Ökningen av språkinlärning över hela världen har gjort att spanska blir mer och mer populärt. Du kan välja att lära dig spanska med en handledare, på en språkskola eller till och med online. Men de flesta människors första möte med språket är i skolan som en del av den nationella läroplanen. Nationella utbildningssystem syftar i allmänhet till att utbilda studenter på främmande språk så att de kan klara sig själva om de reser utomlands. Och även om dessa system skiljer sig åt över hela världen kan vi se några övergripande mönster om vilken nivå av spanska som lärs ut i olika stadier av den nationella utbildningsprocessen.

De bästa lärarna i Spanska
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Luis alberto
Luis alberto
214 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (3 recensioner)
Denise
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Luis alberto
Luis alberto
214 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (3 recensioner)
Denise
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Lär dig spanska tidigt i din utbildning

Din första exponering när du lär dig spanska kommer mer än sannolikt att syfta till att låta dig förstå, skriva och prata traditionell- och konversationsspanska.

Spansk ordförråd, spansk grammatik, konjugation och stavning är bara en del av språkutbildningen!

Detta beror på att lära sig ett främmande språk till stor del baseras på talutbildning och spanska samtal. Och glöm inte vikten av att lära sig mer om spansk och sydamerikansk kultur. Helst bör eleverna sträva efter att förstå, interagera och uttrycka sig på det spanska språket. Utbildning på ett främmande språk öppnar dem för en annan kultur, och detta bör inte underskattas under hela ditt lärande. När de lär sig spanska kommer studenterna att skaffa sig ett värdefullt kommunikationsverktyg för att resa eller arbeta utomlands (särskilt de spansktalande länderna i Europa och Latinamerika: Spanien, Mexiko, Costa Rica, Argentina, Colombia etc). Generellt går spanska i den nationella läroplanen djupare in i språket, med mer frekvent utbildning i läsning och muntligt och skriftligt uttryck. Men oroa dig inte om landet du bor i inte erbjuder spanska förrän mycket senare i utbildningsprocessen. Du kan alltid ta lektioner med en handledare, men du bör se till att du väljer rätt spansklärare för dig.

Spanska språket och kulturen: En oumbärlig duo för att bli trespråkig!

Det spanska språket är en rik civilisation, full av viktiga historiska personer inklusive Salvador Dali och Frida Kahlo. Det består av vackra länder och landskap, från den livliga spanska huvudstaden Madrid till de mexikanska stränderna i Puerto Vallarta. Detta är anledningen till att studenter under hela grundskolan studerar att:

 • Tala om deras dagliga liv på spanska via berättande, förklaring, faktabeskrivning, debatter om aktuella händelser.
 • Kommunicera muntligt med artiga, vardagliga uttryck och fraser.
 • Analysera med hjälp av olika material och resurser, musik, poesi och filmer.
Lär dig spanska
Utbildning på ett främmande språk öppnar dem för en annan kultur, och detta bör inte underskattas under hela ditt lärande. Bild: Unsplash

Målet för de flesta spanska lärare centrerar runt 3 poäng:

 • Studera spanska för att uttrycka dig själv och förstå andra.
 • Studera spanska för att upptäcka och träffa andra.
 • Studera spanska för att utveckla argument.

Dessa tre poäng lägger till andra föreställningar som eleverna måste ta upp:

 • Daglig spansk ordförråd som har att göra med måltider, tid, familj, yrken, transport, antal, avstånd.
 • Konsten: spansk litteratur, musik, film och konst.
 • Geografiska punkter: berg, floder, landsbygd.
 • Arv: monument, spanska och sydamerikanska traditioner, gastronomi.

Om du planerar att ta ditt spanska lärande vidare, kanske till och med till universitetet, behöver du kompletterande instruktioner om spansk litteratur och andra kulturstudier, samt en mer noggrann utbildning i grammatik och konversation. Bäst att göra dessa flashcards redo så att du är redo för testerna som följer senare!

Ett främmande språk är inte bara en gruppering av ord, konjugeringar och grammatikregler!

På gymnasiet kan privata lektioner utöver den ordinarie spanska kursen bli användbara, särskilt för att förbereda sig för högskolans inträdesprov. Var dock noga med att ta reda på hur mycket spanska lektioner kostar! Du måste välja rätt handledare som hjälper dig att lära dig ett andra språk. För att göra det rekommenderar vi att du räknar ut dina förväntningar och kommunicerar detta tydligt till dina lärarkandidater. Frågor att diskutera är dina mål, hans eller hennes metod, platsen där du kommer att lära dig, etc. När du väl har hittat rätt handledare förbereder han eller hon personliga lektioner som hjälper dig att lära dig att prata spanska. Dina specifika behov, styrkor och svagheter kommer att avgöra den exakta sammansättningen av lektionen. Det betyder att fokus kan centreras kring spanska verb eller konversationsspanska, beroende på dig.

Spanska språkprogrammet i gymnasiet

När du blir äldre och har fler år med spanska under ditt bälte kan du naturligtvis förvänta dig att studera mer komplexa aspekter av språket. Målet är att studenterna ska ha en medelnivå på sin spanska. Här är fortfarande några punkter som eleverna kommer att lära sig:

 • Substantiv, suffix och artiklar.
 • Subjunktiva ofullkomliga och pluperfekta spänningar
 • Kvalificerande adjektiv, superlativ
 • Negation och begränsande konstruktion
 • Aspekter av handling
 • Personliga och opersonliga skyldigheter
 • Uttryck av lust, behov och ånger

När det gäller spansk civilisation kan studenter stöta på aspekter av följande på ett spanska test:

 • Spanien
 • Latinamerika
 • Viktiga städer i Spanien och Sydamerika
 • Legender och berättelser om den spansktalande världen
 • Ekonomiskt och socialt liv
 • Modernisering av städer
 • Det spanska inbördeskriget och dess hjältar
 • Nya familjeroller
 • Latinamerikanska diktatorer
Lär dig spanska
I slutet av sin utbildning ska eleverna kunna kommentera ett dokument och känna till historien och kulturen i spansktalande länder. Bild: Unsplash

Målet med gymnasieskolan är att göra eleverna mer självständiga i sitt spanska språk. De måste bli aktörer i inlärningsprocessen och inte bara åskådare! I slutet av gymnasiet bör eleverna helst kunna:

 • Delta muntligt i diskussioner med två eller flera personer.
 • Förstå majoriteten av verbala meddelanden: debatter, radioprogram, nyheter på tv etc.
 • Presentera, formulera eller anpassa ett arbete: syntes, presentation etc.
 • Kunna ge synpunkter och åsikter på spanska muntligt och skriftligt.

I slutet av sin utbildning ska eleverna kunna kommentera ett dokument och känna till historien och kulturen i spansktalande länder. De måste också kunna förstå mer komplicerade tal, muntligt presentera ett konstnärligt eller litterärt verk, delta i en debatt, diskussion eller till och med läsa en text. Studenter idag har tur eftersom de drar nytta av ny teknik som hjälper dem att lära sig spanska. Detta inkluderar en mängd olika YouTube-kanaler med spanska videor. Sådana kanaler erbjuder gratis spansklektioner, podcaster och en mängd andra spanska onlineverktyg.

Detta gör att de kan lära sig spanska snabbt.

YouTube-videor är fantastiska eftersom du i många fall kan höra orden som uttalas av en infödd. Detta ger dig en riktig bild av det spanska ordförrådet som du inte kommer att hitta i din lärobok. Istället för att lära dig konjugation på papper, lyssna på hur korrekt verbanvändning låter med dina egna öron! På YouTube kan du dra nytta av spanska tutorials (gjorda av spanskalärare, de som talar spanska som modersmål och spanska entusiaster) och hitta gratis lektioner och övningar på spanska.

Det finns ett stort utbud av YouTube-videor tillgängliga för att hjälpa dig.

Webbplatsen har över en miljard användare varje dag, så naturligtvis är innehållet stort och varierat. Några exempel inkluderar Maria Espanol, Spanish101pod.com, Professor Jason, ProSpanish, och Tu escuela de español!

Med alla dessa resurser har du allt du behöver för att göra bra ifrån dig på dina kurser och tentor. Var noga med att använda dessa resurser för att förbereda dig för dina lektioner i spanska, så att du kan cementera grunderna som behövs för att ta itu med de svårare delarna av det spanska språket. Eller varför inte anställa en privat handledare i spanska via Superprof?

Behöver du en lärare i Spanska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.