Programmeringssektorn och i större utsträckning IT-sektorn hade 474 000 anställda under 2018, visar en studie. Du kan antagligen vara anställd i ett företag eller frilansa som programmerare.

Men vad du vill ha mer än någonting är att överföra dina kunskaper om programmering vidare till studenter som är ivriga att lära sig kodning. Det enda problemet: du vet inte riktigt var du ska börja!

Du är på rätt plats! Den här artikeln är en guide som hjälper dig att förstå hur du kan kan gå tillväga om du vill erbjuda en programmering kurs distans eller ansikte mot ansikte, och på så vis dela din passion för kodning.

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (9 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (8 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Romain
5
5 (5 recensioner)
Romain
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (9 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (8 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Romain
5
5 (5 recensioner)
Romain
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Behöver du en examen för att lära ut programmering?

Vi kommer inte att hålla spänningen igång så länge: du behöver inte en examen för att lära ut kodning hemma!

Om du vill undervisa i en dataskola måste du med säkerhet motivera ett examensbevis eller åtminstone en rik erfarenhet inom området. Men för att ge privatlektioner krävs inget examen.

Detta betyder inte att inga färdigheter är nödvändiga. Du måste kunna programmering och ha en tillräcklig nivå av datorspråk för att kunna dela dina kunskaper med studenter. Den undervisning är lika viktigt att lära sig programmering till studenter. Eftersom det inte är för att du är expert på programmering kommer du att kunna lära ut och överföra det du vet.

Du kan vara helt självlärd, ha lärt dig att programmera genom handledning, läsa kodböcker, försöka bygga en ram och lösa problem.

Du kan dock också ha en examen i datavetenskap och har tagit alla typer av kurser om objektorienterad programmering, algoritmer, databaser eller till och med utveckling av webbapplikationer.

Här är de olika examensbevis som kan erbjuda dig grunderna för programmering och komma igång för att sedan dela din kunskap med lärlingsprogrammerare och utvecklare:

 • Kandidatexamen i datavetenskap,
 • Master i datorprogrammering,
 • MBA-datorprogrammering,
 • Doktorsexamen i datavetenskap.

Om du följer en av dessa kurser i syfte att undervisa senare, följ noga lärarnas undervisningsmetoder och pedagogik. Anteckna eller ställa frågor om deras metod. Ta reda på mer om skolprogram, särskilt om du vill stödja eleverna i att klara sina tentor.

programmering
Den här artikeln är en guide som hjälper dig att förstå hur du undervisa i programmering och samtidigt delar din passion för kodning. Bild: Unsplash

Hur hittar jag studenter?

Vill du lära ut datavetenskap, särskilt programmeringsspråk? Du måste hitta studenter för att lära dem programmet. För detta finns flera alternativ tillgängliga för dig och vi rekommenderar att du utnyttjar dem alla för att öka dina chanser att utveckla en stor kundkrets.

Börja med att använda ditt nätverk . Alla har ett primärt nätverk och ett sekundärt nätverk. Det primära nätverket är din närmaste familj och vänner .

Även om du tror att de inte är intresserade av att lära sig ett programmeringsspråk, berätta för dem om dina lektioner . Redan för att du inte kan vara säker på att de inte vill lära sig C-programmering, Java-språk, Visual Studio eller Python-programmeringsspråk. För det andra eftersom de själva har ett primärt och sekundärt nätverk som de kan aktivera för dig.

För att aktivera ett nätverk är det lika enkelt som paj. I ett samtal, nämn bara att de känner någon som ger programmeringskurser eller rekommenderar dig om de hör någon av sina bekanta som letar efter nybörjarkurser i Pythonspråk, C-språk eller Java-programmering. Ligger du på denna nivå kan du söka efter: programmering kurs nybörjare och lätt påbörja dina studier.

Ditt sekundära nätverk är alla dina bekanta som dina kollegor eller dina grannar . Tveka inte att berätta om ditt yrke som lärare. De kan låta dig få dina första studenter.

Du kan också prata om din nya aktivitet på dina sociala nätverk , särskilt Facebook. Lägg till din aktivitet i din profil, skapa en Facebook-sida, dela en ny status, gå med i grupper som förbinder lärare och elever ...

Den gamla gamla metoden för klassificerade annonser som publiceras i lokala handlare har fortfarande en ljus framtid framför sig! Gå runt i ditt område och be om tillåtelse att sätta upp din affisch för att lära datorkodlektioner.

Möt var dina studenter är: på universitetsområden eller i datavetenskapliga skolor. Be alltid om tillstånd för att placera din annons. En student kan behöva fördjupade lektioner för att förbättra sin programmeringsnivå!

Den andra lösningen är att använda plattformarna för att ansluta lärare och elever!

Använd Superprof för att hitta de som är intresserade av programmering

Med mer än 6000 dagliga sökningar och 2 miljoner besökare varje månad är Superprof ledande inom nätverksplattformar mellan lärare och elever. Vår plattform garanterar dig därmed god synlighet !

Tror du inte på oss? Ta testet: skriv in Googles "programmeringslärare", du kommer att se att vår webbplats är i första positionen för sökresultaten (strax under resultaten från reklam). Och det är detsamma för "programmeringskurs".

En nybörjare som vill lära sig att koda PHP, JavaScript, HTML, CSS eller att programmera med Python, kommer sannolikt att söka på Google. Han kommer att skriva de begärande som tidigare lagts fram, kanske med sin stad.

Så naturligtvis, en gång på vår plattform, kommer studenten att ha valet mellan flera lärare närvarande i sin stad eller region.

programmering
Om tar en kurs i programmering i syfte att undervisa senare, följ noga lärarnas undervisningsmetoder och pedagogik. Anteckna eller ställa frågor om deras metod. Och var beredd att dricka mycket kaffe! Bild: Unsplash

För att sticka ut rekommenderar vi dig att skriva din annons noggrant:

 • Skriv en attraktiv titel på 12 ord med den undervisade kursen: Python-utbildning, lär dig JavaScript, Java-programmeringsspråk ...
 • Fyll i din kurs och din metodik med mer än 40 ord, ange din erfarenhet och dina examensbevis samt dina specialiseringar: Skrapprogramvara, avancerad programmering, HTML och CSS, programvaruprogrammering, användargränssnitt, webbsidor ...
 • Kom ihåg att ange på vilken nivå du adresserar: nybörjare, mellanliggande, avancerad.
 • Välj ett bra foto : var leende, utåtriktad och titta på linsen. Var ensam på fotot och förvänta dig bra bildkvalitet.
 • Gör en videopresentation av dina kurser som du kommer att lägga till i din annons.
 • Be vänner och familj om rekommendationer (sedan dina elever när du har dem).
 • Var lyhörd när du får ett meddelande.

Registrering och skapande av en annons är gratis för lärare. Det här är eleverna som betalar ett pass på 29 € / månad som kan avbrytas när som helst för att kunna kontakta så många lärare som de vill. Du kan betala för premiumerbjudandet för att markera din profil, men det är inte obligatoriskt.

Hitta andra nätverksplattformar genom vår dedikerade artikel.

Hur bestämmer jag priset?

Oavsett om du annonserar på en nätverksplattform för lärare / studenter eller inte, måste du definiera dina priser. Vi råder dig att börja med dina behov först. Hur mycket pengar behöver du?

Om det är en kompletterande aktivitet som du bara har en begränsad tid att ägna dig åt kan du förvänta dig att få mellan 2000 och 5000 kronor extra per månad. Å andra sidan, om du vill tjäna pengar på det, måste du satsa på en lön mellan 12000 och 15000 kronor netto per månad åtminstone. Dessutom måste du betala avgifter för din inkomst som lärarutvecklare: 22% som mikroföretagare.

När du väl har en uppfattning om det belopp du vill få varje månad måste du konfrontera marknadens verklighet:

 • Titta på de konkurrenskraftiga priserna i din stad. Geografiska skillnader finns och en privat handledning kommer att kosta mer i Stockholm eller Göteborg än i Gävle eller Västerås.
 • Utvärdera dina resekostnader: om du ger programmeringskurser hemma hos dina elever, har du restid samt kostnader relaterade till din resa (bensin, slitage på ditt fordon, biljetter eller abonnemang på kollektivtrafik) att tänka på.
 • Ju mer du undervisar avancerade studenter, desto högre blir dina avgifter och tvärtom. Att lära ett nytt språk för en nybörjare kräver mindre arbete och kunskap än att hjälpa en magisterstudent att korrigera sina linjer med datorkod och framsteg.
 • Ställ in ditt pris enligt din specialitet (det är lagen om utbud och efterfrågan): Visual Basic eller VBA, Perl-språk, robotprogrammering, programmering i Python, programmering av ett videospel, XML, MySQL ...

Nu är du redo att hitta dina studenter!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.