Utmärkt
recensioner på

Boka en lära sig teckna kurs

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska teckningslärare har ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 23 omdömen.

268 kr/h

Bra priser: 99% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 268 kr/h

3 h

Snabb respons - våra teckningslärare svarar vanligtvis inom 3h.

Att lära sig teckning  har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Teckning 

När en lärare bekräftat sin tillgänglighet kan ni tillsammans komma överens om lektionernas upplägg. Kom ihåg att vara tydlig med vad du vill lära dig!

3. Lär dig nya saker om Plastkonst.

Med abonnemanget Elevpasset får du tillgång till ett universum fullt av kunskap. Du kan lära dig precis vad du vill, med hjälp av engagerade och inspirerande privatlärare.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i teckning ?

Genomsnittspriset för en kurs i teckning  är 268 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom teckning 
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Teckning ?

Teckning  med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig teckning  online?

Majoriteten av våra lärare i teckning  erbjuder kurser inom


Teckning lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Teckning   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i teckning ?

156 privatlärare i teckning  erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 156 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i teckning ?

Bland 23 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig teckning ?

Du har många talangfulla lärare i teckning  att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Utveckla din kreativitet - boka en kurs i teckning med en privatlärare

Varför ska du lära dig att rita?

Om du tar dig tid att studera teckning kan det vara en oändligt fascinerande aktivitet som kan skapa många olika möjligheter. Det är inte bara ett bra kreativt utlopp för att uttrycka sig, men det kan också hjälpa dig att utveckla de färdigheter du behöver för att ta dig an många olika typer av yrken. Dessutom kan rita som en övning hjälpa dig att skapa en känsla av uppmärksamhet och en djupare uppskattning för världen omkring dig. Även om ditt intresse för att teckna enbart är en hobby, om du skapar teckningar av svepande landskap eller stadsbilder, är det ändå värt att förstärka de tekniska elementen för att ha så roligt som möjligt med ditt skapande. 

 

Ritning kan vara lika givande som det är avslappnande med tanke på dess förmåga att skapa nya perspektiv och öppna dina ögon för olika sätt att se världen omkring dig och allt som befolkar det. Som färdighet har ritning använts av civilisationen ända sedan grottmännen först började skrapa på sina grottor, vilket gör den till en intressant att bemästra.

De viktigaste utmaningarna i ritningen

Den största utmaningen som många av oss står inför när det gäller att rita är att inte döma vårt skapande. Det är lätt att anse det man producerar inte är "tillräckligt bra". Detta kommer förmodligen från konstklassen i skolan, som i många fall lägger tonvikten på hur konst ska och inte bör vara, vilket kan göra att många elever med talang och känsla inte fortsätter utveckla sitt kreativa kall. 

 

Impostors syndrom är ett mycket verkligt psykologiskt mönster, och påverkar nästan alla människor någon gång i deras liv.  Första gången någon säger till dig att det du ritat är konstigt eller inte bra (enligt samhällets standard), planteras ett frö av tvivel. När det tvivlet väl finns där är det ett svårt tankemönster att radera, därför kan det vara en bra idé att arbeta med en handledare. Om du jobbar med en handledare eller privatlärare är det mycket mer troligt att dina sätt att rita på uppmuntras, snarare än avskräcks. Din coach kommer be dig att rita på det sätt som känns rätt för dig, och även om det i ditt sinne inte är "tillräckligt bra". Din privatlärare kommer hjälpa dig utforska dina alternativ och skapa din egen stil. För vem vill vara en copycat anyway? Du och din konst är unik. Oavsett hur du utvecklar din konst kan det vara intressant att lära sig grunderna. När du väl har förstått grunderna i ritning kan en handledare hjälpa dig att spika mer avancerade tekniska element, samt ta reda på vad du utmärker dig så att du kan diskutera potentiella karriäralternativ om det är något du är intresserad av.

 

Fördelar med ritning

När det gäller karriär och jobb kan ritning leda till många spännande möjligheter - mer än man först tror. Naturligtvis finns det den uppenbara vägen att bli konstnär. Men det här är inte det enda sättet att göra ritning till en livskraftig karriär.Animering och arkitektur är bara två fält som är öppna för dem som utmärker sig inom ritning, tillsammans med många fler intressant karriärer.  Medan animering handlar om att förverkliga och skapa rörelse i bilder så kommer arkitekturen att använda dina ritningar för att planera strukturer som någon annan sedan skapar. Andra jobb är; grafisk design och marknadsföring. Alla företag vill sticka ut; de vill ha välskriven content som omvandlar uppmärksamhet till köp, liksom iögonfallande bilder som drar konsumenten in. Om du känner att du kan hjälpa ett företag att sticka ut genom att skapa slående reklam i form av logotyper, widgets och mer, kan det vara vägar du kan överväga.Det finns till och med möjligheten att gå in i speldesign om det är något som väcker ditt intresse. Konceptkonst är en enorm marknad och också nödvändig i spelvärlden eftersom det ger en ögonblicksbild för speldesignerna och konstdirektörerna när de skapar spelet.Många som älskar att rita fokuserar på att bli frilansare.  Detta ger dig friheten att definiera exakt vilken typ av arbete du vill göra och skapa ditt eget arbetsschema.

Den nästa största fördelen med att lära sig rita är; ditt personliga liv! 

Ritning är en utmärkt aktivitet att delta i om du vill uppleva världen på ett nytt sätt. Både på grund av dess många perspektiv och dess lugnande effekt, t.ex mindfulness. Genom att ta dig tid att rita något, antingen från syn eller minne, kan du fokusera på den typ av nuvarande medvetenhet som krävs för att få en känsla av lugn.


Du kan till och med få tillgång till det svårfångade flödestillståndet som många kreativa människor strävar efter, som ett resultat av att du arbetar hårt på ritningen och är fri från distraktion. Dessutom kanske du tycker att utveckla vanan att rita gör att du är mer benägen att fullt ut ta in din omgivning när du rör dig runt om i världen. Det kan göra det mer troligt att du till exempel märker höstlöv som faller från träden, vilket kan påverka din ritning i en positiv återkopplingscykel. Så som du kan se kan teckning vara underbart! 

Var kan du hitta privatlektioner i Sverige, då?

Antingen om du vill förfina dina färdigheter inom ritning, eller om du söker någon som kan bara hjälpa dig att komma igång från grunden, så finns det många val för dig. Inne på varje lärares profil kommer det stå lite mer detaljerat kring undervisningsmetoder som används i lektionerna, vilket du kan ta hjälp av när du utvärderar olika lärare. Du kan också ställa frågor till läraren om du är fortfarande nyfiken! Vare sig man väljer lektioner hemma hos sig, online, eller på en skola, så kan alla runt om i Sverige lätt hitta en lösning som funkar för sig.Ibland kan privatlärare lägga upp annonser på Blocket, i din lokala tidning, eller fysiskt i butiker, bibliotek, eller shoppingcenter. Det är bara att hålla utkik för dem nästa gång du befinner dig i mataffären eller nästa gång du är ute och shoppar!Det finns såklart också många företag, organisationer, och byråer som erbjuder privatlektioner. Många av dessa brukar erbjuda lektioner inom akademiska ämnen såsom matte, kemi, fysik, spanska, eller samhällskunskap. Plattformar som Superprof är bra för att man har möjlighet att söka bland hundratals ämnen och tusentals lärare, vilket gör att chansen blir större att man hittar den perfekta läraren för just sina behov. Med Superprof kan du lätt hitta en lärare som passar in i dina önskemål vart du än befinner dig i Sverige. Så börja idag med dina drömmar, du kanske blir världens nästa Vincent van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, eller Leonardo da Vinci, vem vet? Vad hade du velat göra med dina talanger inom teckning? Det finns hur många val som helst för dig som artist, men du kommer aldrig kunna veta om du inte provar! Med hjälp av Superprof kommer du komma längre inom dina mål. Varför inte börja idag? 

Vad vill du lära dig?