lär dig programmera

Vill du omskola dig till programmerare?

Vilken utbildning passar bäst om du vill lära dig programmera? Det är få sektorer som expanderar så snabbt som IT. Oavsett om du vill jobba med produkt utveckling, systemdesign, eller med datorspel så finns det jobb som kräver att du kan programmera. Då många andra yrken inte ser samma löneökning eller nivå av rekrytering är […]

9 september 202210 minuters läsmaterial

neonskylt som uppmuntrar programmering

Vilka är de mest vanliga programmeringsspråken?

Vilket programmeringsspråk ska man lära sig först? "Ett programmeringsspråk bör vara ett konventionellt sätt att ge kommandon till en dator. Den får inte vara mörk, konstig och full av subtila fällor (det är magins egenskaper). " - Dave Small Dataprogrammeringens värld förändras ständigt. Därför finns det också över 600 olika programmeringsspråk idag. Du kan dessutom […]

1 september 20227 minuters läsmaterial

En handledare undervisar en elev i kodning.

Olika sätt att lära sig koda på

En närmare titt på hur man kan lära sig koda Att lära sig datavetenskap kan vara fördelaktigt i både privatlivet och arbetslivet. Om du funderar på att ta en HTML online kurs eller lära dig andra programmeringsspråk och kodning så har du hamnat helt rätt. I denna artikel har vi nämligen samlat ihop verktyg och […]

19 maj 20228 minuters läsmaterial

Pojke lär sig programmering

Programmering för Barn

Lär ditt barn programmering - Här är 5 anledningar till varför Det råder ingen tvekan om att barns tillgång till datorer och programmering har blivit nödvändig senaste tiden. Det är troligtvis det enda sättet för föräldrar att kontrollera hur deras barn exponeras för ny teknologi och internet. Enligt en studie där elever med låg inkomst […]

1 februari 20226 minuters läsmaterial

Vill du lära dig att programmera?

Smart, programmerare är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden! Med goda kunskaper i programmering kommer du att kunna välja och vraka bland arbetsplatser. Varför inte ta privatlektioner i programmering? På Superprof hittar du lärare i programmering över hela Sverige. Du kan ta privatlektioner hemma hos dig eller online. Allt du behöver göra för att komma igång är att boka en gratis provlektion med din favoritlärare. Spana in profiler nära dig redan idag!

lär dig programmera

Lär dig programmera: detta behöver du veta

Lär dig programmera: allt du behöver veta för att kunna programmera och bli webbutvecklare Funderar du på att ta en kurs i java eller python för att lära dig mer om programmering? Då ska du läsa vidare! Att bli programmerare, datorutvecklare, veta hur man kodar på många språk eller bara förstå grunderna för programmering, är […]

16 juni 20216 minuters läsmaterial

programmering

Guide: dessa metoder hjälper dig när du undervisar i programmering

Guide: så gör du din undervisning i programmering roligare Programmeringssektorn och i större utsträckning IT-sektorn hade 474 000 anställda under 2018, visar en studie. Du kan antagligen vara anställd i ett företag eller frilansa som programmerare. Men vad du vill ha mer än någonting är att överföra dina kunskaper om programmering vidare till studenter som är […]

15 april 20215 minuters läsmaterial

IT

Guide: lär dig att programmera med en privat handledare

Allt du behöver veta för att lära dig att programmera med en privat handledare! 71% av svenskarna tycker att det är bra att lära sig datorprogrammering i grundskolan och gymnasiet enligt en undersökning från 2018. Att lära sig webbutveckling från tidig ålder sparar en otrolig mängd tid senare i livet och ger dig större möjlighet […]

18 mars 20216 minuters läsmaterial

Ta en kurs i programmering

Tekniken har utvecklats i raketfart under 2000-talet. Och tur är väl det – de flesta håller nog med om att modern teknik underlättar vardagen. Skulle du kunna spendera en vecka utan mobiltelefon, internet eller kaffemaskin? Bakom nästan allt vi ser på internet – varje ord, bild, funktion och layout – finns en programmerare.

Om du vill jobba med kodning och programmering i exempelvis Uppsala kan det vara smart att ta en kurs med en privatlärare. Programmering är inte enkelt, men det blir betydligt lättare med ett proffs vid din sida. Läser du programmering i skolan? En privatlärare kan hjälpa dig med dina skoluppgifter och dela med sig av sina bästa tips. Privatundervisning är genvägen till höga betyg och är dessutom roligt! Så, varför är det smart att lära sig att programmera? Och vilka programspråk bör du satsa på först? 

Fördelar med att kunna programmera

En av de största fördelarna är att det finns oändligt många jobb inom programmering. Den tekniska utvecklingen är på uppgång och riskerar inte att stanna upp. Du har med andra ord lysande karriärutsikter om du satsar på programmering. Många programmeringsjobb kräver heller ingen formell examen.

Arbetsgivare tittar främst på dina kunskaper och kodningsfärdigheter. Om du väljer att läsa programmering på universitetet kommer du snabbt att hitta jobb på många spännande företag, organisationer och myndigheter. Varför inte testa privatlektioner inom programmering i Västerås innan du bestämmer dig för att läsa vidare? En annan stor fördel med programmering är friheten.

Eftersom arbetet egentligen bara kräver en dator med internetuppkoppling har anställda (eller frilansare) ofta möjlighet att jobba på distans. Denna frihet gör programmering till ett mycket eftertraktat arbete och är väldigt populärt i Göteborg. Hur skönt vore det inte att kunna balansera sitt arbets- och familjeliv lite som man vill? Du kommer garanterat inte sakna pendlingen till jobbet! Om du gillar att resa är programmering perfekt för dig – du kommer att kunna jobba över hela världen! Om frihet inte är din största drivkraft är lönen säkert något som lockar? Genomsnittslönen för en programmerare i Sverige är 46 300 kr i månaden. Inte illa, eller hur?

Vilka programspråk bör man lära sig?

Innan du väljer vilket (eller snarare vilka) programmeringsspråk kan det vara smart att fundera på faktorer som efterfrågan och karriärmöjligheter. Vissa programspråk är dock standard och därför bra lära sig först, flera av dessa är populära i Stockholm

1. JavaScript är ett av de mest välkända programmeringsspråken. JavaScript används av många IT-företag som Uber, Google, Microsoft, Uber och Microsoft. Språket kan användas för både front-end- och back-end-utveckling. JavaScript kommer sannolikt att fortsätta dominera webben under och efter 2022 med tanke på antalet webbplatser som redan byggts med (och därför är beroende av) JavaScript.

2. Python är det föredragna språket för alla som precis börjat programmera. Python har en enkel syntax som är lätt att förstå och använda. Python används i stor utsträckning inom webbutveckling, programvaruprogrammering och många andra områden.

3. C++ och C++ är båda välkända programspråk. C/C++-experter är mycket eftertraktade av stora IT-företag som Adobe, Microsoft, Oracle, Microsoft och Nvidia. Språket används i många olika branscher, bland annat inom grafisk gränssnittsutveckling och spelutveckling.

4. Java är ett kraftfullt språk som används i en mängd olika system. Stora företag som Facebook, Amazon, Google och YouTube använder Java i sina backends. Java kom 1991 men är fortfarande det mest populära språket för utveckling av programvara. Utvecklare fortsätter att välja Java framför språk som Python, Ruby, PHP, Swift och C++. Java är därför ett måste om du vill kunna konkurrera på arbetsmarknaden, detta är populärt i Malmö.

5. PHP är ett serverbaserade skriptspråket med öppen källkod och används för att skapa webbplatser. Många välkända webbplatser använder PHP, till exempel Facebook, Wikipedia och WordPress. PHP har många bra egenskaper, bland annat plattformsoberoende kompatibilitet och objektorienterade programmeringsmöjligheter. Detta möjliggör enkel interaktion med HTML, CSS och JavaScript. Det är relativt lätt att lära sig PHP som nybörjare.

Utöver ovanstående finns även Kotlin, R, Go, SQL, Swift, Ruby och många fler. Vilka programspråk är du mest intresserad av? Varför inte boka privatlektioner med någon som är proffs på språket du vill lära dig?

Hitta en privatlärare i programmering

På Superprof hittar du privatlärare i programmering nära dig. Du kan även ta privatlektioner via nätet med en lärare ifrån tillexempel Linköping. Läs igenom de olika profilerna och boka en gratis provlektion med din favorit. Det har aldrig varit enklare att lära sig att programmera!