Moské i Abu Dhabi

Lär dig det du inte vet om arabisk kultur

Den vackra arabiska kulturen Att lära sig om arabvärlden handlar om mer än att bara sätta sig på ett flygplan och besöka ett annat land. Det handlar också om att förstå och märka hur integrerad den arabiska kulturen är i vårt dagliga liv och att vara öppen för att lära sig nya och annorlunda seder […]

16 november 20227 minuters läsmaterial

kvinnlig student som studerar framför datorn

Arabiskans alla former

Det arabiska språket i alla dess former Precis som namnet indikerar så växte det arabiska språket fram på den arabiska halvön i Mellanöstern. Arabiska är ett av flera andra semitiska språk, däribland hebreiska och arameiska. Det finns cirka 300 miljoner talare världen över, främst i arabvärlden (förstås), men det innebär att arabiska är världens femte […]

31 januari 20227 minuters läsmaterial

arabisk arkitektur med orangea stenväggar

Guide till att lära dig arabiska

Våra bästa tips för att lära sig arabiska När du lär dig arabiska så måste du vara tålmodig såväl som motiverad, uthållig och ha en vilja att arbeta hårt även om det ibland kan kännas svårt och komplicerat. Att lära sig arabiska kan vara tufft för en person som talar svenska. Men det är absolut […]

23 mars 20218 minuters läsmaterial

Studera modern standardarabiska

Hur man läser, skriver och talar litterär arabiska Litterär arabiska, språkliga arabiska dialekter, klassisk arabiska, modern standardarabiska...hur många olika versioner av arabiska finns det egentligen? Finns det inte bara en version av det arabiska språket? Tyvärr, inte riktigt. Arabiskan är ett språk som har starka kopplingar till Islam, och man kan spåra dess historia ända tillbaka till […]

29 augusti 20209 minuters läsmaterial

Vill du lära dig arabiska?

Lär dig arabiska online enkelt och smidigt med Superprof! Våra privatlärare delar med sig av sina bästa tips och tricks – du kommer bli proffs på nolltid! Oavsett om du är nybörjare, vill fräscha upp gamla kunskaper eller förbereder dig inför ett prov, kan du få hjälp av våra erfarna lärare redan idag. Du kan boka lektioner med en privatlärare i arabiska nära dig eller ta lektioner över nätet med lärare från hela världen. 

Är arabiska ett svårt språk?

Drömmer du om att lära dig ett av världens största och mytomspunna språk? Är du fascinerad av arabvärlden? Har du goda vänner eller släktingar som talar arabiska? Det är alltid en bra idé att studera nya språk – särskilt ett så användbart språk som arabiska, testa en kurs i Västerås.

Om du känner dig nervös inför utmaningen har vi goda nyheter. Miljoner människor lär sig arabiska varje dag – om de kan så kan du också! Var inte orolig, Superprof hjälper dig! Även om det arabiska språket kan kännas klurigt inledningsvis, finns det många sätt att underlätta processen. Att läsa från höger till vänster är bara en av alla stora skillnader mellan svenska och arabiska. Det är bäst att glömma alla regler och börja om från början.

När man tar sina första lektioner i arabiska är det viktigt att man lär sig grunderna ordentligt. Stor vikt läggs på alfabetet, grammatiken och uttalet. Att lära sig läsa och skriva på arabiska tar tid, men det betyder inte att du måste vänta med användbara fraser och ord. Särskilt inte om du väljer privatundervisning. Då är det nämligen du som bestämmer vad ni ska göra på lektionerna, ta en kurs i Uppsala. Din lärare kommer sannolikt rekommendera en viss typ av kursplan, men det hindrar dig inte att komma med önskemål. Allt beror dessutom på din ambitionsnivå och vad du tänkt använda arabiskan till.

Om du bara vill kunna prata med vänner eller lära dig praktiska fraser inför en resa behöver du inte lära dig läsa om du inte vill. Allt sker dessutom i din egen takt. Du behöver inte anpassa dig efter kursen – tvärtom!  Arabiska är svårt, men låt dig inte avskräckas, det är egentligen varken lättare eller svårare än språk som kinesiska eller ryska. Alla språk med annorlunda alfabet eller skriftspråk kräver extra ansträngning.

Om du är motiverad, engagerad och satsar på privatundervisning med en lärare som du trivs med kan inget hindra dig. Du kommer lära dig arabiska och dessutom ha roligt under tiden!

Hur lång tid tar det att lära sig arabiska?

Om du redan talar flera språk (särskilt nära besläktade språk) kommer det antagligen gå något snabbare än om du enbart talar svenska och engelska, pröva en kurs i Malmö. Du måste dock ha tålamod. Om du är nybörjare och förväntar dig att bli flytande inom en månad bör du påminna dig själv om att det inte är logiskt. För att kalla dig flytande måste du kunna läsa, tala, skriva och förstå arabiska fullt ut. Det är viktigt att du är medveten om att detta är en investering för livet, och att det får ta tid.

När du tar lektioner får du lära dig mer än grammatik och vokabulär. Du kommer lära dig mycket om språkets ursprung, skillnaden mellan olika typer av arabiska och arabisk kultur. Visste du att arabiska dialekter skiljer sig väldigt mycket från land till land? Privatundervisning är ett av de bästa sätten att lära sig arabiska snabbt, det finns massa privatlärare i Stockholm. Ett elevcentrerat och individuellt upplägg gör det möjligt att anpassa lektionerna efter din nivå och dina unika behov.

Kan man lära sig arabiska på egen hand?

Det är väldigt svårt att lära sig arabiska utan lärarledda lektioner. Men du bör absolut öva mycket på fritiden. Försök att memorera nya ord varje dag. Lyssna på arabisk musik och se arabiska filmer eller nyheter så ofta du kan. Det är viktigt att bekanta sig med alla nya ljud och öva på sitt uttal.

Det finns många appar och webbplatser som hjälper dig med arabiskan. Försök att hinna med 20 minuter varje dag så kommer du utvecklas snabbare än om du enbart förlitar dig på lektioner. Du kommer heller inte behöva lika många lektioner om du övar mycket på egen hand.

Språkkurs eller privatundervisning i arabiska

Om du tar en kvällskurs eller intensivkurs i arabiska samtidigt som du övar på fritiden kommer du snabbt gå från total nybörjare till en mer avancerad nivå. Om du dessutom tar regelbundna privatlektioner med en erfaren arabiskalärare ökar du dina chanser att lära dig språket på rekordtid.

Det finns inga rätt och fel men om du är intresserad av en särskild arabisk dialekt (utöver modern standardarabiska) är privatundervisning ett bättre val. På Superprof kan du handplocka din lärare, det finns flera i Göteborg, Stockholm och Malmö. De flesta lärare på Superprof erbjuder dessutom en gratis provlektion. Detta innebär att du kan testa olika lärare innan du bestämmer dig!