Utvecklare och programmerare är de mest populära yrkena inom IT. Ett argument som övertygar många studenter att börja med datorstudier och närmare bestämt programmering. Men det är också möjligt att lära sig att koda för skojs skull. Så lär dig programmera genom en programmering kurs, eller om du är helt novis, ta en programmering kurs nybörjare eller om du inte kan ta dig till en lektoin fysiskt så finns det alltid programmering kurs distans – möjligheterna är oändliga! 

Så upptäck programmeringsutbildningar som finns i Göteborg!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig programmera i Göteborg

Att lära sig datorprogrammering är ett ambitiöst och passionerat karriärval som öppnar många dörrar i arbetslivet. Oavsett om det rör sig om affärer, frilans eller på annat sätt är det viktigt att veta hur man kodar och kan bli en heltidsaktivitet. Fler och fler företagare behöver yrkesverksamma för att stödja dem i utvecklingen av en programvara, en applikation eller andra.

Att lära sig koda är ett ganska program. Det är nödvändigt att lära sig att känna igen algoritmer och att använda datorspråk som Java, Python eller till och med C +.

lär dig programmera
Skolor erbjuder i allmänhet en idealisk miljö för lärande under de bästa förhållandena. Bild: Unsplash

Chalmers

Chalmers är enastående och erbjuder en helt alternerande kurs för alla studenter. Arbetsstudieprogrammet gör det möjligt för studenter att snabbt praktisera de olika inlärningsaspekterna av utbildningen och lättare komma in i arbetslivet genom att möta professionella förväntningar.

Är du nästa spelutvecklare, interaktionsdesigner eller systemarkitekt? Med en civilingenjörsexamen i informationsteknik arbetar du med att utveckla framtidens programvarusystem. Inom samtliga sektorer i samhället behövs tekniska problemlösare med en känsla för användarnas behov. Utbildningen är för dig som vill komma in i en spännande och attraktiv bransch med många möjligheter.

Utbildningens innehåll

Under de första tre åren studerar du främst programvaruutveckling och matematik, vilket är grunden i din ingenjörsexamen. Parallellt får du kunskaper om kommunikation med såväl uppdragsgivare som slutanvändare och utvecklar din förmåga att arbeta i projektform.

För att bidra till ett hållbart samhälle är det viktigt att människor med olika kompetenser arbetar tillsammans. I årskurs tre utför du därför ett kandidatarbete tillsammans med studenter från andra program. Arbetet genomförs i projektform, vilket är både en personlig utmaning och en god möjlighet att öva på att arbeta i grupp. De sista två åren spetsar du din utbildning genom att specialisera dig med ett masterprogram inom informationsteknik.

Arbetsområden

Som IT- ingenjör får du räkna med att alltid vara nyfiken och aktivt jobba för att lära dig nya saker på grund av den snabba tekniska utvecklingen. Som kreativ nytänkare kan du bland annat arbeta som systemarkitekt, spelutvecklare, interaktionsdesigner, projektledare eller forskare. Arbetsgivarna är allt från välkända IT-företag till mindre start-ups. Dessutom finns det stort utrymme för att låta egna idéer blomstra under utbildningen – något som lägger en bra grund till eget företagande

Craft Academy

Craft Academy erbjuder ett brett utbud av kurser med heltids- eller arbetsstudieträning till en kurs av två dagar per vecka. Möjligheten att upptäcka grunderna i IT innan du går in på djupet finns där.

Craft Academy Bootcamp är en intensiv kurs designad för att ta dig från noll till junior utvecklare på bara 12 veckor. De som driver Craft Academy är själva yrkesverksamma utvecklare med årtionden av erfarenhet inom applikationsutveckling och utbildning.

Craft Academy startades av Thomas Ochman i samarbete med Makers Academy i London och levererade sin första bootcamp under hösten 2015. De har sedan starten haft en nära koppling till start-up scenen i Göteborg och har lokaler vid Chalemrs Innovation i en entreprenöriell miljö med många techföretag som grannar.

Inför deras expansion till andra nordiska städer siktar de på att knyta nära band med andra inkubatorer och start-up acceleratorer för att kunna vara en naturlig kompetenspartner men även för att hjälpa sina studenter att knyta värdefulla kontakter och bygga nätverk.

För att få en idé under det första året kommer eleverna att kunna upptäcka ämnen som:

 • Systemprogrammering,
 • Grafisk programmering,
 • Vetenskaplig programmering,
 • Tillämpning av programmeringstekniker,
 • IT-säkerhet,
 • Introduktion till systemadministration,
 • Introduktion till artificiell intelligens,
 • Introduktion till webbprogrammering,
 • IT-kultur,
 • Utvecklingsmetod (kodkvalitet, enhetstester),
 • Algoritmisk.

Ett effektivt program för att snabbt komma igång inom programmering!

Kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som med hjälp av ideella krafter i skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande. Samtidigt som de breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod arbetar de för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor, samt bidrar de till en förståelse för programmering och digitaliseringens roll i samhället.

Kodcentrums ändamål är att väcka intresset för digitalt skapande och ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod. Att lära sig programmering och digitalt skapande ska vara lika självklart som att lära sig läsa, räkna och skriva. Våra aktiviteter är alltid helt gratis! Så varför inte introducera ditt barn till en programmerings kurs så att de kan lära sig redan i tidig ålder?

Kodcentrum erbjuder en ganska allmän kurs för att erbjuda studenterna alla möjligheter att välja den sektor som passar dem bäst efteråt. Studenterna arbetar därför med alla delar av IT.

Folkuniversitetet

Gå en kurs i webbdesign eller programmering på Folkuniversitetet. Hos oss kan du lära dig att göra webbsidor i WordPress eller Dreamweaver. Här finns utbildningar för dig som vill utveckla egna hemsidor eller hantera större webbplatser. Hos oss kan du också lära dig att programmera appar.

Folkuniversitetet har erbjudit IT-utbildning sedan 1990-talet. Våra kurser erbjuder flexibilitet - vi har både intensivkurser och kurser i ett långsammare tempo, nybörjarkurser såväl som diplomutbildningar. Vi har ett brett kursutbud inom data och IT som rör webbdesign.

För att göra framsteg inom datavetenskap kan eleverna följa alternativet Informationsvetenskap och det digitala samhället.

En av de stora fördelarna med skolan, förutom dess nationella nätverk, är dess samarbete med många olika företag där du kan praktisera som en del av utbildningen.

Korta kurser i programmering

Ibland kommer kallet för att bli utvecklare eller programmerare sent. Det är fortfarande möjligt att träna grunderna för programmering och ännu mer. Kurser som är kortare än själv utbildningen (som tar tre eller fem år) gör det möjligt. Dessa kurser är också perfekta för studenter som inte vill eller inte kan följa långa studier.

Med dessa kurser kan du lära dig datorspråk som php, c ++, mySql, ruby ​​on rail, html och mycket mer.

lär dig programmera
Korta kurser gör det också möjligt för dig att bli ett kodningsproffs. Bild: Unsplash

För dem som inte vill följa en lång utbildning över tre eller fem år är det fullt möjligt att lära sig programmera tack vare korta och innovativa utbildningar. Detta är särskilt fallet med Superprof. Superprof finns i flera städer i Sverige och erbjuder kortare kurser med privata handledare.

Lära dig färdigheterna hos en full-stack webbutvecklare och utveckla webbapplikationer.

Det är också möjligt att ta utbildning i datavetenskap för att studera grunden för Python och SQL samt avancerade modeller för maskininlärning.

Ta en privat programmerings kurs i Göteborg

Att ta privata datorlektioner är ett annat sätt att lära sig. Den största fördelen med privata lektioner är att kursprogrammet skräddarsys helt efter dina mål och förväntningar.

Om du till exempel inte vill lära dig andra språk än Python-språket kan du koncentrera dig på detta lärande exklusivt. Och även om läraren kommer att bli ombedd att erbjuda dig att utöka dina kunskaper kommer kurserna alltid att utvecklas enligt din begäran.

I Göteborg, via Superprof-plattformen, är det möjligt att kontakta mer än 300 lärare för lektioner från 90 kronor per timme. Genom att välja programmeringskurser mer specifikt minskar antalet lärare till mindre än 130 lärare, vilket fortfarande lämnar många möjligheter.

Vi har redan utbildat "nästan 300 studenter" och "skapat flera specialister inom kodning".

Så ta en programering kurs och lär dig behärska de 5 mest efterfrågade språken på arbetsmarknaden: HTML, CSS, JavaScript, SQL och PHP.

Är du redo att börja lära dig?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.