Till alla språkälskare som någonsin velat lära sig ett melodiöst språk: franska är inte bara för Frankrike längre!Det är det officiella språket i 37 länder , som uppskattas till cirka 300 miljoner människorSkulle du vilja öka antalet med en? I dagens globaliserade värld finns det så många anledningar att lära sig franska!

  • Vissa vill fördjupa sig i fransk kultur
  • Semesterfirare som förbereder sig för en resa till Frankrike och kanske till och med planerar att köpa fastigheter i Pas de Calais eller Bretagne bör också ta franska lektioner !
  • Hur är det med historiefantaster som vill besöka normannernas hem , som var så inflytelserika när det gäller att forma vår brittiska kultur och det engelska språket?
  • Du kanske är ingenjör och drömmer om att gå med i pionjärernas ligor hos någon av Frankrikes stora tre biltillverkare
  • Är du en fransk foodie ? Om så är fallet kanske du vill studera kulinarisk konst i de bästa köken i Paris

Om du är smittad med frankofili måste du förmodligen lära dig att tala detta Molière-språk. Det kvarstår: hur mycket ska du räkna med att betala för att bli flytande på franska? Och hur hittar du en fransklärare som är rätt för dig? Låt oss nu diskutera de mest kostnadseffektiva sätten att studera franska. On-y va!

De bästa lärarna i Franska tillgängliga
Gregory
4,9
4,9 (13 recensioner)
Gregory
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Audrey
5
5 (9 recensioner)
Audrey
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
5
5 (5 recensioner)
Julia
230 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (6 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stéphane
5
5 (9 recensioner)
Stéphane
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Danièle
5
5 (3 recensioner)
Danièle
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Paris
5
5 (1 recensioner)
Paris
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gregory
4,9
4,9 (13 recensioner)
Gregory
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Audrey
5
5 (9 recensioner)
Audrey
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
5
5 (5 recensioner)
Julia
230 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (6 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stéphane
5
5 (9 recensioner)
Stéphane
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Danièle
5
5 (3 recensioner)
Danièle
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Paris
5
5 (1 recensioner)
Paris
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Priset för franska lektioner i Sverige

Enligt en rapport som sammanställts av British Council är franska fortfarande ett av världens fem bästa inflytande språk, tillsammans med tyska och spanska. Så praktiskt! Franska är ett romantiskt språk , vilket betyder att det till stor del har sina rötter på latin; grunden för så många av världens andra språk. Italienska, portugisiska, spanska och rumänska har alla liknande grammatikregler, meningsstrukturer och, tro det eller ej, lånar orubbligt ordförråd från ett språk till ett annat. Av denna anledning anser många att franska är en port till andra romantiska språk.

Ingen har någonsin sagt att jag önskar att jag aldrig hade lärt mig franska.

lära sig franska
Till alla språkälskare som någonsin velat lära sig ett melodiöst språk: franska är inte bara för Frankrike längre! Nu kan du lära dig det med en privat handledare! Bild: Unsplash

Au contraire, mon frère! De flesta tidigare språkinlärare önskar uppriktigt att de hade fortsatt sina franska lektioner och kanske till och med ångrar att de inte har förgrenat sig till andra språk! Med tanke på fördelarna med att kunna tala flera språk är det bara meningsfullt att börja med en tunga som kan leda till mer språkliga äventyr. Förutom att kallas kulturspråket, anses franska språket för mänskliga rättigheter och mänskliga rättigheterDenna magnifika förklaring, skriven av general Lafayette och greven av Mirabeau, tillsammans med den engelska rättighetsboken , anses vara grunden för FN: s deklaration om mänskliga rättigheter. Men allt detta är antik historia, säger du. 

Vad är värdet av att lära sig franska i dagens värld, där alla talar engelska?

Ta en titt på kläderna du bär. Det är mycket möjligt att deras snitt eller design åtminstone inspirerades av några av de största namnen inom mode , som råkar vara franska. Du kanske gillar en rökig ögoneffekt eller rubinröda läppar. Du kanske tvättade håret med L'Oréal schampo just i morse. Prata om att gnugga franska över hela huvudet! Vad händer om du är mer av en mekanisk typ? Du kanske vill gå med i innovatörerna på Citroën Motors , med huvudkontor i Saint-Ouen, strax norr om Paris. Allt du behöver för att komma igång med sådana företag är en beprövad förmåga att tala franska - och en examen inom ditt valda område , vare sig det är teknik eller kosmetisk vetenskap.

För att gå bortom bonjour och bonsoir måste du göra ett åtagande om att lära sig franska.

Har du redan anmält dig till franska kurser? Grattis! Nu behöver du bara ett skarpt fokus och en mängd olika franska studiematerial för att bygga ditt franska ordförråd och få färdigheter inom de fyra huvudområdena för språkinlärning: läsning, skrivning, tal och lyssnande. Naturligtvis skulle du också behöva det bästa vapnet någon som studerar franska kan ha: en lärare som kommer att mentorera dig för att tala franska flytande.

Lär dig franska genom en privat organisation

Att behärska la langue française är möjligt med alla språkinlärningsproblem som använder franska lärare. De har handledare som kan komma hem till dig eller, om du föredrar, ge lektioner via Skype. Men i allmänhet tenderar en sådan språkskola att undervisa små grupper på sitt kontor. Många sådana företag är specialiserade på att ge en-en-en-lektion på sin anläggning. Franska lärare anställda vid sådana företag har redan visat sin kompetens med språket, liksom sina undervisningsförmåga och erfarenhet, genom ett imponerande utbud av referenser. Således skulle det följa att din inlärningsupplevelse skulle flyta enligt föreskrivna linjer. Troligtvis skulle varje lektion börja med en konversation på franska, för att underlätta dig bekvämt att lära dig nya uttryck. Bland dem, kanske någon fransk slang eller annat populärt folkmiljö! början av varje lektion kan du delta i ett informellt frågesport, bara för att se om det finns ytterligare arbete att göra i det nuvarande skedet av instruktionen; kanske med fransk grammatik, eller hur man lyssnar efter anslutande ord. Din fransklärare kan avsluta din fransklektion med en lista med ord och fraser för att memorera och använda i rätt sammanhang före nästa session.

Avgifterna för sådan instruktion kan vara så höga som 400 kronor eller mer per timme , och vissa språkundervisningsinstitut kan ta ut en initial administrativ avgift , bara för inskrivning.

Att lära sig ett nytt språk handlar om att få mycket träning. Hitta tips om hur du tränar franska här.

lära sig franska
Franska är ett romantiskt språk , vilket betyder att det till stor del har sina rötter på latin; grunden för så många av världens andra språk. Bild: Unsplash

Lär dig franska på andra vägar

Ditt andra alternativ att lära dig att tala franska skulle vara att vända dig till alla franskdrivna butiker som fokuserar på att främja franska språk och kultur. Det är mer troligt att denna typ av kurs händer i små grupper , så att läraren kan vara säker på att alla får lika stöd och uppmärksamhet. French Entrée handlar inte specifikt om språkinlärning , men stöder flera skolor som undervisar franska språket. Du kan fortfarande ta lektioner i franska på nätet , till en kostnad av 350 kronor per timme.

Den kanske bästa aspekten av dessa och andra franska webbplatser är att deras sidor innehåller gratis resurser för att lära sig ett språk!

Det finns exempelvis länkar till sidor som är avsedda för franska ord och fraser att använda på resan. Du kommer också att hitta praktiska tabeller för verbböjningen och tempus, och som pronomen att använda i alla dialog. Gratis fransklektioner åt sidan, alla vet att det bästa sättet att lära sig ett nytt språk är med en lärare som är dedikerad till din framgång. Du hittar ingen lärare mer dedikerad än de i nästa grupp...

Genomsnittlig kostnad för franska lektioner med Superprof

Från Malmö till Stockholm; från Gävle till Umeå: du kan lära dig franska var som helst i Sverige med en Superprof-handledare! Från att dechiffrera franska uttryck till att navigera franska verb, oavsett om du är en mellanhögtalare av franska eller en absolut nybörjare , kommer du att kunna hitta en fransk handledare som passar dina inlärningsbehov bland de mer än 2000 lärare på franska som listas med Superprof .

Frågor om humör kontra spända åt sidan, visste du att franska verb kan ta upp till 23 former?

Du kan lära dig dessa aspekter av det franska språket och mer genom att engagera antingen en infödda franska talare som bor i vårt land eller någon som har studerat språket på ett sådant sätt att du blir kvalificerad som tvåspråkig. Den genomsnittliga hastigheten för en timme av instruktion med en Superprof fransk handledare är 150 kronor, och de flesta handledare ger sin första timme gratis, för dig att mäta hur väl deras instruktioner metoder passar din lärstil !

Sammanfattning:

1. Med tanke på att cirka 20% av orden som används i det dagliga engelska språket kommer från franska, kanske du redan ser dig själv som en frankofon.

2. Enligt den Shanghai Ranking , världens bästa universitet och högskolor är i antingen engelskspråkiga eller fransktalande regioner.

Varför inte lära dig några franska fraser och ta upp den melodiösa franska accenten; bygg dig en parlör och / eller flashcards så att du snabbt kan lära dig franskaKom ihåg: ju snabbare du lär dig franska , desto snabbare kan du utbyta mer än hälsningar med någon modersmål! Och när dina språkkunskaper och franska uttal förbättras, kommer du att bli en inofficiell ambassadör för vårt älskade språk och kultur. Och om du har nått en nivå i ditt språkinlärning där du känner att det kan vara tillfredsställande för att säkerställa din nivå av franska kan du gå till DELF-provet .

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.