Det går inte att sticka under stolen att det finns en stor kulturell mångfald i denna stad, och Göteborg är hem för många internationella personer. Så det är inte så svårt att hitta lektioner i engelska, vare sig det är via en högskola eller språkskola. Är det inte tröstande att veta att du som engelskspråkig bosatt i Sverige numera kan ha någon som du kan tala ditt språk med, någon som känner till dina traditioner och kultur, åtminstone i den mån det går. Göteborg har dessutom under det senaste året lockat allt fler internationella personer.

Således är det självklart att människor som letar efter en chans att ha en anständig försörjning skulle ta sig dit. För att inte nämna alla internationella studenter. För den internationella studenten som söker utbildning i språk, kulturstudier, arkitektur eller design är Chalmers en port till deras framtida karriär. Även om man omges av engelsk kultur med filmer, musik, och internet, kan det innebära att man inte lär sig korrekt engelska, utan fastnar i den mer "svengelska" grammatiken. Så, till alla er göteborgare, var kan ni lära er engelska?

De bästa lärarna i Engelska tillgängliga
Gregory
4,9
4,9 (13 recensioner)
Gregory
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samira
5
5 (8 recensioner)
Samira
800 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
5
5 (7 recensioner)
Julia
230 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Franco
5
5 (82 recensioner)
Franco
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Joan binwi
5
5 (2 recensioner)
Joan binwi
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hana
5
5 (10 recensioner)
Hana
215 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (1 recensioner)
Peter
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gregory
4,9
4,9 (13 recensioner)
Gregory
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samira
5
5 (8 recensioner)
Samira
800 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
5
5 (7 recensioner)
Julia
230 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Franco
5
5 (82 recensioner)
Franco
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Joan binwi
5
5 (2 recensioner)
Joan binwi
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hana
5
5 (10 recensioner)
Hana
215 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (1 recensioner)
Peter
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Att lära sig engelska i Göteborg

Majoriteten av människorna i Sverige är tekniskt kunniga och har ofta en examen från ett universitet. Det är denna grupp antar vi som sannolikt skulle söka online-kurser för att lära sig engelska. Å andra sidan kan det finnas människor som kanske föredrar att lära sig via fysiska möten. Dessa personer skulle särskilt då dra nytta av en engelsk handledare som har erfarenhet av att arbeta på det sättet. I själva verket kan en privat lektion vara allt de behöver och saknar. Med mild uppmuntran och professionella instruktioner borde det gå lätt som en plätt!

Vill du istället gå mer formella kurser i Göteborg, där du också kan få ett officiellt certifikat finns det också många andra alternativ. Detta är framför allt för dig som en gång vill studera utomlands. Men, det kan också vara ett sätt att förbättra CV:et på. Att förutom visa på gymnasiebetygen, också kan visa att dina engelskakunskaper håller en internationell standard.

Dessa mer formella kurser erbjuds av både Folkuniversitetet och ABF. De är då vanligtvis kortare kurser och i större grupper, och liknar mer traditionell undervisning till formen. För alla som bor i Göteborg och vill öva, kan ni också ta er till Esperantoplatsen och besöka språkkafét. Det är både ett roligt sätt att träffa människor och att öva sina språkkunskaper. Välj bara den engelska flaggan vid ditt bord, eller sätt dig hos några andra som redan pratar engelska.

lär dig engelska i göteborg
Göteborg är fullt av internationella mötesplatser. Foto: Unsplash, Louise Krause.

Vad händer när man lär sig engelska?

Visste du att forskning visar att hjärnan utvecklas och blir större när du lär sig språk? En del av processen att lära sig ett nytt språk, eller att lära sig ett andraspråk helt flytande, är att du också kan lära dig nya sätt att tänka, och dessutom enklare kan komma in i den kulturen och tankevärlden. Ju yngre du är när du börjar prata mer än ett språk, desstu lättare kommer du att ha för uttal och kunna prata flytande senare i livet.

Att anlita en handledare som kan undervisa i engelska är ett bra sätt att utöka sina kunskaper. Varför inte ta en engelskakurs för nybörjare bara för att börja lätt och bekvämt? Det finns en hel del handledare på Superprof som undervisar i just det – och som har specialiserat sig på att introducera språket och kan lätt lägga lektionerna på en bra nivå.

Om du är en fena på allt som har med tekniken att göra, och om du har vuxit upp med Internet, kan du redan ha tagit lektioner online och fattat tycke för det. En handledare som lär dig engelska online är lika bra som en handledare som lär dig engelska fysiskt på en plats. Men det väcker fortfarande frågan: hur kan de vara där för dig om de inte är fysiskt där?

Lyckligtvis är de bästa handledarna medvetna om detta och de gör en extra insats för att se till så att du får den bästa förutsättningen för att lära dig engelska.

Nya tekniker dyker upp varje dag och dessa gör att du och din handledare kan arbeta bättre tillsammans för att nå dina inlärningsmål – målet är att lära sig det engelska språket så smidigt som det bara går! Läs vårt inlägg om hur du lär dig engelska i Jönköping, Örebro, eller större städer så som Stockholm och Malmö.

Lär dig engelska på Göteborgs Universitet

Har du grundläggande behörighet kan du ta en engelska kurs via Göteborgs universitet. Med sin mångåriga erfarenhet och med lärare som är utbildade inom just det engelska språket – ibland via universitet i utlandet, ibland via universitet på svenska mark – erbjuder de teoretiska kurser där eleven har chansen att öva på språket genom att tala det under lektionerna. Spana in deras kurskatalog för att se vad de erbjuder inför varje termin! Läs vår artikel om hur du lär dig engelska i Uppsala, Gävle, eller de närliggande städerna Jönköping och Västerås.

Lär dig engelska
Oavsett om du vill lära dig engelska online eller med en personlig handledare i ditt hem, som erbjuder Göteborg allt det – är det inte trevligt att veta att du har val? Bild: Unsplash

Att gå en engelskakurs med en av våra handledare

Du behöver inte gå ut och köpa en förstklassig dator för att kunna ta engelska med en av våra handledare. Det är din anslutningshastighet som verkligen spelar roll. För inlärningssessioner online behöver du en stark uppkoppling men alla internetleverantörer idag erbjuder redan det. Men, för dig som bor i Göteborg och inte har tillgång till stabil internetuppkoppling till dina engelskalektioner, kan du också ta dig till biblioteket och använda internet där.

Hittar du inte rätt handledare i Göteborg, kanske finns den du tror kommer vara rätt för dig i Gävle? Då kan du som sagt hitta en handledare online. Då krävs:

  • WiFi fungerar också, men kom ihåg: låg hastighet eller svaga signaler kan störa dig i ditt arbete.
  • Två tillbehör du bör investera i när du lära dig engelska online med hjälp av våra handledare:
  • En webbkamera. De flesta bärbara datorer har en inbyggd kamera men bara de senaste skrivbordsskärmarna är utrustade med det. Om din datorskärm är lite äldre behöver du en kamera så att din handledare kan se dig.
  • Ett headset med mikrofon. De flesta bärbara datorer innehåller både mikrofon och högtalare, men de tenderar att vara av sämre kvalitet, och stationära datorer kräver en extern mikrofon.

Efter att ha investerat i att ta privata lektioner online, varför riskera att missuppfatta din handledare, eller att han/hon inte hör dig korrekt? Ingen av dessa tillbehör är fruktansvärt dyra och deras funktionalitet gör dem väl värda kostnaden. Visste du att Superprof gick live 2013? Hundratals handledare kunde på det sättet marknadsföra sina färdigheter, smidigt och effektivt och ge studenter och deras föräldrar ett större utbud av olika lärare att välja mellan.

På Superprof har varje handledare sin egen sida där de kan redogöra för allt från deras utbildningsbakgrund till deras undervisningsfilosofi och metodik. Tar du en titt på vår plattform så kommer du att se att utbudet är enormt: handledare som kommer hem till dig, handledare som ger lektioner via webbkameran, privat handledning eller handledning i små grupper – som skrivet, enormt utbud!

Du kan även hitta recensioner som tidigare studenter har lämnat och på så sätt försäkra dig om att den handledaren du hade i åtanke är rätt för dig. Dessa recensioner är avsedda att hjälpa dig att avgöra om handledaren skulle fungera bra med dig, och talar också om den djupgående erfarenhet han/hon har att erbjuda dig. Upptäck andra städer i Sverige där du kan lära dig engelska med en handledare.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.