Funderar du på att ta en kurs i java eller python för att lära dig mer om programmering? Då ska du läsa vidare! Att bli programmerare, datorutvecklare, veta hur man kodar på många språk eller bara förstå grunderna för programmering, är färdigheter som efterfrågas mer och mer på marknaden.

Inkomster från webbyrken kan till och med nå 500.000 kronor i Sverige för specialister, till exempel webbdesigners (480.978 kr) eller DevOps-specialister (490.699 kr).

Vill du kunna programmera applikationer eller användargränssnitt? Lär dig programmera, ta en programmeringskurs, eller om du är ny, varför inte leta efter en programmeringskurs för nybörjare? Och glöm inte att där finns programmering kurs distans för dig som föredrar det!

Här är vår mini-guide för att lära dig allt om programmeringstekniker!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (13 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Meghdad
5
5 (10 recensioner)
Meghdad
195 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Simon
5
5 (8 recensioner)
Simon
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (7 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (13 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Meghdad
5
5 (10 recensioner)
Meghdad
195 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Simon
5
5 (8 recensioner)
Simon
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (7 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig programmera: så började det

Visste du att...? Det allra första utkastet till en programmeringsmodell är från 1842 och utvecklades av en kvinna. Datorns historia föregår den digitala tidsåldern och är resultatet av kolossalt arbete utfört av kvinnor och bortglömda forskare. Ada Lovelace (1814-1852) lyckades samla i en enda utförd operation, ett stort antal successiva iterationer. Hon kallar denna process för "algoritm", som hyllning till den syriska forskaren Al Khawarizmi (780-850), som introducerade algebra i Europa och klassificerade algoritmerna efter deras avslutning. Ada Lovelace lyckas utveckla en metod för att beräkna Bernoulli-nummer på ett stanskortsystem där en stor mängd data kodas.

Det är det allra första datorprogrammet i världen. Men det var på 1940-talet som de första datorerna skapades, med ENIAC, en engelsk förkortning för  Electronie Numerical Integrator and Computer. Vid den tiden var forskarna fortfarande tvungna att skriva program och maskinspråk för hand. Vi låter dig föreställa dig längden på beräkningssidorna och datorkodens rader skrivna på papper!

lär dig programmera
Numera är programmerare något av kungarna på arbetsmarknaden: att lära sig koda och känna till dataspråket gör det möjligt att stiga till topp 10 av de bäst betalda jobben i världen. Bild: Unsplash

Programmeringsspråken föddes under andra hälften av 1900-talet.

De första maskinerna skapades för att snabbt lösa beräkningsproblem som den mänskliga hjärnan inte kunde hantera. Datorspråket föddes med skrivandet av Fortran-språket (Formula Translator) på 1950-talet: Fortran var det första språket på hög nivå som användes av IBM för vetenskaplig databehandling.

Det andra språket som har det mest markerade ursprunget för databehandling är COBOL, utvecklat för att utveckla hanteringsapplikationer. Fortan och Cobol dominerade framstegen inom databehandling och var de första transistordatorernas språk. Även när man lär sig programmera idag kan det vara svårt att veta vilket av alla språk man ska välja. Därför har vi skrivit en guide till olika programmeringsspråk.

1960-80-talet såg många datorkoder fram, inklusive:

 • Simula 67 (1967),
 • C-språket (1969-1973),
 • Pascal (1970),
 • SQL (1974),
 • C ++ -språket (1983),
 • Objective-C (objektorienterad programmering).

Sedan kommer språken Dbase, Eiffel, Mathematica, Perl, Tcl / Tk.

1990, medan programmeringsspråk utvecklade eller förbättrade möjligheterna att programmera, var vi bara på den "neolitiska eran av datorer".

På 1990-talet togs ett revolutionerande verktyg fram, särskilt utvecklat för att göra informationen fri och tillgänglig för alla: Internet.

Webbservrarnas utseende följs av att nya webbspråk skrivs, medan ekonomin och ett antal tänkare från den tiden (ekonomer, filosofer etc.) uttrycker sina tvivel och ännu inte ser potentialen för digital teknik för samhället. .

Det sammanställda språket förbättrades alltmer, andra skript skapades, särskilt kodade för att integreras i webbsidor och köras på enkla och små program:

 • Python uppfanns 1991,
 • PHP, JavaScript och Java skrevs 1995,
 • Ruby uppfanns 1993,
 • C # skrevs 2000.

Idag, år 2020, är ​​språken Python, PHP, Java och JavaScript bland de mest använda språken. Så varför inte ta en kurs i java?

JavaScript är till exempel det mest använda språket i världen för närvarande. Det har funnits i 25 år trots att Internet knappt fanns på den tiden.

Programmeringskodens historia är som om det romerska imperiets män hade skapat teknologierna som möjliggjorde utvinning av olja och gas under misstankar om att de skulle bli de mest använda resurserna under 1900- och 1900-talet.

Hitta en programmeringskurs distans.

Varför lära sig programmering?

Numera är programmerare närmast kungar på arbetsmarknaden: att lära sig koda och känna till dataspråket gör det möjligt att stiga till topp 10 av de bäst betalda jobben i världen. Varför lära sig att koda? Oavsett om det är att utveckla ett användargränssnitt, programmera videospel, bygga webb- och mobilapplikationer eller programmera ett företags CNC-maskin, är det alltmer användbart att lära sig kod. Detta yrke innebär att man kan känna till olika språk (var och en av dem har sina särdrag) och följa en lång kurs med högre studier (åtminstone bac +4). Fler och fler varor och tjänster skapas med hjälp av algoritmer, även kända som "artificiell intelligens".

Plötsligt ses att lära sig koda som ett kraftfullt verktyg för att uppnå god professionell integration. 

Den genomsnittliga månadslönen för nybörjare av datorutvecklare varierar mellan 20.100 kronor och 20.916 kronor brutto, och proffs med mer erfarenhet "vinner" upp till 500.000 kr per år!

Siffrorna för de bästa programmerarna är ännu mer imponerande i USA, Japan eller Australien ... Om man har tur kan ett års omsättning nå sex siffrigt i lön. Detta är ett av få områden där du kan gå från nybörjarnivå (ta kodningskurser med handledning) till högsta programmeringsnivån gratis. De mest motiverade kan självstudera gratis online, genom träning, genom att koda sig själva för att göra sitt programmeringsinlärning perfekt. Oavsett om det är i HTML och CSS, i C-programmering eller i Python-språk (känd för att vara lätt att lära sig), i JavaScript eller på Java-språk, program tack vare de många biblioteken som finns tillgängliga online! Att lära sig ett programmeringsspråk låter dig förstå den digitala miljön på webben: målet är att kunna skriva kod utvecklad för användaren och för den lilla roboten av webbservrar som kommer att indexera dina webbsidor. Programmering används för att beskriva de operationer som datorn måste utföra: det är därför nödvändigt att skapa ett maskinspråk, tolkbart av maskinen och transponerat från mänskligt språk.

Att lära sig programmera kan öppna dörrarna för flera andra webbyrken: innehållshanterare och SEO copywriter (kräver begrepp om programmering i HTML och CSS), SEO-konsult (innebär att känna till grunderna för webbutveckling), forskare eller ingenjör (som ofta kommer att innebära att lära sig Python).

Valet av språk gör det möjligt att programmera olika verktyg: JavaScript för att utveckla webbplatser, C ++ för programmering av ett videospel, Java för en mobilapp på Android, Swift eller Objective-C för en iOS-applikation, C # för Windows Mobile, etc. Du kommer att förstå: datorkodning är inte nonsens, men en översättning anpassad för den mänskliga språkmaskinen.

Och detta öppnar många möjligheter!

Var kan du hitta en programmeringskurs i Sverige?

lär dig programmera
Att bli programmerare är färdigheter som efterfrågas mer och mer på marknaden. Så lär dig programmera med hjälp av Superprof! Bild: Unsplash

Vilka är de olika typerna av programmering?

Hur väljer du ett programmeringsspråk som passar dina mål? Om det finns mer än 7000 programmeringsspråk räcker det bara att behärska de mest utbredda språken för att göra kvalitetsprogrammering. Den typ av programmering som valts inducerar olika programmeringssystem och gör det möjligt (logiskt) att tillhandahålla olika lösningar till användarna. Om du vill komma igång eller förbättra dina programmeringsfärdigheter rekommenderas det ofta att du startar från HTML-kod. Taggarna är lätta att förstå och framför allt är HTML grundspråket, det finns överallt! CSS (för Cascading Style Sheets ) skapas utöver det senare, och  låter dig ange för maskinen vilket beteende webbsidan ska ha (stil, färger, teckenstorlek, typografi, plats för bilder etc.).

Det är därför viktigt för alla webbutvecklare!

Om du planerar att lära dig applikationsutveckling måste du träna i Java istället. Java låter dig programmera inbyggda mobilapplikationer på Android: det är känt att det är svårt att programmera men det dominerar den digitala världen. Det andra mest använda språket i världen är JavaScript: det erbjuder programmering av hög kvalitet genom att användargränssnitt kan programmeras. Den beskriver webbplatsens övergripande beteende, aktiveras på klientsidan och används för att optimera användarupplevelsen (UX). Detta tolkningsspråk är användbart för att utveckla webbplatser och för naturlig referens (SEO) orienterad användarupplevelse (SXO).

De andra mest populära språken är:

 • PHP, för att skapa webbplatser särskilt under WordPress,
 • C, lågnivåspråk för videospel,
 • Pytonorm,
 • SQL, för databaser.

Kom alltid ihåg att du måste vara mycket motiverad för att lära dig programmera!

Vilka är faserna inom programmering?

Du har ett webbprojekt och vill veta i vilken ordning du ska fortsätta? Har du ingen som kan hjälpa dig att programmera din programvara? Är du en frilansutvecklare som letar efter sätt att hantera kundrelationer?

För att det ska bli logiskt för dig måste du känna till datorprogrammeringsfaserna. Du kommer att behöva utarbeta specifikationer som på svenska beskrivs som projektet från A till Ö (användning, driftsätt, presentation, syfte, natur, mål). Denna inramning kommer att fungera som en ram för att definiera förhållandet mellan data och användaren. Det är därför nödvändigt att välja en typ av hosting, en nätverkskonfiguration och protokoll (HTTP eller HTTPS). Under utvecklingen av programmet skriver du först källkoden: det här är texterna som ska kodas i en textredigerare (sublim text). Du måste därför använda ett eller annat språk : det valda språket låter dig utveckla en viss typ av verktyg. Därefter måste den skrivna källkoden kompileras för att bilda den körbara koden. Samlaren samlar all information genom att gruppera dem efter segment av samma natur (kod, länkar, etc.). Oavsett vilken lösning som är programmerad måste det alltid finnas en testfas för att felsöka och lösa problem. Detta steg är viktigt i webbutveckling för att testa fel i koden, för att undersöka dysfunktioner.

Du kan alltid leta efter de bästa gratiskurserna på nätet innan du börjar programmera!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.