Västerås är en stad full av kontraster: den långa historian, de vackra kyrkorna som går flera hundra år tillbaka i tiden, den livliga, trummande stad med en modern atmosfär. Det är så mycket edginess som kommer med denna stad, och känslan av nya möjligheter som får människor från hela världen att vilja besöka den.

Idag finns det ett upphov av olika människor och kulturer, för att inte nämna internationella studenter.

Och någonstans där emellan, måste alla prata på samma språk. Om inte svenska, så är engelska det andra språket som är lättast att lära sig. Men frågan är: var och hur? Så låt oss hjälpa dig att hitta de lektioner du behöver genom att hitta en kvalificerad handledare som kan hjälpa dig.

De bästa lärarna i Engelska
Första kursen gratis!
Franco
5
5 (14 recensioner)
Franco
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Yulia
5
5 (3 recensioner)
Yulia
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
5
5 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Helena
5
5 (4 recensioner)
Helena
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Melissa
Melissa
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Franco
5
5 (14 recensioner)
Franco
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Yulia
5
5 (3 recensioner)
Yulia
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
5
5 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Helena
5
5 (4 recensioner)
Helena
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Melissa
Melissa
170 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Att lära sig engelska i Västerås

För att kunna bo och arbeta i Sverige måste två villkor vara uppfyllda:

  • 1. Du måste lämna in officiellt pappersarbete för uppehållstillstånd och / eller ansöka om medborgarskap, och
  • 2. Du måste visa att du har uppnått en viss nivå av svenska.

Dock är svenska inte alltid så lätt så att kunna engelska är bättre än inget alls och det ökar dessutom dina chanser. De vars personliga situation gör det möjligt för dem att planera sin flytt till Västerås kan mycket väl redan ha behärskat en nivå på engelska. Kanske har de redan tagit ett test som mäter engelskspråkiga elevers kunskapsdjup; en tentamen vars resultat accepteras globalt. Internationella studenter måste också uppvisa tillfredsställande betyg innan de kan antas till universiteten. Och av alla människor som vill börja ett nytt liv i Västerås är studenter från andra länder kanske de mest förberedda.

Redan innan de anländer har de troligtvis redan vissa kunskaper i engelska.

Innan vanliga lektioner faktiskt startar kan studenter ta lektioner för att få de akademiska färdigheter som krävs för att hålla jämna steg med sina studier. Sådana klasser inkluderar akademisk skrivning och finslipning av färdigheter. Det bästa är kanske att hitta en handledare som kan vägleda dem, både i deras akademiska insatser och i språkförvärv.

Men det kan vara svårt att hitta någon som lär dig engelska i ett land där engelska inte är huvudspråket.

Hur vet du att de är kvalificerade att undervisa till exempel? Hur kan du veta hur mycket erfarenhet de har? Det är bra frågor som Superprof kan svara på. På varje Superprof handledares sida kan du se hur mycket utbildning och erfarenhet de har och om de har certifikat för att undervisa. Du kan också se om de kan arbeta med dig online, i ditt hem, och om de kan undervisa engelska till en liten grupp människor – på det sättet kan du ha din familj eller vänner med dig när du lär dig.

Superprof-handledare är inte särskilt dyra; genomsnittspriset för en timme är cirka 200 kronor och de flesta Superprof handledare ger dig sin första lektion gratis!

Hur som helst, att flytta till ett annat land – särskilt ett där du inte talar språket, är inte en dans på rosor. Om staden du valde att flytta till är Västerås, kommer du säkert att träffa många vänliga, hjälpsamma människor, men alla som är nya i staden och inte talar flytande engelska kan ha svårt att hjälpa dig till en början.

Lär dig engelska
Hur vet du om din handledare är kvalificerad att undervisa? Hur kan du veta hur mycket erfarenhet hen har? Det är bra frågor som Superprof kan svara på – så surfa in på vår hemsida! Bild: Unsplash

Att lära sig engelska generellt

Det kostar att läsa engelska som främmande språk och ibland kan det bli en dyr historia. Engelska lektioner online, vare sig det är med en handledare eller inte, kan ibland vara billigare. Privata handledare utmärker sig på att undervisa individer i sitt hem, de flesta har till och med undervisning i små grupper. Och vissa handledare har utvecklat lektionsplaner för att lära unga elever engelska! Så varför inte leta efter någon via Superprof som till exempel har 30 års erfarenhet av att undervisa engelska, på universitetet såväl som privat.

Hitta någon som betonar vikten av att använda språket som ett sätt att lära sig grammatik och hjälper till att bygga engelska ordförråd genom en mängd inlärningsaktiviteter.

Anställ en handledare i engelska som förstår hur det är att vara ny i ett land och som kan hjälpa dig att trivas i ditt nya liv. Varför inte ta en engelska för nybörjare bara för att börja lätt och bekvämt? Det finns en hel del handledare på Superprof som undervisar i just det – engelska för nybörjare. Tror du att privata lektioner skulle vara i det dyraste laget? 250 kronor per timme för en elev – det är ett svårslaget pris och du kan inte hitta ett bättre pris på en engelskspråkig skola, det garanterar vi. Och du skulle inte få personliga instruktioner dessutom.

En Superprof-handledare kan även komma hem till dig.

Handledaren skulle även kunna lära dig engelska online om det är det som skulle göra dig mer bekväm. Eller du kan fråga din Superprof-handledare om han / hon kanske kan hjälpa dig att lära dig engelska online men engelska uttal hemma hos sig eller dig.

Du kan ta lektioner i allmän engelska, akademisk engelska, affärsengelska eller för att förbereda dig för en tentamen som IELTS eller någon av Cambridge English-tentorna.

Ännu bättre: du kan välja att ta lektioner på deltid eller heltid, under dagen eller på kvällen.

Du behöver inte oroa dig för vilken engelska kurs du ska gå; när du anmäler dig kommer du att träffa handledaren som ger dig ett test för att se vilken nivå av engelska du ligger på. Du kan börja med engelska för nybörjare och lära dig läsa och skriva och snart gå vidare till högre nivåer om du är osäker på om du klarar av en högre nivå. Genom dessa kurser kan du utveckla förtroende för att prata engelska samt lära dig att använda engelska i dina dagliga transaktioner. Den bästa delen av dessa lektioner är att när du har avslutat den kursen är du vara redo att registrera dig för lektioner som så småningom kan ge dig kompetens för att hjälpa dig att hitta ett bättre jobb. Så hejdå engelska för nybörjare!

Lär dig engelska
En Superprof-handledare kan även komma hem till dig. Handledaren skulle även kunna lära dig engelska online om det är det som skulle göra dig mer bekväm. Bild: Unsplash

Att lära sig engelska med en av våra handledare

Superprof har väldigt många duktiga handledare i Västerås och vissa har många års erfarenhet av att lära ut engelska som andraspråk.

Och i dagsläget så kan undervisningen hända i ditt hem eller online, om du föredrar det.

Att lära sig engelska i en bekant miljö kan till och med vara att föredra för vissa.

Fråga bara våra Superprof-handledare vad de erbjuder för undervisningsmetoder. Arbetar de med enbart dig eller kan de arbeta med flera så att ni är en grupp.

Om du vill lära dig engelska online kan du hitta en privatlärare här.

Med alla talanger och erfarenheter som Superprof handledare kanske du undra om det skulle vara dyrt att ta privata lektioner på engelska. Du behöver inte oroa dig! Genomsnittspriset för en timme är cirka 200 kronor, och det bästa är att du får välja din handledare så att han eller hon kommer att lära dig exakt det du behöver. De har förmodligen allt material du behöver också.

Många Superprof-handledare har lärt sig konversationsengelska i andra länder, vilket innebär att de har både de certifieringar och kulturella kunskaper som behövs för att vägleda dig i din engelskspråkiga utveckling.

Naturligtvis är det svårt att veta vem som skulle vara en bra handledare för dig.

Det är därför de flesta Supeprof-handledare ger dig din första engelska-lektion gratis. Detta är ett sätt för dig att träffa din handledare, ta reda på hur han / hon kommer att hjälpa dig att förbättra dina engelska färdigheter på och om du tror att du kan lära dig engelska snabbt och bra med dem. Ett annat sätt att upptäcka om en handledare är bra eller inte, är att läsa vad andra studenter säger. På varje handledares profilsida på Superprof finns det utrymme för dig att se vad läraren har för erfarenhet av att undervisa i engelska och hur många år han / hon har undervisat, du kan också läsa kommentarer – om andra studenter gillade den här handledaren eller inte.

Om du förbereder dig för din allmänna TOELF tentamen kan din Superprof-handledare också hjälpa dig med examensförberedelser.

Om du är en internationell student som redan är inskriven på ett av Stockholms många högskolor kan en Superprof-handledare hjälpa dig att utveckla din hörförståelse och hjälpa dig med att förbättra ditt akademiska skrivande. Du kommer att bli förvånad över hur överkomlig en Superprof handledare är: den genomsnittliga kostnaden för en timme är cirka 250 kronor – även om vissa tar ut mer och en hel del tar mindre än det.

Visste du att de flesta handledare utanför Västerås tar mindre betalt för sina lektioner per timme?

Du kan ta engelska lektioner online med en sådan handledare och spara pengar! Fantastiskt vi vet! Upptäck nu andra städer i Sverige där du kan lära dig engelska med en handledare!

Lär dig engelska i Stockholm.
Lär dig engelska i Göteborg.
Lär dig engelska i Malmö.
Lär dig engelska i Örebro.
Lär dig engelska i Gävle.
Lär dig engelska i Jönköping.
Lär dig engelska i Uppsala.

Behöver du en lärare i Engelska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.