Det finns många olika sätt att lära sig tyska online på och man behöver inte ens betala någon studieavgift! Tack vare en rad olika hemsidor, applikationer och online-kurser utformade för att hjälpa dig utveckla din tyska kan du enkelt hitta resurser som passar dina behov.

En av de största fördelarna med att lära sig tyska online är att man kan studera när och var som helst.

Om du exempelvis arbetar olika tider under dagarna eller inte kan hitta någon tyskakurs som går ihop med dina arbetstider så kan online-kurser eller online-handledning vara de perfekta alternativen för dig. Online-studier är fantastiska då de stöttar ditt lärande genom att underlätta hela inlärningsprocessen. Det blir både enkelt och smidigt att studera språk på det viset, därför är det ett populärt alternativ i dagens samhälle.

Om du har en familj att försörja eller inte tid nog att studera förrän dina barn har somnar så kan det material som finns tillgängligt online göra underverk för ditt lärande!

Kanske ska du på en affärsresa till Tyskland? Din chef kanske vill att du ska lära dig tyska för att samtala med era kunder? Om du inte hinner med studierna under dina jobbtimmar så kan ett kvällspass göra susen!

Det kan vara svårt att ha tid över för språkstudierna, men genom att studera online blir du mer flexibel. (Källa: Unsplash)

Om du håller på att lära dig tyska kan du även få ett intyg som visar hur goda dina språkkunskaper är. Läs mer om språkcertifikat i tyska här.

Oavsett vad du har för anledning till att vilja lära dig tyska så kommer du att hitta många användbara resurser online.

Kom dock ihåg att man inte kan lita på vilka hemsidor som helst. Försök att använda dig av mer professionella eller officiella sidor snarare än bloggar. Glöm inte heller att dina online-studier bara bör vara en del av inlärningsprocessen, du behöver också kunna tala och interagera med andra tysktalande för att kunna utveckla dina språkkunskaper. Det finns förstås en del material för det online också, men försök att hitta någon du kan prata med.

Det finns en del bloggar som verkligen är att lita på och som kan komplettera dina studier genom att hjälpa dig förstå mer om den tyska kulturen, slangord, det traditionella köket, och så vidare.

Är du nyfiken på att läsa tyska för nybörjare online? Börja redan idag.

De bästa lärarna i Tyska tillgängliga
Barbara
5
5 (4 recensioner)
Barbara
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (2 recensioner)
Katarina
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
5
5 (2 recensioner)
Birgitta
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (2 recensioner)
Ali
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Barbara
5
5 (4 recensioner)
Barbara
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (2 recensioner)
Katarina
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
5
5 (2 recensioner)
Birgitta
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (2 recensioner)
Ali
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Utveckla din tyska genom att dra nytta av olika online-resurser

Det finns många olika resurser online som har anpassats för att hjälpa nybörjare lära sig tyska. Vissa ägs av större svenska företag, medan andra kommer ifrån privatföretag. Du skulle exempelvis kunna ta en titt på URplay från SVT. Där hittar du olika serier och kortfilmer på tyska med svenska undertexter och som är utformade för elever som studerar tyska i grundskolan eller på gymnasiet.

Språkinlärning sker inte alltid i ett klassrum! Lär dig tyska genom pedagogiska spel eller genom att läsa tyska tidningar och böcker.

Lär dig grundläggande tyska i din egen takt via BBC Online

Även om sidan är på engelska så erbjuder BBC online ett flertal språkkurser som man kan läsa i sin egen takt. Förutsatt att du behärskar det engelska språket relativt väl så kan även du gynnas av deras online-material. BBC Online erbjuder en språkkurs på 12 veckor och under kursens gång får du lära dig allt om den grundläggande grammatiken. Dessutom får du ett litet certifikat när du klarat av kursen!

Kursen är helt kostnadsfri och du får uppmuntrande mail på vägen samt tips gällande hur du kan fortsätta utvecklas.

Introduktionskursen består av olika klipp som du kan titta och lyssna på. Du kan dessutom följa det som sägs genom att läsa igenom konversationen innan, under och efter klippen. Huvudbegreppen och viktiga fraser finns markerade så det är lätt att se vad man bör fokusera på. De olika segmenten involverar hur man hälsar på folk, hur man frågar efter vägen, hur man köper tågbiljetter, hur man checkar in på ett hotell och mycket mer som kan bli relevant under din första tur till Tyskland!

Under din tyskakurs får du troligen lära dig hur man frågar efter vägen eller hur man beställer en kaffe på ett café. (Källa: Unsplash)

Dra nytta av trettiofyra kostnadsfria lektioner från Deutsch Lernen

Deutsch Lernen är en tysk språkkurs från Österrike som fokuserar på att lära ut tyska genom interaktiva övningsmoment. Här hittar du tio lektioner i tyska för nybörjare samt tjugofyra grammatik-relaterade lektioner för elever på de något mer avancerade nivåerna.

Den kostnadsfria kursen tar även en titt på det tyska språkets ortografi, dvs. språkets konventionella stavningssystem och erbjuder två prov för att hjälpa eleverna bedöma sina egna framsteg.

Babbel: Den snabbaste vägen till autentiska konversationer

Babbel är en mobilapplikation och en organisation grundad av två tyska direktörer. Babbel erbjuder online-lektioner i ett flertal olika språk. Hela konceptet bygger på att språkinlärning ska vara rolig och effektiv medan man använder sig av väletablerade och erkända undervisningmetoder.

Att saker och ting ska gå fort fram är något som många fokuserar på i dagens samhälle, men även att man ska kunna lära sig språk när och vart man vill. Det är kanske just därför Babbel haft så stor framgång på marknaden. Lektionernas upplägg säkerställer att eleverna kan göra snabba framsteg genom att delta i samt lyssna till mer autentiska samtal. Man tar bland annat del av dialoger, kognitiva tekniker och hörförståelse-övningar som kan anpassas efter dina personliga preferenser.

Registrera dig på Deutsch Akademie och ta del av enkel grammatikundervisning

Deutsch Akademie är en välutformad online-kurs i tyska som erbjuder fler än 20 000 olika grammatik- och ordförrådsövningar. Det innebär att kursen erbjuder fler än 800 timmar av interaktiva online-uppgifter! Kursen är designad utifrån CEFRs riktlinjer för språkinlärning (gemensam europeisk referensram för språk) och är ett fantastiskt sätt att hålla sig välinformerad om den tyska grammatiken.

Kursen är dessutom perfekt för den som vill bygga vidare på sina tidigare grammatikkunskaper. Fördelarna med den här kursen är att du kan kontrollera dina framsteg, det finns en kvalificerad tyskalärare till hand som kan besvara eventuella frågor och alla grammatikregler förklaras på ett tydligt och enkelt sätt tillsammans med olika övningar och exempel.

Öka din inlärningstakt genom att använda DuoLingo fem minuter om dagen

DuoLingo är en otroligt populär applikation för språkinlärning vars koncept fokuserar på korta, men dagliga lektioner. Företaget bakom appen anser att man kan lära sig tyska (eller andra språk) genom att spendera fem minuter per dag på appen, under vilka man går igenom de övningar som presenteras. Appen är nästan lite beroendeframkallande då man får poäng för rätt svar och förlorar poäng för fel svar medan man slåss mot klockan. Man tar sig framåt genom att nå svårare nivåer hela tiden. Dessa olika aspekter gör DuoLingo till ett roligt online-hjälpmedel för språkinlärning!

Deras slogan är 'Lär dig ett språk gratis. För alltid'. Det säger förstås en hel del om vad applikationen erbjuder sina elever - du kan lära dig ett helt nytt språk utan att betala en enda krona.

DuoLingos ägare verkar ha inriktat sig mot yngre och yrkesverksamma människor då de ofta har lite ont om tid, men oftast har mobilen till hands. På så vis kan de lära sig ett nytt språk på bussen till jobbet, exempelvis.

Se vad du kan hitta för applikationer för att fördjupa dina tyskakunskaper. (Källa: Unsplash)

Plattformen finns nu mera även tillgänglig för klassrumsundervisning. Många lärare använder applikationen för att göra sina lektioner lite roligare och mer interaktiva.

Om du någonsin drömt om att studera tyska i Tyskland så kan du läsa vår artikel 'Studera i Tyskland'. Där hittar du värdefulla tips om hur du lär dig tyska och en del om att flytta till det vackra landet.

Lyssna dig till goda språkkunskaper via Rocket Languages

Rocket Languages har vunnit priser för sina språkkurser. Företaget är baserat på Nya Zeeland, men erbjuder online-resurser till elever världen över. Företaget är relativt nytt på marknaden för online-språkundervisning. Rocket Languages grundades år 2004 av två hängivna lingvister som ville erbjuda nya och moderna undervisningsmetoder för språkundervisning.

Teamet började med spanska och utvecklade en framgångsrik online-kurs som hjälpte nybörjare att börja tala spanska redan från första lektionen. Sedan dess har de vidareutvecklat plattformen och haft fler framgångar med ett flertal olika språk, så som franska, arabiska, mandarin, hindi, italienska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska och - självklart- tyska. Lektionerna utgår ifrån engelska, men det finns mycket värdefull information att hämta!

Medlemmar kan testa på olika kurser helt gratis innan man registrerar sig på en hel tyska kurs och får tillgång till alla lektioner. Lektionerna i fråga inkluderar interaktiva hörövningar, vilket innebär att det är perfekt att öva i bilen på vägen till jobbet, exempelvis. Innehållet finns tillgängligt dygnet runt och genom att ladda ner applikationen kan man enkelt nå och använda materialet via sin mobil.

Du kan alltså lära dig allt du behöver veta medan du är på språng!

Appar och hemsidor är otroligt användbara, men man lär sig förstås som allra bäst genom att ta en tyskakurs där man får öva på allt möjligt och där man har en lärare till hands.

Testa ett mer vetenskapligt tillvägagångssätt och lär dig tyska via Memrise

Sist men inte minst så har vi Memrise, en applikation för språkinlärning som inkluderar olika spel, videos och filmer med modersmålstalare och andra aktiviteter för att göra lärandet roligt. Syftet med den här online-plattformen är att kombinera olika minnestekniker med underhållande innehåll för att skapa en välkomnande atmosfär där eleverna kan fördjupa sig i sitt valda språk.

Upplägget är till stor del baserat på resultaten från olika vetenskapliga studier och appen syftar till att uppmuntra språkinlärning genom att använda olika minnestekniker. Tanken är att man ska träna hjärnan till att lägga informationen på minnet.

Som du kan se så finns det gott om olika online resurser att testa på och dra nytta utav. Om du vill lära dig tyska för nybörjare så har du goda chanser att hitta något som passar dig. Alla dessa plattformar har samma mål: de vill hjälpa dig med ditt nya språk, dvs. din tyska i det här fallet!

Ta reda på hur du kan lära dig tyska genom TV-program och filmer och hur du kan fördjupa dina kunskaper genom olika ljudböcker eller podcasts på tyska.

 

Und...Viel glück!

 

 

 

 

 

De bästa lärarna i Tyska tillgängliga
Barbara
5
5 (4 recensioner)
Barbara
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (2 recensioner)
Katarina
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
5
5 (2 recensioner)
Birgitta
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (2 recensioner)
Ali
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Barbara
5
5 (4 recensioner)
Barbara
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (2 recensioner)
Katarina
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
5
5 (2 recensioner)
Birgitta
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (2 recensioner)
Ali
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!
>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer/songwriter, volleybollspelare och språkälskare. Även en professionell drömmare.