Utmärkt
recensioner på

Alla våra lärare som erbjuder privata trumlektioner

Se fler lärare

5.0 /5

Våra trumlärare har ett genomsnittligt betyg på 5.0 stjärnor och fler än 15 omdömen

323 kr/h

Trumkurser till bra priser. Hos Superprof ingår ofta en kostnadsfri lektionstimme. Trumlektioner hos Superprof har ett genomsnittspris på 323 kr/h

3 h

Snabb respons - våra trumlärare har vanligtvis en svarstid på 3h

Att lära sig spela trummor har aldrig varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i trummor

När din privata trumlärare är tillgänglig får du tillgång till hens kontaktinformation. Kommunicera med din nya lärare och planera din trumkurs upplägg.

3. Mer än bara trumlektioner

Med Elevpasset får du tillgång till alla Superprofs privatlärare inom alla ämnen. Boka privatlektioner trummor eller lär dig något annat instrument. Utveckla din färdigheter med hjälp av erfarna musiker.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i trummor ?

Genomsnittspriset för en kurs i trummor är 323 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

 • Privatlärarens erfarenhet inom trummor
 • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
 • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Trummor ?

Trummor med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder trummor lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i trummor erbjuder trummor lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Trummor online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i trummor ?

51 privatlärare i trummor erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 51 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i trummor ?

Bland 15 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig spela trummor ?

Boka en trumkurs med en privat trumlärare

Se fler lärare Nu kör vi!

Vill du lära dig spela som din favorittrummis? Boka en trumkurs med en privatlärare hos Superprof!

Låt en privatlärare hjälpa dig att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom trummor

Att lära sig ett musikaliskt instrument är aldrig en dålig idé. Oavsett vad du har för musikalisk bakgrund, hur gammal du är, eller varför du vill lära dig något nytt, finns det alltid bra orsaker till varför man ska lära sig ett nytt instrument. Det finns många bra effekter av att spela musik, och här kommer bara några av dem: 

 • Bättre fysiska färdigheter (såsom koordination)
 • Förbättrad samarbete och kommunikation
 • Bättre disciplin, tålamod, och uthållighet
 • Ökad självförtroendet
 • Lär dig att uttrycka dig själv
 • Slappna av
 • Hantera stress och ångest
 • Det är kul, helt enkelt!

Fördelen bakom att lära sig hur man spelar trummor och andra slagverksinstrument

‘Varje band behöver en trummis!’ är en citat som hörs ofta i den musikaliska världen. Det är sant att trummisarna är i grund och botten en av de viktigaste delarna i ett band. De ställer in tempot och håller alla andra spelare tillsammans med sitt ljud. Men det är inte det enda orsaken till varför du ska lära dig att spela trummorna! Att spela trummor kan faktiskt bidra till att du prestera högre i skolan i många olika akademiska ämnen, såsom matematik. Trummorna kräver mycket goda kunskaper inom beat, tempo, och tid signaturer, samt en mycket god uppfattning om rytm. För att kunna göra detta måste trummisar utveckla en stark flyt inom matematiska färdigheter såsom division, skapa fraktioner, samt att känna igenom olika sorters mönster.

Folk som spelar trummorna har också fördelen av att ha en ökad hjärnkraft. När man spelar trummor så gör alla sina lemmar olika saker, och din icke-dominerande sida arbetar lika hårt som din dominerande sida gör. Detta är fantastiskt träning för hjärnan, eftersom det är inte ofta som vi får öva på att göra detta. Att analysera olika rytmer samt att läsa olika musikaliska texter är ytterligare ett bra sätt att förbättra ens IQ.

Att lära sig att spela trummor kräver mycket prestanda och disciplin. När vi ser någon annan spela trummor kan det vara extremt lätt att bara se hur fint det är att kolla på, och istället så tänker vi inte på hur många år det har tagit för hen att komma in i sina talanger. Att arbeta med olika rytmer och fokusera på en musik text i evigheter kräver mycket disciplin. Om man vill bli riktigt bra på att spela trummor så kan man absolut inte ta några genvägar, utan man måste bli redo på att lägga ner tid för att lära hur man ska göra rätt.

Musiken skapar relationer mellan personer; den kräver samarbete och kommunikation. Den som spelar trummor sätter takten för resten att följa. I en större band, såsom en marschband till exempel, så är alla tidsändringar meddelat av en konduktör. I mindre band, dock, så skapar musikerna olika icke-verbala signaler för att kunna kommunicera med varandra medan de spelar på scen, och det är oftast trummisen som leder denna form av kommunikation.

Trummisen behöver dessutom mycket självförtroende för att kunna spela bra och göra sitt bästa upp på scenen. Du kommer behöva vara bra på att ta kritik och använda det till ditt eget fördel, och att kunna vara proaktiv i dina färdigheter. Ju mer du spelar och ju mer du lär dig om färdigheten desto starkare du kommer att känna dig i dina talanger, och desto mer du kommer att känna dig självsäker när du står uppe på scen!

Utöver detta så är trummor ett otroligt fysiskt instrument. Man kan enkelt tona och träna sina muskler, och genom att spela trummor så släpper hjärnan ut endorfiner som förbättrar våra humör. Om du är ute efter ett instrument som hjälper dig att bli av med stress, då har du hittat rätt med trummorna!

Så du vill spela trummorna! Glöm inte att ‘slagverksinstrument’ täcker många olika sorters instrument, det är inte bara trummorna som räknas här. Självklart tänker man mer eller mindre alltid direkt på trummor om man tänker på slagverksinstrument, men genom att lära sig hur man spelar trummorna kan man lätt också komma in i andra instrument från olika delar av världen! Djembe från Västafrika, den kubanska congas, maracas, trumhinnor, eller surdon från Brasilien kan man lätt komma in i med hjälp av sina trum erfarenheter. När du har behärskat kraften av att spela en typ av musik, blir det mycket smidigare för dig att föra över dina färdigheter till en annan genre, också. 

Privatlektioner inom trummorna med en privatlärare

Privatlektioner är ett grymt sätt att utveckla och göra stora framsteg inom trummorna. Det är mycket likt hur man skulle göra om man gjorde allt på egen hand, utan med hjälp av en privatlärare sköter läraren allt detta åt dig, så att du kan fokusera på din utveckling. En privatlärare kommer att skräddarsy lektionerna efter dina önskemål och anpassa sig efter ditt schema, samtidigt som hen motiverar dig och hjälper dig att nå dina mål.

Det som skiljer sig här från när du lär dig själv är att en privatlärare med erfarenhet kan upptäcka när du gör fel, eller om det är något du gör som är väldigt bra, som du kanske missar själv eller som du inte ens visste till att börja med. Detta bidrar till att du får personlig råd och kan utvärdera hur du går vidare tillsammans med någon som är säker på sina färdigheter. Det minsta rådet kan hjälpa så mycket, och det är något man kanske inte ens vet tills man får den hjälpen man har saknats innan. När du har hjälp av någon som är lika motiverad som du själv är, kommer du snabbt märka hur fort du utvecklar dig, och hur roligt det kan vara att lära sig något med någon annan som är passionerad. 

Din egen lärare kommer att ha mycket erfarenhet inom musikvärlden, vilket betyder att de kan ge dig alla sorters tips, till exempel vilka böcker du ska läsa, vad för genre du ska börja lyssna på, och vilka musik texter de tycker att du skulle vilja spela. Allt detta blir ju anpassad efter dig och dina krav, oavsett hur gammal du är, dina baskunskaper, eller dina motiveringar. Du kommer att få en personlig utbildning baserat på dina villkor. En privatlärare kan också hjälpa när det kommer till att köpa eller hyra instrumentet - det är väldigt dyrt med trummor, och därför vill man vara helt säkert på att man har det rätta instrumentet för just sig! 

Hur hittar man en privatlärare nära sig?

Först och främst måste man tänka på sina egna mål innan man börjar leta efter en lärare. Du kan börja genom att ställa några lättare frågor till dig själv:

 • Vad vill jag få utifrån dessa lektioner?
 • Vad har jag för baskunskaper? 
 • Vilken nivå ligger jag på just nu? 
 • Hur gillar jag att lära mig (i stora grupper eller själv?)
 • Vad har jag för budget?
 • Har jag tillgång till trummor? 

Efter att du har kommit in lite grann i din egen situation och vet lite vad du är ute efter, är det bara att besöka vår webbplats och hitta den bästa läraren för dig. Du hittar många tillgängliga lärare över hela landet, och du kan börja med att söka efter din stad för att kika på hur många det finns nära dig. Online lektioner går bra också, om det är något du hade velat göra! Börja snabbt med hjälp av en privatlärare på Superprof redan idag, det är lätt och roligt! 

Vad vill du lära dig?