kaffe och croissanter

En introduktion till den franska kulturen

Allt du behöver veta om fransk kultur: Språk, etikett och kulturhistoria Vad tänker du på när du tänker på Frankrike? Fransk mat? Dess konst och arkitektur? Eiffeltornet kanske, Triumfbågen, Louvren eller andra berömda monument? Kanske har du tagit franska privatlektioner Stockholm och kommit i kontakt med de franska konstnärerna och deras inflytande på den europeiska […]

12 augusti 202211 minuters läsmaterial

En elev står med sina franska läroböcker i sitt språkklassrum.

Tips till dig som vill lära dig franska

Metoder för att förbättra dina franska språkkunskaper Det är många i världen som är intresserade av att lära sig franska, och ännu fler som redan talar språket flytande! Franskan har idag ca 77 miljoner modersmålstalare i hela världen. Franskan är nämligen förstaspråk i många länder, inte bara i Frankrike! Visste du till exempel att franskan […]

13 juni 20229 minuters läsmaterial

franska för nybörjare finns i paris

Att tänka på innan du börjar ta franska lektioner

Inspirations och tips för att förbereda dig inför franskaundervisning De flesta människor som gör ett medvetet val att vidga sina vyer genom att lära sig franska som andraspråk, gör det av en specifik anledning: De är medvetna om fördelarna med att vara tvåspråkiga. De vistas ofta i Frankrike eller något annat fransktalande land och känner att de borde […]

24 april 20218 minuters läsmaterial

Eiffeltornet i solnedgång

6 tips om hur du bättre förstår franska grammatikregler

6 tips som kommer att hjälpa dig att förstår franska grammatikregler bättre Har du nyligen funderat på att boka en nybörjarkurs i franska ? Då är den här artikeln något för dig! Att lära sig ett nytt språk kan vara spännande, roligt men ibland också frustrerande. Speciellt om det språket är franska. Grammatikreglerna är helt […]

8 oktober 202010 minuters läsmaterial

Vill du lära dig Franska?

Våra privatlärare i franska ger dig det stöd du behöver! De hjälper dig att utvecklas snabbt och delar med sig av sina bästa tips. Oavsett om du är nybörjare, vill bli bättre, eller behöver hjälp inför ett prov, kommer lärarna på Superprof göra livet lättare för dig. Superprof är Sveriges bästa plattform för privatundervisning i franska. Hos oss hittar du tillgängliga lärare nära dig på bara några klick. Om du istället vill ta lektioner online kan du välja bland tusentals lärare från hela världen. Spana in deras profiler och boka en provlektion med din favorit redan idag! 

Lektioner i franska för alla nivåer

Vem som helst kan lära sig franska och det är aldrig försent att börja, det finns flera bra lärare i Göteborg. En franskakurs är dessutom en väldigt smart investering. Franska är ett av världens mest användbara språk, både privat, när du söker jobb och när du reser.

Letar du efter en franskalärare med det lilla extra? Någon som kan skräddarsy lektioner baserat din nivå och dina unika behov? Du kanske älskar språk och gillar att avancera snabbt? Du kanske tvärtom är dyslektiker eller tycker att det är svårt med nya språk? En privatlärare anpassar lektionerna efter din nivå och dina förutsättningar. På Superprof kan du dessutom hitta lärare från fransktalande länder. Varför inte boka en provlektion med en lärare från Frankrike eller Schweiz? 

Ta en franskakurs med Superprof

Våra franskalärare är erfarna och kvalificerade. De är alla unika, med olika erfarenhet och bakgrund. Varje fransklärare har sin egen metodik men kan lätt anpassa sig efter din inlärningsstil. Ta en titt på de olika profilerna och se vilken lärare du gillar bäst. Börja med att titta på lärarna i din stad – särskilt om du planerat att ta lektioner hemma hos dig, det finns flera lärare i bland annat Västerås. Om inte, kan du söka efter lärare som erbjuder onlineundervisning.

Glöm inte att läsa igenom tidigare elevers omdömen för att få en uppfattning om vad andra tyckt. På en privatlektion får du hjälp med att utveckla ditt uttal, din läsförståelse, hörförståelse och att skriva. Ni kan öva på grammatik, träna på konversationer, eller vad du än har lust med. Du får själv stort inflytande över kursinnehållet.

Vad vill du helst fokusera på? Fundera på dina mål med kursen. Det blir lättare för lärarna att hjälpa dig om de känner till dina förväntningar. Hos oss kan du även boka en intensivkurs i franska. Antalet lektioner och hur ofta du träffar läraren är upp till dig. Det finns många lärare att välja på så det kommer inte bli några problem att hitta en som är tillgänglig när det passar dig, kolla efter en lärare i Stockholm

Varför är det bra att studera franska?

En franskakurs är alltid en bra idé. Mest användbart är det för dig som vill använda franska i jobbet eller gillar att resa. De flesta svenskar talar flytande engelska, men få behärskar ett tredje språk. Om du lär dig franska har du något unikt och meriterande på ditt CV. Språkkunskaper är väldigt attraktivt på arbetsmarknaden. Språk är även väldigt praktiskt när du reser. Miljontals människor världen över talar franska som modersmål.

Att kunna franska när du besöker ett fransktalande land gör resan mer autentisk, du kommer snabbt att känna dig som hemma. Har du någonsin funderat på att flytta till Frankrike? Det är i så fall en stor fördel om du redan kan hyfsad franska. Det är betydligt lättare att hitta lägenhet och jobb om du förstår språket.

Det går i regel snabbare att lära sig franska med en privatlärare, prova en lärare i Uppsala. Om du just nu går en språkkurs eller läser franska på gymnasiet kanske du behöver lite extra hjälp? Förbereder du dig inför ett prov? Kanske Diplôme d’études en Langue Française (DELF) eller Diplôme Approfondi de Langue Française (DALF)? Ett par privatlektioner kan göra stor skillnad för ditt resultat!

Öva franska på fritiden

Franska kan vara ett knepigt språk att lära sig. Det är alltid lättare om man är genuint intresserad av det franska språket och ser fram emot att bli flytande. Det finns stora skillnader mellan franska och svenska. Grammatik, stavning och uttal är utmanande för många, särskilt i början. För att bli riktigt bra på franska krävs det att du övar mycket på egen hand.

Försök att lära dig några nya ord varje dag, varför inte med hjälp av en språkapp? Det är också smart att titta på franska filmer och serier, detta är extra populärt i Malmö. Börja med svenska undertexter så att du hänger med. Känner du till några franska band eller artister? Spana in ikoner som Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Jacques Brel och Charles Aznavour. Att översätta musiktexterna utökar ditt vokabulär och att sjunga med förbättrar ditt uttal!