När du lär dig arabiska så måste du vara tålmodig, såväl som motiverad, uthållig och ha en daglig arbetstakt som kommer att uppmuntra dig att övervinna språkets svårigheter. Att lära sig arabiska betyder att interioriisera ett helt nytt språk.

Och för vissa människor uppväger svårigheterna fördelarna med att lära sig arabiska, och om du fortsätter att kämpa kommer du att se belöningarna.

Så varför inte utvärdera dina ambitioner: vill du bli flytande i skriftlig eller talad arabisk, bli tvåspråkig eller helt enkelt behärska språkets elementära föreställningar? Här är de bästa metoderna för att lära dig nya arabiska ord (substantiv, adjektiv, verb, pronomen etc) under de bästa förhållandena. Oavsett om det är grundläggande arabiska du är ute efter, eller en specifik dialekt från Mellanöstern eller Nordafrika, har vi fått dig täckt främmande språkstuderande!

De bästa lärarna i Arabiska tillgängliga
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rabab
5
5 (5 recensioner)
Rabab
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rabab
5
5 (5 recensioner)
Rabab
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Vilka är de olika sätten att lära sig arabiska på?

Att lära sig ett främmande språk ses ofta som lätt, ibland till och med roligt. Men att lära sig arabiska placerar dig direkt bakom barriären för det arabiska alfabetet, vilket är helt annorlunda än vårt moderna latinska alfabet. Här är en lista över möjliga svårigheter som du kan stöta på när du försöker lära dig språket som engelska som modersmål:

 • Alfabetet: 112 skriftliga formulär för att memorera helt, vilket motsvarar 28 bokstäver i det arabiska alfabetet (initial, isolerad och medial form)
 • Det arabiska språkets gutturala konsonantsystem: många konsonanter kräver mungymnastik för att inte ändra betydelsen av arabiska ord och tala med bra uttal
 • Tid: en engelsk eller fransk person kräver uppenbarligen 2200 timmar innan han eller hon börjar prata arabiska bra, medan ett latinskt språk bara kräver 600 timmar
 • Osynligheten hos vokaler: arabiska är ett språk med semitiska rötter, det vill säga rötter som är lexikala och endast använder konsonanter.

En semitisk rot innehåller ofta tre konsonanter. De heter abjader,  varför vokalerna inte alltid skrivs ner.

Från roten  ktb =  att skriva kan man till exempel skapa ord som  kataba  = bok,  kātib =  författare,  maktaba =  bibliotek,  miktāb  = skrivmaskin,  yaktubu  = han skriver.

Så med tanke på de potentiella svårigheterna med att lära sig arabiska är det viktigt att hitta det alternativ som är bäst för dig. På den ljusa sidan finns det ett antal olika sätt att lära sig arabiska för dig att välja mellan så att lära sig inte behöver vara för komplicerat i den meningen. Det är bäst att börja med klassisk arabisk, som förstås genom hela arabvärlden, inklusive Marocko, Irak och Egypten. Det är en språklig gemensam grund. Marockansk arabisk, som kallas Darija , skiljer sig emellertid från egyptisk arabisk, som i sin tur skiljer sig från irakisk arabisk eller Libanon eller Saudiarabien. Av denna anledning är det kanske en bra idé att lära sig den arabiska dialekten som kommer från det land där du kommer att tillbringa mest tid, eller det samhälle som du kommer att utsättas för mest för.

Superprof har sammanställt en lista över arabiska undervisningsmetoder som kan vara användbara för dig:

 • Assimilmetod
 • Arabiska språkkurser på universitet eller högskola
 • En uppslukande resa till ett arabiskt land för att prata med modersmål
 • Arabisk handledning hemma
 • Autodidact-metoden, som består av att läsa nyheter, prata med arabiska vänner och ta gratis lektioner online
arabiska
När du lär dig arabiska så måste du vara tålmodig, såväl som motiverad, uthållig och ha en arbetstakt som kommer att uppmuntra dig att övervinna svårigheter. Endast då kommer du att se hela mönstret. Bild: Unsplash

Böcker som är bra att ha när du lär dig arabiska

Fonetik, vokabulär och grammatik utgör nycklarna till alla arabiska språkprogram. När en student börjar våga tala arabiska i en nybörjarklass är böcker ett fantastiskt verktyg, även idag när allt är digitalt. Detta beror på att lära sig arabiska innebär att man måste försöka memorera det arabiska alfabetet. Detta kan göras genom att lära med arabiska böcker. De låter dig memorera arabiska diagram och förstå hur du använder accenter, vilket är avgörande för att korrekt uttala nyinlärda arabiska ord.

Med böcker kan du:

 • lära sig listor över ord separerade tematiskt (vardagen, resor, fråga efter tid, destinationer, produkter osv ...)
 • idiomatiska uttryck som gör att du kan ha enkla konversationer på arabiska
 • lära dig tusen ordförråd som används varje dag i arabisktalande länder, och gör att du kan förstå 80% av samtalen
 • lära sig grammatik, vilket kräver övning med modersmål

Låt oss se vilka arabiska böcker som kan lära dig arabiska ord och grammatik:

 • Kallimni 'Arabi Bishweesh: En nybörjarkurs i talad egyptisk arabisk 1, mycket bra för nybörjare som är intresserade av Egypten; den levereras också med en ljud-CD om du vill lyssna på den i din bil på väg till jobbet eller gymmet. Den kommer också i Intermediate och Advanced, så att du kan hålla fast vid samma författare och metod längs ditt språkinlärningsäventyr!

 • 'Arabi Liblib: Egyptisk vardagsspråk för avancerad elev. 1: Adjektiv och beskrivningar, en annan egyptisk dialektfavorit, den här gången med ett mycket vardagligt förhållningssätt till ordförråd, vilket gör det roligt att lära sig!

 • Levande språk arabiska, komplett utgåva: Från nybörjare hela vägen till avancerade, inklusive 3 kursböcker, 9 ljud-CD-skivor, arabisk manusguide och gratis online-lärande, en annan språkbok med mycket effektivt lärande och en CD som guidar dig genom några av dess mest grundläggande språklektioner.

 • Arabiska för dummies: en nybörjarguide till arabiska, för de studenter som vill komma vidare med sina språkkunskaper.
 • Let's Talk Arabic: Second edition (arabiska utgåvan)

Böcker är fantastiska, men de kostar lite pengar, särskilt om du inte är bibliotekskorthållare på ditt lokala bibliotek. Du kan också lära dig arabiska gratis online.

Frågesport! Låt oss se om du var uppmärksam: hur säger man "bibliotek" på arabiska?

Vilka webbplatser erbjuder gratis arabiskalektioner

Ända sedan ankomsten av Y2K och den digitala revolutionen har internet varit en guldgruva för att hitta språkinlärningsverktyg. Det finns några bra språkinlärningswebbplatser där ute. På internet, "allt går." Samla din styrka: bli motiverad, bli seriös och utnyttja alla dina talanger. Du kommer att möta motgångarna med att lära dig ett nytt språk ensam, eftersom ingen professor kommer att vara där för att hjälpa eller vägleda dig. Internetutvecklingen har gjort det möjligt för arabiska språkkurser att bli mer interaktiva. Eleverna kan nu delta i klassen hemifrån. De kan ge sin professor råd, betyg eller kommentera klassens kvalitet. Den sista praktiska aspekten av en arabisk kurs online är att du kan lära dig språket var som helst i världen, så länge du har en internetanslutning.

Så här är några webbplatser som kan hjälpa dig med ditt språkäventyr:

 • Babbel
 • Memrise
 • Duolingo
 • Tala
 • Al-Kunuz
 • Busuu
 • Livemocha
 • LingQ
 • Polyglot Club
 • Mylanguageexchange
 • Wolki

Alla dessa webbplatser har något gemensamt: deras engagemang för att lära sig arabiska språket och förmedla sina kunskaper till språkstudenter runt om i världen, såväl som att bära grundläggande introduktioner till arabiska, och kurser som är utformade för att lära dig hur man läser och skriver på arabiska. De är för både barn och vuxna.

De är rakt på sak, interaktiva och gör det möjligt för studenter att lära sig gratis, ibland på ett snabbt sätt och utan tidsbegränsning.

Du kan också hitta webbplatser fulla av resurser  som du kan använda för att komplettera privata språkkurser eller lektioner på en språkskola.

Gillar du inte att sitta fastklistrad framför datorn? Du hittar massor av alternativ för att ta arabiska lektioner där du är.

arabiska
Du kanske vill kontakta ESL och se om det finns en internationell skola som undervisar arabiska. Du kan resa till Marocko, Egypten, Jordanien eller till och med Förenade Arabemiraten! Bild: Unsplash

Lär dig arabiska över hela världen

Ur kulturell, ekonomisk och pedagogisk synvinkel är det mycket berikande att lära sig arabiska. Att lära sig arabiska snabbt är något som alla vill göra. Men för att göra detta effektivt måste du vara tydlig om dina mål så att du kan välja den metod som passar dig. Genom att ta en språkresa får du lära dig dialekten för din destination. Det är därför bäst att börja med klassisk arabisk eller modern arabisk. Om det är för att förbättra din islamiska utbildning måste du börja med att lära dig att läsa Koranen. Och, i allt detta, vet att det finns fem dialektiska familjer på arabiska: Gulf arabiska, Levant arabiska, Mesopotamian arabiska, nordafrikanska arabiska och egyptiska arabiska!

Det är upp till dig att bestämma det, och det beror på var du vill besöka för att lära dig arabiska utomlands:

 • 3 Cs Training Center: i Sfax, den näst största staden i Tunisien
 • Iqraa Language Center: en utländsk skola med ett stort rykte i Dubaï, UEA
 • Arabiska språkcentret
 • European Cultural Centre of Languages ​​(ou Euroccl): i Amman i Jordanien specialiserar sig denna skola på att undervisa utländska studenter.
 • Ali Baba International Center: också beläget i Amman, Jordanien
 • Arabeya Arabic Language Institute: i Kairo, Egypten
 • Ahlan arabiska centrum: också i Kairo, Egypten
 • Kulturcentret för språk och utbildning (CCLT): i Rabat, Marocko
 • Marockanskt centrum för arabiska studier (MCAS): också i Rabat, Marocko
 • Istanbul Business Center (IBC): i Istanbul, Turkiet

Och slutligen kanske du vill kontakta ESL och se om det finns en internationell skola som undervisar arabiska. Du kan resa till Marocko, Egypten, Jordanien eller till och med Förenade Arabemiraten!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (2 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.