Utmärkt
recensioner på

Alla våra privatlärare för pianokurser i Stockholm

Se fler lärare

5.0 /5

Våra pianolärare i Stockholm har ett snittbetyg på 5.0/5 baserat på 13 omdömen.

420 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 420kr/timmen

11 h

Få kontakt snabbt! Våra pianolärare i Stockholm svarar vanligtvis inom 11h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig piano
i Stockholm!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din pianokursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

🎹 Var hittar jag lärare för pianolektioner i Stockholm?

Är du intresserad av att boka pianokurser? På Superprof finns 38 tillgängliga pianolärare som erbjuder kurser i Stockholm.

 

Vår meddelande-tjänst gör det möjligt att få kontakt med alla pianolärare som har aktiva lärarannonser på Superprof. När din kursförfrågan har blivit godkänd, kan du starta dina privata pianolektioner med din lärare.

 

Se alla annonserna for våra pianolärare i Stockholm.

🎵 Hur många privatlärare erbjuder just nu kurser i piano i Stockholm?

I Stockholm ger 38 privatlärare i piano privatundervisning.

 

Hitta din lärare genom att läsa de tillgängliga annonserna och ta kontakt med den pianolärare som uppfyller dina krav.

 

Välj bland fler än 38 pianolärare för att boka dina pianolektioner!

💻 Är det möjligt att få pianokurser online?

På Superprof erbjuder många pianolärare sina lektioner online. De flesta av våra instruktörer på vår plattform erbjuder privata pianolektioner via videosamtal.

 

Att ta lektioner på nätet ger dig fler möjligheter att vara flexibel med dina pianolektioner. Dessutom är priset ofta billigare då din kursledare inte behöver resa.

 

För att hitta tillgängliga lärare i piano som erbjuder lektioner online välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 38 lärarprofiler.

💸 Vad är priset för en pianokurs i Stockholm?

I Stockholm kostar en pianolektion i genomsnitt 420 kr i timmen.

 

Priset varierar på grund av en mängd faktorer:

  • Lärarens erfarenhet och utbildning.
  • Var pianokursen hålls, online eller i läraren eller elevens hem  i Stockholm.
  • Hur många lektioner du vill gå och hur långa lektionerna är.
  • Målet du har och din nivå. Till exempel: bokar du kursen för att din barn ska lära sig spela piano, eller har du spelat länge och vill utvecklas vidare?

De allra flesta av Superprofs musiklärare erbjuder den första pianolektionen gratis.

 

Se samtliga priser för pianolärare i Stockholm.

🎧 Vilken utrustning behöver du för att kunna lära mig spela piano?

För det första behövs tillgång till ett piano. Huruvida du behöver köpa ett piano eller inte, beror på om du bokar pianolektioner i ditt hem eller lärarens. Men, för att spela mellan lektionerna krävs ett piano.

 

Kostnaden för ett piano kan ibland kännas dyrt för nya pianister. Om detta gäller dig bör du få pianot billigare genom att köpa secondhand eller titta på ett enklare keyboard, att använda fram till att känner dig redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, kan det vara smart att införskaffa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraftpedal

Fråga gärna din pianolärare omhjälp om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 38 lärare i piano.

Vill du lära dig piano i Stockholm?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Stockholm!

Se fler lärare Nu kör vi!

Hitta den pianolärare i Stockholm som passar dig allra bäst

Börja en pianokurs i Stockholm

Önskar du att du kunde spela piano? Det enda som står emellan dig och din dröm är ett beslut! Varför inte ta det beslutet idag? Alla skickliga pianister har tagit lektioner och sedan övat intensivt.

Det finns ingen hemlighet, du kommer att lyckas minst lika bra som alla andra pianister så länge du är villig att jobba hårt! Pianot är utan tvekan ett av världens mest populära instrument. Vilket är anledningen till pianoskolan i Stockholms populäritet.

Du kommer med andra ord inte ha några svårigheter att hitta en pianokurs i Stockholm. Pianoundervisning sker på musikskolor, studieförbund eller via sajter som Superprof. Hos oss hittar du många härliga pianolärare i Stockholm, allt du behöver göra är att boka din favorit! 

Nedan går vi igenom allt du behöver veta om världens bästa instrument och hur du kommer igång med pianolektioner i Stockholm!

Varför är det bra att lära sig piano?

Låt oss ta en titt på fördelarna med att ta en pianokurs i Stockholm. För det första lindrar och förebygger pianot, liksom många musikinstrument, stress och ångest. Du behöver inte ens spela en lugn och avkopplande låt, stresslindringen kommer från själva spelandet.

När du är fullt fokuserad på motoriken i dina fingrar, tonerna du hör och pedalerna du manövrerar försvinner allt annat. Att spela piano är något av det roligaste och mest stimulerande man kan göra, speciellt för den mentala hälsan.

Det bästa av allt är att man inte behöver vara proffs på piano för att dra nytta av fördelarna. Tillfredställelsen infinner sig dag ett! Det finns mängder med andra fördelar.

Visste du att du automatiskt förbättrar ditt ordförråd och andra färdigheter när du lär dig spela piano? Musik främjar hjärnhälsan generellt, vilket kommer hjälpa dig både i skolan och på jobbet!

Oavsett om det är piano, gitarr eller trummor du väljer, finns det många fördelar med att lära sig ett musikinstrument. Har du redan tagit pianolektioner i Stockholm ett tag? Då vet du precis vad vi snackar om! 

Är det svårt att bli duktig på piano?

Det är naturligtvis inte lätt att lära sig spela piano. Men, det är egentligen inte särskilt svårt heller! Sanningen är att processen är riktigt trevligt om man har ett genuint intresse. Det största hotet för din pianokarriär är att du slutar öva.

Vi säger inte att du kommer kunna spela klassiska mästerverk direkt, men det tar inte särskilt lång tid att lära sig grunderna, som att spela ackord. Man kan ha nog så roligt bara genom att kompa andra!

Om du redan spelar piano men vill bli bättre är det nödvändigt att ta avancerade pianolektioner, öva varje dag och gärna lära dig läsa noter.

Det kan ta flera år av pianoundervisning för att bli skicklig och i de tidiga stadierna kan det definitivt kännas frustrerande. Man måste lära sig att glädjas över de små framstegen och tänka långsiktigt! 

Måste man ha ett eget piano innan man börjar?

En utmaning som många inte tänker på är logistiken och kostnaden. Om du inte tar pianolektioner på en musikskola, eller med en pianolärare i Stockholm som har ett piano, måste du själv investera i ett.

Det är inte nödvändigtvis superdyrt men det tar ju plats. Vi rekommenderar att du söker efter digitala pianon på sajter som Blocket om du har brist på plats och budget.

Ett digitalt piano är lätt att flytta och är inte lika stort som ett vanligt piano. Se dock till att det har 88 tangenter och pedaler. En annan fördel med digitala pianon är att du slipper underhållet.

Ett vanligt piano är gjort av levande material som trä och strängar av kolstål. För att pianot ska fortsätta låta bra måste det stämmas regelbundet eftersom det påverkas av värme och kyla. 

Hitta en pianolärare i Stockholm

När det gäller pianoundervisning i Stockholm kommer du inte att bli besviken! Många börjar med pianolektioner redan i grundskolan vilket är smart ur ett ekonomiskt perspektiv.

Om du vill ta lektioner som vuxen eller extra lektioner efter skolan kan du kolla upp musikskolor nära dig eller ta privatlektioner med en pianolärare i Stockholm. Om du menar allvar med att lära dig spela piano är privatektioner via Superprof ett utmärkt val.

För det första kan du lära dig exakt vad du vill, det finns ingen förutbestämd läroplan. Tvärtom anpassas lektionerna efter din nivå och dina intressen. Du kan satsa på klassisk eller modern musik, lära dig spela på gehör eller efter noter - valet är ditt!

Naturligtvis kan din privatlärare avråda dig från vissa förslag, men generellt sett har du stor frihet när det gäller kursinnehållet. Om du tar en pianokurs i Stockholm via Superprof kan du dessutom välja var lektionerna ska äga rum. Din lärare kan komma hem till dig när det passar ditt schema! 

Vad vill du lära dig?