Spanska är ett språk av stor betydelse. Det är ett officiellt språk i 20 länder och det talas av över 440 miljoner människor över hela världen. Därefter är det en färdighet som skulle förbättra CVet. Vi vet alla att det spanska språket ligger ganska nära italienska och till och med franska. Som en allmän regel är det en av de enklaste att lära sig eftersom spanska delar gemensamma rötter med engelska. Men att lära sig ett nytt språk kräver tid, personlig investering, hängivenhet och grundläggande kunskaper i grammatik , syntax, stavning och vardagligt ordförråd.

Det finns många sätt att studera spanska på.

Du kan ta lektioner på en lokal språkskola, lära sig språket online, eller så kan du till och med lära dig spanska med en handledare. När det gäller det sista alternativet är det ett viktigt steg att välja rätt handledare för dig. Så hur ska du göra det här? Här är några användbara råd som hjälper dig att hitta den bästa läraren för dig, oavsett om du vill ta en spanska kurs online eller nära dig.

Du som nyligen googlat orden spanska nybörjarkurs - den här artikeln är för dig!

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Definiera dina förväntningar innan du väljer en spansk handledare

Att lära sig spanska genom privata lektioner är ett utmärkt sätt att fylla i luckorna, övervinna dina brister och göra snabba framsteg. Så innan du väljer en lärare som du kan lära dig spanska med, se till att du vet vad dina förväntningar och behov är. Tänk på följande frågor:

 • Varför vill du ta spanskakurser?

Har du problem med det spanska ordförrådet i din läroplan? Eller är det grammatik, uttal, läsförståelse eller skriftligt uttryck? Är det spanska verb som ger dig mest problem?

 • Hur tycker du om att arbeta?

Vad föredrar du när det gäller läromedel och resurser? Är du helt enkelt intresserad av en spansk samtalskurs? Varje spansk handledare har sin egen undervisningsmetod. Flashkort, periodiska frågesporter och samtalskurser är bland en mängd olika tillvägagångssätt.

 • Var vill du studera spanska?

Hemlektioner är ett utmärkt sätt att göra framsteg när du studerar spanska. Det här är de bästa förutsättningarna för att lyssna och hålla fokus på det spanska språket. Men vissa lärare kan lära dig spanska online. Distansutbildning är mycket modernt just nu, och väldigt praktiskt!

Med Superprof kan du konsultera handledarnas online-CV medan du gör din efterforskning.

Vissa lärare är spansklärare på skolor, så de kommer att känna till den nationella läroplanen för spanska som lärs ut i det land där de bor och arbetar. 

Lär dig spanska
Att lära sig spanska genom privata lektioner är ett utmärkt sätt att fylla i luckorna, övervinna dina brister och göra snabba framsteg. Så innan du väljer en lärare som du kan lära dig spanska med, se till att du vet vad dina förväntningar och behov är. Bild: Unsplash

Hitta en handledare med hjälp av Superprof

Använd Superprof för att välja din spanska handledare. Varje lärare kommer att lista sin expertis och erfarenhet så att du kan se vilken som känns rätt för dig. Dessutom kan varje lärare lista sitt pris som de tar ut för lektioner, och detta kan också ses på hemsidan. En annan sak att leta efter är den lilla webbkamerasymbolen på en spansk handledares profil. Detta innebär att de erbjuder distansutbildning via webbkamera. Den första lektionen är vanligtvis gratis (kontakta varje enskild spansklärare för att bekräfta detta), så du har inget att förlora!

Tvåspråkiga handledare

De flesta spanska handledare är tvåspråkiga. Med dem kan du prata på spanska men också på svenska om du har problem med förståelse eller översättning. De är vana vid akademiska klasser, så de känner till rätt metoder och verktyg för att ge dig god utbildning på ett främmande språk. En tvåspråkig lärare är perfekt för att lära sig spanska.

Studenter

Det finns inte bara lärare på onlineplattformar! Många studenter annonserar också ut sina spanska undervisning- eller handledningstjänster. Vad kan de erbjuda som en mer etablerad lärare i det nationella utbildningssystemet inte kan? Ett annat tillvägagångssätt och synvinkel för att lära sig spanska! Dessa studenter är ofta unga och kan erbjuda dynamiska lektioner, vilket gör det lättare att lära sig spanska ord, grammatik, böjningar och adjektiv. De är också mer som kompisar och kollegor än myndighetspersoner. Så kommunikationen kommer sannolikt att bli enklare! På samma sätt kan du försöka gå med i en spansktalande klubb för en riktig upplevelse (utan att behöva bo i Spanien). Lär dig att prata med hjälp av dina kompisar!

Spanska som modersmål

Du kommer att kunna hitta många handledare som har spanska som modersmål. Om du vill uppnå den perfekta spanska accenten eller njuta av spansktalande kultur är detta ett bra alternativ för dig! För mellannivåer hjälper det dig att göra din spanska perfekt genom att fokusera på individuella konversationer och utbyten.

Ta spanska lektioner med en handledare som uppfyller dina behov

Som vi har visat finns det olika profiler. Om du känner dig något förvirrad och vill ha en rationell urvalsmetod, basera den på följande punkter:

Erfarenhet

De andra viktiga kriterierna är lärarens erfarenhet. Är de vana vid att ge privata lektioner i spanska? Vilken nivå är de kvalificerade att undervisa: grundskola, gymnasium eller universitet? Om du är orolig för att din spanska lärare saknar kunskap, fokusera på erfarenhet. Etablerade lärare är i allmänhet väl positionerade för att snabbt jobba bort svagheterna hos en spansk elev. Däremot kan du välja en mindre erfaren spansklärare om du känner att det hjälper ditt självförtroende. Ni kan utvecklas och lära er tillsammans! Denna lärare kommer sannolikt att ha en lägre avgift, eftersom erfarenhet kostar.

Nivå

Om du är nybörjare på det spanska språket, har grundläggande spanska kunskaper eller bara behöver lite hjälp före ett spanskatest i skolan är nivån på din lärare i allmänhet inte en stor avgörande faktor. Men eftersom du behöver en lärare som har en högre nivå av spanska än dig själv, måste medelnivå och avancerade elever vara mer selektiva med den spanska läraren som de väljer. 

Distans

Bor du i en storstad? Eller i förorten? Du kan hitta lärare där du är. Så leta efter en nära dig för att göra dina utbyten och mötesplatser enklare. Kurser hemma är perfekta för att du inte behöver lämna hemmet! Om du föredrar att ta spansklektioner online är platsen uppenbarligen inte viktig. Håll ett öppet sinne, Skype gör distanslektioner interaktiva och personliga! 

Lär dig spanska
Vissa lärare är spansklärare på skolor, så de kommer att känna till den nationella läroplanen för spanska som lärs ut i det land där de bor och arbetar.  Bild: Unsplash

Pris

Det är mycket viktigt att definiera din budget. Du måste veta hur mycket spanska lektioner kostar, så du måste göra denna efterforskning i förväg. Om du funderar på små grupplektioner, varför inte anmäla en grupp kollegor tillsammans för en spanska kurs? I allmänhet är avgifterna lägre om det finns fler personer i klassen. På samma sätt, om du förbinder dig till fler timmars lektioner i förväg, är lärare ofta mottagliga för att erbjuda rabatt för en gruppbokning. Och vissa online-lärare erbjuder den första timmen gratis! Detta är ett utmärkt sätt att testa om du kommer överens med din lärare.

Schemaläggning

Även om du tror att du har hittat din perfekta spansklärare, glöm inte att era scheman måste matcha. Vissa lärare kan bara förbinda sig till en klass per vecka medan andra bara fokuserar på helgerna. Se över ditt schema och välj de dagar och timmar som du kan träffas innan du väljer en lärare.

De 5 bästa kvaliteterna att leta efter hos en handledare

Varje bra spansklärare bör ha följande 5 kvaliteter:

 • Metodik
  Dagens lärare har tillgång till massor av resurser. Att ha expertkunskaper om ämnet är obligatoriskt men de måste också kunna kommunicera och överföra denna färdighet till sina studenter! På lättsmält språk och med engagerande övningar bör din lärare lätt kunna lära dig spanska.
 • Tålamod
  Tålamod är den gyllene regeln för hela läraryrket, och spanska språkkurser är inget undantag! Din lärare bör ta sig tid att anpassa sig till din rytm och nivå.
 • Medkänsla
  Undervisning med en dos medkänsla hjälper eleven att lära sig snabbare och det förstärker också student-lärarbandet. En student som känner sig hörd och förstod kommer att ha mer självförtroende.
 • Kreativitet
  Idag finns det en rad nya språkprogram och digitala verktyg för att lära sig spanska, som Babbel. Taktila och interaktiva surfplattor och digitala arbetscenter har dykt upp med nya spanska ljudmetoder. De är roliga och lätta att använda, de låter dig lära dig att prata spanska på ett nytt sätt. Dessa kan också användas för att hjälpa dig att förbereda dig för dina spanskakurser.
 • Vänlighet
  Naturligtvis borde du hitta en lärare som är trevlig! Förmågan att arbeta och prata i en vänlig och varm atmosfär kommer att göra det lättare att lära sig ett nytt språk.

För att sammanfatta det hela, för att få bra resultat från början, måste du välja rätt handledare. För att göra det rekommenderar vi att du räknar ut dina förväntningar och kommunicerar detta tydligt till de handledare som du funderar på att anställa. Frågor att diskutera är dina mål, handledarens undervisningsmetodik, etc.

Så lär dig spanska snabbt med den perfekta handledaren! Varför inte bli tvåspråkig med hjälp av Superprof?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.