Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av lärare som undervisar online i Arabiska

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med 5.0 stjärnor och mer än 55 recensioner.

201 kr/h

Bästa priserna: 99% av lärarna erbjuder första lektionen gratis och genomsnittspriset är 201 kr / timme

3 h

Våra lärare svarar vanligtvis inom 3 timmar

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Planera dina kurser i Arabiska online

Schemalägg tillsammans med din handledare i Arabiska och beskriv dina behov och tillgänglighet.

3. Få ny kunskap i ditt eget hem.

Elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, mentorer och handledare på vår plattform under en månad. En hel månad för att få nya upplevelser och ny kunskap i mötet med underbara människor.

Vanliga frågor och svar

📒 Hur fungerer undervisning inom Arabiska online?

Du kan kontakta dina lärare direkt via telefon eller e-post. Deras kontaktinformation hittar du i  kursförfrågan . Du och din lärare kan tillsammans ta reda på vilken lösning som passar er bäst.

Det finns många olika lösningar:

  • Skype
  • Google Hangouts
  • Messenger
  • Teams

Många olika verktyg för att kommunicera med ljud och bild, inklusive lösningar för att dela din skärm eller surfplatta.

707lärare erbjuder undervisning

online arabiska.

🔎 Hur väljs lärare för att ge undervisning inom Arabiskalektioner online?

Verifikation av personlig information

Vi verifierar identiteten, kontaktinformationen (telefon, e-post och foto) samt recensioner för alla våra lärare.

100% Verifierade Utvärderingar - nätverkets bästa verktyg

Våra studenters utvärderingar och rekommendationer är 100% verifierade.

Välj din lärare från våra 707 profiler.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att lära ut via webbkamera inom Arabiskalektioner

707  lärare inom Arabiska erbjuder online undervisning i arabiska.

Du kan titta på deras profiler och välja den lärare som passar dina inlärningsbehov bäst. 

Välj din lärare bland båra 707 profiler.

💸 Vad är det genomsnittliga priset för Arabiskalektioner undervisning online?

Genomsnittspriset för undervisning online inom Arabiska är 201Kr.

Detta pris varierat beroende på olika faktorer: 

  • Lärarnas erfarenhet i Arabiska
  • Kurslängden

97% av lärarna erbjuder den första kursen gratis Kontrollera timpriset för lärare nära dig.

🖋 Vad är det genomsnittliga betyget för online-lärare inom arabiska?

Ett urval av 55 recensioner,
ger eleverna ett genomsnittligt betyg på 5.0 av 5.


Om ett problem uppstår med en undervisning finns vår kundtjänst tillgängligt för att hitta en lösning (per telefon eller e-post fem dagar i veckan).


(Under COVID-19-situationen fortsätter Superprofs kundtjänst att vara tillgänglig för att svara på alla sina frågor)Se recensioner inom alla ämnen.

💻 Varför ska du välja online-undervisning?

Då mycket av den dagliga kommunikationen sker via digitala kanaler har online-lektioner blivit allt mer populärt bland våra studenter.

Detta är enkelt eftersom både elever och lärare vanligtvis har erfarenhet av digitala verktyg från vardagen.

Det är säkert, tillgängligt och bekvämt! Var du än är kan du kontakta din lärare med bara några få klick.

707 Arabiskalärare finns tillgängliga 

här för att hjälpa dig.

Vill du lära dig något nytt i ?

Välj bland vårt stora utbud av arabiskalärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Avancera snabbare med privatlektioner i arabiska - våra lärare på Superprof finns här för dig!

Lär dig arabiska med en privatlärare online

När man talar om arabiska måste man nästan specificera vilken arabiska man syftar på. Arabiska kan delas upp i tre varianter: modern standardarabiska - som delas av samtliga länder i arabvärlden,  klassisk arabiska - den antika variant som Koranen är skriven på, samt alla dialekter.

Arabiska är ett av världens största språk och talas i 25 olika länder som sträcker sig över Nordafrika, Afrikas horn, västra Asien och Arabiska halvön. Den stora geografiska utbredningen samt det enorma antal utövare (538 miloner) har bidragit till att arabiskan utvecklat många språkvarianter och dialekter världen över. Trots att de flesta länder använder sitt egna talspråk, finns det gemensamma varianter - den moderna standardarabiskan (litterär arabiska) och den klassiska arabiskan (koranisk arabiska).

Modern standardarabiska är det officiella språket i arabvärlden generellt, och den klassiska arabiskan är standard för alla islamiska texter. Marockaner, som till exempel inte talar samma typ av arabiska som egyptier eller de från Förenade Arabemiraten, kan alltså läsa samma versioner av religiösa verk som koranen eller hadither.

Arabiska är historiskt sett mycket intressant och är ett nyckelspråk för den som vill kunna kommunicera med miljontals människor eller studera islam.

Det finns många bra anledningar att lära sig arabiska, så låt oss nu titta vidare på varför det är viktigt att studera språket, vilka utmaningar som väntar dig som student, och hur du kan hitta den perfekta privatläraren online!

Som nämnts ovan talas arabiska av miljontals människor i många delar av världen. Om du vill få en bättre förståelse för människor och deras kultur är det alltid en bra idé att börja med språket. Redan efter några års språkstudier kommer du att ha lärt dig massor, och inte bara språkmässigt, utan om arabvärlden generellt och säkerligen även om islam och Koranen.

Utöver fördelarna med att lära sig just arabiska, finns det många fördelar med att studera språk i allmänhet. När man lär sig ett nytt språk växer bokstavligt talat vissa delar av hjärnan, och dina kognitiva förmågor utvecklas. Ditt minne förbättras och du blir bättre både på att fokusera och resonera. Språkinlärning har även visat sig vara effektivt i förebyggandet av Alzheimer och Parkinson! Oavsett om du lär dig arabiska via privatlektioner, på universitetet eller med en kompis, gör du både ditt sinne och din hälsa en tjänst.

Ett intressant plus med att lära sig ett nytt språk är att du automatiskt lär dig mer om ditt eget språk. Du kommer snabbt att få en ökad förståelse för språkstrukturer, begrepp och grammatik som delas av många olika språk. Trots att arabiska och svenska har stora skillnader, kommer du märka att lektionerna i arabiska ger dig insikter om svenskan och andra språk du lärt dig.

Utmaningar med arabiska

När det kommer till att lära sig ett helt nytt språk är det alltid lättare om det nya språket i viss mån liknar ditt modersmål. Tyvärr är arabiska och svenska ganska olika i grunden.

För det första tillhör de båda språken olika språkfamiljer. Svenskan är ett germanskt språk som är besläktat med indoeuropeiska språk, en språkgrupp som återfinns i stora delar av Europa. Arabiskan däremot, är ett semitiskt språk som tillhör de afroasiatiska språken.

Arabiskan använder sig heller inte av det latinska alfabetet. Det arabiska alfabetet är en abjad, ett skriftsystem som läses från höger till vänster och där bokstäverna sitter ihop. Adjaden består dessutom huvudsakligen av konsonanter. Vokalerna skrivs inte ut som individuella bokstäver utan som diakritiska tecken över eller under konsonanter. 

Din lärare kommer antagligen att introducera alfabetet i ett ganska tidigt skede av dina studier, men oroa dig inte, du förväntas inte behärska skriftspråket på en gång, det tar normalt sett ett par år innan man känner sig helt bekväm.

Ett mindre språkrelaterat hinder som studenter upplever med arabiskan är att utbudet av kurser är litet. I Sverige är det vanligt att studera europeiska språk som spanska, franska och tyska medan efterfrågan på arabiska hittills varit mindre. Detta gör att studenter helt enkelt inte har samma tillgång till kursmaterial och privatlärare i arabiska.

Läsa arabiska i skolan

Det finns trots det mindre utbudet många möjligheter att studera arabiska i Sverige. Kurser erbjuds på folkhögskolor, universitet, privata skolor och ibland som tredje språk på gymnasiet. En kurs i arabiska är uppbyggd på samma sätt som för alla andra språk och du lär dig utveckla färdigheter inom tal, hörförståelse, läsförståelse och skrift. Eftersom det finns så många olika varianter av arabiskan kan det dock vara svårare att hitta specifika kurser som lär ut just den variant av arabiska du är intresserad av. 

Privatlärare i arabiska 

Om du bestämt dig för att lära dig arabiska är privatlektioner det bästa alternativet för att snabbt utvecklas och börja använda språket för att kommunicera med andra. Privatlektioner innebär större frihet eftersom du kan välja vad du vill lära dig eller utveckla. Det är viktigt och väldigt användbart att ha en den moderna standardarabiskan som grund, men är du mest intresserad av en särskild variant av arabiska som endast talas i ett visst land, är det såklart betydligt smartare att välja en privatlärare som är expert på just den varianten. Kanske har du dessutom redan lärt dig en del på egen hand, och söker därför en privatlärare som kan anpassa lektionerna efter din nivå? Då är det en privatlärare du söker. Ett annat plus med privatlärare är du att kan ta lektioner i din egen takt istället för att följa en tidsbestämd kursplan. Om det istället är så att du lyckats hitta en bra kurs på en skola, men känner att du behöver extra stöd inför en tenta, kan en privatlärare vara ett perfekt komplement till kursen.

Hitta den perfekta läraren i arabiska online

Utbudet av privatlärare i arabiska kan ofta vara något begränsat, speciellt om man inte bor i en storstad. Att söka och studera online är därför ett utmärkt sätt att komma i kontakt med den perfekta privatläraren som passar ditt schema. Så länge du har en webbkamera och en stabil internetanslutning kommer du kunna välja bland tusentals lärare världen över som är experter på just det du vill lära dig. Att lektionerna i arabiska sker online är dessutom perfekt för den som kanske varken vill eller kan förflytta sig på grund av oregelbundna arbetstider eller tidskrävande studier.

Sök efter din drömlärare i arabiska här på Superprof, och lär känna dem och deras expertområden via deras profiler. Det är alltid en bra idé är att läsa igenom privatlärarnas betyg och kommentarer från tidigare studenter så att du kan få en uppfattning om vilken lärare som passar dig bäst!

 

Vad vill du lära dig?