Det går inte att sticka under stolen att det finns en stor kulturell mångfald i denna stad, och Göteborg är hem för många internationella personer. Så det är inte så svårt att hitta lektioner i engelska, vare sig det är via en högskola eller språkskola. Är det inte tröstade att veta att du som engelskspråkig bosatt i Sverige numera kan ha någon som du kan tala ditt språk med, någon som känner till dina traditioner och kultur, åtminstone i den mån det går. Göteborg har dessutom under det senaste året lockat allt fler internationella personer.

Arbetstillväxten inom den privata sektorn har varit den snabbaste och största i vårt land.

Således är det självklart att människor som letar efter en chans att ha en anständig försörjning skulle ta sig dit. För att inte nämna alla internationella studenter. För den internationella studenten som söker utbildning i språk, kulturstudier, arkitektur eller design är Chalmers en port till deras framtida karriär. Men även för dem som vill studera medicin eller datavetenskap så erbjuder Chalmers allt från forskar- och doktorandprogram till bostäder i studenthem. Ta hjälp av Superprof för att hitta de nödvändiga resurser som behövs för att du ska kunna etablera sig i Göteborg.

Hitta en kvalificerad handledare som kan hjälpa dig.

De bästa lärarna i Engelska
Första kursen gratis!
Helena
5
5 (4 recensioner)
Helena
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
4,9
4,9 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexandra ioana
5
5 (4 recensioner)
Alexandra ioana
200 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Loubna
5
5 (1 recensioner)
Loubna
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Tewar
Tewar
190 kr
/h
Första kursen gratis!
Helena
5
5 (4 recensioner)
Helena
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
4,9
4,9 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexandra ioana
5
5 (4 recensioner)
Alexandra ioana
200 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Loubna
5
5 (1 recensioner)
Loubna
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Tewar
Tewar
190 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Att lära sig engelska i Göteborg

För att kunna bo och arbeta i Sverige måste två villkor vara uppfyllda:

  • 1. du måste lämna in officiellt pappersarbete för uppehållstillstånd och / eller ansöka om medborgarskap, och
  • 2. du måste visa att du har uppnått en viss nivå av svenska.

Dock är svenska inte alltid så lätt så att kunna engelska är bättre än inget alls och det ökar dessutom dina chanser. De vars personliga situation gör det möjligt för dem att planera sin flytt till Göteborg kan mycket väl redan ha behärskat en nivå på engelska. Kanske har de redan tagit ett test som mäter engelskspråkiga elevers kunskapsdjup; en tentamen vars resultat accepteras globalt.

Internationella studenter måste också uppvisa tillfredsställande betyg innan de kan antas till universiteten.

Majoriteten av människor i Sverige är tekniskt kunniga och har ofta examen från universitet i sina ursprungsländer. Det är denna grupp antar vi som sannolikt skulle söka online-kurser för att lära sig engelska. Å andra sidan kan det finnas människor som just har landat i Göteborg och, är överväldigade av skillnaden mellan deras land och vårt. Dessa engelskspråkiga personer skulle särskilt då dra nytta av en engelsk handledare som har erfarenhet av att arbeta med grupper.

I själva verket kan en privat lektion vara allt de behöver och saknar.

Med mild uppmuntran och professionell instruktion hjälper de dem att övergå till sitt nya liv, fast på deras språk!

Lär dig engelska
Majoriteten av människor i Sverige är tekniskt kunniga. Så om du är en av dem så kan du använda tekniken och lära dig engelska online. Bild: Unsplash

Att lära sig engelska generellt

Det kostar att läsa engelska som främmande språk och ibland kan det bli en dyr historia. Engelska lektioner online, vare sig det är med en handledare eller inte, kan ibland vara billigare. Privata handledare utmärker sig på att undervisa individer i sitt hem, de flesta har till och med undervisning i små grupper. Och vissa handledare har utvecklat lektionsplaner för att lära unga elever engelska! Så varför inte leta efter någon via Superprof som till exempel har 30 års erfarenhet av att undervisa engelska, på universitetet såväl som privat. Hitta någon som betonar vikten av att använda språket som ett sätt att lära sig grammatik och hjälper till att bygga engelska ordförråd genom en mängd inlärningsaktiviteter.

Anställ en handledare i engelska som förstår hur det är att vara ny i ett land och som kan hjälpa dig att trivas i ditt nya liv.

Varför inte ta en engelska för nybörjare bara för att börja lätt och bekvämt? Det finns en hel del handledare på Superprof som undervisar i just det – engelska för nybörjare. Tror du att privata lektioner skulle vara i det dyraste laget? 250 kronor per timme för en elev – det är ett svårslaget pris och du kan inte hitta ett bättre pris på en engelskspråkig skola, det garanterar vi. Och du skulle inte få personliga instruktioner dessutom.

En Superprof-handledare kan även komma hem till dig.

Handledaren skulle även kunna lära dig engelska online om det är det som skulle göra dig mer bekväm. Eller du kan fråga din Superprof-handledare om han / hon kanske kan hjälpa dig att lära dig engelska online men engelska uttal hemma hos sig eller dig.

Lär dig engelska
Oavsett om du vill lära dig engelska online eller med en personlig handledare i ditt hem, som erbjuder Göteborg allt det – är det inte trevligt att veta att du har val? Bild: Unsplash

Att lära sig engelska med en av våra handledare

Superprof har väldigt många duktiga handledare i Göteborg och vissa har många års erfarenhet av att lära ut engelska som andraspråk. Med alla talanger och erfarenheter som Superprof handledare kanske du undra om det skulle vara dyrt att ta privata lektioner på engelska. Du behöver inte oroa dig! Genomsnittspriset för en timme är cirka 200 kronor, och det bästa är att du får välja din handledare så att han eller hon kommer att lära dig exakt det du behöver. De har förmodligen allt material du behöver också. Oavsett om du vill lära dig engelska online eller med en personlig handledare i ditt hem, som erbjuder Göteborg allt det – är det inte trevligt att veta att du har val?

Många Superprof-handledare har lärt sig konversationsengelska i andra länder, vilket innebär att de har både de certifieringar och kulturella kunskaper som behövs för att vägleda dig i din engelskspråkiga utveckling.

Naturligtvis är det svårt att veta vem som skulle vara en bra handledare för dig. Det är därför de flesta Supeprof-handledare ger dig din första engelska-lektion gratis. Detta är ett sätt för dig att träffa din handledare, ta reda på hur han / hon kommer att hjälpa dig att förbättra dina engelska färdigheter på och om du tror att du kan lära dig engelska snabbt och bra med dem. Ett annat sätt att upptäcka om en handledare är bra eller inte, är att läsa vad andra studenter säger om honom / henne. På varje handledares profilsida på Superprof finns det utrymme för dig att se vad läraren har för erfarenhet av att undervisa i engelska och hur många år han / hon har undervisat, du kan också läsa kommentarer – om andra studenter gillade den här handledaren eller inte.

Om du förbereder dig för din allmänna TOELF tentamen kan din Superprof-handledare också hjälpa dig med examensförberedelser.

Om du är en internationell student som redan är inskriven på ett av Göteborgs många högskolor kan en Superprof-handledare hjälpa dig att utveckla din hörförståelse och hjälpa dig med att förbättra ditt akademiska skrivande. Du kommer att bli förvånad över hur överkomlig en Superprof handledare är: den genomsnittliga kostnaden för en timme är cirka 250 kronor – även om vissa tar ut mer och en hel del tar mindre än det. Visste du att de flesta handledare utanför Göteborg tar mindre betalt för sina lektioner per timme? Du kan ta engelska lektioner online med en sådan handledare och spara pengar! Fantastiskt vi vet! Upptäck nu andra städer i Sverige där du kan lära dig engelska med en handledare!

Lär dig engelska i Stockholm.
Lär dig engelska i Malmö.
Lär dig engelska i Örebro.
Lär dig engelska i Västerås.
Lär dig engelska i Gävle.
Lär dig engelska i Jönköping.
Lär dig engelska i Uppsala.

Behöver du en lärare i Engelska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.