Till alla språkälskare som någonsin velat lära sig ett melodiöst språk: franska är inte bara till för fransmännen längre! Det är det officiella språket i 37 länder och talas av uppskattningsvis cirka 300 miljoner människor.

Skulle du vilja öka antalet med en? I dagens globaliserade värld finns det så många anledningar att lära sig franska, och det är lättare än någonsin att boka en franska kurs online eller på en plats nära dig.

Men vilka kan tänka sig vara intresserade av att lära sig mer om franska och fransk kultur idag?

  • Frankofiler som vill fördjupa sig i fransk kultur
  • Semesterfirare som förbereder sig för en resa till Frankrike och kanske till och med planerar att köpa fastigheter i Pas de Calais eller Bretagne.
  • Historiefantaster som vill besöka normandernas hem Normandie.
  • Matälskare som vill studera kulinarisk konst i de bästa köken i Paris.

Men frågan kvarstår: hur mycket ska du räkna med att betala för att bli flytande på franska? Och hur hittar du en fransklärare som passar just dig? Låt oss nu diskutera de mest kostnadseffektiva sätten att studera franska. On-y va!

De bästa lärarna i Franska tillgängliga
Gregory
4,9
4,9 (18 recensioner)
Gregory
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Céline
5
5 (10 recensioner)
Céline
470 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Janine
5
5 (11 recensioner)
Janine
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (10 recensioner)
Julia
239 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Audrey
5
5 (10 recensioner)
Audrey
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Agnes
5
5 (3 recensioner)
Agnes
295 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Véronique
5
5 (3 recensioner)
Véronique
260 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Gregory
4,9
4,9 (18 recensioner)
Gregory
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Céline
5
5 (10 recensioner)
Céline
470 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Janine
5
5 (11 recensioner)
Janine
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (10 recensioner)
Julia
239 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Noah
5
5 (8 recensioner)
Noah
280 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Audrey
5
5 (10 recensioner)
Audrey
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Agnes
5
5 (3 recensioner)
Agnes
295 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Véronique
5
5 (3 recensioner)
Véronique
260 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska man lära sig franska?

Franska är ett av världens mest inflytelserika språk. Himla praktiskt, eller hur? Franska är ett romanskt språk, vilket innebär att det har sina rötter i latin - grunden för så många av de språk som talas i världen.

Italienska, portugisiska, spanska och rumänska har alla liknande grammatikregler, meningsstrukturer och lånar otroligt många ord från varandra. Av denna anledning anser många att om man behärskar franska, så är öppnas en dörr till andra romanska språk. Ingen har någonsin ångrat att de lärt sig franska!

Gata i franska huvudstaden Paris vid triumfbågen
Till alla språkälskare som någonsin velat lära sig ett melodiöst språk: franska är inte bara för Frankrike längre. Nu kan du lära dig det med en privatlärare!

Au contraire, mon frère! De flesta som någon gång testat på franska, önskar uppriktigt att de hade fortsatt sina studier i franska. Kanske ångrar de till och med att de inte låtit franskan leda dem till att lära sig andra språk.

Med tanke på fördelarna med att vara flerspråkig, är det bara meningsfullt att börja med en språk som kan leda till fler språkliga äventyr. Förutom att det kallas kulturspråket, så används franska frekvent i internationella organisationer med fokus på politik och mänskliga rättigheter.

Allt du behöver för att få in foten på sådana företag är en beprövad förmåga att tala franska, du kan läsa mer om officiella språktesterna för franska som många arbetsgivare efterfrågar.

För att ta dig bortom bonjour och bonsoir måste du göra en ordentlig insats att lära dig franska. Har du redan anmält dig till en franska kurs? Toppen!

Nu behöver du bara fokusera och bearbeta ditt studiematerial för att bygga upp ditt franska ordförråd. Målet med studierna är att utveckla dina färdigheter inom de fyra huvudområdena för språkinlärning: läsning, skrivning, tal och lyssnande.

Naturligtvis skulle du också behöva det bästa vapnet någon som studerar franska kan ha: en franska lärare som kan vägleda dig till att tala språket flytande.

Var kan man lära sig franska?

Att behärska la langue française är möjligt även för de normalt sett kanske har svårt att lära sig nya språk. Många använder sig av en privatlärare som kan komma hem till en eller, om man föredrar, ger lektioner online.

Ett annat alternativ är att vända sig till en språkskola. Men i allmänhet tenderar språkskolor att undervisa små grupper ansikte mot ansikte på plats i sina egna lokaler.

Fransklärare anställda vid sådana skolor har redan bevisat sin språkliga kompetens likväl som sina undervisningsmetoder och erfarenheter. Detta genom en väl genomförd intervjuprocess som gjorde att de landade jobbet som språklärare.

Vid dessa språkskolor sker undervisningen oftast på ett mer traditionellt sett. Många fokuserar mer på grammatik och skriftliga färdigheter än på konversation. Men olika skolor fokuserar på olika saker. Läs på skolans hemsida för att ta reda på vad deras specialitet är.

Undervisningen är ofta standardiserad för att passa så många elever som möjligt. För detta kan man behöva betala så mycket som 400kr/timme eller till och med 30.000kr för en månad. Vissa institut tar dessutom en administrativ avgift direkt när du registrerar dig på en kurs.

Att lära sig ett nytt språk handlar om öva, öva och öva. Ibland kan det vara en fördel att anlita en privatlärare i stället för att betala dyra pengar för en kurs på ett språkinstitut. Du läsa mer om vad du ska tänka på för att hitta en handledare i franska, för att du ska få så mycket som möjligt.

Privatläraren har allt fokus på dig. Genom att anpassa undervisningen efter dina behov har du möjlighet att göra framsteg snabbare än i en klass med 20 elever.

En passage i Paris
Franska är ett romantiskt språk vilket betyder att det till stor del har sina rötter på latin; grunden för så många av världens andra språk.

Lär dig franska på andra vägar

Andra alternativ för att lära dig att tala franska skulle vara att vända dig till franska kulturinstitut. De arbetar aktivt med att främja franskt språk och kultur.

Vissa av dessa institut erbjuder kurser som ofta innebär undervisning i små grupper. Med undervisning i mindre grupper så har läraren möjlighet att lika mycket uppmärksamhet och stöd till alla elever.

Genom att besöka ett franskt kulturinstitut får du även möjlighet att möta fransktalande människor och andra som är intresserad av fransk kultur och språk. Att öva din franska med dessa människor kan hjälpa dig att göra framsteg samt höja ditt självförtroende.

Du kan även se över möjligheten att lära dig franska online. I vissa fall kan detta vara gratis! Du kan även undersöka vilka appar som skulle kunna vara ett bra komplement till dina franska studier. Du kan också läsa mer om övningar mellan lektioner i franska som kan hjälpa dig att utvecklas snabbare.

Man får ibland räkna med att behöva betala en slant, även om självstudier online och via appar är billigare än privatlektioner. Om du söker billiga alternativ, kan du undersöka hur exempelvis Duolingo eller Babbel skulle kunna hjälpa dig i ditt lärande.

Hur mycket kostar franska lektioner hos Superprof?

Från Malmö till Stockholm; från Gävle till Umeå: du kan lära dig franska var som helst i Sverige med en lärare från Superprof! Oavsett om du är en fullständig nybörjare eller om redan har goda kunskaper i det franska språket, så finns det en lärare som passar just dig.

Läraren kan hjälpa dig reda ut grammatiska svårigheter eller hjälpa dig med skriftliga arbeten. Kanske är konversation en prioritet för dig? Det är ju trots allt viktigt att kunna göra sig förstådd.

Beroende på vad du vill uppnå med dina studier i franska, så kan en privatlärare skräddarsy din undervisning så att du når dina mål både snabbt och effektivt. Hos Superprof finns ett stort utbud av privatlärare som är redo att hjälpa dig till ett pris som passar din plånbok.

Genomsnittspriset för lektioner i franska hos Superprof ligger kring 250kr i timmen. De flesta av lärarna på plattformen bjuder dessutom på en kostnadsfri lektion så att ni kan lära känna varandra bättre och sätta upp mål för undervisningen.

Men kom ihåg att det alltid kommer att krävas hårt arbete från din sida. Läraren ska inte göra arbetet åt dig, utan hen ska finnas där för att stötta dig i din utveckling.

När du nått dina mål är det viktigt att du känner stolthet över vad du åstadkommit. Vad grym du är som har lärt dig bemästra ett helt nytt språk!

Typiskt parisiska byggnader
Nu kan du lära dig franska till ett mycket fördelaktigt pris.

Sammanfattning:

Franska är ett av världens mest inflytelserika språk. Det är otroligt vackert och har en melodiös klang. Inte undra på att det är ett språk som passar så bra när man gör musik.

Det är väl värt att lära sig franska då det är användbart inte bara när man åker på semester till franska Rivieran, utan också i professionella sammanhang. Att kunna sätta franska på sitt CV kan alltså göra dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Det franska språket öppnar även dörrar till andra språk. Eftersom det är ett romanskt språk med rötterna i latin, så kan det vara lättare för dig att förstå och lära dig tala andra språk inom samma språkgrupp.

Att lära sig franska är däremot inte alltid så lätt. Men alla kan göra det! Till och med personer som har svårigheter med att lära sig främmande språk.

Det gäller bara att lägga ned tid och vara disciplinerad. Som tur är behöver du inte känna dig ensam. Det finns massvis med olika alternativ för folk som vill studera språk.

Du kan registrera dig på en franskakurs på ett språkinstitut. Det passar dig som tycker om att träffa många nya människor och som tycker att det är värt att betala lite mer. Du kan även finna billigare alternativ genom att lära dig franska gratis online. Eller så kan du använda dig av olika appar som komplement till dina studier. Vill du veta mer har vi skrivit en guide till att lära dig franska där du kan få en bra översikt och inspiration.

Ibland kan det dock kännas skönt att ha support från en privatlärare som lägger allt sitt fokus på dig. Att lära sig i egen takt och utefter sina egna villkor kan göra undervisningen mer avslappnad.

I en avslappnad miljö där du känner dig bekväm och har förtroende för läraren, kan du lära dig franska snabbare än du någonsin trott. Kanske är det dags att ta steget redan idag?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.