Hem
Ge undervisning

Pianolektioner i Sverige

🥇 Duktiga lärare
💻 207 tillgängliga
🔒 Verifierade recensioner
💸 Inga extra kostnader

Var någonstans leter du efter en pianokurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig Piano! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 46 omdömen.

315 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 315 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din nästa favoritlärare i piano helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din Piano

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Piano.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
Piano

Se alla våra kurser inom Piano

Hitta lektioner nära mig med en pianolärare från Superprof

Det finns musiker som är så skickliga att de redan vid ung ålder riktar in sig på att söka musikhögskolan eller liknande prestigefyllda universitet.  Sen finns det nybörjare som bara vill ta privatlektioner eller en pianokurs, de som vill ta det i sin egen takt, de som bara tycker det är kul. Och det mest fantastiska när det kommer till musik, du kan spela hur du än vill… det finns inget rätt eller fel. Jerry Lee Lewis spelade med sina händer, armbågar och fötter, där ser du! Du kanske redan vet att pianot är ett väldigt komplext instrument? Med sina 88 tangenter kan du spela oändligt många ackord och harmonier men lika vackert som det kan låta, lika utmanande kan det vara att spela. Pianot kan producera några av det mest fantastiska ljuden och med två händer som flyger över 88 tangenter kan du skapa musikaliskt historia. Men pågrund av pianots komplexitet så kan det enklaste sättet att lära sig spela vara tillsammans med en erfaren privatlärare i piano, i staden där du bor eller online.

En piano lärare som kan lära dig piano and musik teori

Är musik din ständiga följeslagare? På tåget, när du jobbar, hemma på kvällen, när du nattar dina barn, på helgen när du är ledig… Det finns få tillfällen då lite musikalisk harmoni och melodi inte kan förbättra din tillvaro. Oavsett hur mycket du vet om musik, så kanske du inte vet hur man gör musik, eller hur man spelar ett instrument. Sjunger du kanske mycket i bilen eller duschen, låter det inte förskräckligt? Då kanske du är en av dem som har naturlig talang och en bra röst. När det kommer till pianot så räcker inte bara att födas med en talang. För att lära sig spela pianot så måste man också lära sig hur det fungerar och det gör man enklast genom att ta pianolektioner tillsammans med en bra erfaren lärare.Och varför inte hitta en privatlärare i piano som är mer än glad att komma och lära dig spela i ditt eget hem? När du väl hittat läraren som passar dig dig, ja då är den lätta biten över! Nu gäller det att lära sig läsa musik och att spela hela stycken. Eller varför inte våga dig på att skapa din egen låt.  Övning ger färdighet som man säger!Inom 2-3 år brukar de mest hängivna studenterna klara av att spela jazz stycken eller klassiska bitar. De kanske till och med är tillräckligt bra för att gå med i en orkester eller söka till musikskola. Vad det här betyder är att de har en bra förståelse för musik teori, de kan läsa noter oberoende av i vilket tonläge de börjar, spela ackords och har en känsla för rytm, de behöver inte kolla på sina händer för att veta vart det ska börja. Kanske sjunger de samtidigt som de spelar? 

 

Det där kan vara du!

Med mycket övning, förhoppningsvis under instruktion av en piano lärare så kan alla dina drömma uppfyllas.

Hur ska du nå dit: Lär dig spela piano hemma

Att ta pianolektioner på en musikskola kan vara ett väldigt stimulerande sätt att lära sig. Du är omgiven av andra musiker som alla försöker nå samma mål som dig, ni har liknande intressen, och ni har erfarna lärare på plats. Men, det kanske inte är det mest effektiva sättet att lära sig musik. Experter tror sig veta att det mest effektiva sättet att lära sig spela ett instrument är i sällskap av en privatlärare. Och det finns massor av fördelar. Låt oss nämna två:

 

  1. Du kan lära dig i din egen takt, utan att känna stress när dina klasskamrater lär sig en ny pianoteknik, kanske snabbare än du. 

  2. Du har friheten att upptäcka musikens historia under vägledningen av en privatlärare istället för att alltid följa en utstakad strukturerad musik kurs. Upptäck pianister av egen vilja: Chopin, Beethoven, Bach, Schubert, Mozart eller kanske en sonata by Debussy (Clair de Lune) Fur Elise, eller kanske något från en musikgrupp.

  3. Det finns så många olika pianostycken att det är svårt att bara nämna några, men en nybörjare måste få erfara och upptäcka de här klassiska och kanske inte klassiska musikstyckena själv. 

Piano – Instrumentet

Det sägs att pianot uppfanns på 1800-talet. På nästan 300 år har pianot sett många olika evolutioner och ännu fler musikaliska genier, men också flera olika musikgenres. I början av din pianoträning så kommer du erfarna flera olika faser i ditt lärande och upptäcka de här stilarna.

Oavsett vilken musikalisk bakgrund din lärare har borde han eller hon lära dig ett antal olika musikgenres under era privata musiklektioner tillsammans. 


Det här kommer inte bara att förändra ditt kulturella medvetenhet, det kommer också att hjälpa dig utvidga dina intressen. Vi rekommenderar att du försöker följa de följande genres och piano typerna: klassiskt piano, utökad klassisk musik, kammar musik, elektrisk piano, flygel, klaviatur, jazz piano, improvisation, modern musik, pop rock, rock, funk, akustiskt piano, populär musik, blues, rhythm and blues...

 

En bra musiklärare kommer inte bara att se till att ditt intresse för att fortsätta lära dig att bemästra piano stycken när du lärt dig läsa noter växer, utan han eller hon kommer även hjälpa dig hitta fler musik stycken och genres som lockar dig.

Spela piano och så mycket mer

Du kommer snart förstå att det inte är någon lätt uppgift att lära sig spela både pianot och lära sig musikteori. Att bemästra ett instrument som pianot betyder att du kommer förstå århundraden av musikhistoria. Du kommer att kunna framföra hela stycken själv, och du kommer att lära dig allt från en svag ton till skarpa toner till åttondelar… och, ja... du förstår säkert de oändliga möjligheterna! 


Du kan självklart lära dig allt det här genom gratis pianolektioner online. Du kanske till och med hittar notblad på internet. Men ärligt talat så är det bästa och snabbaste sättet att utvecklas genom lektioner tillsammans med en privat pianolärare. På Superprof har vi en stor variation av lärare. Du kanske väljer att ta en lektion av en privatlärare som spelat i ett konservatorium och kan på det sättet få en bredare introduktion som sträcker sig längre än till bara pianot.

Genom en sådan lärare kan du även upptäcka instrument som gitarr (klassik, elektrisk, rock, modern), dans, flöjt, violin, cello, sång (för att kunna sjunga när du spelar ditt instrument), trummor, trumpet, klarinett, saxofon, till och med musik terapi, musikvetenskap eller musik kvalifikationer och träning som låter dig ge musiklektioner till andra i framtiden.

Hitta en lärare där du bor

För att lära dig spela pianot på rätt sätt krävs det att du talar med etablerade och erfarna musiklärare. Vi rekommenderar att undvika dem som endast kan lära dig teori, eller dem som bara spelar på gehör – utan att läsa musik noter.


Vi råder dig också att utforska de pianolärarna du kan hitta på Superprof. Genom vår hemsida kan du hitta de pianolärare som bor närmast dig, eller göra en sökning på hela Sverige för att se alla som är tillgängliga.


Försök undvika pianolektioner på hemsidor där allt är skrivet i stora bokstäver, där de försöker få dig att ta lektioner online med en lärare som kanske inte alls kan mycket om pianot. Försök istället att ta lektioner med en erfaren pianolärare som kan tillföra något till din egen träning och som kan hjälpa dig nå dina drömmar.

Ta det ett steg längre

Oavsett om du börjar spela piano för första gången, eller om du redan spelat i några år och vill se snabbare framsteg; huruvida det är i klassisk, jazz eller modern musik; på Superprof har du flera piano lärare tillgängliga för privatlektioner som är skräddarskydda efter din musikstil och fart.

 

Varje pianolärare är passionerade i instrumentet dem lär ut. Om du drömmer om att en dag bli en skicklig pianist, så kommer din pianolärare veta vilket sätt som är det bästa för att hjälpa dig uppnå din dröm, tänk på att det krävs hårt arbete och mycket övning.

 

Din pianolärare kommer finnas där för att guida dig igenom vilka svårigheter du än stöter på när du tolkar ett stycke musik, oavsett om du känner dig inspirerad av Bach, Chopin eller Beethoven. Alla våra piano lärare är högst kompetenta, tålmodiga, och dem har erfarenheter av att instruera andra. De anpassar sig efter sina studenter, nybörjare, de med lite mer erfarenhet, och de som är ganska erfarna redan; vuxen eller barn.
Om du vill lägga till andra stycken till din repertoar så kan du prova på att ta lektioner i syntet eller kanske harpa.

 

Vissa piano lärare har även kompetenser så att de kan lära dig musik teori – inklusive hur man läser musik. Låt dig bli inspirerad av våra privata lärare här på Superprof, och släpp ut stjärnan i dig!

 

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Piano?

Genomsnittspriset för en pianokurs i Sverige är 315 kronor.

 

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

 

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

 

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en pianokurs?

Spela med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

 

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

 

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Piano!

Majoriteten av våra lärare i piano erbjuder kurser online.

 

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Piano  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Piano?

207 lärare inom piano erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Välj mellan 207 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Pianol mottagit?

Bland 46 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

 

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

 

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.