Lära sig arabiska snabbt och gratis? En utmaning ... men kanske uppnåeligt?

Allt beror på vad du menar med "snabb". Om du till exempel vill lära dig att tala arabiska på mindre än tre månader är det inte möjligt. Att lära sig något språk på så kort tid är nästan omöjligt och du måste använda alla tillgängliga inlärningsverktyg för att studera arabiska för att lyckas.

Vad sägs om 6 månader? Ett år? Okej, det är redan lite mer rimligt att lära sig detta semitiska språk.

Men du har fortfarande en lång väg att gå därifrån för att till exempel bli tvåspråkig. När allt kommer omkring är den föredragna lösningen att snabbt lära sig arabiska språket att följa en fast inlärningsmetod för arabiska. Med nästan 300 miljoner arabisktalande över hela världen hittar du många arabiska examensbevis och kurser i många västländer som fokuserar på det arabiska språket och kulturen, särskilt på universitet där språkutbildningen är rigorös. Istället för att ta arabiska-kurser online, upptäck vilka arabiska språkkurser som finns i ditt land. De kanske inte är gratislektioner, men du kan snart vara på väg att bli tvåspråkig, och vi vet vad alla andra språkinlärare vill mer än någonting är att bli flytande!

De bästa lärarna i Arabiska tillgängliga
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rabab
5
5 (5 recensioner)
Rabab
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rabab
5
5 (5 recensioner)
Rabab
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Arabiska kurser med en privatlärare

"Gratis arabiska kurser", "Lär dig arabiska online", "arabiska online", "Lär dig att tala arabiska gratis" eller "arabiska för nybörjare" är just dina favoritsökningar på Google just nu ... Varför inte omedelbart besöka Superprof-databas, då? Du hittar arabiska handledare online redo att ge dig de arabiska lektioner du har väntat på. Denna rutt kräver uppenbarligen en viss budget för dem som hoppades att lära sig arabiska gratis. Att anställa en arabisk handledare är att välja en viss kvalitet på andraspråksundervisningen. Många av de arabiska språklärarna är yrkesmän i främmande språk och certifierade lärare med nästan perfekt kunskaper i språket.

arabiska
Lära sig arabiska snabbt och gratis? En utmaning ... men kanske uppnåeligt? Allt beror på vad du menar med "snabb". Om du till exempel vill lära dig att tala arabiska på mindre än tre månader är det inte möjligt. Bild: Unsplash

Andra är helt enkelt modersmål: arabiska är deras modersmål och inte ett främmande språk för dem. Många har till och med tillbringat tid i arabiska länder. Dessa handledare är helt kvalificerade för uppdraget att lära sig arabiska så snabbt som möjligt (och varför inte lära sig Koranen, gå till Mellanöstern, Nordafrika, Mecka eller något av de arabiska länderna?) För om du väljer att lära dig arabiska online med en privatlärare ger du dig själv många möjligheter:

  • Personaliserad arabiskundervisning, enligt styrkor och svagheter hos den arabiska språkstudenten.
  • Arabiska lektioner hemma, i vardagsrummet eller studentrummet - i en miljö som han eller hon känner till och känner sig bekväm i. Perfekt för att lära sig klassiskt arabiska , arbeta med det arabiska alfabetet, arabisk stavning, adjektiv, muntligt uttryck, plural, substantiv, adverb, verb, lära sig läsa, lära sig skriva med det arabiska tangentbordet, arabiska ordförråd, arabiska uttal, arabiska verbspänningar, arabisk kultur ...
  • Ett lika förhållande mellan läraren och hans eller hennes nybörjare - något som vi inte ser i klassrummet. Ingen pedagogisk hierarki.
  • Ingen bedömning av andra studenter. Arabisk språkundervisning sker mellan två personer.
  • Användningen av arabiska pedagogiska spel och andra inlärningsmetoder samtidigt som det har kul ...

Du kan också lära dig några grundläggande arabiska ord, fraser och uttryck genom språkinlärningsvideor.

Gruppkurser på arabiska

Kan du prata arabiska med lätthet efter bara några veckors lektioner? Tyvärr nej ... Det arabiska språket (Koranens heliga språk, islam, profeten Allah och muslimer) är svårt för oss anglofoner att lära oss. Med mer än 28 bokstäver (bokstäver, vokaler och konsonanter) och fonetik som helt skiljer sig från våra egna, måste vi ha tålamod med vårt arabiska språkinlärning. Att lita på en seriös arabisk språkkurs är ett sätt att göra detta. Det är därför det kan vara en bra idé att ta några grupplektioner på språket. I de stora städerna i ditt land finns många språkcentra där arabiska kan läras ganska snabbt. Vanligtvis kommer du att kunna hitta arabiska eller flerspråkiga språkinstitut där du kan delta i arabiska klasser Stockholm (eller någon annanstans i Sverige) i grupper för att gå vidare i grammatik, lära sig arabiska alfabetet (bokstäver, vokaler och konsonanter), verb spänningar, ordförråd, ord och lexikon. Dessa lektioner (där du kommer att arbeta med grammatik, substantiv, muntligt uttryck, översättning, arabisk läsning, uttal, skrift, verbspänningar, ordförråd, uttryck, tidsfrågor, förståelse och arabisk kalligrafi ...) är mer eller billigare beroende på institutionen.

Moskéer är en annan plats där du kan göra gruppklasser för att lära dig arabiska.

Klassisk arabiska , en form av arabiska som mycket liknar modern standardarabisk, är det språk som den muslimska heliga boken, Koranen, är skriven på. Som du utan tvekan redan vet skiljer sig arabiska mellan olika länder i arabvärlden. Det betyder att om du lär dig egyptisk arabiska kommer det att skilja sig från marockanska arabiska eller libanesiska arabiska. Du kommer att upptäcka att några av de arabiska orden, fraserna, uttrycken och grammatiska strukturerna är olika beroende på vilket arabisktalande land du befinner dig i. Klassisk arabisk är en form som är gemensam för hela arabvärlden. Det är den form av arabiska som används av media, i tidningar och böcker och alla andra publikationer med en internationell publik. Eftersom det ser ut som om det är Koranen, håller moskéer ofta lektioner för att studera klassisk arabiska samtidigt som de lär sig mer om Koranen. Tveka inte att se om det finns en moské som undervisar arabiska i din stad eller ett kulturcenter eller en förening.

Att lära sig arabiska på universitet

Är det att lära sig att tala arabiska ditt mål (för att lära dig att läsa Koranen till exempel)? Även om arabiska ofta förbises i skolor före vanliga europeiska språk som franska, tyska och spanska, kan du fortfarande hitta högkvalitativa arabiska språkprogram vid universitet runt om i världen!

Att gå på en privat språkskola är därför inte en skyldighet.

arabiska
Moskéer är en annan plats där du kan ta gruppklasser för att lära dig arabiska. Bild: Unsplash

Från New York City till London, via Sydney, Auckland, Toronto, Kapstaden och Dublin, erbjuder universitet över den engelsktalande världen nu högkvalitativa arabiska kurser:

  • Arabisk examen:  Detta tar dig genom fyra år med otaliga arabiska klasser, med fokus på sådana saker som att dechiffrera det arabiska alfabetet och ta dig hela vägen till att memorera långa listor med ordförråd tills du kan läsa och skriva på arabiska och är praktiskt taget tvåspråkigt!
  • Magister på arabiska: Detta magisterprogram introducerar dig till de olika dialekterna i arabiska, samt perfekt dina språkkunskaper i klassisk arabisk och modern standard arabisk. Detta är ett perfekt alternativ för de studenter som vill fortsätta med doktorsexamen eller undervisa arabiska vid universitet.

Som en del av detta kommer du nästan definitivt att använda vissa böcker för att lära dig arabiska som kompletterar den övergripande inlärningsprocessen.

Att lära sig arabiska tar tid ... Men det kommer att vara värt det

Som vi har sett finns det många olika sätt att lära sig arabiska.

Som ofta är fallet med att lära sig ett språk letar vi alltid efter en snabblösning. Men tyvärr med arabiska så finns det inte.

Att lära sig arabiska kräver mycket engagemang och självmotivation för att behärska alfabetet, hur man läser och skriver, för att inte tala om hur man uttalar de olika orden.

Så utnyttja informationen i den här artikeln om de bästa sätten att lära sig arabiska effektivt

Du kommer inte ångra det. Betydelsen som arabiska har i turismens, affärsverksamhetens och politikens världar, men för att nämna några, betyder att lära sig detta språk inte bara kommer att öka dina jobbmöjligheter utan också ge dig en bättre förståelse för arabisk kultur och historien om den islamiska religionen.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.