71% av svenskarna tycker att det är bra att lära sig datorprogrammering i grundskolan och gymnasiet enligt en undersökning från 2018.

Att lära sig webbutveckling från tidig ålder sparar en otrolig mängd tid senare i livet och ger dig större möjlighet att bli riktigt bra på det. Om du vill utveckla denna färdighet är den bästa lösningen att vända sig till privata lektioner. Ta reda på allt som finns att veta om privata kurser i programmering och välj din!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Hur väljer jag webbutvecklingskurs?

Innan du hittar en kurs för att lära dig att koda, måste du ställa dig själv flera frågor och lära dig att välja på bästa möjliga sätt. Som med alla kurser är det viktigt att ta hänsyn till olika kriterier:

 • Var tydlig med dina mål. Okej, du vill lära dig att koda men i vilket syfte?
  • Bli webbutvecklare,
  • Lär dig ett programmeringsspråk: Python, Java, Javascript, C-språk, PHP ...
  • Skapa din webbplats och lär dig att behärska CSS-, HTML- och mySQL-databaser,
  • Klara dina tentor i skolan,
  • För att kunna programmera och genomföra ett projekt
 • Ta reda på mer om din lärare innan du gör ditt val (och jämför!).
  • Din lärare måste uppenbarligen vara mer erfaren än du för att hjälpa dig att gå vidare. Om du har en nybörjarnivå kan du ringa en student men om du redan har en bra grunder för programmering måste du välja en mer erfaren lärare.
  • Vad är hans specialisering? Inte alla är experter på alla programmeringsspråk! Vissa kommer att vara specialiserade på Pythonspråk, andra inom objektorienterad programmering, andra fortfarande på Java-språk eller i webbapplikationsutveckling.
  • Vad är pedagogiken och metoden? Ett första möte gör att du kan förstå dessa aspekter och bestämma om du fortsätter med läraren eller inte.
  • Får du en bra känsla av läraren?
 • Vill du ta distanskurser? Eller ansikte mot ansikte? Båda har sina fördelar. Webbkurslektionerna kan följas oavsett förhållanden och var du än befinner dig i Sverige men personliga lektioner är väsentliga för vissa för att skapa ett unikt band med sin lärare och lära sig effektivare.
 • Priset på programmeringskurser: vi kommer att granska denna punkt i ett avsnitt som är tillägnad just det, men det är ett viktigt kriterium som du måste ta hänsyn till innan du ens träffar din lärare. Du måste vara medveten om kostnaden för att investera och bestämma hur mycket budget du är villig att spendera på att lära dig datorkod.
IT
Att lära sig webbutveckling från tidig ålder sparar otrolig tid senare och ger dig möjlighet att se förändringar och lära dig kontinuerligt. Bild: Unsplash

Hur genomförs en kurs?

Att lära sig om algoritmer, koder och att lära sig om programmering är inte som att ta en standardkurs i matematik, engelska eller fysik och kemi. Praxis kommer att uppta en mer framträdande plats än teori. Under den första klassen kommer du att förklara dina mål och din nivå för din lärare som kommer att skapa ett skräddarsytt program efter dina behov: vill du genomföra en Python-utbildning, lära dig JavaScript, lära dig grunderna i programmeringsmetoder? Om det finns en sak som kommer upp i metoderna för lärare som finns på vår plattform, är det den perfekta platsen kvar för övning.

Du kommer förmodligen få lära dig lite teori för att förstå semantiken för webbprogrammering och namnen på de olika programmeringssystemen. Du kommer dock snabbt att gå vidare till att utföra övningar eller jobba på ditt egna projekt. För att bli expert på programmering finns det inga enkla lösningar: du måste träna.

Att göra misstag, lära sig att korrigera dem och upptäcka buggar är de grundläggande färdigheter som ska utvecklas för att behärska språk (Python-programmering, programmering i Java, webbsidor på WordPress ...). Om du inte har ett personligt projekt kommer läraren att föreslå övningar så att du kan öva på ett fiktivt projekt. Han kan också be dig att hitta och korrigera ett fel på en sida.

I slutet av lektionen kan du ha lite "läxor" att göra för nästa lektion. I det här fallet börjar början på nästa lektion med korrigering av övningarna. Passa på att ställa alla frågor du vill lära dig av dina misstag och inte göra dem igen.

Läraren kan också förse dig med kursmaterial och instruktioner för att enkelt återge det du har sett i klassen. Du kan också läsa mer om hur du kan hitta en handledare i kodning.

Hur mycket pengar ska du lägga på en kurs?

När du ska välja din datorspråkskurs är det bättre att vara medveten om de priser som debiteras för att planera din budget så exakt som möjligt. Eftersom det inte kostar lika mycket att förbättra din programmeringskunskap beroende på flera kriterier:

 • Lärarens erfarenhet och kvalifikationer: det är vettigt. En studentlärare kommer att erbjuda billigare priser än en lärare som erbjuder en fullständig kurs i mer än 10 år i en dataskola och / eller har arbetat i flera år för ett stort företag som kräver avancerad programmeringskunskap. På samma sätt funkar det om läraren har ett examen från en större skola, då kommer dennes timpris att bero på detta, även om en självlärd person också kan vara kompetent och erfaren. Diplomet skapar prestige!
 • Ålder och status för läraren är också faktorer som påverkar priset. En ung 20-årig professor, fortfarande en student, kommer att be dig om mindre pengar än en 45-årig professor emeritus, chef för en dataskola!
 • Din nivå: ju högre din nivå i programmering, desto mer behöver du ringa till en erfaren lärare, så desto dyrare blir kurserna.
 • Ditt mål: om du vill byta yrke och få programmeringsfärdigheter kan du behöva kraschkurser och lära dig under flera månader. Din budget måste då vara mer omfattande än om du vill lära dig att behärska några rader med datorkod.
 • Kursinnehåll: lagen om utbud och efterfrågan! Om du vill lära dig att programmera med Python blir kurserna logiskt sett billigare eftersom det är det mest populära datorprogrammet. Detsamma gäller Java-programmering.
 • Din geografiska plats: kurser i stora städer är dyrare, särskilt om du söker en programmeringskurs i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
 • En kurs i ansikte mot ansikte blir dyrare än en webbkamerakurs, eftersom den inkluderar transportkostnader.

På Superprof erbjuder våra lärare genomsnittspriser på 250-300 kronor per timme. Tveka inte att läsa hela artikeln om priser för programmeringslärare för mer information.

IT
71% av svenskarna tycker att det är bra att lära sig datorprogrammering i grundskolan och gymnasiet enligt en undersökning från 2018. Det blir garanterat lättare med en handledare! Bild: Unsplash

De bästa ställena att hitta en privat kurs på

Nu när du har alla verktyg för att bättre välja din kodningskurs, ta reda på var du kan hitta din lärare genom de bästa webbplatserna och plattformarna för att ansluta lärare och elev:

 • Superprof: 1000 lärare är tillgängliga över hela Sverige för att hjälpa dig att programmera och behärska denna färdighet. Varje lärare har en komplett profil där du kan se deras metodik men också läsa åsikter från tidigare studenter för att få en uppfattning om de resultat som erhållits och pedagogiken. Priserna fastställs av lärarna och varierar mellan 100 och 1000 kronor per timme beroende på de kriterier som tidigare sett.
 • w3schools.com – Enkelt men tydligt

  På w3schools.com finns det massor av kurser för att lära dig olika programspråk. Du kan bland annat HTML, CSS, SQL och JavaScript. Hemsidan må se enkel och avskalad ut men innehåller massor med lärorik information!

  Khan Academy – En ideell hemsida för programmering

  Khan Academy hjälper dig på ett pedagogiskt sätt att lära dig olika programspråk som JavaScript, HTML, CSS och SQL. Kurserna fördjupar sig dessutom inom specifika områden som till exempel spelutveckling.

  Du kommer att kunna hitta en hel rad datorkurser där inom programmering och webbutveckling. Varje enskild kurs kan tas i klassen hemma eller på distans via videokonferens.

  Codeacademy – En av världens största hemsidor för programmering

  Här lär du dig HTML, CSS, JavaScript och Ruby genom tydliga kurser som även kan specialiseras mot till exempel hemsidebygge. Början på kurserna är gratis, men sedan så behöver du ett Pro-konto som kostar pengar.

  "Kurserna med videokonferens går mycket bra. Deras metodik är utmärkt, programmet är kvalitet, lärarna har mycket tålamod och de har kunnat anpassa sig till jetlagens utmaning."

  Scratch – Ett lekfullt sätt att lära dig programmera

  Med Scratch så skapar du dina egna historier, animationer och spel genom enkla versioner av programmering. För dig som aldrig har kodat innan är det ett väldigt pedagogiskt och roligt verktyg!

Andra plattformar för lärande programmering finns tillgängliga. Tveka inte att ta en titt på de olika möjligheterna för att bilda din egen åsikt och hitta bästa möjliga lärare!

Är du intresserad av distanskurs i programmering? Då är Superprof svaret för dig!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.