Münchens centrum: lär dig tyska online eller studera tyska i Tyskland.

Det tyska språket: Att lära sig tysk grammatik

Din guide till tysk grammatik Tysk grammatik är en stor utmaning för de som lär sig tyska. I den här artikel berättar vi hur du kan gå tillväga för att lära dig hur den tyska grammatiken fungerar - ett steg i taget. Det kommer inte dröja länge innan du kan kommunicera ordentligt med tyska modersmålstalare. […]

2 augusti 20227 minuters läsmaterial

Varför lära sig tyska?

En guide till tyskalektioner och hur man kan lära sig tyska snabbt De flesta experter är överens om att det finns cirka 6000 språk som talas runt om i världen idag. Det innebär att de som vill lära sig ett nytt språk har gott om valmöjligheter! Enligt FN talas dock endast 1 % av alla […]

28 september 20218 minuters läsmaterial

Lär dig det tyska språket

Hur man lär sig tyska Intressant fakta om det tyska språket Tyska är ett av de språk som är mest talat världen över och är flera europeiska länders modersmål, det är vanligt att ta en tyska kurs distans. Många av de som bor i tysktalande länder har bra koll på det engelska språket, så varför […]

26 juni 20218 minuters läsmaterial

lär dig tyska

Allt du behöver veta om tyska som språk

Allt du behöver veta om Tyskland och dess officiella språk tyska Visste du att tyska är det mest talade språket i Europa? I själva verket, med nästan 100 miljoner som pratar det i världen, överträffar tyska engelskan i Europeiska unionen. Sverige har en nära diplomatisk, ekonomisk och kommersiell relation till Tyskland. När du lär dig […]

28 januari 20217 minuters läsmaterial

Vill du lära dig tyska?

Ta privatlektioner och lär dig tyska online hemma i ditt vardagsrum! Vare sig du är nybörjare eller nästan talar flytande tyska, hittar du den hjälp du behöver hos oss. Superprof är Sveriges bästa plattform för privatundervisning. Vi har tyskalärare över hela Sverige och för alla nivåer. Kolla in profilerna nära dig och boka en gratis provlektion redan idag. Vi hjälper dig att hitta din drömlärare i tyska!

Lär dig Tyska

Starta Tyska Lektioner med en Privatlärare

Lär Dig Tyska Med Privatlärare Tvärtom mot vad många tror kan alla lära sig ett främmande språk, oavsett sin ålder! Först och främst, att lära sig ett språk förbättrar inte bara din språkkunskaper utan också dina kognitiva färdigheter. Plus, om du är student eller om du redan jobbar, ett extra språk kan ge nya karriärmöjligheter. Tyskland […]

2 januari 20207 minuters läsmaterial

Tyskalektioner för alla nivåer

Med Superprof är det enkelt att bli bra på tyska. Hos oss hittar du härliga privatlärare nära dig på bara några klick, det finns flera bra lärare i Stockholm. Om du just nu läser tyska på högstadiet, gymnasiet eller universitetet kan du säkert ha stor nytta av lite hjälp. Ett par privatlektioner kan göra stor skillnad för dina betyg! Även du som är nybörjare kan ta privatlektioner med Superprof.

Det finns nämligen inget effektivare än privatundervisning. Hur kommer det sig? Privatlärare skräddarsyr dina lektioner så att de passar dig som handen i handsken. Detta innebär att du får hjälp med det du tycker är svårt, och möjligheten att vidareutveckla det du är bra på.

Du kanske behöver jobba på grammatiken men redan har ett stort vokabulär? När du tar vanliga lektioner i tyska tvingas du anpassa dig efter klassens nivå och skolans kursplan. Detta innebär att vissa elever hamnar på efterkälken medan andra inte avancerar snabbt nog. Om du tar privatlektioner får du lära dig tyska i din egen takt, prova en lärare Göteborg.

Fördelarna med att ta en kurs i tyska

Det är aldrig lätt att lära sig ett nytt språk. Särskilt inte om du satsar på att bli flytande. Du måste vara beredd på att det stundvis kommer kännas tungt och att alla språk tar lång tid att lära sig. Om du redan försökt plugga tyska på egen hand vet du säkert hur frustrerade det kan vara.

Det tyska språket påminner mycket om svenskan, men grammatiken är betydligt mer komplex. Om du vill slippa huvudvärken rekommenderar vi att du testar privatundervisning via Superprof. Våra tyskalärare stöttar dig genom vått och torrt och ser till att du gör snabba framsteg. Om du vill bli bra på tyska (eller vilket annat språk som helst) måste du kunna förstå, tala, skriva och läsa tyska. Vill du bli flytande eller bara lära dig grunderna inför en resa? Våra erfarna privatlärare i Uppsala utformar en personlig kursplan som hjälper dig att nå dina mål.

Vi har ett brett utbud av kurser. På Superprof kan du ta konversationskurser, intensivkurser och gruppkurser. En privatkurs i tyska är perfekt för dig som kämpar med tyskan i skolan eller funderar på att flytta till Tyskland. Det är även värt att investera i en kurs om du behöver använda tyska i jobbet!

Varför lära sig tyska?

Tyska är det officiella språket i Tyskland och Österrike. Det är också ett av de officiella språken i Schweiz, Belgien, Liechtenstein och Luxemburg. Tyska är det elfte mest talade språket i världen, med cirka 155 miljoner utövare. Av dessa bor ca 80,6 miljoner i Tyskland. Att lära sig tyska kan vara strategiskt för din karriär. Tyskland är en av de största ekonomierna i Europa.

Det finns därför gott om arbetsmöjligheter för dem som kan tyska. Att kunna flytande tyska är dessutom roligt. De flesta tyskar talar hyfsad engelska, men det är alltid bättre att kunna kommunicera på tyska. Särskilt om du studerar eller jobbar i Tyskland. Det kommer bli enklare att lära känna nya människor och bli en del av samhället om du kan tyska. Att vara flerspråkig är en stor merit på ditt CV och öppnar upp fler dörrar än du anar, ta en lektion i Linköping.  

Hitta din drömlärare på Superprof 

På Superprof kan du välja bland många olika lärare. Vissa är modersmålstalare medan andra lärt sig tyska som främmande språk – precis som du. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till valet av tyskalärare. Det viktigaste är att ni trivs ihop och att lärarens metodik passar din inlärningsstil.

En fördel med modersmålstalare är att de ofta kan mer om Tyskland och tysk kultur. Eftersom de talar felfri tyska kan det vara intressant för dig som redan har en avancerad nivå. Om du är nybörjare går det säkert lika bra med en kvalificerat tyskalärare eller student i tyska. 

Hur kan man förbättra sin tyska på egen hand?

Det absolut bästa sättet att bli bra på tyska (utöver privatlektioner i Malmö) är att spendera tid i Tyskland. Några månaders språkresa eller arbete ger dig ett stort försprång. Du kommer snabbt att snappa upp vanliga ord och uttryck. Ett annat sätt att förbättra sin tyska är att öva med språkappar, lyssna på tysk musik och titta på tyska tv-program eller filmer. Om du gör allt detta i kombination med privatlektioner kommer du bli flytande på nolltid!