Att studera musik är en prisvärd aktivitet eftersom det kräver mycket arbete, även med hjälp av en utbildad professionell. Ibland har vi dock inte råd, vi har inte tid eller föredrar bara att spela ett instrument på egen hand.

Trummorna är en typ av instrument som kräver teknisk förmåga som kan vara svårt att lära sig själv. Medan fler och fler människor i Sverige beslutar att lära sig själva ett musikinstrument, måste vi ta en titt på för- och nackdelarna med att bli en trummis utan hjälp av en lärare.

Det är vad vi ska titta på i hela den här artikeln, fördelarna och nackdelarna med att lära sig att spela trummor på egen hand och de olika sätten du kan göra det på.

De bästa lärarna i Trummor tillgängliga
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rasmus
4,8
4,8 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Theodor
Theodor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elias
Elias
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rasmus
4,8
4,8 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Theodor
Theodor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elias
Elias
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Upprätta dina mål utan lärare

Många vill lära sig spela ett musikinstrument för att uttrycka sin kreativitet och roa sig. När du väl har räknat ut vilket instrument du vill lära dig måste du ta reda på hur du lär dig att spela det utan hjälp av privata handledningar eller lektioner i musikteori. Det här kan vara väldigt svårt om du inte har haft någon musikalisk utbildning tidigare och lär dig att spela trummor från grunden.

Det kan vara ganska svårt att definiera mål när det gäller att spela trummor. Du måste ta reda på vad som drar dig mot trummorna, ta reda på varför du vill lära dig att spela dem och sedan hur du vill lära dig att spela dem.

Det finns många anledningar till att lära sig spela trummor:

  • Förbättrar din samordning och rörelse
  • Lär dig mer om instrumentet
  • Förstå rytm
  • Att bilda ett band
  • Stressavlastning
  • Att spela trumslag till dina favoritlåtar
  • Kopiera dina idoler
  • Och många fler...

Som du förmodligen har samlat finns det tusentals skäl för att lära dig spela trummor. Det viktigaste när du lär dig att spela trummor är att vara tålmodig, driven och begåvad. Detsamma gäller för att lära dig själv att spela gitarr, piano eller något annat instrument för den delen.

Det är därför du inte kan bli demotiverad eftersom det inte finns någon handledare eller trumlärare som kan hämta dig när du spelar trummor på egen hand. Vissa människor väljer att lära sig att spela trummor på egen hand medan andra inte har något val i frågan. Oavsett dina skäl måste du vara försiktig så att du inte tar upp dåliga vanor som hindrar din utveckling.

Vi kommer att anta att du har ett trumset eller åtminstone tillgång till en eftersom det här är det minsta minimum du behöver för att börja lära dig själv att spela. Efter lite tid blir ditt trumset din bästa vän!

Naturligtvis, om du bor i en lägenhet kanske dina grannar kanske inte uppskattar ljudet av din trummande under kvällstimmarna och gudar förbjuder att du trummar in på natten, även på helger!

När du väl har fått lite förtroende för trumman kan du överväga att investera i ett elektroniskt trumset.

trummor
Trummorna är en typ av instrument som kräver teknisk förmåga som kan vara svårt att lära sig själv. Bild: Unsplash 

En fördel med att äga ett elektroniskt trumset: jämfört med ett akustiskt set har det ett minimalt fotavtryck.

Oavsett om du strävar efter att spela på ett vanligt trumset eller det något mindre fusionssatsen, behöver du gott om plats för att ställa in allt inklusive cymbalstativ, och du behöver tillräckligt med utrymme för att arbeta runt det - ställa in trummorna och bara få bakom det och ha utrymme att spela.

Däremot tar elektroniska trummor ett minimalt utrymme och, om din lägenhet verkligen inte har något extra utrymme att erbjuda, kan du kollapsa och förvara ditt kit under din säng, beroende på vilken modell du har.

Du kanske är orolig för att spela på ett elektroniskt kit, speciellt om du har drömt om att spela på ett akustiskt set men även professionella trummisar beräknar att elektroniska trummor är en tillfredsställande ersättning för den verkliga saken. Vissa trummisar har till och med införlivat elektroniska trummor i sitt kit!

Dessutom har ingen någonsin sagt att du inte kan byta till ett traditionellt kit när alla förutsättningar - ekonomi, spelmöjligheter (läs: spelningar) och grannar har uppfyllts!

Ett sista ord om elektroniska trumset: de är inte så dyra som du kanske tror!

Tänk på att när du köper ditt första trumset behöver du inte gå ut och spendera en förmögenhet. En av de bästa sakerna med att lära sig spela trummor är att du kan köpa alla delar i ett trumset var för sig om du inte har bestämt dig för ett elektroniskt trumset - och även då kan du köpa ett set med bara ben och lägga till det senare.

Med tanke på att alla variabler och akustiska trummor fortfarande är ditt val, om du inte vet det första om trummande, bör du bara få en bastrumma, en virveltrumma och en hi-hat för att komma igång med lite grundläggande slag.

När du har fått tag på några grundläggande rytmer kan du sedan lägga till olika cymbaler och tom-toms i ditt kit så att du kan börja öva fyllningar och slickar och lägga till dem i dina slag.

För att gå vidare utan hjälp av en trumma handledaremåste du förbli motiverad. Detsamma gäller om du lär dig att spela elgitarr, akustisk gitarr, ukulele eller dragspel!

Så hur kan du lära dig att spela trummor utan hjälp av trumlektioner eller trumlärare?

Med inga andra studenter att jämföra dig med eller prov för att mäta dina framsteg riskerar självlärda musiker att snabbt förlora motivationen. Du måste arbeta mycket med att utvärdera dig själv!

Upprätta din nivå på trummor

”Utan musik skulle livet vara ett misstag” - Friedrich Nietzsche

Det kan vara svårt, oavsett vad du gör, att utvärdera din egen nivå. Naturligtvis kan detta vara väldigt enkelt om du börjar från grunden, aldrig har spelat trummor en dag i ditt liv eller tagit en musikteori-klass.

Även om du kanske tror att detta skulle vara ett hinder, är det faktiskt en välsignad välsignelse. Att börja från grunden är det enklaste stället att börja från. Å andra sidan, om du redan har en bra grund i musikteori, redan har spelat trummor eller annat slagverksinstrument, är sakerna mer komplicerade.

Hitta resurser som främjar dig när du lär dig spela trummor

Att hitta svar på de frågor som nämns ovan och alla andra du kan ha kan vara lite knepigt om du vill lära dig spela trummor på egen hand.

Det är därför folk som brinner för trummor lägger ut så mycket information: de vill se till att alla som är intresserade av att spela har så mycket vägledning som möjligt, även om de redan har en trumlärare eller tar trumlektioner i en musikskola .

Sådan vägledning kan vara traditionell - trumböcker som du kan köpa i bokhandlar, musikbutiker och på Amazon. Om du är en auditiv elev , vilket innebär att du lär dig bäst genom att höra ny information, kan du dra nytta av podcasts om trummande . Men om du behöver se hur saker görs bakom ett trumset hittar du flera videokanaler som är dedikerade till att undervisa trummor.

"Vänta!" du säger; "Säkerhetskopiera en minut: podcaster om trummande?"

Några av de bästa trumpodcasterna inkluderar intervjuer med kända trummisar, trumteknik och råd om allt från att ställa in dina trummor till att flytta till städer där du kan få ut det mesta av dina trumkunskaper - säg i Manchester, Liverpool eller London, där musikbranschen trivs .

Många av trummisarna som är värd för dessa podcasts har också en online-workshop för trumhandledning; 180 trummor är ett utmärkt exempel på sådana.

trummor
Naturligtvis, om du bor i en lägenhet kanske dina grannar kanske inte uppskattar ljudet av din trummande under kvällstimmarna. Att hyra en studio är kanske bättre? Där kan du iallafall trumma fritt! Bild: Unsplash

Där kan du titta på videor som visar fyllningar och spår samt tips och tekniker för att bygga upp din hastighet och skicklighet. Om du tycker att instruktörerna på dessa videor är särskilt hjälpsamma kan du registrera dig för trumlektioner online.

Det finns verkligen trumkanaler på YouTube som du kan lära dig av, men problemet med den mest populära videowebbplatsen är att om du letar efter något specifikt, säg hur man spelar 32-tonars fyllningar, måste du sikta många videor för att hitta den perfekta; den som du verkligen kan lära dig av.

Det betyder att du kan sluta slösa mycket tid med att söka igenom mindre än fantastiska videor av passionerade trummisar filmade av en enda kamera som inte nödvändigtvis förklarar sina drag eller teknik så bra.

Däremot erbjuder alla sajter som nämns här professionella videor fyllda med instruktioner från erfarna trummisar och trumlärare.

Ha rätt musikutrustning

Om du har enheten och känner till din nivå är du redo att börja lära dig hur man spelar trummor. Naturligtvis kommer din nivå att förändras när du tränar och lär dig med de otaliga verktyg som är tillgängliga för självlärade musiker.

Det är svårt att lära sig spela trummor utan resurser eller verktyg. Du behöver dem som annars, du kommer att vara helt ensam om ditt lärande.

Hur kan du lära dig att spela trummor utan hjälp av privata lärare eller musiklärare?

Om du vill lära dig att spela trummor effektivt behöver du trummor och förmodligen några trumflikar.

Vad är bättre än att spela med dina favoritlåtar när du lär dig att spela ett instrument?

Trumflikar är förenklade versioner av noter för trummor som du kan hitta online. Vi pratar inte om trumlektioner på nätet utan snarare använder internet som en resurs för att hjälpa dig att lära dig själv.

Tänk på att du kan registrera dig för trumlektioner online om du ser dig själv bli avmotiverad eller om du börjar bli platå. Du behöver inte ge upp trots allt. Alla har dagar där de saknar lite motivation.

Internet kan hjälpa dig mycket, särskilt när det gäller att lära dig att spela trummor. Det finns webbplatser med förenklade flikar, praktiska råd om saker som att ställa in ditt trumset etc.

Oavsett om du gillar reggae, funk, rock eller folkmusik, kan du spela med på dina favoritlåtar och förbättra din trummeteknik. Även om din beslutsamhet är din favoritinlärningsresurs skadar det inte att ha några flikar till hands för att hjälpa dig.

Om du fortfarande inte känner dig säker på att lära dig att spela trummor kan du alltid titta på att lära dig att spela trummor online, i en trumskola på en musikhögskola  eller med hjälp av en privatlärare som kan skräddarsy sina lektioner specifikt till dig! En handledare kan arbeta med dig för att upprätta en inlärningsplan med mål som passar din nivå och din inlärningsstil. De kan också ta sig tid att fokusera på allt du kämpar med om du berättar för dem.

Trummorna är ett slagverksinstrument som kräver mycket arbete! De är integrerade i nästan alla populära låtar idag och är kända runt om i världen. Det här är en bra anledning att börja lära sig att spela dem.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.