Trummor är ett instrument som vi hör mycket om men sällan pratar om. Det är mycket vanligt i modern musik och ger tempo och rytm till varje låt.

Det finns olika sätt att lära sig spela detta instrument och på en musikhögskola är det ett av de mest erkända sätten. Det är dock värt att titta på fördelarna och nackdelarna med att ta denna väg för att lära sig spela ett musikinstrument och bli en forskare inom musikframträdande.

I den här artikeln ska vi titta på vad en musikhögskola är, vem den är till för, vad du kan lära dig där och närvara vid en kan göra för din musikkarriär, särskilt som trummis.

De bästa lärarna i Trummor
Första kursen gratis!
Fabian
Fabian
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Albin
Albin
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Servane
Servane
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Fabian
Fabian
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Albin
Albin
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Servane
Servane
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vad är en akademi?

Musikhögskolor har en mycket prestigefylld image. Det här är de platser som välkomnar de mest begåvade klassiskt utbildade musikerna och hjälper dem att bli stjärnor i deras instrument, vare sig det är cello, trumpet, trombon etc.

Mycket förväntas av studenterna som går på dessa anläggningar eftersom de erbjuder den bästa musikutbildningen. Som ett resultat kommer du att få en examen eller erkänd kvalifikation när du har slutfört sina kurser (ofta en kandidatexamen i musik eller master i musik).

Medan många musikhögskolor i Sverige har en liknande roll som universitet, erbjuder de fortfarande lektioner för yngre musiker också. För de som vill vara en del av en symfonisk orkester är en musikhögskola förmodligen det bästa stället att gå.

Dessutom måste ett barn hitta balansen mellan att lära sig spela trummor och deras studier i skolan. Även om detta kan verka bra för att lära sig spela trummor, måste du komma ihåg att spela i en orkesterensemble kräver mycket klassisk träning, repetition och regelbundna konserter.

Som vi sa tidigare är musikhögskolor mycket intensiva och kräver mycket arbete och kan leda till att vissa människor ger upp. Det finns ett antal musikhögskolor runt om i Sverige, främst i de större städerna, och erbjuder några av de bästa musikundervisningarna.

De är ofta ett steg du måste ta innan du blir en professionell musiker (åtminstone när det gäller klassiskt utbildade musiker), skådespelare eller artist. Detta är det professionella valet och det är ett val du måste ta på allvar!

De erbjuder prestigefylld konstutbildning.

trummor
Det finns olika sätt att lära sig spela detta instrument och på en musikhögskola är det ett av de mest erkända sätten. Bild: Unsplash

Lär dig spela trummor på en musikhögskola

"Där ord misslyckas talar musik." - Hans Christian Andersen

Oavsett var du studerar på ett akademiskt institut, du måste vara passionerad för musik och instrumentet du spelar och trummorna är verkligen inget undantag. Du måste vilja lära dig musikteori, rytm, tempo och tidssignaturer, oavsett om du är 5 eller 25!

Medan du också kan lära dig drama, sjunga och dansa på en akademi, kommer vi att förbli fokuserade på att lära oss spela trummor på en musikhögskola. Vissa musikhögskolor har en strikt urvalsprocess; de accepterar bara det bästa av det bästa.

Din utbildning kommer att äga rum under flera år, och om du arbetar hårt får du en erkänd musikexamen i slutet av dina studier. Det finns ingen plats för improvisation med din utbildning på en plats som denna!

Blivande musiker förväntas betala för sin utbildning och bevisa att de är värda den utbildning de får. Denna utbildning ger dem också möjlighet att uttrycka sin kreativitet och göra det som en professionell musiker och de kommer också att få möjlighet att uppträda live.

Det är sådana platser där du kan hitta framstående föreläsare och musikprofessorer som har varit klassiskt utbildade och gått på liknande musikhögskolor som den du befinner dig på

. Lärarna kommer att leverera några av de bästa skolorna under läsåret. .

Vi brukar ofta glömma att det är en musiklärare som lär dig att spela trummor och du måste följa deras råd hela vägen genom dina studier.

Att studera på en akademisk skola hjälper dig också att engagera dig i musikscenen i staden där du är. Akademiska kurser lär dig allt du behöver veta för att göra din teknik perfekt och bredda din förståelse för musik.

Du kan lära dig mer om musikteori och grunderna i musik oavsett om du spelar trummor, saxofon, cello, flöjt etc. Detta är den typ av utbildning du bara kan få på en musikhögskola.

Information om att lära sig spela trummor på en musikhögskola

”Musik är hjärtans litteratur; det börjar där talet slutar. ” - Alphonse de Lamartine

Behöver du ditt eget trumset? Kan du skriva in dig på en akademi i 35-års åldern?

Vem kommer exakt att vara professorer?

Du kommer förmodligen att ställa dig själv många frågor innan du går till en musikhögskola. När allt kommer omkring kommer det att finnas många studenter som lämnar sjätte formen eller college och letar efter platser på sina examenkurser.

Du kan tillbringa var som helst mellan ett år och åtta år på en musikhögskola, beroende på vilken rutt du tar. Du måste ägna mycket tid och ha en passion för musik och spela trummor från det ögonblick du deltar i din audition till den dag du får din grundexamen eller magisterexamen.

Oavsett om du precis har börjat eller har nått slutet på dina studier finns det ingen tid att låta din passion minska eller ta foten från gasen. Detsamma gäller om du lär dig att sjunga eller spela tuba, det här är den typ av lärarinstitutioner som inte låter lata eller omotiverade studenter utvecklas.

Kolla in vår nybörjarguide för trumlektioner !

Även om det inte är en tävling, det slags. Många studenter har drömmar om att vara bäst och gå framåt och de blir mycket drivna som ett resultat. Unga musiker, som får undervisning av kvalificerade professorer, måste vänja sig vid undervisningsstilen. Naturligtvis kommer en bra lärare också att hitta det bästa sättet för dig att gå vidare. Detta gäller för alla musikhögskolor i landet.

trummor
Högskolor som riktar in sig på estetiska ämnen är ofta det steget du måste ta innan du blir en professionell musiker (åtminstone när det gäller klassiskt utbildade musiker), skådespelare eller artist. Detta är det professionella valet och det är ett val du måste ta på allvar! Bild: Unsplash

Lärarna är kärnan i alla musikhögskolor och kommer att vara mycket viktiga i dina studier. De hjälper dig att förbättra din trumeteknik, behärska tidssignaturer, tempo och rytm och ge dig en bättre förståelse för den underliggande musikteorin.

En musikkurs på en musikhögskola kommer att sammanföra allt detta och mer. De blir mer tekniskt krävande och professionella än vad du får på en allmän musikskola men du får också glädjen att lära dig med andra drivna elever, vilket du inte får med privata handledningar.

Det finns många bra skäl för att lära sig spela trummor på en musikhögskola, liksom många bra skäl att bara lära sig att spela trummor. Trummorna kräver rytm och timing och kan ge något till många olika musikstilar.

När du lär dig att spela trummor på en musikhögskola får du en väl avrundad utbildning som kan hjälpa dig att bli en professionell trummis i framtiden. Glöm naturligtvis inte att du också kan lära dig att spela trummor på ett universitet.

Även om vi har nämnt musikhögskolor genom hela den här artikeln finns det också många universitet upp och ner i landet som erbjuder samma grund- och forskarutbildning för dem som vill lära sig mer om musik eller trummande.

Anledningen till att vi har fokuserat på musikhögskolor är att de är höjdpunkten för musikutbildning i Sverige och är alternativet för alla som är begåvade, drivna och säkra på att de vill göra en karriär ur sin trumning på högsta nivå.

Om en musikhögskola inte är något för dig eller du bara inte har budget för det, bör du överväga att få privata handledning för att lära dig trummorna. På Superprof, till exempel, kan du hitta privata trumlärare över hela landet som kommer att vara glada att arbeta med dig att skapa din egen utbildningsplan för att möta dina inlärningsmål.

Dessutom, om du inte kan träffa en privatlärare personligen kan du alltid leta efter privata handledare online som kan lära dig var som helst i världen tack vare internet- och videokonferensprogramvara som Skype. Detta är särskilt bra för dem som arbetar på skift eller på natten. Se bara till att du inte schemalägger dina trumhandledningar klockan 3 på morgonen och väcker dina grannar!

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.