Sant, det finns många saker som du behöver veta för att bli flytande på spanska, men visste du att det är möjligt att enkelt lära sig spanska online? Det är ett alternativ som skiljer sig från att ta en spanskakurs på en språkskola. Det finns stora fördelar med att ta spanska lektioner vid en sådan institution. Som nybörjare har du en lärare till hands som kan vägleda dig genom de tidiga stadierna och svara på dina frågor. Men om du lär dig att tala spanska på det här sättet är det mer reglerat och därför ofta mindre flexibelt än att lära sig språkkurser online. Och detta gäller alla andra språk som du kanske vill lära dig, inte bara spanska. Så om du är angelägen om att lära dig portugisiska, kinesiska, arabiska eller ryska, se vilka alternativ det finns för att lära dig språket online! Under den digitala era vi för närvarande lever i har det blivit nästan omöjligt att leva utan en smartphone, en surfplatta eller en dator! Det är nu möjligt att köpa matvaror från din bärbara dator och beställa din favoritsushi från din iPhone. Så varför inte utnyttja detta för att ta spanskalektioner online? Faktum är att Internet är överfullt av webbplatser och applikationer som är mycket användbara för alla nya elever som vill studera och behärska det spanska språket. Och även om man inte vet hur lång tid det tar att lära sig spanska på grund av mängden olika faktorer som påverkar människors förmåga att lära sig ett främmande språk, har vissa webbplatser och smarttelefonapplikationer visat sig hjälpa människor att snabbare gå framåt.

Så Superprof har undersökt alla olika onlineverktyg som finns där ute när du vill lära dig spanska. ¡Olé!

De bästa lärarna i Spanska
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Cesar
5
5 (1 recensioner)
Cesar
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nicolas
Nicolas
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
320 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Cesar
5
5 (1 recensioner)
Cesar
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Silvia
5
5 (2 recensioner)
Silvia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nicolas
Nicolas
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Adreana
Adreana
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Att lära sig spanska med hjälp av Internet

Att använda ny teknik i inlärningsprocessen är en verklig tillgång för att underlätta lärande i alla ämnen, men särskilt för att lära sig ett främmande språk. Och vilket bättre sätt att ta lektioner i spanska än att använda verktyg som innehåller spel och som är tillgängliga för de flesta människor?

Men är det verkligen möjligt att lära sig spanska online?

Vi kan faktiskt fråga oss om vi verkligen kan utvecklas på spanska eller i något annat ämne utanför klassrummet och utan hjälp av en privat handledare? Att tala spanska är inte en lätt uppgift, särskilt om ditt mål är att bli flytande. Du kommer att behöva ägna mycket tid åt att studera det för att helt förstå de komplexa skillnaderna. Därför råder vi dig att akta dig för flashiga kampanjerbjudanden som vissa webbplatser lovar. Det är omöjligt, även med all viljestyrka i världen, att lära sig ett främmande språk på bara 30 dagar eller till och med 45. En språkresa är det bästa alternativet för att lära dig spanska snabbt, men även då räcker det ibland inte. Även om du tar spanskalektioner i ett av de många spansktalande länderna runt om i världen, behöver du fortfarande flera månader för att bli flytande.

Att behärska ett språk flytande kräver till exempel tid, mycket arbete och övning.

Det är omöjligt att ge en exakt tid, för vi är tyvärr olika vad det gäller lärandet. Spanska lektioner online ger dig viktiga grundpelare för språket så som till exempel spansk grammatik, alfabet, konjugation och språkets finesser.
Men innan du blir tvåspråkig måste du kanske anställa en privat spansklärare, för trots de grundliga och pedagogiska programmen på dessa webbplatser kommer du inte att kunna bli helt tvåspråkig genom att bara ta dem. Du kommer snabbt att upptäcka, tack vare alla verktyg som finns, att spanska är ett enkelt språk att lära sig!

lära sig spanska
Du kan antagligen anställa en privat lärare eller göra ett språkutbyte, när tillfället välj ges. Spanien till exempel? Ett fantastiskt vackert land! Bild: Unsplash

Webbplatser för att lära sig spanska

Internet är fullt av verktyg för att enkelt lära sig att tala spanska. Vissa tillåter dig även att studera spanska gratis! Här är vårt val av spanska online-kurser.

Lär dig spanska enkelt med Duolingo.com

Duolingo är det mest populära sättet att lära sig språk på, och det är helt gratis att använda. När du börjar med grundläggande spanska, kommer du att titta på några elementära ord och fraser, till exempel några substantiv och adjektiv. Duolingo finns också som en interaktiv app som du kan använda under din pendling till jobbet eller medan du väntar i ett väntrum. Appen fokuserar också på verbkonjugering och reglerna för det spanska språket som hjälper dig att lära dig grunden. Det finns också översättningsverktyg på webbplatsen. Det finns också forum där du kan interagera med andra användare och spansktalande personer. Det är ett mycket användbart verktyg och dessutom är det gratis, vilket innebär att varje person kan njuta av att lära sig spanska.

Fortsätt din spanska med Babbel.com

Babbel erbjuder kurser på 13 språk, inklusive naturligtvis spanska. Denna webbplats är särskilt bra för dem som vill lära sig konversationsspanska för att förbereda sig för en kommande resa utomlands eller för en mer modern fördjupning i språket. För dem som är mer intresserade av att prata än att läsa kan Babbel vara det rätta valet för dig. Babbel låter dig snabbt förstå grunden för det spanska språket och också lära dig aktuella uttryck. Förutom traditionella lektioner kan du också fördjupa dig i särskilda grammatiska aspekter av spanskan, för dem som är intresserade av lingvistik. Det är mycket användbart för att kunna föra en konversation på spanska, inklusive att lära sig uttal och accent.

Dessutom: Babbel har en app där du enkelt kan ta en titt på ditt ordförråd.

Spanska lektioner online med Memrise

Memrise är en gratis webbplats för språkinlärning där onlineanvändare hjälper varandra att förbättra sig. Webbplatsen använder också ljudfiler så väl som visuella och minnesaktiviteter och spel för att hjälpa dig att lära dig ord som sedan testas i frågesporter. Om du kämpar med att komma ihåg nya ord är Memrise fantastiskt eftersom det säkerställer att du enkelt kan komma ihåg begrepp och definitioner. Memrise omfattar ett brett utbud av lektioner på alla nivåer. Det finns så klart flera webbplatser för att lära sig spanska online. Så välj det som passar din smak och dina mål bäst.

Språkintjäningsprocessen beror helt på hur mycket tid du ägnar åt den.

lära sig spanska
Din smartphone kan vara väldigt hjälpsam när du vill lära dig spanska! Bild: Unsplash

Att lära sig spanska med hjälp av en Smartphone

Har du din smartphone med dig? Varför inte utnyttja det för att lära sig spanska? Under ett par år har en mängd appar dykt upp som lovar att du kan lära dig ett främmande språk direkt från din smartphone eller surfplatta. Med appar som Babbel, Duolingo och Memrise kan du enkelt lära dig spanska var som helst tack vare din telefon! I den betalade versionen av Babbel kan du få tillgång till allt innehåll på webbplatsen. Babbel har röstigenkänningsteknik för att utvärdera ditt uttal och skiljetecken. Ett plus som skiljer applikationen från böcker och klassiska spanska läroböcker. Det finns en vokalassistent som ett stort antal användare tycker är hjälpsamt, från nybörjare som just börjat, till de som redan har en stor språkbehärskning som kan dra nytta av en djupare inlärning.
Babbel har också en annan fördel som skiljer den från andra applikationer. Det finns en flerkanalslösning som gör att du, när du prenumererar, kan fortsätta dina spanska lektioner på olika sätt, växla mellan din telefon, din surfplatta och din bärbara dator. Lektioner och pedagogiska övningar hjälper dig att granska ditt ordförråd, stavning, böjning och spanska grammatik. Lektioner, övningar och tester kategoriseras dessutom efter nivå och teman. Applikationer är som att ha en spansklärare tillgänglig hela tiden och överallt för att hjälpa dig att förbättra dina språkkunskaper! Du kommer också att se ganska snabbt på dessa applikationer att spanska och engelska ord delar många likheter! Så pratar du redan engelska så underlättar det. Dessutom, om du talar eller någonsin har studerat franska, kommer du att se att franska och spanska liknar i vissa avseenden också.

Hur kan man lära sig spanska samtidigt som man har kul?

Applikationer som Duolingo tror att vi lär oss när vi har kul. Och det är ett faktum! Baserat på detta, förutom att ge klassiska lektioner för att enkelt lära sig spanska, hittar du olika övningar i slutet av många lektioner som strukturerar appen så att den blir som ett videospel. Konceptet är enkelt: om du ger fel svar på övningen förlorar du ett liv! Ditt lärande blir därmed ett riktigt spel där du belönas efter varje steg. Ett lekfullt sätt att motivera eleverna.

Dessutom, den stora fördelen: Duolingo och många andra appar kostar inte ett öre!

Lär dig spanska med hjälp av YouTube

När vi pratar om Internet måste vi nämna YouTube. Visste du att du kan lära dig spanska gratis med det här webbverktyget? Förutom att vara en gratis spansk resurs, så finns det faktiskt ett stort antal videor som ägnas åt att lära sig spanska i form av lektioner eller snabba självstudier som skapats av spansktalande professorer. Glöm inte att sortera det stora antalet videor för att hitta de som är mest pedagogiska och begripliga. Ett mycket användbart verktyg för att träna på spanska uttal och för att förbättra din accent. Som du kan se är det enkelt att lära sig spanska online. Många webbplatser och applikationer är tillgängliga för dig oavsett din nivå.
Sammanfattningsvis tillåter spansklektioner online att du:

  • Övar ditt spanska ordförråd
  • Förstår spansk grammatik
  • Bekantar dig med spanska uttal
  • Tränar din hjärna för att memorera och känna igen spanska ord och fraser
  • Lär dig mer om spansk lingvistik och kultur
Behöver du en lärare i Spanska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.