lära sig franska

Guide: att tänka på innan du börjar ta franska lektioner

De flesta människor gör ett medvetet beslut att vidga sina vyer genom att lära sig franska som andraspråk för en specifik anledning: de är medvetna om hälsofördelarna och de ekonomiska fördelarna med att vara tvåspråkiga de vistas ofta i Frankrike eller något annat fransktalande land och känner att de borde gå bortom bonjour och merci innan nästa resa de tänker arbeta i ett fantastiskt modehus i Paris eller någon annan fransk verksamhet de är matälskare: i jakten på det perfekta […]

24 april 20218 minuters läsmaterial

franska

6 tips om hur du bättre förstår franska grammatikregler

Har du nyligen funderat på att boka en franska nybörjarkurs? Då är den här artikeln något för dig! Att lära sig ett nytt språk kan vara spännande, roligt men ibland också frustrerande. Speciellt om det språket är franska. Grammatikreglerna är helt annorlunda, uttalet är galet och det är svårt att komma aldrig ihåg exakt vart […]

8 oktober 202010 minuters läsmaterial

Tips till Dig som Vill Lära Dig Franska

Det är många i världen som är intresserade av att lära sig franska, och ännu fler som redan talar språket flytande! Franskan har idag ca 77 miljoner modersmålstalare i hela världen. Franskan är nämligen förstaspråk i många länder, inte bara i Frankrike! Visste du till exempel att franskan är officiellt språk i Belgien, Kanada, Haiti […]

9 december 20197 minuters läsmaterial

Vill du lära dig Franska?

Franskakurser på varje nivå!

Vem som helst kan lära sig franska. Oavsett om du vill lära dig att tala franska eller bara förbättra din nivå kan du göra det. Det kan vara användbart både för din karriär och när du reser.

Pratar du franska eller har du funderat på att lära dig franska som privat lärare?

Letar du efter franska lärare eller lärare som hjälper dig att förbättra dina främmande språkkunskaper?

Är du dyslexiker och har alltid kämpat med att lära dig främmande språk? På Superprof kan du hitta många franska modersmål som hjälper dig att förbättra din franska.

Franska lektioner med superprof

Våra franska lärare är erfarna, kvalificerade och det finns gott om modersmål från Frankrike eller andra fransktalande länder.

Varje fransk handledare har sin egen unika metodik och specialisering.

Titta på olika profiler och hitta den handledare som passar bäst för dig. Oavsett om du är nybörjare eller på mellan- eller avancerad nivå kan du hitta en lämplig handledare som passar dina behov.

Du kan fokusera på att förbättra ditt tal, skriva eller läsa, lära dig att hålla en konversation, studera verbkonjugationer eller grammatikpunkter, eller spendera din tid på att läsa fransk litteratur.

Du kan också göra en intensiv kurs! Det är förmodligen en bra idé att göra ett nivåtest innan du går vidare till att studera fransk kultur och litteratur.

Vem är franska klasser för?

Franska lektioner kan vara användbara om du letar efter arbete. Cirka 3/4 av briterna talar inte ett främmande språk.

Om du lär dig att tala franska med en privat lärare, har du något extra att lägga på ditt CV.

Att tala ett främmande språk kan också skapa möjligheter att resa.

När du har behärskat språket kan du bli lärare och börja lära språket till andra studenter.

En privat handledare kan också hjälpa dig att förbereda dig för Diplôme d’études en Langue Française eller DELF samt Diplôme Approfondi de Langue Française eller DALF.

Varför ta franska klasser

Tänker du spendera tid i Frankrike? Många av dem som lär sig franska kan förbättra sina språkkunskaper genom att spendera tid i Frankrike (eller något annat fransktalande land) och prata med franska modersmål.

Franska kan ibland vara ett knepigt språk att lära sig. Det finns många människor som studerar det i skolan, men en privat lärare kan fokusera på dig som student, till skillnad från dina lärare i skolan som antagligen hade en hel klass elever med helt olika nivåer.

Du kan lära dig grunderna i franska – grammatik, uttal, stavning, alfabetet och ordförråd – allt du behöver för att kunna tala franska.

Du kan också lära dig att prata franska med privata onlinehandledare. Tack vare webbkameror kan du lära dig av en fransk infödda talare från andra sidan kanalen.