Det sägs att eleven bör ägna två till tre timmar på självstudier för varje timmes klassrumsinlärning. Om du är på högskolenivå och studerar intensiva ämnen som fysik, medicin eller juridik glider den rekommendationen upp till fem timmar! När det kommer till franska, betyder det att du måste sitta vid ett skrivbord, ha en fransk lärobok framför dig, läsa och skriva och jämföra ditt uttal med Edith Piafs?

Som gymnasieelever , öppnade du alltid böckerna med ivrig förväntan? Eller var du mer en motvillig läsare och studerade bara tillräckligt för att få ett godkänt betyg?

Om du är den sistnämnda typen - och det finns ingen skam i det, kanske du känner så med att studera franska också! Låt Superprof leda dig till mer roliga och innovativa sätt att studera Molières språk , oavsett om du är nybörjare eller kan kommunicera på avancerad franska.

De bästa lärarna i Franska
Första kursen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Första kursen gratis!
Audrey
5
5 (8 recensioner)
Audrey
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
5
5 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Khairat
Khairat
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (4 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Zakaria
5
5 (6 recensioner)
Zakaria
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Daniela
5
5 (4 recensioner)
Daniela
280 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosie
5
5 (7 recensioner)
Rosie
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Första kursen gratis!
Audrey
5
5 (8 recensioner)
Audrey
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Gregory
5
5 (10 recensioner)
Gregory
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Khairat
Khairat
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (4 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Zakaria
5
5 (6 recensioner)
Zakaria
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Daniela
5
5 (4 recensioner)
Daniela
280 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosie
5
5 (7 recensioner)
Rosie
100 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Öva franska medan du är på språng

Den stereotypa bilden av flitig student, hårt arbete vid sitt skrivbord, presenter som ideal att lära , om fokus är att lära sig franska språket eller vetenskaperna. Medan vi är överens om att en lugn miljö med få distraktioner är optimal för alla typer av lärande inklusive fransk ordförrådsgranskning , vem har tid att sitta i timmar och lära sig nya franska ord ?

Det franska språket är otroligt melodiöst och rytmiskt, vilket innebär att övning görs enkelt på väg till din franskakurs.

Verbkonjugation : je suis, tu es, il est - och så vidare. För varje stegljud, ett ord: första steget, talar pronomen, andra steget i verb. Gillar du att springa? Tänk på de snabba eldspänningarna du kan hoppa igenom! Har du problem med den karaktära R ? Byt upp böjning för en serie ord som innehåller det bokstavsljudet : arrière, regarder, de rien; rom-pata-plom till och med! Du är troligen medveten om att engelska språket härrör, åtminstone 20% , från franska. Du borde redan känna till några franska uttryck som deja vu och Mardi GrasMen hur är det med andra stämningsfulla fraser, som längtan efter lera eller trappanFör alla franska språksvårigheter - några som inte finns på engelska, till exempel grammatisk kön , är det tunga full av nyckfulla och knäppa fraser som säkert kommer att vara le mot juste i vissa situationer.  Du kan öva ditt franska uttal genom att uttrycka sådana fängslande ordarrangemang medan du till exempel tränar.

lära sig franska
Franska uttal är inte alltid de lättaste – vi hjälper dig att bemästra dem! Bild: Unsplash

Öva på alla aspekter av språket

Det är ganska vanligt att elever på vilket främmande språk som helst fokuserar på de "tysta" aspekterna: läsning och skrivning , samtidigt som man försummar de muntliga aspekterna av tungan som de strävar så hårt att bemästra. Detsamma gäller för de som lär sig franska. Du kanske undrar varför någon skulle ägna ojämn tid till att skriva på franska medan de överlämnade talade franska till ekokamrarna i deras sinne. Deras skäl kan vara:

  • blygghet: riktigt nog, vissa studenter orkar helt enkelt inte ångest att tala offentligt
  • rädsla - för att göra ett misstag, för hån eller rent skratt
  • blygsamhet: samhället lär att ödmjukhet är en dygd, så den lämpliga franska studenten kan känna sig obekväm att sända sin språkförmåga
  • brist på förtroende

Den sista punkten skapar en ond cirkel: du måste försöka göra för att få självförtroende och färdigheter, men hur kan du om du saknar självförtroende att ens börja? Det är därför de bästa franska handledare rekommenderar att man delar lika mycket tid på alla fyra områdena för språkinlärning. Om du spenderar trettio minuter på att kopiera nya ord till din anteckningsbok eller göra flashcards - ett mycket praktiskt verktyg för nybörjare franska, måste du spendera lika mycket tid på fransktalande och lyssnande. Hur kan du prata på franska om ingen runt dig talar språket ?

Bonjour, Internet!

Lära sig franska online

På något sätt diskonterar vi onlinespråkprogram som Rosetta Stone eller Babbel, varav några kostar pengar och andra inte. I själva verket har dessa applikationer meriter, det viktigaste är att de håller innehållet friskt och erbjuder flera olika sätt att tillämpa språkkunskaper: spela spel, flashcards och frågesporter. Där de saknar finns talmöjligheter ! Till exempel: Babbel och Duolingo fokuserar uteslutande på att läsa och lyssna , men är ganska lätta i möjligheter för fransk skrivning och erbjuder ingen chans  till fransk konversation med en infödd .

Det bästa sättet att lära sig franska är att tillämpa dina färdigheter i realtid genom att diskutera språk och kultur med en fransos.

Bland de största fördelarna med dialog med en sådan partner är att du är mer benägna att lära dig franska slangfraser och hur du använder dem. Det är också mycket lättare att fånga och efterlikna den naturliga rytmen av la langue française om du hör det - inte som ljudbitar i ett språkprogram utan i konversationsflödet. Frågan kvarstår: hur hittar du sådana människor, särskilt om du bor utanför en storstad och / eller långt ifrån kommersiella centra som kan ha en sådan chans?

Olika webbsidor

En annan bra källa för onlinechatt med modersmål är wespeke. I stället för en inlärningssida är det en social nätverksplattform som hjälper dig att ansluta till frankofoner för en till en konversation.

Förutom att skärpa din förståelse för det franska språket, kan du lagra alla språktips som din nya vän delar i den praktiska anteckningsboken, som finns direkt på webbsidan!

Conversation Exchange är en bra webbplats för språkutbyte att kolla in. Där skulle du ha möjlighet att lära människor engelska medan de hjälper dig att lära sig att tala franska .

Med dina nya chattpartners kan du arbeta med uttal, ordordning, grammatik och ordförråd.

För allt från hälsningar till vanliga franska fraser , tänk dig hur dina talförmåga kommer att utvecklas med regelbunden interaktion och uppmuntran från hela kanalen !

När du lär dig ord och fraser från dina nya franska vänner kommer du snart också att få flyt och förtroende för att tala franska!

Glöm inte att Superprof står där, redo att hjälpa till med din franskakurs ! För alla finns en fransk handledare : för nybörjare och för flytande talare som förbereder sig för DELF!

Behöver du hjälp med att urskilja den franska accenten? Kanske TV och musik kan hjälpa dig!

lära sig franska
Det sägs att eleven bör ägna två-tre timmar på självstudier för varje timmes klassrumsinlärning. Dessa är sätten att öva på franska när det kommer till det! Bild: Unsplash

Andra vägar för att lära sig franska

Chatta på franska och hitta gratis fransklektioner online passar bra in i frankofonens profil, men hur är det med lyssningsförståelseHär kan vi stöta på problem. Franska talas i Kanada, Belgien, Schweiz ... och vart och ett av dessa och andra fransktalande länder har sin egen vridning till storstadsfranska , som det officiella språket kallas.

Om du vill lära dig att tala franska som en parisare, kan du titta på fransk TV för att förstå språknyanser, accent och ton.

Medan språkkurser och franska online- möjligheter är skräddarsydda för franska inlärningshastigheter levereras TV- sändningar och franska poddsändningar på ett sådant sätt att en mellanliggande elev kräver att hålla jämna steg med högtalarnas snabba diktion. Att lyssna på sådana sändningar innebär att träna ditt öra för de ord du känner, samtidigt som du utsätter dig för språkets mätare och klang. Det bästa är att du kan fånga en podcast var som helst, när som helst, vanligtvis gratis! Att ta franska lektioner är bara det första steget för att bli flytande. Att lära sig franska som andraspråk kommer ditt arbete utanför klassrummet säkert att bära mer frukt än läromedel mellan omslagen i din lärobok.

Varför inte diskutera den här artikeln med din fransklärare, se om hen kan ge dig fler förslag för att studera franska utanför klassrummet?

Läs också vår artikel om kostnaden för fransklektioner.

Behöver du en lärare i Franska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.