Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

Våra fantastiska lärare i Göteborg

Se fler lärare

4.9 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 4.9 stjärnor baserat på 5 omdömen.

318 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 318kr/timmen

8 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 8h

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

FAQ

🎹 Var kan du ta pianokurser i Göteborg?

Är du intresserad av att boka en pianokurs?

 

På Superprof har vi just nu 16 pianolärare som erbjuder kurser i Göteborg.

 

En meddelande-tjänst finns tillgänglig för att göra det enklare för dig att komma i kontakt med de pianolärare som erbjuder privatlektioner i piano på Superprof.

 

När din förfrågan har blivit accepterad, kan du starta din första kurs i piano med din mentor.

 

Se alla annonserna for våra pianolärare i närheten av dig.

👨🏼‍⚖ Hur många pianolärare erbjuder just nu privatlektion i piano i närheten av dig?

Det finns just nu 16 privatlärare i piano som erbjuder pianolektioner i Göteborg och i närområdet

 

För att hitta en privatlärare i piano, läs deras annonser för att få mer information om vad dem erbjuder. Våra pianolärare erbjuder kurser i alla olika musikgenrer, t.ex klassisk musik, jazz och pop.

 

Välj din pianokurs bland flera än 16 pianolärare.

💻 Hur kan du ta undervisning i piano online?

Visste du om att du kan ta pianolektioner online?

 

På Superprof erbjuder många pianolärare sina kurser online. Cirka 80% av våra lärare på vår plattform ger Piano online.

 

Online-kurser via Skype ger dig fler möjligheter när du vill vara flexibel med dina kurser. Dessutom är priset ofta betydligt lägre eftersom din instruktör inte behöver resa onödiga sträcker.

 

För att hitta tillgängliga lärare i piano som erbjuder , välj "webbkamera” i sökfältet för att se tillgängliga lärare som erbjuder pianolektioner online.

 

Välj din pianolektion online bland fler än 16 pianolärare.

 

 

💸 Vilket pris tar en handledare för en privat pianokurs i Göteborg?

I Göteborg, tar en lärare i piano runt 318kr för en pianokurs.

 

Priset för en pianolektion varierar pga:

 

  • din lärares erfarenhet
  • området/staden där pianolektionen tar plats (via webbkamera eller i elevens hem)
  • hur många lektioner du vill ta och varaktigheten av dina lektioner
  • objektivet med din pianokurs. Till exempel: är det en förberedelse inför en konsert, eller är det bara för skojs skull?

 

97% av Superprofs mentorer erbjuder din första pianolektion gratis.

 

Se alla kostnader för pianolärare i ditt område.

🎧 Vilken utrustning är nödvändig for att börja med piano?

Första steget är uppenbart, du behöver ha tillgång till ett piano.

 

Priset av ett piano kan ibland vara skrämmande för nya pianister. Om detta gäller dig så finns det möjlighet att låna ett piano, för att öva med fram till att du är redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, kan det vara smart att köpa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraft pedal

 

Vissa piano tillbehör är inte viktiga för att du ska kunna lära dig att spela piano. Fråga gärna din lärare i piano om vägledning om vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 16lärare.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Hitta din perfekta pianolärare och upptäck din musikaliska talang!

Piano-elever i Göteborg och över hela världen har alla sina egna skäl till att lära sig piano, då det finns väldigt många rimliga anledningar till att lära sig spela ett av mänsklighetens mest använda instrument.

 

En drivkraft kan vara ambitionen att nå den punkt i sitt piano-kunnande där man kan njuta av att spela delar av de kompositörer som man älskar mest. Chopin, Beethoven, Satie, Schubert, Schumann, Bach… namnen är många på de stora kompositörer som haft piano som sitt huvudinstrument. Att lyssna på dessa geniers stycken kan vara väldigt givande, men att faktiskt kunna spela dem själv och återskapa deras melodier med sina egna fingertoppar - det är en sällsynt skön känsla.

 

Många vill lära sig piano för att spela mer modern musik. Många av våra största poplåtar har fortfarande piano i grunden. Våra svenska legendariska låtskrivare Björn & Benny skrev de flesta av ABBA:s stora hits på piano (Dancing Queen, Mamma Mia, The Winner Takes It All).

 

Filmmusik är en annan genre som många inspireras av när det kommer till deras piano-studerande.

 

I många fall vill studenten lära sig grunderna i notläsning, och i dessa fall kan pianolektionerna även användas som lektioner i musikteori.

Hur börjar man spela piano? 

I många fall är det Göteborska föräldrar som sätter sina barn till nybörjarlektioner i piano. De kanske själva aldrig lärde sig något instrument, och en dag när de går längs Avenyn hör de “Tiny Dancer” med Elton John spelas i en högtalare i fjärran. Detta gör föräldern fast besluten om att hens son- eller dotter ska lära sig bemästra detta klassiska, tidlösa instrument.

 

Att börja spela piano i en tidig ålder ger barn hjälp med att utveckla sina kognitiva färdigheter och sin koordination. Att kunna behärska rytmer, vara kreativ, få kunskap om musikhistoria och stimulera sin musikalitet är något som är givande i många aspekter av en ung människas liv.

 

Slutligen är en annan vanlig anledning till ambitionen att lära sig spela piano att lära sig improvisera (eller “jamma” som det kallas i många delar av musikvärlden).

 

Att kunna spela en gladlynt “boogie woogie” på vilket piano som helst är en “skill” som är svår att överskatta.

 

För att lära dig piano måste du så småningom skaffa ett piano genom att hyra eller köpa ett i en musikbutik, eller via nätet. I Göteborg finns flera musikbutiker som har allt från enklare elektroniska keyboards, till dyrare och vackrare akustiska pianon. Andreasson Musik är den kanske mest välkända av dem.

 

Det går att börja med något väldigt billigt, och att lära sig piano går inledningsvis lika bra med en billig synth som en flådig flygel.

Var hittar du en pianolärare i Göteborg?

Det finns många sätt att lära sig spela piano, och i Göteborg är möjligheterna oändliga. Många studenter som vill lära sig spela piano på egen hand vänder sig i första hand till youtube-lektioner. Den största fördelen med denna metod är att den vanligtvis är gratis, vilket kan vara bra för den nybörjare som vill testa och se om hen kan bli kär i pianots tangenter.

 

Men det är uppenbart att det finns mer effektiva sätt att lära sig spela detta klassiska instrument, såvida du inte gillar att spendera tid på att surfa genom diverse diffusa musik-hemsidor för att få tag på fungerande noter och övningar som passar just dig.

 

Många vuxna- och barn väljer att anmäla sig till individuella lektioner eller musikkurser i en musikskola. Detta är ett mer traditionellt val, och går ofta bra. 

 

Men i Göteborg finns det gott om privatlärare inom pianots förföriska konst, vilket gör att just denna metod är starkt växande för människor som vill lära sig spela piano. Med privatlektioner kan du spela på ditt eget keyboard, i ditt eget hem, eller bege dig till din lärares lokaler.

 

Denna metod passar alla nivåer och oavsett vilken musikstil man vill lära sig. Dessutom finns det möjligheter oavsett var du befinner dig geografiskt, så oavsett om du bor i Linné, Kallebäck eller Frölunda så finns det alternativ för dig.

Musikinlärningsinstitutioner i Göteborg

Göteborg är hem till det prestigefyllda Högskolan för Scen- och Musik, där många idag högt ansedda musiker har gått för att förfina sina piano-attribut. Skolan är en del av Göteborgs Universitet, som idag är en av Sveriges största och mest omfattande universitet.

 

Men det finns också ett stort utbud i Göteborg för nybörjare, och de som är något bättre. Det finns pianoskolor som Pianoskolan i Kålltorp, samt i Askim.

Pianolektioner i Göteborg ... och Superprof?

Vill du på ett enkelt sätt lära dig spela piano i Göteborg? Du kanske vill kombinera det med att lära dig musikteori på nybörjarnivå? Har du kommit till insikten att detta vore det perfekta sättet att utöka dina kunskaper?

 

Ingenting funkar lika bra som att ha en erfaren lärare som kan ge dig privata och skräddarsydda lektioner på din hemmaplan.

 

Om du vill ha ett effektivt musikaliskt uppvaknande och följa en progression och läroplan utan att hamna i dåliga vanor, så är det viktigt att lära sig på rätt sätt från början. På Superprof får du ett försprång när det gäller att lära dig ditt nya instrument, då du i mångt och mycket kan styra din egen undervisning på det sätt du vet passar dig, samtidigt som du använder din privatlärares expertis för att förfina dina redan befintliga kunskaper. 

 

På Superprof kan du välja mellan en rad olika piano-lärare i Göteborg, och Superprof ger dig också möjlighet att läsa en ingående och utförlig beskrivning av varje lärare. Varje lärare har en egen profil där de beskriver sig själva, vilket instrument de använder, vilken nivå deras lektioner riktar sig till (t.ex. nybörjarnivå, medelsvår nivå eller lektioner för barn), var någonstans lektionerna är (lärarens hus eller hur långt de kan tänka sig att resa för att undervisa), potentiella betyg och examensbevis, feedback från studenter, accepterade betalningsmetoder och timpris. Profilen indikerar också när introduktionskursen eller första lektionen är gratis. Detta kan vara värt mycket, då det alltid är ett plus att kunna ha en provlektion innan man binder sig till fler lektioner.

 

Många av dessa privatlärare är instrumentalister och tidigare studenter från stora muskinstitutioner: Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Göteborg- Malmö och vid Örebros Universitet. 

 

I Göteborg är timpriset för pianolektioner via Superprof mellan 200 - 500 kr/h, och det finns över tio olika alternativ. Titta igenom profilerna och se hur de passar dina personliga mål. Kan Annika, Ying Ying eller Carl bli din nya pianolärare?

Piano i Göteborg: en historia som går långt tillbaka

Musiken i Göteborg har alltid haft en internationell prägel. Göteborg grundades 1621 och under 1600-talet var det stadsmusikanterna som stod för det offentliga musicerandet. Den första egentliga konserten i Göteborg genomfördes i Domkyrkan vid mitten av 1700-talet, och ungefär samtidigt bildades musicerande grupper. I slutet av 1700-talet etablerades de första nöjeslokalerna med musikinriktning.

 

I början av 1900-talet spelades populärmusik på Trädgårdsföreningens restaurang, Hotell Eggers, Grand Hotel Haglund, Lorensberg, Valand och Liseberg. 1929 öppnade Wauxhall, som en ny svensk jazzscen. Göteborgska musikartister som Evert Taube, Lasse Dahlquist och Sonya Hedenbratt kom att bli kända långt utanför Göteborg.

 

Efter punkens genombrott i slutet av 1970-talet har Göteborgs musikliv präglats av svartklubbar och alternativa skivbolag och framförallt gjort sig känd inom olika alternativa scener, antingen det handlat om pop, rock, hårdrock, hip-hop eller elektronisk musik. Sveriges första ravefest hölls i Göteborg 1989, och en form av melodisk death metal har kommit att benämnas "the Gothenburg sound". Leila K och Hammer Hill Click är exempel på svenska hiphop-pionjärer från Göteborg. Från 1980-talet har Göteborg också gjort sig känt för en mängd större arenakonserter med både internationella namn som Bruce Springsteen och The Rolling Stones och regionala förmågor som Håkan Hellström.

Bli en del av Göteborgs rika kulturliv - lär dig spela piano!

Det är alltid givande att lära sig något nytt. Förutom att man bygger på sina attribut och blir mer mångsidig så lär man sig mycket om sig själv på köpet. Ta privatlektioner i piano idag, och vem vet - kanske är du Göteborgs nästa eftertraktade privatlärare i piano om bara några år?

Vad vill du lära dig?