Alla vill lära sig arabiska snabbt , men det är inte något som kan improviseras på ett infall

Det finns definitivt en skillnad mellan att känna några ord eller typiska uttryck som " choukran " för barmhärtighet eller " Inch'Allah " för "Guds ära" och att verkligen tala arabiska.

Om du vill lära dig arabiska på bästa möjliga sätt föreslår vi att du tittar på vår lista över de bästa sätten att lära sig arabiska.

I själva verket är detta främmande språk oändligt svårare för en svensktalande än att lära sig franska, spanska, tyska eller italienska.

Det rekommenderas därför att du är dedikerad och motiverad och att du utnyttjar alla tillgängliga resurser för att hjälpa dig att lära dig.

Det finns många anledningar som kan leda till att man vill behärska språket: att vilja bli översättare, resa runt på den arabiska halvön, att titta på marockansk TV eller Al Jazeera, att lära sig Koranen eller kanske lära sig arabiska för att.

Många utelämnas i listan ovan, till exempel bättre förståelse av världens historia (inklusive västens historia) samt ett visst språk och en viss kultur.

Att ha en bra språklig bas - oavsett om du kommer från Nordafrika eller inte - är en nödvändighet för att verkligen bekanta dig med reglerna arabisk grammatik eller verb.

Om du är intresserad av att ta en arabiska kurs online eller nära ditt hem, då är den här artikeln något för dig!

De bästa lärarna i Arabiska tillgängliga
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Inte ett enkelt språk

Medan vi är vana vid att identifiera ett språk genom våra språkliga rötter har arabiska inte samma struktur alls .

Det är faktiskt av denna anledning - det har ett helt annat alfabet - som att skriva i arabiska skriften är åtminstone komplicerat.

Det måste sägas att det är ett av de mest komplexa språken att lära sig: alfabetet har 28 bokstäver , läsning sker från höger till vänster, det finns knappast några vokaler i den skriftliga formen.

Det är därför ganska lätt att vara helt ensam när det gäller att studera ett sådant språk. Som jämförelse skulle det vara en lek att lära sig holländska. Du kommer därför att bättre förstå behovet av att veta vilka som är arabiska mest effektiva grammatik kurser för att stoppa dig själv att känna dig isolerad och förlorad!

Svårighetsgrader

Att lära sig ett språk är inte detsamma för alla : vissa kommer att vara mer bekväma med grammatik, medan andra naturligt kommer att förstå och identifiera meningsstrukturer och förstå betydelsen av orden ur sitt sammanhang.

Muntligt uttryck är ofta styrkan hos vissa, medan lärande av arabisk litteratur är mer motiverande för andra.

Enligt vårt modersmål varierar det svårt att lära sig arabiska. Låt oss bara säga det så här: om du lär dig arabiska kommer du att ha en lättare tid att ta itu med kinesiska eller turkiska efteråt.

Varför?

arabiska
Om du vill lära dig arabiska på bästa möjliga sätt föreslår vi att du tittar på vår lista över de bästa sätten att lära sig arabiska. Bild: Unsplash

Först, för att  de så kallade "gutturala" bokstäverna kommer att vara ett av de första inslagen i att lära sig båda dessa språk,  särskilt för engelsktalande, som inte känner till detta ljud.

Alla främmande språkinlärare kommer också att uppleva svårigheten att förstå arabiska bokstäver, eftersom de senare bara har betydelse när de är fästa vid andra bokstäver och bildar ett ord.

Det beräknas att en engelsktalande eller fransktalande person kan börja prata arabiska korrekt efter 2200 timmar (cirka 80 veckor) arabiska lektioner i genomsnitt.

I det avseendet kan det pedagogiska synsättet förbättra modulernas effektivitet: en privat arabisk språkkurs hemma med sin skräddarsydda lektionsplan kommer alltid att vara mycket bättre än det bästa virtuella klassrummet på Internet.

Det arabiska språkets svårighetsgrad liknar den för kinesiska, japanska eller koreanska. Men att lära sig ryska är inte heller lätt, till exempel.

Arabiska singulariteter

Skrivande

Det arabiska alfabetet innehåller endast 28 bokstäver som liknar det latinska alfabetet, men sättet att skriva dem skiljer sig helt från det västerländska.

Faktum är att bokstävernas form ändras beroende på deras position i ett ord, beroende på om de är i början av ordet, i mitten eller i slutet. Det kan jämföras med grekiska sigma.

Vanligtvis är vokaler sällan synliga, vilket inte underlättar läsuppgiften.

Till exempel är ett ord som maktab , som betyder "kontor" skrivet " mktb. "

Tänk dig att du måste läsa så här: "wtht rdng vwls" (utan att läsa vokaler). Det skulle inte vara lätt för en västerlänning!

Först måste du lära dig att läsa arabiska med alla dess karaktärer och sedan lära dig det igen med färre bokstäver.

Slutligen, i termer av meningsstrukturen, använder det arabiska språket verbala fraser och substantivfraser, med ordningen alltid samma. verb-subjekt-objekt.

Muntligt uttryck

På den orala sidan av sakerna erbjuder det arabiska språket ovanliga ljud för engelska öron.

Upprepa en arabisk text är alltid ett bra sätt att komma ihåg rätt uttal.

Arabisk diskurs är ofta uttrycksfull och levande : den görs med intonation, ansiktsuttryck och gester som förmedlar budskapet.

Litterär arabiska är å andra sidan mer linjär eller monoton. Det är ett språk som bygger på ren diskurs, som inte alls innefattar gester.

Vilken typ av arabiska språket ska du välja?

Innan du väljer en viss metod är det viktigt att fråga dig själv: vilken typ av arabiska vill du lära dig?

Du måste välja mellan litterär arabisk (klassisk arabisk eller koran arabisk) och dialektal arabisk, som talas mer allmänt, vare sig i Tunisien, Algeriet eller Marocko. Med sina lokala varianter, naturligtvis, vilket är fallet med alla dialekter.

Men varnas, skillnaden mellan litterär arabisk och dialektisk arabisk är sådan att forskning har visat att modersmålstalande arabiska behandlar litterärt arabiska som andraspråk.

Om Superprof skulle ge dig råd skulle det vara att börja med klassisk arabiska. Dialektal arabiska kan lättare och snabbare läras som ett komplement, speciellt om du har en arabisk språkgrupp eller chattar med infödda och lokalbefolkningen.

Klassisk arabiska kräver mer av en investering, stjärnundervisning och kontinuerligt lärande.

Glöm inte att ordförrådet mellan dialektal arabisk och klassisk arabisk är annorlunda.

Slutligen finns det en sista sak du bör veta: klassisk arabiska är ett allmänt skrivet språk , men alla invånare i arabiska länder som Tunisien, Egypten, Marocko, Turkiet, Saudiarabien eller till och med Förenade Arabemiraten talar inte "samma arabiska språk."

Arabiska talare från olika kulturer och länder kan förstås genom klassisk arabisk, som förblir en gemensam bas i den expanderande muslimska världen, även om de använder den mycket sällan.

Om de skulle prata med sina respektive dialektiska arabiska, finns det goda chanser att de inte skulle förstå varandra, eller att det skulle finnas några komiska missförstånd.

Hur man lär sig arabiska: de bästa metoderna

Efter att ha granskat svårigheterna och hindren för att lära sig grunderna i det arabiska språket är det dags att se vad den bästa metoden för att lära sig arabiska är.

På många arabiska inlärningswebbplatser kommer du att se gratis arabiska lektioner online och med slagord som "arabiska på 10 eller 15 lektioner" eller "lära dig arabiska på 20 timmar."

Naturligtvis letar du antagligen efter den metod som bäst passar dig när det gäller tid men du bryr dig också ganska mycket om resultat och budget.

Se upp: det finns en skillnad mellan att lära sig arabiska (eller snarare fumla med det) och att lära sig att läsa arabiska.

Medan det tar mycket tid att lära sig arabiska, personliga investeringar och läxor i olika stadier, är läsning av arabiska ett självklart första steg.

Här är några lösningar som hjälper dig i ditt främmande språkinlärningsäventyr.

Assimilmetoden

Detta är en utmärkt metod om du vill lära dig ett främmande språk på egen hand, och arabiska är inget undantag.

Även om dialogerna ofta överskattas är det en utmärkt port för att lära sig arabiska smidigt och samtidigt integrera några mycket användbara grunder för din lärande framtid.

Lektionerna är ganska korta, vilket hjälper psykiskt sett eftersom det får dig att känna att du går snabbt och enkelt!

Övningarna gör att du kan arbeta med din memorering och du kommer gradvis att lära dig alfabetet utan att ens inse det.

Men den  här metoden gör dig inte tvåspråkig och licensierad tolk, men det är ett bra sätt att öppna dig för den arabiska kulturen och språket.

Du kommer att utveckla bra memoriseringsvanor med interaktiv hjälp.

Den lilla bonusen? Det är en billig metod på nästan 20 euro (högst 60 till 80 euro om du väljer att välja metoden med tillhörande CD-skivor, vilket möjliggör korrigeringar när det gäller muntligt uttryck).

Universitetsmetoden

Om du letar efter arabiska klasser i staden , till exempel arabiska klasser Stockholm, erbjuder det lokala universitetet förmodligen en arabisk kandidatexamen (eller högre examen). Varför inte gå och prova?

Du kan också välja att delta i lektioner som revisor utan att arbeta mot en examen. Det är en inlärningsmetod som fungerar lika bra med tyska, portugisiska eller franska!

Oavsett om du är anställd eller student finns det alltid ett sätt för dig att gå en arabiskakurs på universitetet.

Under dagen kan du delta i arabiska lektioner med andra studenter, medan de med jobb kan delta i arabiska lektioner för vuxna på kvällen.

Den bästa arabiska examen är logiskt sett en magisterexamen i arabiskt språk och kultur . Genom kontinuerlig språkutbildning blir du extremt begåvad på arabiska. Dessutom kommer det att se riktigt bra ut på ditt CV.

Fördelen med kurser på universitetsnivå är att du har en utbildad professor till hands för att svara på alla dina frågor, samt ge dig råd och motivera dig vid behov.

Han kommer att kunna ge dig ljudspår och ge dig en egen träningsmetod ...!

Handledning för att lära sig arabiska

Naturligtvis kommer det att hjälpa dig att utvecklas på arabiska att ha en handledare för dig själv.

Den arabiska handledaren kan språket mycket bra. Han eller hon har mer än troligt talat det i flera år, och som ofta är fallet är det deras modersmål.

Läraren reser vanligtvis hem till dig, bedömer dina kunskaper, brister och behov och skräddarsyr sedan ett språkinlärningsprogram efter dina förväntningar.

Du kan ställa dem varje fråga som dyker upp i ditt huvud för att fördjupa din grammatiska uppfattning om arabiska, samt utbyta idéer om kultur och olika språkliga metoder.

Arabisk handledning främjar ett verkligt utbyte mellan dig och din arabiska handledare.

Arabiska lärmetoder på webben

Vi lever i en tid av internet och du äger säkert en bärbar dator, en stationär dator, en smartphone eller en surfplatta ... samt en internetanslutning.

Om du vill lära dig grundläggande delar av det arabiska språket medan du sparar lite pengar är det inte en dålig lösning.

Men du måste komma ihåg att detta inte är den perfekta vägen.

Det är dock en bra start, och det skulle vara dumt att kasta bort det.

Flera webbplatser tävlar med varandra. Alla är mer eller mindre av en liknande standard, med liknande innehåll och design.

Alla har sina legitima preferenser, men här är de viktigaste plattformarna som är värda att lista:

 • YouTube är värd för många självstudier som kan vara mycket användbara för att lära sig arabiska alfabetet, uttal
 • Applikationer som Alif och Arab Nemo;
 • Firdaous-portalen ger en öppning för den arabiska världen och civilisationen.
 • MOOC, APLV, EDRAAK och SCOOP för det ultimata språkinlärningsäventyret!
arabiska
Se upp: det finns en skillnad mellan att lära sig arabiska (eller snarare fumla med det) och att lära sig att läsa arabiska. Det finns mer att lära sig än bara ordet "falafel". Bild: Unsplash

Böcker för att lära sig arabiska

Naturligtvis kan du inte lära dig hela arabiska genom att läsa böcker, men de är oumbärliga för ditt lärande äventyr.

Här är två användbara böcker som du definitivt borde äga:

 • Levande språk arabiska, komplett utgåva: nybörjare genom avancerad kurs. Den här boken innehåller 3 kursböcker, 9 ljud-CD-skivor, en arabisk manusguide och gratis online-lärande, en annan språkbok med mycket effektivt lärande och en CD som guidar dig genom några av dess mest grundläggande språklektioner. Denna bok är för alla, men kanske speciellt för nybörjare. Du lär dig att skriva varje bokstav i alfabetet genom att förena reglerna för arabiskt skrivande med den perfekta skrivrörelsen. Du får också en introduktion till arabisk kalligrafi.
 • Arabiska för dummies: en nybörjarguide till arabiska. Här är en bok för de studenter som vill komma vidare med sina språkkunskaper. För nybörjare och självlärade elever är den här boken mycket väl utformad. Uppdelat i kapitel, teman slutar det med en serie övningar i slutet av volymen.

Välj en arabisk-svensk ordbok

En bra språkmetod kan inte klara sig utan ett lexikon. Arabiska ord liknar inte de på latinska eller angelsaxiska språk, och det är nödvändigt att memorera  ordförrådslistor för att kunna tala språket flytande .

Memorering måste observeras och det kräver flitig uppmärksamhet från alla språklärare.

Starka sinnen kommer utan tvekan att kunna följa en sådan disciplin, men du måste ange rätt tid och motivation!

För alla andra vanliga dödliga kommer  en arabisk-svensk ordbok att vara till större hjälp än engelska-arabiska lexikon  för att öka din arabiska språkkunskaper.

Förlag har inga svårigheter att sälja sina flerspråkiga produkter, och du kan vara säker på att hitta allt och allt - det bästa och det sämsta.

Det finns många värdiga engelska-franska och franska-engelska ordböcker, eftersom dessa språk har lärt sig parvis i århundraden - men kan samma sägas om arabiska, vars studier i västvärlden är mycket nyare?

På grund av den vetenskapliga nyfikenheten från de första storstadsislamologerna på 1800-talet och parallellt med explosionen av krav på arabiskt språkinlärning från förra seklet har olika ordböcker dykt upp.

Det finns två tydliga kategorier: konventionella ordböcker ... och online-ordböcker.

Med klassiska pappersordböcker hittar du:

 • Merriam Webster , med mer än 50 000 bidrag;
 • Oxford Essential , vilket är mycket intressant för lexikala fält.

Digitala älskare (som kanske inte vill betala för ordboken) kanske föredrar:

 • Lexilogos , som har fördelen att länka olika lexikala översättningsstrukturer;
 • Reverso , som ständigt berikas tack vare ett stort antal användare och ett uppmärksamt team;
 • Arabdict,  som liknar Wikipedia för det arabiska lexikonet;
 • Google-översättning , som långt har överskridit sin primitiva medelmåttighet, men vi får inte förväxla de automatiska textöversättningarna med definitioner för ett visst ord.

Precis som det är omöjligt att perfektera sina kunskaper i engelska utan en kurs, en ordbok, ett lexikon eller en grammatikbok, är det viktigt att få tag på Merriam-Webster arabiska-svenska ordbok !

Och slutligen, även om det är mindre populärt på grund av att det är mindre akademiskt, finns det några metoder för att lära sig arabisk dialekt för en viss nation genom ordböcker.

Redan 1907 publicerade professor Desparmet i Alger en undervisning i dialektal arabiska enligt hans metoder med språkstudenter på plats.

Detta arbete, som finns tillgängligt i många bibliotek och digitaliseras på archive.org, är mycket effektivt för att behärska algerisk arabiska.

Så kom ihåg att det finns ett antal verktyg för att lära sig arabiska . För att lyckas måste du använda allt som är tillgängligt för dig.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.