Skulle du vilja involvera dig i en kör men oroar dig för din sångförmåga?

Att hitta en sångpedagog som kan hjälpa dig utveckla din röstteknik och öka ditt självförtroende är perfekt om du vill förbereda dig för att sjunga i kör.

Privata sånglektioner finns tillgängliga för studenter av alla åldrar och förmågor.

Oavsett om du vill ha dina lektioner under helgen, under dagen eller på kvällen så finns det privata musiklärare som har flexibla scheman - så det finns god chans att de kan anpassa sig efter dina behov!

Den andra frågan som ofta uppstår när man letar efter privathandledning handlar om kostnaden.

Privatlektioner har ett rykte om att vara dyra, men med tanke på det stora urval av lärare som finns så kan man hitta mer budgetvänliga alternativ tillgängliga också.

Privatlektioner är ovärderliga oavsett om man är nybörjare när det kommer till sång eller om man förbereder sig inför en audition.

Med goda kunskaper och yrkeserfarenheter som musiker kan sångpedagoger lära dig allt du behöver veta om sångtekniker, hur man utför andningsövningarna på ett korrekt sätt, att hålla en bra hållning, använda diafragman och kontrollera andningen för att skapa ett vibrato, samt att ta dig förbi din scenrädsla och bli en självsäker, uppträdande musiker!

Att hitta rätt sånglärare för just dig är avgörande för din framgång som sångare och som musiker! Superprof erbjuder många typer av lärare, testa att sök: sångpedagog stockholm,

Men hur mycket kommer sånglektionerna att kosta?

De bästa lärarna i Sång tillgängliga
Angelica
4,9
4,9 (14 recensioner)
Angelica
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Therése
5
5 (19 recensioner)
Therése
850 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Catrin
5
5 (12 recensioner)
Catrin
260 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ulf
5
5 (3 recensioner)
Ulf
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nadja
5
5 (9 recensioner)
Nadja
700 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kayoo
5
5 (3 recensioner)
Kayoo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Edita
4,8
4,8 (6 recensioner)
Edita
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Angelica
4,9
4,9 (14 recensioner)
Angelica
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Therése
5
5 (19 recensioner)
Therése
850 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Catrin
5
5 (12 recensioner)
Catrin
260 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ulf
5
5 (3 recensioner)
Ulf
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nadja
5
5 (9 recensioner)
Nadja
700 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kayoo
5
5 (3 recensioner)
Kayoo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Edita
4,8
4,8 (6 recensioner)
Edita
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Kostnaden för musiklektioner på Superprof

För att utveckla bra gehör och få en god känsla för rytmik rekommenderar man att sångare även lär sig ett musikaliskt instrument som kan hjälpa dem vänja sig vid att läsa noter och tänka på ett musikaliskt sätt.

Att kunna spela ett musikaliskt instrument är särskilt användbart för att bli van vid att framträda som solist, och om du spelar piano eller gitarr kommer du kunna ackompanjera dig själv längre fram!

Få ut som mest av din röstbegåvning genom att lära dig spela gitarr! (Källa: Unsplash)

Att kunna uppträda som solist öppnar många dörrar för dig i framtiden när det gäller talangshower eller gatumusicerande. Du kan dessutom skapa din egen showrutin om du är ute efter att ha en musikkarriär.

Det finns lärare för alla sorters musikaliska instrument på Superprof. Här är den ungefärliga kostnaden för olika instrument:

 • Piano: 250 SEK per timme
 •  Gitarr: 230 SEK per timme
 • Trumpet: 310 SEK per timme
 • Fiol: 230 SEK per timme
 • Trummor: 210 SEK per timme

Oavsett om du bestämmer dig för att använda ditt instrument i dina sånguppträdanden så kommer du att få värdefulla kunskaper som hjälper dig göra snabbare framsteg i din sångundervisning genom att lära dig spela ett instrument.

Självförtroende är nyckeln till framgång som musikstudent.

”Jag har fått privatlektioner av Eric I nästan ett år. Hans kommunikativa, tekniska och artistiska förmågor är vad som gör honom till en fantastisk musiklärare (och musiker). Han är öppensinnad, tålmodig, sympatisk och passionerad, omsorgsfull och noggrann. Han har gett mig det självförtroende jag behövde för att kunna utvecklas till nya nivåer”. - Alesia

Bortsett från att lära sig spela ett instrument så rekommenderar man även aspirerande sångare och sångerskor att utforska olika musikaliska genrer, så som pop, rock, klassisk musik, opera och jazz.

Sångpedagoger kan vägleda sina studenter genom det området också, men det enklaste sättet för elever att behagat sig med musikvärlden är höet enkelt genom att använda olika streaming-tjänster online, så som Spotify.

Att ha god kännedom om olika kulturer inom musikvärlden kommer att förbereda dig inför att arbeta med en hel rad olika stilar och rösttekniker i dina uppträdanden.

Kostnaden för sånglektioner på Superprof

Privatlektioner är det perfekta alternativet för den som vill ta sin sång till nästa nivå.

Det finns hundratals sånglärare på Superprof som erbjuder skräddarsydd sångträning till studenter av alla åldrar och nivåer, och i den takt som passar studenten.

Det självförtroende sånglärare ger sina elever är ovärderligt. (Källa: Unsplash)

För att få ut så mycket som möjligt av lektionerna med sina sånglärare behöver studenterna vara motiverade nog att ta inlärningen på allvar. Det innebär att de behöver hänge sig åt att öva båda på musikstyckena och sångövningarna varje vecka, mellan varje lektion.

Kostaden för privatlektioner varierar mellan olika regioner, men man kan även välja online-lektioner, då finns inte samma skillnad beroende på ort.

Även om kostaden kan se mer tilltalande ut i mindre orter samt städer så beror det främst på att det finns färre sånglärare tillgängliga.

Det kan vara en nackdel för den som har specifika mål med sånglektionerna eftersom att de kan behöva resa längre för att hitta en sångpedagog med kunskap inom rätt område.

Det finns ett par saker du bör överväga innan du börjar leta efter en sångpedagog - för att säkerställa att du hittar den lärare som är rätt för dig.

När du väl identifierat dina mål som musiker är det dags att börja leta efter en lärare. Ha dessa punkter i åtanke:

 • Lektionsinnehåll
 • Instruktionsnivå
 • Lärarens yrkeserfarenhet
 • Det geografiska avståndet mellan dig och din lärare
 • Lärarens kvalifikationer
 • Dina mål som sångare
 • Andra elevers recensioner på Superprof

Ju specifikare studentens målsättningar är, desto högre blir troligen kostnaden.

Eftersom att endast vissa sånglärare vet hur man kan förbereda studenter inför antagningsprov till musiklinjer på gymnasiet, auditions eller musikhögskolor så kostar deras tjänster ofta mer än de lärare som erbjuder en mer generell typ av sångträning.

Du kan även ta sånglektioner online!

Hur man sparar pengar genom att ta sånglektioner via Superprof

Vad kan man ta sig till om man hittar sin drömlärare, men kostnaden för sångundervisning ligger utanför ramarna för ens budget?

Superprof har samlat ett par tips om hur du kan minska kostaden för din sångträning!

Det är värt att vara medveten om att hela 92% av Superprofs handledare erbjuder en första lektion gratis!

Det innebär att du inte behöver spendera en enda krona precis i början!

För de elever som vill lära sig sjunga och vill lära sig mer om uppvärmningsmetoder, andningstekniker och andra röstövningar för att undvika att skada stämbanden (samt förbättra tonernas generella kvalitet) så finns det även grupplektioner.

Grupperna består oftast av 2-10 elever och är ett fantastiskt sätt att utvecklas som individ eftersom att man lär sig uppträda i en ensemble. Samtidigt är grupplektioner billigare än privatlektioner. Men se till att förbereda dig ordentligt inför varje lektion för att få ut så mycket som möjligt av den.

Spara pengar genom att dra nytta av Superprofs plånboksvänliga tips! (Källa: Unsplash)

För den mesta delen är det sångpedagogen som ansvarar för att organisera grupplektionerna. Därför är det extra viktigt att välja en sånglärare som passar just dig. När man bestämmer sig för att börja lära sig sång genom grupplektioner så parar läraren ihop en med andra elever som har liknande sångkunskaper. En grupp skulle kunna bestå av:

 • Nybörjare
 • Sångare på medelnivå
 • Avancerade sångare
 • Professionella sångare

Fördelarna med att lära sig sjunga i grupp är att man sätter upp gemensamma mål. En annan positiv aspekt är att en kör-ensemble ger dig möjligheten att hitta din egna rösttyp och bekanta dig med din rösts personliga klang.

Kostnaden för grupplektioner kan vara upp till 50% lägre än för privatlektioner.

En annan sak du kan göra för att minska kostnaden för din sångträning är helt enkelt att be läraren om ett bättre prisförslag. Var dock försiktig med hur du går till väga!

Istället för att organisera en timmes sånglektion med din lärare för 200 SEK så skulle du kunna be din lärare om att ha en och en halv timmes lektion för 250 SEK, istället för de 300 SEK det vanligtvis skulle kosta.

Det fungerar särkilt bra när det gäller intensiv-undervisning via Skype under skolloven. Aspirerande sångare kan även ta lektioner via Skype för en mindre kostnad.

Det är ett bra alternativ för den som bor i mindre befolkade områden eftersom att det enda som krävs är en dator, en stabil internet-uppkoppling, en webbkamera och en bra mikrofon.

Det finns många fantastiska skäl till varför man ska ta privatlektioner i sång, så låt inte priset hindra dig! Läs mer om att anlita en handledare i sång.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer/songwriter, volleybollspelare och språkälskare. Även en professionell drömmare.