Vi ska titta på böckerna som finns tillgängliga på marknaden. Och vi kommer att skilja mellan verk som lär sig spela piano med en lärare och de som hjälper dig att lära dig spela på egen hand. För från en bok till en annan kommer innehållet och inlärningsmetoderna för pianot att variera.

Böcker är den främsta formen av stöd för pianolektioner.

Ju mer praktisk, desto mer rundad. Du kan börja på piano med online-tutorials, som har visat sig vara effektiva. Men att börja med hjälp av böcker är fortfarande den mer klassiska metoden och också den mest livskraftiga. Det finns dussintals böcker för nybörjare. Det finns de välkända och erkända, de stora klassikerna, liksom böckerna som är mindre kända, med mindre etablerat rykte, men ändå lika effektiva. Upptäck andra sätt att optimera ditt pianolärande.

De bästa lärarna i Piano
Första kursen gratis!
Josephine
Josephine
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Catrin
Catrin
270 kr
/h
Första kursen gratis!
Dani
5
5 (2 recensioner)
Dani
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Evgeniya
5
5 (8 recensioner)
Evgeniya
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Jan
Jan
347 kr
/h
Första kursen gratis!
Tia
Tia
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Alicia
Alicia
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Ashley
5
5 (1 recensioner)
Ashley
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Josephine
Josephine
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Catrin
Catrin
270 kr
/h
Första kursen gratis!
Dani
5
5 (2 recensioner)
Dani
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Evgeniya
5
5 (8 recensioner)
Evgeniya
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Jan
Jan
347 kr
/h
Första kursen gratis!
Tia
Tia
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Alicia
Alicia
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Ashley
5
5 (1 recensioner)
Ashley
450 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Varför ska man börja lära sig spela piano med hjälpa av böcker?

Efter att ha funnits i mer än 2000 år har papper visat sitt värde när det gäller utbildning. Det är fortfarande en effektiv och varaktig form av informationsöverföring, oavsett om det gäller musikklasser eller språkkurser eller till och med sångklasser. Enligt en nyligen genomförd studie är 66% av studenterna som använder läroböcker dagligen "självförsörjande" och 70% klarar sig bättre än studenter som inte lär sig med skriftligt material.

piano
Du kan lära dig att läsa ett partitur med hjälp av pianoträningshandboken! Bild: Unsplash

Mer än att vara användarvänlig (de kan till och med delas mellan flera studenter), utbildningshandböcker gjorde att du utvecklade ditt minne , dina kognitiva processer, ditt ordförråd och din muntliga kommunikation.

I allmänhet innehåller en bruksanvisning för piano många sektioner och till och med en pedagogisk CD som hjälper dig att lära dig spela piano genom en beprövad process.

Den blivande pianisten borde kunna lära sig låtar som dessa:

 • Symfoni nr 5 - Ludwig Van Beethoven
 • Pianosonata nr 14 (månsken)  - Ludwig Van Beethoven
 • Bagatelle nr 25 (Für Elise) - Ludwig Van Beethoven
 • The Four Seasons - Antonio Vivaldi
 • Begravningsmarschen - Frédéric Chopin
 • Air (On a G String) - Johann Sebastian Bach
 • Den förtrollade flöjt - Wolfgang Amadeus Mozart
 • Boléro - Maurice Ravel
 • Svanesjön - Pjotr ​​Iljitj Tsjajkovskij
 • Valkriens flyg - Richard Wagner

Dessutom möjliggör pedagogiska handböcker för piano överföring av denna musikaliska kunskap över flera generationer. Vissa pianister ärver musikböcker från sina föregångare och får sin tur att lära sig sonater, improvisation eller musikteori utan pianolärare.

Vad du ska leta efter innan du väljer?

Varje musikbok har sina egna egenskaper. Det slutliga målet med dessa böcker är ofta detsamma, sätten att komma dit kommer sällan att vara desamma.

Det är därför det är viktigt att ta dig tid med ditt beslut. Innehållet i övningarna är en viktig faktor att tänka på. Sekvensen och formatet på lektionerna är också viktigt. Progressionen måste vara linjär och logisk. Om sekvensen är orolig eller utan någon särskild anledning kommer det att vara svårt att hålla fokus.

Det är också viktigt att det finns samma logik i övningarna, som behöver referera till lektionerna och som måste utmana eleven direkt när det gäller de olika teknikerna, så att de går vidare i sina lektioner.

De bästa böckerna för att lära sig spela piano

Om du vill lära dig spela piano på egen hand är böcker helt klart en viktig faktor som kommer att avgöra dina framsteg. Här är några böcker med bevisad effektivitet:

 • Hur man spelar piano: Allt du behöver veta för att spela piano , av Roger Evans. Den här boken, kort och koncis, fokuserar på tekniska detaljer som förklaras mycket tydligt. Språket är enkelt och de enkla övningarna är också mycket riktade. En mycket bra manual för att komma igång på egen hand.
 • Piano Adventures Lesson Book, Primer Level , av Nancy och Randall Faber. Detta man-och-fru-team med sitt eget pianoinstitut har tagit fram en serie med fyra nivåer (Primer, Teknik, Lektion, Teori) som läggs ut enkelt och otroligt logiskt. Varje avsnitt bygger på det sista, så du känner verkligen att du går framåt. Det finns små utmaningar och övningsspel, såväl som låtar att lära sig att integrera det du just har lärt dig. Jag har fått eleverna att berätta att de går tillbaka till några av dessa låtar för att gå igenom speciella aspekter om och om igen - alltid ett gott tecken.
 • Lär dig spela piano på sex veckor eller mindre, av Dan Delaney. Denna bok rekommenderas mer för dem med en grundläggande förståelse för musikteori och hur man läser noter, eftersom den definitivt dyker in i lektionerna utan att förklara dessa grundläggande detaljer i mycket detaljer. Men dessa lektioner är mycket bra och mycket användbara.

Vad tycker du om dessa bästa tips för nybörjare i pianon?

För nybörjare: teoriböcker

Om du vill bli filmkompositör, spela i ett band eller helt enkelt förstå piano är det viktigt att du lär dig musikteori. Men kan du lära dig spela piano utan att lära dig musikteori? Du kan lära dig att läsa ett partitur med hjälp av pianoträningshandboken! För att bli musikalisk virtuos och känna till alla musiknoter måste en student arbeta med sitt musikaliska öra . Under din träning kommer du att känna igen en ton eller till och med reproducera ett musikstycke utan att behöva läsa ett partitur.

Att utveckla ett perfekt öra , förmågan att känna igen toner utan auditiv referens, är definitivt en fråga om ålder, men också en av anor. Men bli inte avskräckt: det är inte nödvändigt att ha ett perfekt öra för att lära sig rytmer på piano eller lära sig att spela en melodi.

För att veta hur man läser klassiskt noter för piano utan att ta lektioner, här är några användbara böcker:

 • The Musicians Guide to Theory and Analysis , av Jane Piper Clendinning och Elizabeth West Marvin
 • Hal Leonard Pocket Music Theory: A Comprehensive and Convenient Source for All Musicians , Carl Schroeder and Keith Wyatt
 • Lär dig att läsa musik av Howard Shanet
 • Hur man läser musik: Grundläggande om musiknotation gjort enkelt , av Roger Evans
 • Hur man läser musik: Nybörjare av musik och hur man läser musiknotation , av Erich Andreas
 • Alfred's Essentials of Music Theory: A Complete Self-Study Course for All Musicians , av Andrew Surmani, Karen Farnum Surmani och Morton Manus

På ett roligt sätt kan en nybörjare pianist ta itu med grunderna i att lära sig spela piano och upptäcka  många musikstilar  (klassisk musik, jazz, blues, etc ...). Steg för steg kommer eleven att dechiffrera noter och kunna läsa anteckningar naturligt.

Fråga: är det mer utmanande att lära sig piano som vuxen?

Mer roligt och populärt, dessa klassiska bitar kan enkelt spelas bland vänner eller till och med offentligt. Vissa musiker fattar till och med beslutet att lägga upp sina musikarrangemang på Youtube i hopp om att bli upptäckta av skivbolag.

Varför inte våga komponera din egen personliga version av en samtida hit?

Ta reda på hur du kan improvisera medan du spelar piano !

piano
Vissa musiker fattar till och med beslutet att lägga upp sina låtar på Youtube i hopp om att bli upptäckta av skivbolag. Bild: Unsplash

Kan du lära dig spela piano endast med hjälp av böcker?

Att lära sig spela piano med hjälp av böcker är som en nödvändig övergångsrit som du måste klara innan du får tillgång till noterna som är mer i linje med din smak och preferenser. Det är obligatoriskt i detta skede av din utbildning. Ännu mer, självklart, om du lär dig själv utan att ta pianolektioner. Du kan se att det finns andra sätt än böcker att lära sig att spela (till exempel online-handledning, till exempel). Men väldigt få av dessa typer av stöd är lika grundliga och effektiva som de böcker som vi redan har rekommenderat.

Men att säga att böcker räcker?

Vi tror inte det. Konsistens, regelbunden övning och så småningom ytterligare övningar som vanligtvis inte finns i böcker kommer att ge dig ett mervärde, ett mervärde till de grundläggande teknikerna som finns inom böckernas struktur. Om det inte har gjorts klart nu, rekommenderar vi att du köper några böcker innan du köper ditt första piano. Att lära sig spela piano måste göras steg för steg.

Vad kan aspirerande pianister förvänta sig av böckerna?

En förståelse för teori och beprövade tekniker. De bästa böckerna ger eleverna ett strukturerat och tydligt synsätt på grunderna. De låter dig fortsätta steg för steg, nivå för nivå. Struktur är vad eleverna behöver, särskilt när de börjar sin utbildning på piano. Används i samband med utbildning som ges av en lärare eller på egen hand, böcker är en nybörjar-pianists bästa vän. Och de är ofta återanvändbara. När en tidigare student bestämmer sig för att ta språnget mot undervisning (som jag), kan böckerna skickas vidare.

De är tidlösa.

Du kanske undrar vilka författare som har haft störst inverkan på pianoundervisningens historia. Tja, författarna som nämns ovan är bland dem eftersom de fortfarande är inflytelserika idag. De låter dig lära dig spela piano effektivt och snabbt eftersom de fokuserar på det väsentliga. Du kanske också undrar om ny teknik har blivit nödvändig för hur piano lärs ut idag. Så hur exakt använder du allt stöd och alla produkter som nu finns tillgängliga? Denna fråga kräver ytterligare eftertanke.

Nöjet från att spela och lära sig spela bör alltid vara det primära målet för dina pianolektioner.

Läs hur du kan stämma ett piano.

 

Behöver du en lärare i Piano?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.