Börja Teckna med Enkla Medium

De allra flesta konstlärare skulle ge dig rådet att börja med ett enkelt medium, som blyertspennor, och lära dig ett verktyg att teckna med innan du går vidare till mer specialiserade verktyg.

Du kan till exempel lära dig att göra oerhört detaljerade teckningar med bara en vanlig blyertspenna som du använt i skolan, såklart kan man få använda suddgummit för nybörjarmisstagen.

Grafitpennor, precis som blyerts, kan användas för att skapa vitt skilda bilder. Från moderna sketcher till mer klassiska, realistiska verk. Du kan åstadkomma nästan vilken känsla som helst genom att arbeta på olika sätt med ditt redskap. Pennor är ett bra sätt för att skapa snabba sketcher men också för att öva på att blanda färger och få till enkla toner och skuggor i dina verk - en teknik du också kan använda med ritkol, fast utan dammet.

Prova till exempel att rita med olika tryck, eller att smeta ut färgen på pappret eller så kan du till och med skrapa av lite av färgen från pennan för att få ett färgat pulver att jobba med.

Viktiga frågor innan du börjar

Innan du börjar teckna måste du svara på ett par frågor:

  1. Vilken sorts teckning vill du skapa?
  2. Ska bakgrunden vara vit? (om du nu hade en vit bakgrund från början).
  3. Vilken typ av papper ska du använda?
  4. Vilket eller vilka medium ska du använda?

Det här är de grundläggande frågorna som du bör ställa dig själv varje gång du ska börja teckna något. Kom ihåg att ge dig själv lite frihet, en första ide kan ju utvecklas till något ännu bättre!

De bästa lärarna i Teckning 
Första kursen gratis!
Majvår
5
5 (8 recensioner)
Majvår
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Johanna
5
5 (2 recensioner)
Johanna
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Lovisa
5
5 (1 recensioner)
Lovisa
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nisha
Nisha
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Bita
Bita
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Bernadette
Bernadette
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Majvår
5
5 (8 recensioner)
Majvår
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Johanna
5
5 (2 recensioner)
Johanna
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Lovisa
5
5 (1 recensioner)
Lovisa
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Nisha
Nisha
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Bita
Bita
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Bernadette
Bernadette
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Använd Grafitpennor För Att Skapa Textur och Djup

Om allt du har är en HB blyertspenna innebär det inte att du inte kan skapa något storslaget. För konstnären som vill skapa mer textur och och djup i sina verk så kan ett större urval av pennor vara nödvändigt.

Grafitpennor kan användas för att skapa väldigt realistiska konstverk, genom att kombinera släta och mer ruffiga texturer med mörker och ljus kan bilderna nästa hoppa ut mot dig. De är extra bra för att få fram olika färgtoner, tex hudfärg i porträtt. Något riktigt häftigt är att begåvade konstnärer med hjälp av grafitpennor kan få platta bilder att se ut som 3-dimensionella.

You can create very realistic images using just a pencil.
Du kan få en teckning att verka 3-dimensionell med bara en penna. bildkälla: pedrosimoes på Visualhunt.com

För att återknyta till tanken om att sudda ut små misstag, en del lärare kommer be dig undvika att ändra något du väl har satt på pappret. Istället kommer de vilja att du ska jobba med vad du har skapat och med din teknik fortsätta att förbättra det tills du är nöjd.

Du kan inte skapa en perfekt bild på ett par minuter, och till och med professionella konstnärer gör fel ibland, men ideer växer och du måste bara ha tålamod så kommer det du har framför dig att börja likna det du ser inom dig.

Teckna Realistiskt Med Färgpennor

Färgpennor och färgkritor är kanske vanligtvis associerade med små barn men intressant nog är de verktyg som används av många framgångsrika illustratörer. Det räcker att du söker på #pencilart på Instagram så kommer hitta jättefina verk, skapade med de enklaste av medel. 

Dessutom är kritor ett populärt val när det kommer till att illustrera barnböcker, samma sak gäller för oljefärger, pga deras mjuka intryck. Designers och arkitekter använder också gärna vaxkritor, eftersom de är så lättanvända och lägger till lite färg i sketcher och ritningar.

Det är inte så troligt att du kommer lära dig att teckna med kritor, eftersom de inte är speciellt precisa, men det kan hända att en lärare ber dig skapa något med färgpennor.

Colouring pencils can be just as effective as paints if you build them up.
Du kan använda färgpennor för att skapa färg, form, ljus och mörker. Bildkälla: ElizabethHudy på Visualhunt.

Ett extra bra användningsområde för färgpennor, på grund av den tunna spetsen och exakthet, är att måla djur. Debra Kaufmann heter en konstnär som specialiserat sig på att teckna realistiska bilder på alla sorters djur. Hon är så väl ansedd och inflytelserik i ämnet att hon publicerat böcker med lektioner om hur man tecknar djur.

Att Välja och Hålla Sig till de Bästa Märkena

Det kan Tyckas konstigt att en 2B penna från en tillverkare kan vara totalt annorlunda från en annan. Tänk på det som att köpa kläder från olika affärer, de stämmer ju nästan aldrig exakt överens med varandra!

Du kan undersöka de bästa märkena för konstmaterial online eller fråga någon som har erfarenhet inom området. Men det bästa sättet att välja rätt för dig är faktiskt att prova sig fram. Tänk på hur de känns i handen, dess lukt, hur de känns mot pappret och så vidare. Även en liten skillnad kan påverka hur du upplever det att teckna med dem.

Om du känner dig mer bekväm med ett visst märke kommer du ha bättre självförtroende och det kommer synas i din teckning.

Fördelarna Med Enkla Material

Först och främst, precis som att teckna med pennor, är en av de stora fördelarna med att använda verktyg såsom kritor och pennor är den låga kostnaden.

De flesta matvarubutiker kommer att ha ett litet sortiment med konstprodukter, innehållandes bla pennor och kritor. De större affärerna kanske till och med erbjuder grafitpennor och ett större utbud av färger och pasteller.

You don't need to venture far to find some basic art mediums.
De flesta matvarubutiker kommer att ha ett litet sortiment med konstprodukter. Bildkälla: WrightstyleLtd på Visualhunt.

Dessutom är de här sakerna av sin natur möjliga att använda på andra lika enkla material, som vanligt vitt papper (papper för tex skrivare som ju går att köpa nästan överallt är mer än lämpligt för dessa verktyg). Det betyder att du alltså inte behöver gå ut och köpa dyrare fint papper med olika textur osv, du kan alltså hålla en relativt låg budget. 

Det är ju extra bra om du kanske redan betalar för en konstlärare eller deltar i en ritkurs. Lär dig olika tekniker inom ritning

Med goda möjligheter att få tag i all utrustning och dessutom till ett lågt pris är dessa redskap perfekta för nybörjare eller för dem som bara vill skapa lite på fritiden.

Ta lektioner för att lära dig teckna över hela Sverige med Superprof:

Behöver du en lärare i Teckning ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Charles