Trummor är ett instrument med mycket potential. De följer ofta andra slagverk, ger rytm eller gör bara ljud (enligt vissa). Trummor är dock också kärnan i jazzmusiken (och dess derivat).

Med det i åtanke, är det värt att gå på en kurs och lära sig spela trummor?

Om du drömmer om att bli nästa Thomas Lang, Tony Royster, Steve Gadd eller John Bonham, bör du titta på de olika sätten att lära sig att spela trummor på!

I den här artikeln tittar vi på trumskolor och musikskolor, fördelar och nackdelar med dem och hur de kan hjälpa dig att lära dig spela trummor.

De bästa lärarna i Trummor
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Malte
Malte
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oliver
Oliver
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Helmer
Helmer
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Theodor
Theodor
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Malte
Malte
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oliver
Oliver
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Helmer
Helmer
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Theodor
Theodor
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vad är en trumskola?

Som du säkert har gissat är det här en typ av musikskola som specialiserar sig på musikutbildning och lär människor att spela trummor! Trummorna är inte riktigt som munspel, piano, gitarr, trombon eller bas. Trummorna (och slagverk) är en speciell typ av instrument och en trummis är en annan typ av musiker än en pianist eller någon som till exempel spelar fiol eller klarinett.

I stället för traditionell musikteori måste du lära dig mer om rytm, tempo och tidssignatur för att kunna spela trummor. Läroplanen för trummisar skiljer sig mycket från de som spelar brassinstrument och din musiklärare måste vara specialist på slagverksinstrument.

En trumskola erbjuder utbildning för blivande och erfarna trummisar. Du får hjälp av en begåvad lärare också. Du måste komma ihåg skillnaderna mellan en musikskola och en akademi. Många musikskolor är privata företag och mer tillgängliga än akademi, som i huvudsak är universitet som specialiserat sig på musik, drama och konst.

Studenterna, till skillnad från självlärade musiker, kommer att åtföljas av en lärare som kommer att ge undervisning (mot avgift) och förbereda dem för antingen ett skäl eller en audition. I vissa fall när du registrerar dig registreras du för hela året!

Musikskolor har funnits i århundraden och till och med funnits under medeltiden! De har klarat tidens test och har lärt många studenter genom åren hur man spelar trummor, ukulele, piano, flöjt etc., liksom hur man sjunger tack vare kvalitetsundervisning från begåvade lärare.

trummor
Trummor är ett instrument med mycket potential. De följer ofta andra slagverk och skapar rytm. Så lär du dig spela trummor med hjälp av en trumkurs! Bild: Unsplash

Nivån som krävs för att gå på en trumskola

Din nivå är ganska viktig när det gäller att gå på en trumskola, men förmodligen inte av de skäl du tänker på. Faktum är att medan alla kan få någon form av musikalisk träning, är det viktigt att din träning passar din nivå för att få ut det mesta. Trummor är trots allt ett instrument för alla nivåer!

Det är därför det inte finns någon specifik nivå du måste ha. Istället måste du veta vilken nivå du är så att du kan delta i rätt klass och få rätt utbildning. Detsamma gäller för alla klasser inklusive musikteori, jazzpiano eller klassiskt piano och gitarrspel.

Medan de flesta skolor erbjuder klasser efter nivå, gör inte alla det. Det är viktigt att se till att när du går på en trumkurs på en skola eller får en privat trumlärare som du gör din forskning!

Att spela trummor på en skola kan vara mycket roligt om du går i rätt klass och gör framsteg. Det spelar ingen roll om du lär dig för skojs skull eller av professionella skäl. Du kan också välja vilken typ av trummor och trummor du föredrar. Din lärare hjälper dig också att hitta rätt trumutrustning.

Träning på en trumskola

Musikskolor och trumskolor, ännu viktigare, tenderar inte att erbjuda gratis lektioner och du kan ofta anmäla dig till lektioner när du vill. Det betyder att det är ganska enkelt att börja lära sig spela trummor när du vill. Det brukar dock finnas färre klasser under skolhelgen.

Dina lektioner beror på läraren som tillhandahåller dem. En bra lärare hjälper dig att få ut det mesta av varje minut du spenderar med dem och får dig också att spela trummor utanför klassen och kanske till och med inspirera dig att bli en professionell trummis. Musik handlar ju om att ha kul!

Även om du lär dig elgitarr, saxofon eller trummor är de flesta klasserna i en musikskola i grupper. Medan många av klasserna kommer att ordnas i nivåer måste du fortfarande komma ihåg att lektionen måste fungera för varje elev. Det betyder att du kanske inte alla har samma smak när det gäller musik.

Det betyder att du måste ha tålamod eftersom du inte alltid kommer att studera exakt vad du vill. Det viktigaste är att vara passionerad för att lära sig och vilja spela trummor.

Glöm inte att det också finns privata handledning för att lära dig spela trummor så att du kan få lektioner skräddarsydda för dig. Du kan till exempel lära dig grunderna tillsammans med en professionell trummis.

Viktig information när du lär dig spela trummor

Trumskolor är inte samtal. Det finns många olika sätt att lära sig om musikvetenskap och olika undervisningsmetoder för att lära sig att spela ett instrument. Det finns också några detaljer som du bör vara medveten om.

Förutom inskrivning, undervisningsmetoder etc. finns det också priset att betrakta som en av de viktigaste aspekterna att tänka på. Den genomsnittliga kostnaden tenderar att ligga runt 1000 kronor per månad för korrekt trumträning. Naturligtvis finns det skolor som kostar mer och andra som kostar mindre.

Om du vill lära dig att spela trummor antingen i en skola eller med en privatlärare måste du investera både tid och pengar. Du måste betala lärare, investera i utrustning och också resa dit där dina lektioner är. Vi kan inte glömma att det också finns trumlektioner online om du inte har råd med det senare.

Du måste noggrant överväga var dina lektioner är eftersom du måste åka dit en eller två gånger i veckan beroende på vilken typ av kurs du går på. Beroende på var du bor kan du välja mellan flera närliggande skolor eller behöva resa till andra sidan staden för att delta i den enda som finns nära dig.

Om din skola är ett par mil bort kanske du inte vill gå dit när det regnar katter och hundar. Å andra sidan, om du bor i lägenheten ovanför musikskolan, borde du aldrig riktigt missa en klass!

trummor
I stället för traditionell musikteori måste du lära dig mer om rytm, tempo och tidssignatur för att kunna spela trummor. Bild: Unsplash

Din lärares passion för att undervisa trummor är förmodligen det viktigaste att tänka på när man lär sig spela trummor. Du vet aldrig om du ska komma överens med din lärare innan du träffar dem och det är verkligen viktigt att du gör det. Även om detta vanligtvis inte är fallet är det något du måste tänka på.

Du måste se till att din lärare använder effektiva undervisningstekniker som fungerar för dig. Även om du inte alltid kan ta reda på detta innan du börjar din lektion, bör du försöka ta reda på så mycket om dem som du kan.

Kort sagt, trummor är ett bra instrument att lära sig i en klass på en musikskola. Innan du går på din första trumlektion och börjar spela trummor bör du dock noga överväga dina alternativ och bestämma vilken typ av truminstruktion som passar dig.

Om du är en absolut nybörjare måste du förmodligen investera i trumset inklusive bastrumma, virveltrumma, cymbaler och hi-hat, tom-toms och stick. När du går igenom dina trumlektioner och du lär dig olika musikstilar kanske du vill lägga till din trumset. Till exempel kräver jazztrummande ingen kontrabaspedal, men metalmusik gör det verkligen.

Nybörjare bör inte gå ut och köpa en massa saker till trumset eftersom de inte känner till exakt vad de behöver. Lär dig några trumslag och rudiment innan du investerar i ett kit som du har sett berömda trummisar spela.

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.