Att lära sig ett nytt språk är alltid ett klokt val, vare sig man väljer att lära sig mandarin, spanska, franska, tyska, eller arabiska.

Oavsett dina skäl bakom varför du vill lära dig ett nytt språk, och oavsett om du vill förbättra dina karriärmöjligheter eller om du bara är intresserad av att utforska en viss kultur, så kan språket du lär dig ha en stor påverkan på din framtida karriär. 

Det är därför att många väljer att studera ett språk som faktiskt tillhör en viss industri - och italienska är definitivt ett språk som kan bidra till att du kommer längre inom ditt modekarriär.

Det italienska språket är känt världen om för hur vacker det låter, och när det gäller modebranschen är italienska språket du borde välja.

Men hur kommer det sig att italienska kan vara så pass viktig inom modebranschen?

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Lyxiga Italienska Märken

Det är oftast två länder som folk tänker på när de tänker på lyxmode: Frankrike eller Italien.

Detta rykte kommer faktiskt från framgångarna hos många olika klädmärken och avancerade modedesigners inom båda länderna. Dessutom är det så att de flesta människor som bor i Frankrike eller Italien är väldigt mode-inrikitade, vilket visar sig på hur italienare och fransmän klär sig. 

Många olika länder runt om i världen tar inspiration ifrån italienska lyxmodet, och skapar sina egna verk utifrån det de ser.

Både Frankrike och Italien har hur många lyxmärken som helst som är känt världen om, såsom:

  • Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Givenchy, Jean-Paul Gaultier m.fl. ifrån Frankrike
  • Prada, Fendi, Versace, Giorgio Armani, Gucci, och Valentino m.fl. ifrån Italien

För många är dessa lyxmärken helt drömmiga, och det är oftast hos dessa märken som de flesta som jobbar inom modebranschen vill jobba. 

Gucci är bara en av de världskända märken som kommer från Italiens modekultur. (Källa: Unsplash)

Mode är en spännande bransch där Italien har mycket inflyt. Flera italienska varumärken startar nya trender som sprider sig över hela världen och ger stora vinster år efter år.

Ett exempel på detta är att den italienska modebranschen år 2014 gjorde en omsättning på cirka 52 miljarder euro (ungefär 529 miljarder kronor!!!), en ökning med 2,7% jämfört med föregående år.

Däremot så ökar italienska exportvaror kraftigt, med en tillväxt på cirka 3,8% år 2014 och en omsättning på 28,5 miljarder euro. I en värld där skillnaden mellan de rika och de fattiga ökar i varje land, varje dag, så har lyxindustrin aldrig varit så framgångsrik. 

Varför inte ta en kurs italienska och bli en del av modescenen? Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill lära sig att tala italienska, att vänja sig vid att skriva på ett nytt språk, och att behärska det knepiga italienska uttalet.

Milano Modevecka: En Symbol för Italiensk Kunskap

De fyra största ställen för internationellt mode är modeveckorna som äger rum i London, Paris, New York och Milano.

Sju dagar tillägnad åt de största modevarumärken, med parader och modeller som visar upp varje designers skapelser när kändisar samlas för att upptäcka de senaste skapelserna.

Av alla fyra event, så är den som äger rum i Milano den mest eftertraktade.

År 2015 kom ungefär 40% av alla som var med i Milanos Modevecka från andra länder! En dag kan du vara en av dem som tar del av modebranschens största event!

Om detta är ditt mål, så måste du vara beredd att behöva resa som en del av ditt jobb. För att kunna få ett sådant jobb måste du ha en bra utbildning.

Till exempel, så skulle det vara utmärkt om du kunde bevisa att du kan språket i landet du ska resa till, för att kunna bevisa till ditt jobb att du tar för dig och är redo att ta dig an nya utmaningar. Att kunna visa upp ett examen inom italienska skulle vara oerhört bra för dig som vill jobba inom mode!

Denna typ av erfarenhet kommer att ge dig skickligheten (som att kunna förstå italienska, använda italiensk ordförråd på rätt sätt, att kunna konjugera italienska verb, och även skriva flytande med korrekt användning av italienska artiklar) för att använda ditt andra språk under hela din karriär.

Du kan enkelt komma igång med en privatlärare online, och detta kan du göra med hjälp av Superprof!

Att Jobba i Italien

Att ta privata italienska språkkurser, även bara en gång i veckan, kan vara ett givande beslut som ger dig användbara språkkunskaper du kan ta nytta av under resten av ditt liv.

Att lära dig ett nytt språk kan utveckla ditt eget självförtroende på en personlig nivå, eftersom du får förmågan att kommunicera på italienska med de som talar det som modersmål. Dessutom kan din italienska öppna dörrar i den professionella världen. 

Varför skulle man inte vilja jobba i vackra Italien? (Källa: Unsplash)

I slutet av 2015 fick webbplatsen Italie-France.com reda på att det fanns nästan 47 900 företag som arbetar i Italiens modeindustri med totalt 411 000 anställda.

Det kan vara bra för dig att veta att det är inget krav att ha italienska som modersmål för att kunna jobba i Italien. Om ditt modersmål inte är italienska, så borde du komma ihåg att italienska arbetsgivare letar efter kvalificerade arbetstagare! Du som är välkvalificerad har lika stor chans som en som talar flytande italienska. 

Ett exempel på detta är det som Claudio Marenzi, ordförande för Sistema Moda Italiana (den italienska federationen för mode och textilier) sa till den franska finanstidningen Les Échos:

'Vi har haft svårt att hitta [kvalificerade arbetare] och vi måste fortsätta kampen mot förfalskning.'

Det finns hur många spännande jobb som helst därute för dig som är sugen på att fördjupa dig inom den italienska kulturen, det är bara att ta för dig!

Bästa Sättet att Lära Sig Italienska

Vad behöver du egentligen göra för att kunna lära dig ett nytt språk på ett så effektivt sätt som möjligt?

Det finns gott om möjligheter för dig att arbeta och studera medan du lär dig språket, men det är oftast så att en god nybörjars-kunskapsnivå krävs innan man kan börja på riktigt - så hur kommer du igång?

Här nedan kommer bara några tips på hur du kan göra:

Plugga Italienska på en Språkskola

Vissa skolor erbjuder italienska som antingen andra- eller tredje-språk, vilket innebär att om du är skolelev, högskolestudent eller universitetsstuderande kan du ha möjlighet att kvalificera dig inom det italienska språket och kulturen som elev.

Det finns också många skolor där du som vuxen kan ta lektioner om du inte längre studerar, såsom Språkskolan.

Om du har alltid velat lära dig ett nytt språk är det smart att ta tag i det direkt, eftersom det är lättast för dig som är relativt ung att komma igång med nya språk.

Med hjälp av språkproffs kommer du att snabbt få tag på italienska ord och fraser samt vanliga uttryck som kommer att vara till nytta varje dag.

Det italienska alfabetet är detsamma som det svenska alfabetet (förutom, såklart, å, ä, och ö), vilket gör att det blir lite lättare att komma igång med grundläggande kunskaperna!

Privatlektioner inom Italienska

Du som elev har möjlighet att följa ett skräddarsytt program för just dina individuella inlärningsbehov! Detta gör att du kommer lätt kunna nå dina mål snabbt och effektivt med någon som är där för att hjälpa just dig. 

Att ta privatlektioner inom språk är väldigt smart, just för att språk är något som kan vara relativt svårt att komma in i, speciellt om man gör det på egen hand. Om man tar hjälp av någon som är en proffs, så har man en större chans att komma längre!

Privatlektioner är ett väldigt bra sätt att nå dina mål, på dina vilkor. (Källa: Unsplash)

Om du inte tycker om tanken på att lägga ner flera år på att behärska ett språk, så rekommenderar vi dig att hitta en personlig italiensk lärare. Det är det perfekta sättet att göra stora framsteg i ditt italienska lärande.

Språkresa i Italien

Ett väldigt bra sätt att komma in i ett nytt språk är att fördjupa sig i ett land där språket talas! Om du har råd med att ta en språkresa till Italien, så är detta ett sjukt bra sätt att förbättra dina kunskaper inom det italienska språket.

Utöver att du kommer få möjligheten att lära dig mer om själva språket, så får du även chansen att lära dig så himla mycket om den italienska kulturen!

Gå på Semester i Italien

Om du är någon som tycker om att resa, så är Italien en destination som du absolut måste ta dig till, åtminstone en gång i livet.

Alla lär sig på ett annorlunda sätt, vi är alla olika! Att fördjupa sig i Italiens livliga kultur kan lära dig mycket mer än de grammatikövningar och muntliga tester som (de flesta) hatar. 

Med hjälp av lite grundläggande italienska tillsammans med tid under Medelhavssolen kan du lära dig mycket mer än du någonsin trodde var möjligt. 

Lär dig ännu mer om italienska genom att läsa lite om italiensk musik, eller även om den goda italienska maten som vi alla känner till och älskar.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.