Att lära sig spanska öppnar dörren till de 20 länderna där det är ett officiellt språk, och därför kommer alla som kan säga att de har språkkunskaper i spanska att förbättra sitt CV avsevärt. Att studera spanska kan därför öppna dina horisonter för nya kulturer, liksom en fascinerande historia. Du kan lära dig spanska på en lokal språkskola, studera det online, eller så kan du till och med lära dig spanska med en handledare. I USA måste du till exempel klara spanska gymnasieprov för att studera det på universitetet. Sådana prov kommer att undersöka din förmåga inom de fyra viktigaste disciplinerna för språkinlärning; läs, skriva, tala, lyssna. Uppenbarligen vill du prestera så bra som möjligt på dessa tester, men ett främmande språk kan ibland göra förberedelserna lite knepiga. Så hur ska du förbereda dig för att göra detta provet på spanska?

De bästa lärarna i Spanska
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Luis alberto
Luis alberto
214 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (3 recensioner)
Denise
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Luis alberto
Luis alberto
214 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (3 recensioner)
Denise
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Det spanska provet

Att studera spanska i den nationella läroplanen blir kul var du än befinner dig i världen. Du lär dig mer om spansk kultur och historia, liksom Latinamerikas kultur och historia. Alla studenter som vill plugga vidare på universitetet måste göra ett sådant prov. Men du kan också välja att ta ytterligare ämnesprov i allt från vetenskap till engelska. Detta inkluderar spanska! Det är ett utmärkt sätt att lyfta fram dina kunskaper i spanska och visa ditt intresse för det spanska språket under högskolans antagningsprocess. Testet består av 85 flervalsfrågor på en timme. För att klara det kommer du att behöva ungefär två års gedigen spansk förberedelse, med tonvikt på målområdena ordförråd och meningsstruktur och läsförståelse.

Färdigheter det inkluderar är följande:

  • Kunskap om ord som representerar olika delar av talet och några grundläggande idiomer inom kulturellt lämpliga sammanhang.
  • Möjlighet att välja ett lämpligt ord eller uttryck som är grammatiskt korrekt inom en mening. Detta inkluderar både spanska ordförråd och strukturfrågor.
  • Förståelse av sådana punkter som de huvudsakliga och stödjande idéerna, teman, stilen, tonen och de rumsliga och tidsmässiga inställningarna för en passage. Dessa val är hämtade från prosa-fiktion, historiska verk, tidnings- och tidningsartiklar, annonser, flygblad och brev.
Lär dig spanska
Att studera spanska i den nationella läroplanen blir kul var du än befinner dig i världen. Du lär dig mer om spansk kultur och historia, liksom Latinamerikas kultur och historia. Bild: Unsplash

Kom ihåg att detta test består av enbart läsning. Men det finns också ett avsnitt med lyssningstest. Här finns en lyssnande del, där du lyssnar på spanska och svarar på flervalsfrågor. Medan eleverna tenderar att känna sig mer oroliga för den här delen, tenderar de faktiskt att göra det bättre än med andra aspekter.

Dessa tester är utmanande, och du behöver mer än en gratis spanskakurs på YouTube eller en spansk onlinehandledning för att prestera bra. Överväg att anställa en spansk handledare som kan hjälpa dig att förbereda dig grundligt för testet. Att välja en spansklärare är ett viktigt steg eftersom du behöver någon som passar dig perfekt och som kan hjälpa dig framåt i den hastighet du vill.

Det bästa sättet att lära sig spanska: Studera utomlands

Utanför det nationella utbildningssystemet finns det andra alternativ för språkinlärningscertifiering. Du kan till och med ta en online spanskakurs för att förbereda dig. Om det inte är något för dig, varför inte överväga att åka utomlands? DELE är en viss examen i spanska språket som beviljats av ministeriet för utbildning, kultur och idrott i Spanien. Tentorna anordnas av Instituto Cervantes och Universidad de Salamanca och förberedande spanskakurser ges i skolor i Spanien i Barcelona, ​​Granada, Madrid, Salamanca, Tenerif, Valencia och Alicante.

Enligt webbplatsen är DELE uppdelad i sex nivåer:

  • Nivå A1: Grundläggande kommunikation om vardagliga situationer eller omedelbara behov.
  • Nivå A2: intygar att kandidaten kan förstå vanliga vardagliga fraser och uttryck relaterade till erfarenhetsområden som är särskilt relevanta för dem (grundläggande information om sig själva och deras familjer, shopping, sevärdheter, arbete etc.).
  • Nivå B1: intygar kandidaternas förmåga att förstå kärnan i klara texter, på standardspråk, om de involverar välkända ämnen relaterade till arbete, studier eller fritid. Det intygar också elevernas förmåga att hantera de flesta situationer som uppstår när de reser i områden där spanska talas; att producera enkla och sammanhängande texter om välbekanta ämnen eller ämnen av personligt intresse; och slutligen att kunna beskriva upplevelser, händelser, önskningar och förhoppningar samt att kort kunna uttrycka åsikter eller förklara planer.
  • Nivå B2: Det är viktigt att kommunicera med de sm talar spanska som modersmål. På så sätt måste kandidaten visa en god flyt för att få till en naturlig konversation. Kandidater ska kunna producera tydliga och detaljerade texter om en rad olika ämnen, samt ge sina åsikter om sådana ämnen samtidigt som de bedömer för- och nackdelarna med de olika argumenten. Att förstå komplexa texter om abstrakta ämnen eller tekniska texter inom kandidatens expertområden är också viktigt.
  • Nivå C1:intygar tillräcklig språklig kompetens för att förstå en mängd olika långa och lite krävande texter, samt för att förstå innebörden i samma; att uttrycka sig flytande och spontant utan uppenbar ansträngning för att hitta rätt ord; att kunna använda språket flexibelt och effektivt för sociala, akademiska och professionella ändamål; och slutligen för att kunna producera tydliga, välstrukturerade och detaljerade texter om ämnen av viss komplexitet, korrekt med hjälp av mekanismer för organisation, artikulation och sammanhållning i texten.
  • Nivå C2: intygar tillräcklig språklig kompetens för att kommunicera effektivt i alla situationer, vilket ger möjlighet att spontant anpassa sig till alla sammanhang, med hög grad av precision. Språkanvändarna visar subtil kontroll av nyanser som möjliggör flytande och naturligt uttryck i alla interaktioner.

Språkutbyte är ett fantastiskt sätt att lära sig spanska snabbt. Självklart är nackdelen avgifterna - resor till Spanien och övernattning bland andra kostnader innebär att du måste ha en budget för att studera spanska utomlands. Du kan också ta en DELE-examen i ditt eget land. Du behöver en privatlärare, men se till att du undersöker kostnaden för lektioner i spanska innan du börjar.

Lär dig spanska
Om inte en online spanskakurs är något för dig kan du alltid överväga att åka utomlands när tillfället ges. DELE är en viss examen i spanska språket som beviljats av ministeriet för utbildning, kultur och idrott i Spanien. Bild: Unsplash

Gå igenom din spanska för det spanska slutprovet i gymnasiet

Varje klass är naturligtvis olika, men de fokuserar på samma huvudämnen och ämnen, inklusive skriftlig och talad förståelse och skriftligt och talat uttryck. För detta måste du gå igenom grunderna i grammatik, spanska fraser, ordförråd efter teman och konversationsspanska. Flashcards är en utmärkt metod!

De flesta spanska lektioner tar flera timmar varje vecka, men det kan vara svårt för lärare att ge varje elev personlig hjälp.

En spansk handledare kan vara till stor hjälp för att se vad varje elev kan göra för att förbättra sin nivå på ett nytt språk, korrigera brister och förbereda sig för tentor. Extra språkutbildning kan vara särskilt användbart för samtalfokuserade lektioner för att klara sig bra vid de muntliga delarna av tentorna. Det kan vara en bra idé att lära sig att prata spanska med en som har det som modersmål, som kan förbättra dina färdigheter i spanska samtal genom att lära dig nya spanska ord och fraser. Varför inte börja din sökning på Superprof, som använder spanska lärare och handledare med ett brett utbud av utbildningsbakgrund och examen för att hjälpa dig med din spanska? Och naturligtvis finns det alltid möjlighet att lära sig spanska med gratislektioner på Internet. Även om det inte är en lika effektiv metod som en personlig lektion, finns det några alternativ att lära sig spanska online som kompletterar din andra utbildning.

Tips för att göra bra ifrån dig på tentorna

Oavsett om du förbereder dig för ett nationellt standardiserat test eller ditt slutprov i spansk under andra halvåret eller några popquizzer, är det viktigt att du är avslappnad och inte stressad. Men en liten adrenalinkick kan hjälpa dig att få en boost vid tidpunkten för provet. Ändå måste du hitta ett sätt att hantera din stress. Det finns flera alternativ, inklusive djupandning, kosttillskott eller homeopatiska läkemedel. Du borde känna dig mindre stressad om du har förberett dig regelbundet under hela året och inte klämmer in allt i sista minuten. Helst är tre timmar per vecka perfekt.

En spansk handledare kan också hjälpa dig att strukturera din tid och dina studier så att du blir så effektiv som du kan bli!

Vem vet vilka fantastiska saker som väntar dig om du kan lära dig spanska och prata det?

Behöver du en lärare i Spanska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.