Musik är en del av vår vardag. För de flesta ungdomar är musik deras favorittidsfördriv. Med rock, country, jazz och pop finns det något för alla. Vissa människor bestämmer sig till och med för att lära sig spela ett musikinstrument, just för att utveckla sin kreativitet.

Hur kan du ta musiklektioner och lära dig spela trummor?

Hur hittar du rätt lärare eller lärare för privata trumlektioner i närheten?

I den här artikeln tittar vi på de olika sätten du kan lära dig spela trummor, fördelar och nackdelar med dem och några bra resurser för blivande trummisar.

De bästa lärarna i Trummor tillgängliga
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emelie
5
5 (2 recensioner)
Emelie
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karl
Karl
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emelie
5
5 (2 recensioner)
Emelie
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karl
Karl
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Få privata trumlektioner

Att börja lära sig spela ett instrument är inte alltid enkelt och många behöver hjälp för att komma igång. Detta gäller för många instrument, inklusive piano, fiol, saxofon, cello etc. Musiklektioner är tyvärr inte alltid tillgängliga för de som bor på landsbygden, eftersom det finns färre organisationer som lär ut musikinstrument. Det är därför ett stort antal amatörmusiker som lär sig med privat handledning. Oavsett om du går till handledaren eller om de kommer till dig finns det många fördelar med att bli trummis med hjälp av privat handledningDe kan hjälpa dig att lista ut vilken lektionsstil som passar dig (veckolektioner, en kurs över en termin, intensivkurser etc.). Detta ger dig också en chans att spela musik som du vill, snarare än att behöva följa ett program som inrättats av en musikskola.

Det bästa med privata lektioner är att du kan dela din passion för musik med din handledare vars enda mål är att hjälpa dig att lära dig. Privata trumlektioner kan också hjälpa dig att lära dig i din egen takt. Det enda negativa med privata trumlektioner är att det inte finns några andra studenter att öva med. Glöm inte att vara tydlig om dina mål och din nivå (nybörjare, medium, avancerad) så att din trumlärare vet exakt hur hen kan hjälpa dig att gå vidare. Framgången med dina privatlektioner beror i hög grad på att du väljer rätt handledare. Kör inte bara på den första personen du träffar, leta lite först!

Om du är ute efter nybörjarlektioner kan din trumlärare till och med hjälpa dig att välja ditt trumset och visa varje del av satsen (bastrumman, virveltrumman, tom-toms och hi-hat och cymbaler). De kommer antagligen också ge dig rekommendationer om vilka trumslag du ska börja med och vilka trumpinnar du ska använda.

trummor
Musik är en del av vår vardag. För de flesta ungdomar är musik deras favorittidsfördriv. Vissa människor bestämmer sig till och med för att lära sig spela ett musikinstrument för att utveckla sin kreativitet. Bild: Unsplash

Lär dig spela trummor i en musikskola

Det finns många andra sätt att lära sig spela trummor och musikskolor dyker upp överallt. Det här är ett annat sätt att lära sig spela trummor eller andra slagverk. Musik vara rolig, kreativ och avkopplande för både vuxna och barn. Många framgångsrika musiker har beslutat sig för att öppna sina egna skolor. De flesta musikskolor är dock privata och du måste betala för att delta i dem. Musikskolor erbjuder lektioner för olika instrument (piano, gitarr, trummor etc.) vilket innebär att många olika elever kan undervisas samtidigt.

Trumlektioner äger rum under hela året. Det finns en mängd olika klasser som:

  • Musikteori för barn
  • Musikteori
  • Slagverk
  • Musikalisk övning
  • Spela som en del av en orkester
  • Gitarrlektioner
  • Pianolektioner
  • Trumlektioner

Du behöver lära dig att om hålla tider, musikteori, musikvetenskap och olika musikstilar. Musikskolor är oftast mer avslappnade än att lära sig musik vid ett universitet eller musikhögskola, som vanligtvis är prestigefyllda institutioner som erbjuder högre utbildning i musik. Människor från alla bakgrunder samlas i musikskolor, allt från nybörjare som vill bilda ett band för att ha lite kul till de som vill göra musik till sin karriär. Alla är välkomna på en musikskola.

Det finns vanligtvis övningsrum för studenter att använda utanför sina lektioner. Dessa rum är utmärkta för dem som lär sig spela trummor, särskilt med tanke på att många studenter inte har egna trumset eller trumset.

För dem som har ett instrument hemma kan det ibland vara svårt att träna utan att störa grannarna eller din familj. Att lära sig spela trummor i en musikskola är utmärkt för dem som precis har börjat, som inte vet vad de förväntar sig och för att få får en stabil grund. Eleverna är organiserade efter nivå eller efter instrumentet de spelar. Titta runt online för att ta reda på mer om dina lokala musikskolor och för att se vad de erbjuder för trummisar.

Lär dig spela trummor på en musikhögskola

För de som vill göra en karriär av musik eller spela trummor professionellt bör man överväga att spela trummor på en musikhögskola. Detta är främst för dem som vill bli en klassiskt utbildad musiker. Musikhögskolor är anläggningar som undervisar i musik, dans och drama.

I teorin kan vem som helst delta i denna typ av skolor. Det är däremot mycket vanligare för musiker att spela instrument som gitarr och piano eller sjunga. Trummor spelas inte ofta på musikhögskolor och väldigt få människor är medvetna om att du kan få trumlektioner i dessa anläggningar. Eftersom andra instrument är vanligare ägnar många trummisar inte ens musikhögskolor en tanke. Du kan till och med behöva gå antagningsprov eller delta i en audition bara för att komma in på din kurs.

Många studenter på musikhögskolor försöker bli professionella musiker eller musiklärare. Om du vill lära dig trummor bara för skojs skull är det nog inte för dig. Du behöver ställa dig själv några viktiga frågor innan du börjar. Du bör också överväga att fråga dina vänner och din familj om denna typ av musikutbildning skulle vara rätt för dig.

trummor
Jazz, blues eller rock - du kan ha kul med vilken musikstil du vill. Glöm inte att vara tydlig med dina mål och din nivå (nybörjare, mellanliggande, avancerad) så att din trumlärare vet exakt hur hen kan hjälpa dig att gå vidare. Bild: Unsplash

Lär dig själv hur man spelar trummor

Regelbundna trumlektioner kanske inte är möjligt för vissa studenter. I det här fallet kan det vara värt att lära dig själv att spela trummor utan lärare.

Hur kan du lära dig spela trummor?

Det finns ett antal sätt att lära sig att spela trummor på egen hand. Du kan börja med att gå online och leta efter lektioner. Internet är en utmärkt källa till information om att spela trummor. Leta efter YouTube-kanaler med handledning som täcker grunderna för trummor och lär dig några låtar efter gehör. Du behöver bara titta på någon video online och kopiera vad de gör. Att lära sig är mycket lättare när du har kul. Du kan till och med lära dig att spela trummor med några gratislektioner på internet eller genom att spela med i dina favoritlåtar. Lyssna på råd i videorna du tittar på, de är ju trots allt experterna. De kommer förmodligen att berätta för dig om vanliga misstag som du kan undvika.

Du kan också prova att spela trummor genom att lyssna. Om rytm är är medfött hos dig kommer det att vara lätt. Du behöver bara lyssna på en låt och kopiera takten. I vissa låtar kan det vara svårare, så ägna inte för mycket tid på det om du fastnar totalt. Innan internet använde de flesta självlärda musiker guider och handböcker. De tenderar att täcka mycket musikteori, rytm, tidssignaturer och tempo.

Du behöver bara välja den metod som fungerar för dig. Innan du får din första trumlektion och börjar lära dig några trumslag eller trumrudiment, tänk noga på hur mycket självständighet du vill ha under inlärningsupplevelsen och vilken av metoderna som kommer att fungera för dig.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.