Idag har mer än tre fjärdedelar av svenskarna en smartphone enligt Digital Barometer 2019. Siffror som tydligt visar vikten av digital teknik i vårt samhälle. Men för att allt ska fungera finns det många små händer som uppfinner nya grejer varje dag för att ge oss nya applikationer som är användbara.

Vill du bli en av dessa datortekniker? Lär dig programmera genom en programmering kurs i den vackra staden Malmö. Du hittar allt ifrån programmering kurs nybörjare till programmering kurs distans!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (3 recensioner)
Tarek
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig programmera på de bästa ställena i Malmö

Malmö är den tredje största staden i Sverige och utgör ett viktigt centrum för sysselsättning och aktiviteter i allmänhet. Många skolor har bosatt sig i staden som har blivit ett viktigt studentcentrum. Och det finns ingen brist på dataskolor. Flera skolor erbjuder att lära sig att behärska datorspråk för att programmera webbplatser, applikationer eller programvara. Från kandidatexamen till och med doktorsexamen, erbjuder alla dessa skolor olika sätt att träna för yrket som datorprogrammerare.

lär dig programmera
Att ta privata datorlektioner är ett annat sätt att lära sig. Den största fördelen med privata lektioner är att kursprogrammet skräddarsys helt efter dina mål och förväntningar. Bild: Unsplash

Craft Academy

Craft Academy Bootcamp är en intensiv kurs designad för att ta dig från noll till junior utvecklare på bara 12 veckor. De som driver Craft Academy är själva yrkesverksamma utvecklare med årtionden av erfarenhet inom applikationsutveckling och utbildning.

Craft Academy startades av Thomas Ochman i samarbete med Makers Academy i London och levererade sin första bootcamp under hösten 2015. De har sedan starten haft en nära koppling till start-up scenen i Göteborg och har lokaler vid Chalemrs Innovation i en entreprenöriell miljö med många techföretag som grannar.

Inför deras expansion till andra nordiska städer siktar de på att knyta nära band med andra inkubatorer och start-up acceleratorer för att kunna vara en naturlig kompetenspartner men även för att hjälpa sina studenter att knyta värdefulla kontakter och bygga nätverk.

För att få en idé under det första året kommer eleverna att kunna upptäcka ämnen som:

 • Systemprogrammering,
 • Grafisk programmering,
 • Vetenskaplig programmering,
 • Tillämpning av programmeringstekniker,
 • IT-säkerhet,
 • Introduktion till systemadministration,
 • Introduktion till artificiell intelligens,
 • Introduktion till webbprogrammering,
 • IT-kultur,
 • Utvecklingsmetod (kodkvalitet, enhetstester),
 • Algoritmisk.

Ett effektivt program för att snabbt komma igång inom programmering!

Kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som med hjälp av ideella krafter i skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande. Samtidigt som de breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod arbetar de för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor, samt bidrar de till en förståelse för programmering och digitaliseringens roll i samhället.

Kodcentrums ändamål är att väcka intresset för digitalt skapande och ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod. Att lära sig programmering och digitalt skapande ska vara lika självklart som att lära sig läsa, räkna och skriva. Våra aktiviteter är alltid helt gratis! Så varför inte introducera ditt barn till en programmerings kurs så att de kan lära sig redan i tidig ålder?

Kodcentrum erbjuder en ganska allmän kurs för att erbjuda studenterna alla möjligheter att välja den sektor som passar dem bäst efteråt. Studenterna arbetar därför med alla delar av IT.

Folkuniversitetet

Gå en kurs i webbdesign eller programmering på Folkuniversitetet. Hos oss kan du lära dig att göra webbsidor i WordPress eller Dreamweaver. Här finns utbildningar för dig som vill utveckla egna hemsidor eller hantera större webbplatser. Hos oss kan du också lära dig att programmera appar.

Folkuniversitetet har erbjudit IT-utbildning sedan 1990-talet. Våra kurser erbjuder flexibilitet - vi har både intensivkurser och kurser i ett långsammare tempo, nybörjarkurser såväl som diplomutbildningar. Vi har ett brett kursutbud inom data och IT som rör webbdesign.

Folkuniversitetet erbjuder flera datorkurser  :

 • International Full-Stack Developer,
 • Full-stack utvecklingsdesigner,
 • Programvaruteknik,
 • System- och nätverksadministratör,
 • Nätverks- och säkerhetsprojektledare,
 • Projektledare för programvaruteknik,

Unga programmerare

Unga Programmerare grundades hösten 2017 för att ge unga möjlighet att lära sig skriva kod. Idag erbjuder de onlinekurser för barn och ungdomar inom programmering. Deras fokus är att skapa Sveriges bästa utbildning inom programmering. De har haft deltagare från Kiruna i norr, till Ystad i söder. Oavsett om du bor i Stockholm, Malmö, Jokkmokk eller Åmål, så är du varmt välkommen att lära dig programmering med dem.

De lär ut programmering i språket Python, ett av världens mest populära programmeringsspråk. Detta språk är även populärt inom industrin för utveckling och programmering av mjukvaror.

Grundaren Tobias är utbildad civilingenjör inom IT med examen från Chalmers Tekniska Högskola.

Pink Programming

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska lära sig programmera.​ De vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper. De vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är deras lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare.

Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger där kvinnor kan lära sig att programmera i en inspirerande och kravlös miljö. De som startade Pink Programming är tre utvecklare som önskar att det fanns fler kvinnliga kollegor i branschen. De vill sprida det roliga med programmering till fler!

lär dig programmera
För att allt ska fungera finns det många små händer som uppfinner nya grejer varje dag för att ge oss nya applikationer som är användbara. Bild: Unsplash

Gå en kort programmeringskurs i Malmö

För dem som inte vill följa en lång utbildning över tre eller fem år är det fullt möjligt att lära sig programmera tack vare korta och innovativa utbildningar. Detta är särskilt fallet med Superprof. Superprof finns i flera städer i Sverige och erbjuder kortare kurser med privata handledare.

Lära dig färdigheterna hos en full-stack webbutvecklare och utveckla webbapplikationer.

Det är också möjligt att ta utbildning i datavetenskap för att studera grunden för Python och SQL samt avancerade modeller för maskininlärning.

Ta en privat programmerings kurs i Malmö

Att ta privata datorlektioner är ett annat sätt att lära sig. Den största fördelen med privata lektioner är att kursprogrammet skräddarsys helt efter dina mål och förväntningar.

Om du till exempel inte vill lära dig andra språk än Python-språket kan du koncentrera dig på detta lärande exklusivt. Och även om läraren kommer att bli ombedd att erbjuda dig att utöka dina kunskaper kommer kurserna alltid att utvecklas enligt din begäran.

I Malmö, via Superprof-plattformen, är det möjligt att kontakta mer än 300 lärare för lektioner från 90 kronor per timme. Genom att välja programmeringskurser mer specifikt minskar antalet lärare till mindre än 130 lärare, vilket fortfarande lämnar många möjligheter.

Redo att börja bygga din egen webbplats?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.