Tvärtom mot vad många tror kan alla lära sig ett främmande språk, oavsett sin ålder! 

Först och främst, att lära sig ett språk förbättrar inte bara din språkkunskaper utan också dina kognitiva färdigheter. Plus, om du är student eller om du redan jobbar, ett extra språk kan ge nya karriärmöjligheter. 

Tyskland är en av europas största ekonomier, därför är såklart också språket jätteviktigt

Vill du lära dig att prata tyska men vet inte var du ska börja? Genom några enkla steg kan du hitta rätt kurs för dig!

De bästa lärarna i Tyska tillgängliga
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (1 recensioner)
Katarina
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Thekla
Thekla
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
Emma
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Thea
Thea
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (4 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Benjamin
Benjamin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (1 recensioner)
Katarina
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Thekla
Thekla
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sebastian
Sebastian
1000 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
Emma
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Thea
Thea
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Ta Reda på Vad en Tyskalärare Kostar

När du väl har bestämt dig för att ta tyskalektioner kommer du snabbt inse att det finns massor med alternativ. Speciellt på nätet.

Det är lätt att bli förvirrad när du ska försöka välja mellan de olika kurserna.

How much do German lessons cost?
Hur kan du räkna ut vad en lärare kostar? (Källa: pexels.com)

Dessutom kan priset på kurserna variera mycket mellan olika lärare. Vanligtvis kan prisskillnaden förklaras genom läraren nivå i tyska.

En student eller tyska som modersmål

Det finns många elever som lär sig tyska (tvåspråkiga utbildningar eller bara tyska) som erbjuder nybörjarlektioner. Studenter är ett bra val om du är långt ifrån flytande, vill lära dig grunderna eller kanske lära dig några användbara ord och fraser till din nästa semester.

Tyskar som bor i Sverige brukar också erbjuda privatlektioner. Det kan vara toppen om du vill jobba på ditt uttal eller att bli mer självgående. Att lära ut tyska är vanligtvis inte deras vanliga jobb. 

Därför brukar deras pris per lektion vara lägre än en certifierad lärares. Det innebär dock inte att du kan få gratis Tyskalektioner!

Dessa lektioner kan vara lite mindre akademiska. Det innebär absolut inte att de är ineffektiva lärare. Snarare tvärtom! Många föredrar att lära sig tyska på ett mer avslappnat sätt.

Studerande såväl som vuxna som vill fräscha upp sin tyska kan stor nytta av dessa “amatör” lärare.

De kommer lära dig att prata tyska med aktiviteter som är lite roligare än en traditionell tyskalektion. Priset för en sån privatlärare brukar vara under 300kr/h

Erfarna lärare

Du kommer också att hitta massor av erfarna, kvalificerade lärare som erbjuder kurser i tyska för alla nivåer. Vanligtvis håller de i dessa kurser för att tjäna lite extra pengar, samtidigt som de utnyttjar sitt kunnande. 

De är erfarna pedagoger, kan grammatiken, har koll på böjning och deklination. deras övningar är ofta mycket effektiva.

Hitta kurser i tyska när mig.

Where can I find a German tutor?
Prata med din lärare för att förbättra din tyska. (Källa: startup stock photos)

Om du behöver förbättra din talade tyska kan de konversera med dig och ge dig bra material att lyssna på. 

Priset för de lärarna brukar hamna runt 300kr/h.

Lärare med bara två eller tre års erfarenhet brukar vara något billigare.

Tyskalektioner på nätet

Det finns mer än ett sätt att lära sig tyska. Tack vare internet finns det massor med sidor där man kan lära sig tyska på nätet, och fler blir det.

En del erbjuder gratis online lektioner medans andra tar betalt, som Babbel. Det funkar dock så att ju längre du abonnerar på tjänsten, desto billigare blir det. Testa att söka på "tyska kurs distans", och du kommer hitta tusentals resultat på din sökmotor.

När du har anmält dig får du tillgång till massvis med interaktiva lektioner och aktiviteter. Detta är ett bra alternativ för dig som vill lära dig ett nytt språk på egen hand.

Hitta Rätt Kurs i Tyska

När du bestämt dig för att lära dig tyska kommer se att det finn många olika organisationer som som erbjuder lektioner i tyska.

Därav finns det många sätt att hitta rätt lärare för dig.

Goethe Institutet

Tack vare bra internationella relationer har Tyskland en relativt stark koppling till Sverige.

Inte minst tack vare Goethe institutet, grundat 1925. Dess främsta mål är att stärka och marknadsföra tysk kultur och det tyska språket över hela världen.

Goethe institutet har ett center i Stockholm och de erbjuder kurser för olika nivåer.

Det finns konversationskurser, intensivkurser och mer avancerade alternativ.

Where can I study German?
Varför inte ta lite lektioner i tyska på semestern? (Källa: Roman Bozhko)

I allmänhet följer dessa kurser de vanliga skolårets terminer. Det finns kurser som passar alla.

Akademiska stödorganisationer och språkskolor 

Det finns flera olika organisationer som erbjuder kurser i tyska. Hur länge det har funnits tenderar att påverka hur mycket de kostar. 

På dessa skolor är lärarna oftast kvalificerade och erfarna. Några har satt minimum gränser för hur många års erfarenhet deras lärare måste ha.

Dessa center brukar ha en registreringsavgift och sen ta betalt för själva utbildningen. Eleverna blir regelbundet testade och bedömda.

Det finns andra plattformar att tillgå för dem som söker privatlärare. Till exempel Superprof, som kopplar samman elev och tyskalärare.

Lärarna kan vara studenter, kvalificerade yrkeslärare eller tyskar som flyttat till sverige. Så fort man betalt anmälningsavgiften kan man direkt börja söka efter sin lärare. Efter det betalar man ingen provision för sin tyskakurs.

Tyska skolor

Om du vill lära dig tyska så är ett annat alternativ att åka till Tyskland. Flera tyska universitet erbjuder språkkurser till utländska elever under sommarmånaderna.

Where are the best German universities?
Varför inte åka till en tysk universitetsstad för att förbättra din tyska? (Källa: stock.tookapic.com)

Förutom att vara helt nedsänkt i tysktalande kultur kommer du att bli bättre på din tyska och lära dig mer om den tyska kulturen.

Universiteten i Berlin, München och Frankfurt har alla denna typ av kurser.

Humboldt institutet erbjuder också kurser i det tyska språket runtomkring i tyskland, för studenter som vill lära sig tyska fort.

Välja Rätt Lärare i Tyska

När du är ute efter att lära dig tyska som ett andra språk måste du tänka på att det är din lärare som är det viktigaste, när det kommer till att välja rätt kurs i tyska. Det finns ett par saker du måste tänka på för att det ska bli rätt.

Tydliga mål med din tyska

Först måste du ta reda på vilken nivå du är på. Är du en nybörjare som aldrig sagt ett tyskt ord? Vill du bli bättre på tyska i skrift? Är du kanske redan proffs men vill fylla på ditt tyska ordförråd och jobba på ditt uttal?

Skriv ner dina tidigare erfarenheter av tyska, vilka kurser du tagit, erfarenheter från ditt yrkesliv som rör språket och vad dina framtida mål är. Det kommer att hjälpa dig att bättre förstå vilken typ av tyskalärare du söker.

Make a note of your experience with German, the courses you’ve taken, your professional experience with the language, and what your future goals are. This will help you better define the type of German teacher you’re looking for.

Gör en lista med de kvaliteter du vill ha i din tyskalärare

Du måste hitta en lärare som kommer ta din tyska framåt. Kom dock ihåg att en lärare som är helt rätt för en person kanske inte är rätt för nästa.

Privatlektioner är skräddarsydda för varje elev. Skriv därför ner vad du förväntar dig av din framtida lärare. Det är ett viktigt steg i din research.

Om du tror att du kommer behöva en akademisk kurs med många olika övningar på och i tyska, vill du förmodligen hitta en lärare som också jobbar inom skolan.

Om du hellre vill lära dig mer om tysk kultur och fokusera mer på att prata tyska kanske det är bättre med en tysk som bor i Sverige.

Slå fast det praktiska kring dina lektioner

Du måste också tänka på det praktiska runt din tyskakurs. När är du tillgänglig, när passar det bäst att plugga tyska. Givetvis måste du kolla så att din lärare också är tillgänglig på samma tid!

Sen måste du hitta någonstans ni kan vara under lektionen, eftersom det vanligtvis sker i elevens hem. Se till att du har städat rummet ni ska vara i!

Eftersom din lärare kommer till dig bör du se till att hen inte bor alltför långt bort när du söker lärare.

Följ dina instinkter

Du får gå lite på  magkänslan när det kommer till att välja rätt tyskalärare. Om du vill förbättra din tyska, måste du vara bekväm med din lärare.

Om du inte har rätt känsla efter din första lektion kanske du ska leta vidare!  Ditt tyska lärande behöver ske under bästa tänkbara förhållanden.

Utnyttja Tiden Maximalt på Din Tyskakurs

När du har valt rätt organisation och/eller lärare för dig måste du se till att du går in för det, så att du får ut mesta möjliga av din lektion.

Fokus och uppmärksamhet

Var så uppmärksam du bara kan, på varje lektion. Oavsett om det är en nybörjarkurs i tyska eller om det är en avancerad kurs så är full uppmärksamhet ett krav för att lära sig något. Speciellt om du måste lära dig tyska fort.

Se till att vara nyfiken och fråga din lärare om tyska ord och fraser du inte förstår och tyska verb som du har svårt för. Stäng av din telefon!

Se till att sköta dina läxor. Förbered ditt material och stryk under eller använd färg för att markera viktig information osv.

Be om en sammanfattning efter varje lektion

Många lärare kommer att erbjuda dig en utan att du måste fråga. Men om de inte gör det, be om en sammanfattning efter varje privatlektion.

De kan skicka den via mail och det är ett bra verktyg för att hålla koll på dina framsteg och se om du möter dina mål.

Den kan också ta upp vad du måste förbereda för nästa lektion och ge råd kring läxläsning.

Studera dagligen

Att studera regelbundet är nyckeln till framgång när det kommer till att lära sig tyska. Du måste öva på det du lärt dig, dagligen, för att befästa det som du och din lärare jobbat på.

Förstärk ditt lärande med att se tyska filmer, läsa tyska tidningar eller se på tyska YouTube filmer.

Om du har ett tillfälle att öva tyska med nån som har tyska som modersmål, se till att göra det bästa av det! Det är ett grymt tillfälle att få ut mesta möjliga från din tyska kurs och bli ett riktigt proffs på tyska!

Hitta en privatlärare på Superprof för att lära dig tyska:

  1. Tyska kurs Stockholm
  2. Lektioner i tyska i Göteborg
  3. Lektioner i tyska i Malmö

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Låt oss gärna veta!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.