåter dig att öva varje dag. Om du har ett eget piano kan du dessutom ta lektioner hemma istället för hos din lärare. Du kan antingen boka en pianokurs med någon av Superprofs lärare nära dig, eller ta lektioner via nätet i exempelvis Stockholm. Oavsett vilket sorts piano du väljer kommer du aldrig att ångra ditt köp. Pianot kommer snabbt bli din käraste ägodel, det är vi säkra på!