Utmärkt
recensioner på

Lär dig franska online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 74 omdömen.

251 kr/h

Bra priser: 98% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 251 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5h.

Att lära sig franska har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Franska

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Franska.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i franska?

Genomsnittspriset för en kurs i franska är 251 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom franska
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Franska?

Franska med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig franska online?

Majoriteten av våra lärare i franska erbjuder kurser inom


Franskalektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Franska  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i franska?

415 privatlärare i franska erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 415 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i franska?

Bland 74 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig franska?

Du har många talangfulla lärare i franska att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Utveckla dina språkkunskaper med franska kurser!

Lär dig franska på dina villkor

Vi har många val i dagens samhälle; vi bor i en värld där allt är tillgängligt till oss, och vi behöver inte vänta för att få det vi vill ha. Det är inte annorlunda när det kommer till pluggandet. Nu med Superprof är det möjligt att skräddarsy dina egna lektioner, med en privatlärare som tar hand om just dina behov i klassrummet.

På Superprof har du möjligheten att välja en lärare som du tycker kommer att passa bra för just dig, samt kan du välja hur ofta ni träffas, var, hur länge, och vad för saker och ting du vill lära dig om. 

När det kommer till språk är det såklart viktigt att man är intresserad av språket och kulturen man studerar om, men det är faktiskt lika viktigt att lära sig av en person som är inte bara lika intresserad som du är, men också har erfarenheten och kunskaperna att kunna lär ut till dig på det bästa möjliga sättet.

Här på Superprof har det samlats de bästa lärarna inom franskan som finns i Sverige, för just dig att kunna välja mellan. Det finns vissa lärare som är studenter själva, som utökar sina förmågor och brinner för utbildning; det finns lärare som är faktiskt utbildade som lärare i allmänhet, och har erfarenhet av att lära ut i större grupper också. Men de har alla något gemensamt: de är här för att hjälpa dig, och har kunskaperna för att kunna göra det. 

Vad innebär en privatlektion? Hur fungerar det? 

Du som elev har möjligheten att kunna styra över din egen tid inom dina lektioner, så det är bra att kunna ha öppen kontakt och konversation med din lärare om hur du vill att lektionerna ska läggas up.

Processen börjar med att du tar en titt igenom alla profiler som finns på lärare nära dig på Superprof. Det finns många olika lärare tillgängliga runt om i Sverige i dagsläget, som är alla redo att dig dig an som elev. 

Det går att söka efter en lärare efter din egen kunskapsnivå; det vill säga att om du är en nybörjare inom franskan kan du söka på ‘nybörjare’, så att du hittar de som har erfarenhet av att lära ut till elever med liknande baskunskaper som du själv har.

När du kommer in till lärarens profil kommer du att hitta lite mer information om vem hen är, vad läraren har för undervisningsmetoder och erfarenhet, vad hen gör utanför sina lektioner, och även kanske när och/eller var hen vill träffas för att undervisa. 

Du skickar sedan ett meddelande till läraren för att kunna se om hen är tillgänglig för lektionerna just då, och tillsammans kommer ni överens om hur ni ska kunna gå vidare!

I Sverige är det genomsnittliga priset för en timmes lektion ungefär 250 kr, men det finns också vissa lärare som tar lite mer eller lite mindre än detta belopp. Just nu i dagsläget finns det fler än 170 lärare tillgängliga för dig att välja mellan! De flesta svarar dig inom 3 timmar, vilket ger dig möjligheten att komma igång direkt med din utbildning.

Det har även lämnats några recensioner på lärare av tidigare elever som har velat dela med sig sina upplevelser, vilket kan hjälpa dig att fatta ett bra beslut för just dig! 

Under den första lektionen (som oftast erbjuds gratis av läraren) är det nog smart att du tillsammans med din lärare går igenom lite kriterier som du har kring lektionerna, till exempel om du har några mål eller drömmar du vill nå när du har studerat klart.

Vad är målet med dina lektioner? Vad vill du kunna inom franskan när du har slutat plugga? Har du ett prov som du ska klara vid slutet? Eller gör du detta bara för att utöka dina förmågor för att du älskar språk? Detta är viktigt att dela med din lärare så att ni kan ha en bra upplevelse tillsammans, och speciellt så att hen kan ta med sig de bästa materialen för just dig. 

Privata lektioner har sina fördel: 

  • Mer egentid med läraren. När du fördjupar dina kunskaper inom ett andra eller tredje språk är det extra viktigt att man har tillräckligt med stöd under sina studier. Det kan vara svårt att kunna komma dit man vill inom sin utbildning om man inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet med koncept som är kanske lite svårare att förstå.
  • Du jobbar på din egen takt. Alla lär sig på egen takt, och det är något som man måste förstå när man pluggar. Med en privatlärare får du möjligheten att ta saker och ting på en takt som passar just dig, och ge lite mer uppmärksamhet till koncept som du kanske tycker behöver lite mer kärlek. 
  • Man får mer utav sin utbildning. Medan man självklart kommer att lära sig det man är ute efter att kunna inom franskan, kommer din privatlärare ge dig mycket mer utöver detta. Till exempel kommer du att lära dig om tidshantering, organisering, och prioritering, bara för att nämna några. 
  • Skräddarsydda lektioner and innehåll. Eftersom du styr upp dina lektioner tillsammans med läraren kommer du att ha mycket mer kontroll över det du lär dig. Du kommer inte slösa din tid med att antingen lära saker och ting som du redan kan, eller med att gå igenom koncepten som du inte ens vill/behöver lära dig. 
  • Speciell material. På grund av att alla lärare på Superprof är drivna inom sina respektive ämnen så betyder det att de är som experter. Lärarna kan vara allt ifrån studenter själva till utbildade franska lärare till även professionella som jobbar med franskan varje dag, vilket betyder att de kan ha tillgång till resurser som kanske inte är allmänt tillgängliga. 

Vad kan man göra med franskan? Hur kommer man kunna använda den i vardagen?

Franskan har sitigt i rankarna och visat sig vara en viktig och topp-språk bland många av världens länder. Den talas i många olika länder och används som en officiell språk i många föreningar runt om i världen också, vilket betyder att det kan vara viktigt att kunna om man vill någonsin jobba med den i framtiden. 

Om du har någonsin varit sugen på att resa till en fransktalande land så är det bra att kunna åtminstone basen inom franskan! Kontinenten som har de flesta fransktalande personer är faktiskt Afrika, med över 31 länder som talar språket. Utöver det så finns franskan såklart i andra länder runt om i Europa, Nordamerika, Sydamerika, och i Asien. Att tala det franska språket öppnar många dörrar för dig som är sugen på att se världen! 

När man lär sig ett nytt språk övar man också andra områden av hjärnan, som kanske inte används så ofta annars. Detta gör att man blir mer väl avrundad som person! Att lära sig nya språk har visat sig vara ett bra sätt att utöka sitt minneskapacitet, samt att förhindra psykiskt åldrande. Du blir mer kunnig inom resonering i och med att du använder dina problem-losnings färdigheter. 

Till och med ger du dig själv möjligheten att skapa nya relationer! Inom dina studier kan du alltid ta kontakt med och hitta andra elever runt om i världen som pluggar exakt det du gör, för att kunna hjälpa varandra och bidra till varandras upplevelser. Plattformar som studiefrämjandet.se hjälper dig att hitta personer som är i samma sits som du. De relationerna du skapar under din resa kan bidra till en mer väl avrundad socialt liv, och kan eventuellt ge dig mer självförtroende inom dina kunskaper. 

Tveka inte! Kom igång idag!

Nu med tanke på teknologin som vi har idag har det aldrig varit lättare att kunna komma igång med att nå dina drömmar. Superprof har gjort det lätt för dig som är sugen på att ha lite extra stöd inom din utbildning och nå dina mål. Eftersom alla lär sig på olika takt och har olika undervisningsmetoder som funkar för dem så är det bra att komma ihåg att alla kan inte lära sig på samma sätt. Så varför inte ta hjälp av en privatlärare som kan hjälpa dig att få en personlig utbildning? 

Ge dig själv den bästa möjliga chansen att komma lite längre i livet. Nå ut till en lärare på Superprof idag! 

Vad vill du lära dig?