Om du vill lära dig att trumma kan det kännas lite överväldigande när du först bestämmer var du ska börja.

Tror du till exempel att du vill lära dig att trumma med elektroniska trummor eller akustiska trummor? Att känna till vilka typer av trummor som finns tillgängliga är bara ett av hindren att övervinna.

Det finns andra frågor du också kan ställa dig själv, till exempel om du hoppas lära dig att spela en viss stil, eller om du bara vill lära dig hur du behärskar grunderna.

Även om det kan kännas som om det finns massor av beslut som ska fattas innan du ens börjar lära dig att trumma, kom ihåg att du alltid kan ändra dig längst vägen -- du är inte fast med elektroniska trummor till exempel om du bestämmer dig för att "snarare spela akustisk!"

Men om du tror att du kanske vill lära dig att spela på  ett fusionstrumset, beskriver den här artikeln vad du borde tänka på.

Fusion trumset
Fusionstrumset kan användas vid spelningar. Fusionstrumset kan fungera bra om du planerar att spela många olika spelningar. (Bildkälla: CC0 1.0, Free-Photos, Pixabay)
De bästa lärarna i Trummor
Första kursen gratis!
Fabian
Fabian
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Albin
Albin
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Servane
Servane
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Fabian
Fabian
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Albin
Albin
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Servane
Servane
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Rasmus
5
5 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Oscar
Oscar
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Varför välja ett fusionstrumset?

Om du är ny inom trummisvärlden kan du mycket väl upptäcka att ett fusionsset är perfekt för dig. Det beror på att det är ett bra kit för nybörjare.

Den andra fördelen med ett fusionstrumset är att det också är bra för barn från omkring sju eller åtta år. Så om du har ett barn som vill lära sig att spela trummor eller börja öva med en junior trumset, kan det föreslås att ett fusionstrumset är ett sätt att gå.

Med det ovan nämnda är det värt att notera att ett fusionstrumset först och främst är känt som ett kit som gör det möjligt för trummisar att spela fusionsmusik. Det betyder att oavsett om du vill spela:

så kan du med säkerhet göra det på ett fusionstrumkit.

Dessutom behöver du inte vara en nybörjare för att spela musik på den här typen av set -- i själva verket borde alla kunna spela på ett fusionstrumkit framgångsrikt!

I slutändan, om du gillar att spela olika musikstilar och vill ha ett mångsidigt trumkit, kan ett fusionsset vara rätt för dig.

Fusion trumset
Fusionstrumset kan vara bra för nybörjare. (Bildkälla: CC0 1.0, Heyme, Pixabay)

Vad man ska se upp för

En fusionsuppsättning är något mellan ett standard rock n' roll-set och en mindre jazzuppsättning , men en av de största skillnaderna är storleken på bastrumman.

Dess mindre storlek, jämfört med ett vanligt trumset, kan göra det lättare att resa med och kan också göra det lättare att ställa in. Det kan till exempel vara till hjälp om du spelar regelbundet eller måste delta på ett roadshow.

Nedan belyser vi några av de viktigaste funktionerna som du kan hitta i ett fusionstrumset:

  • Bastrumma;
  • Puka;
  • Snärtrumma; och
  • Cymbaler .

Även om vi beskriva några av de vanliga funktionerna som man kan förvänta sig att se i dessa element nedan, är det inte att säga att det inte finns något utrymme för personalisering om du vill anpassa ditt set på något sätt.

När allt kommer omkring är musik en form av självuttryck, så känn dig inte som om du absolut måste uppfylla alla standarder nedan. Se på dem som en guide och bestäm själv huruvida den specifika typen eller storleken på en trumma skulle fungera för dig och din trumstil.

Om du till exempel hellre vill använda ett elektronisk trumset för att spela fusion, är du naturligtvis fri att göra det, även om det i vissa fall kan vara att föredra att använda ett fusionstrumset.

Bastrumman

Bastrumman är den viktigaste delen av ett fusionstrumset. Det är trumman som har den djupaste tonen. Generellt sett bör en fusionsbastrumma mäta cirka 20 tum och falla halvvägs mellan en jazzbastrumma (vanligtvis 18 tum) och en rockbastrumma (vanligtvis 22 tum).

Eftersom ett fusionstrumset tenderar att vara mindre än ett rock-set, är det också vanligt att ett fusion-kit producerar ett tystare ljud än ett rock-kit, vilket är något att tänka på.

Puka

En fusionstrumset har vanligtvis tre pukor, samma antal som du brukar hitta i ett vanligt trumkit. Skillnaden med pukorna i en fusionssats är dock att de i allmänhet är mindre. Vanligtvis ser du 10- tum, 12- tums och 14- tums puks.

Snärtrumman

Ett annat viktigt element när det gäller en fusionstrumset är snärtrumman.

Generellt sett kan du förvänta dig att se en snärtrumma i ett fusionsset som mäter 14 tum. Att välja en snärtrumma är emellertid ett mycket personligt val. Var inte rädd för att prova olika snärtrummor för att hitta de kombinationer som passar bäst för dig.

Cymbalerna

Det finns många olika cymbaler som du kan lägga till i trumsetet för att skapa nya toner och anpassa ditt eget ljud.

Om du börjar sätta ihop ett fusionstrumset, är ett av de säkraste alternativen att börja med att köpa två väsentligheter - hi-hatten och Ride cymbalen.

När det gäller hi-hat kan du vanligtvis köpa en med en storlek mellan 8 och 16 tum. Men när det gäller en hi-hat som används i en fusionstrumset, är det mer troligt att du ser en som är mellan 10 och 14 tum.

Kom ihåg att i vissa fusionstrumset kanske cymbalen inte är särskilt hållbar. Tänk i sådana fall på huruvida det skulle vara bättre att investera i en tjockare cymbal där risken inte är så stor att du bryter en trumpinne!

Bortsett från hi-hat och Ride cymbalen, finns det andra cymbaler som du kan lägga till en fusionstrumkit för att anpassa ditt kit som du vill. Till exempel kan du lägga till en virveltrumma eller Crasch-cymbal.

  • En virveltrumma mäter mellan 8 och 12 tum; medan
  • En Crash cymbal mäter mellan 13 och 22 tum.

Oavsett vilka cymbaler du till slut väljer, försök att inte köpa cymbaler innan du åtminstone har haft en chans att prova dem. På det här sättet vet du att det du köper är bäst anpassat för dig och din stil.

Fusion trumset
Det finns många olika faktorer att tänka på när du väljer en fusionstrumma. (Bildkälla: CC0 1.0, flockine, Pixabay)

Vilket trumset är rätt för mig?

Det finns så många olika sätt att bygga upp en trumset. Hur en person väljer ett trumset eller hur de beslutar  sig för att köpa ett, kommer att vara ett mycket personligt beslut.

Till exempel kanske du verkligen värderar förmågan att anpassa din fusionstrumset så mycket som möjligt. I sådana fall kan det vara bättre att köpa varje element i en fusionstrumset separat, så att du har en chans att bygga rätt ljud och installation för dig.

Dessutom finns det andra faktorer att ta i beaktning, till exempel:

  • Hur mycket utrymme har du för en trumkit hemma eller i en studio;
  • Om du är nybörjare eller en avancerad trummis;
  • Vad din budget är; och
  • Om du vill köpa ett visst märke, till exempel Mapex, Zildjian, Rolanda, Yamaha eller Gretsch.

Alla dessa element göra ett trumkitval otroligt personligt, så se till att när det är dags att köpa ditt nästa trumkit, tänka på om du är nöjd med det pris du betalar och hur bekväm du är när du spelar på trumsetet.

Letar du efter trumlektioner i Sverige? Superprof har dem!

Det är också värt att pröva de olika trummorna innan du köper dem. Oavsett om du tittar på att köpa ett komplett trumset, snärtrummor, bastrummor, trumpinnar, en ny pedal eller till och med en mikrofon är testning A och O.

Även om det kan ta tid att hitta det perfekta trumsetet för dig, kan du tillbringa lite extra tid på att undersöka och prova olika typer av trumset -- det lönar sig i det långa loppet, det lovar vi!

Om du tyckte att denna artikeln var informativ, spana in vår andra artikel om hur du spelar trummor utan trumset!

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.