Det finns många människor där ute som spelar ett musikinstrument, från nybörjare till proffs, så om du vill börja lära dig att spela trummor och utveckla dina musikaliska färdigheter, så är du i gott sällskap!

Men om du funderar på att trumma är det värt att veta att det vanligtvis finns några grundläggande saker att ta hänsyn till, till exempel:

 • Om du har tillräckligt med utrymme hemma för att rymma en trumset;
 • Om rummet som trumset är i är tillräckligt ljudisolerat ;
 • Den typen av trumset du vill ha;
 • Om du har tillräckligt med pengar för att göra den initiala investeringen i en trumset ; och
 • Om du är villig att betala för trummelektioner för att lära dig trumma, oavsett om det är onlinelektioner eller personligen.

Vid första anblicken verkar det som att lära sig att trumma kan kosta en hel del pengar och utrymme!

Den goda nyheten är dock att det finns sätt du kan lära dig att trumma utan att ha alla trumdelarna eller ett fullständigt trumkit, eller till och med ett trumkit alls. Den här artikeln beskriver allt du behöver veta om att lära sig trumma på detta sätt.

trummor
Ett litet trumkit är ett bra kit att använda för att lära sig spela trummorna. Och du kan lära dig spela trummorna på ett litet trumset. (Bildkälla: CC0 1.0, Clker-Free-Vector-Images, Pixabay)

Vad är ett litet trumset och varför lära sig spela trummor på det?

Som namnet antyder är ett litet trumkit ett trumkit som är mer kompakt än ditt genomsnittliga trumset.

Detta innebär att det är ett bra trumkit att använda om du har begränsat utrymme (till exempel om du bor i en liten lägenhet eller en husandel) eller om du inte vill hantera besväret med att underhålla ett större trumkit .

Även om det inte säger att det inte finns en plats fortfarande för trumkit i standardstorlek . Om du har budgeten och utrymmet att köpa och behålla ett trumset i standardstorlek, kan du överväga att köpa ett - kanske förutom ett kompakt trumset!

En av de stora fördelarna med att använda ett litet trumkit - bortsett från de reducerade utrymmeskraven för lagring - är när det gäller spelningar .

Om du spelar i ett band eller tänker spela trummorna framför en publik, är chansen stor att du kommer att behöva ta ditt trumkit till din musikplats. Med en trumkit i standardstorlek kan det ta lite tid att få allt inställt och se till att trummorna är inställda, och det tar ofta mycket längre tid att komma igenom den här processen jämfört med vad dina gitarrister måste tåla.

Men med en liten trumkit reduceras din installation och demonteringstid kraftigt , vilket är en enorm bonus!

Om du är orolig för hur mycket ljud en mindre trumkit kan göra , tror inte att vissa kit inte kan packa ett slag när det gäller ljud. I grund och botten, om du är van vid att spela på större trummor, utmanar ett litet trumkit dig att anpassa hur du spelar för att passa kit och kan ses som ett bra sätt att utveckla din kreativitet när du trummar.

Naturligtvis, om du är ny i trummavärlden, bör du naturligtvis lära dig grunderna , som att hålla dig till en trumslag eller följa en metronom, på ett litet kit inte hindra dig att gå vidare till ett större kit i framtiden. I själva verket är det troligt att om du inte kan lära dig att trumma på ett litet kit, kan du kämpa med ett större kit i alla fall .

Slutligen är en annan stor fördel med en liten trumkit priset . Vanligtvis är sådana kit mer prisvärda än deras motsvarigheter i större storlek, så om du har en budget och vill ta upp trummorna eller köpa ett nytt kit, är det verkligen värt att titta i ett litet trumkit.

trummor
Du kan lära dig att spela trummorna med många olika trumkit. Om du vill åka på turné med ett band är det en bra idé att lära sig spela trummorna. (Bildkälla: CC0 1.0, Simone_ph, Pixabay)

Öva dig till att spela trummor överallt

Om du vill lära dig att trumma, vad tycker du är utan tvekan det viktigaste verktyget för det? Vissa kan säga att svaret är trumpinnarna , även om det inte säger att bastrumman, snörtrumman, trumspedalen eller cymbaler som hi-hatten eller ride cymbalen inte är viktiga också!

Visst behöver du faktiskt inte äga en uppsättning trumpinnar för att lära dig trumma, eftersom du kan lära dig själv saker som rytm genom att trycka på händerna på låren , men om du funderar på att trumma, en uppsättning av trumpinnar är ett riktigt ovärderligt köp för att hjälpa dig på din inlärningsväg.

Dessutom har det aldrig varit lättare att träna trumma tack vare modern teknik. Till exempel, om jag sa till dig att det fanns en enhet som du anslutit till trumpinnar som tillät dig att spela trummorna utan att du faktiskt hade några trummor till hands?

Den här enheten kallas Freedrum , och den finansierades ursprungligen via Kickstarter . I huvudsak fungerar det som ett virtuellt trumkit . Sensorer är anslutna till varje trumma, och då behöver du helt enkelt ansluta enheten till din mobiltelefon, och sedan kan du luta dig tillbaka, koppla in dina hörlurar och spela trummorna precis som om du satt bakom ett riktigt trumset .

När det gäller andra funktioner finns det också förmågan att använda dubbelpickpedaler och också spela hejhatt.

Det finns många fördelar med att ha ett virtuellt trumkit, till exempel det som erbjuds av Freedrum . Till exempel:

 • Det är kompakt . Du kan ta dina trumpinnar och sensorerna vart du vill;
 • Det är tyst. Ingen kommer att kunna klaga på att du gör för mycket ljud när du trummar !;
 • Det är kompatibelt med många typer av musikprogramvara , vilket är bra för alla som är involverade i kompositionen; och
 • Det är anpassningsbart , eftersom det borde fungera och låter dig spela med alla trumma du måste lämna.

Även om sådana enheter inte är gratis, om du dras till idén att kunna spela trummorna var du än är , eller vill spela trummorna men inte har utrymme för ditt eget trumkit, så lära dig spela trummor kan praktiskt taget vara värt att undersöka.

trummor
Du kan använda hushållsartiklar som krukor och kastruller för att lära dig trumma. Bildkälla: CC0 1.0, terimakasih0, Pixabay

Gör din egen trumma!

Naturligtvis, om du letar efter ett av de mest kostnadseffektiva sätten att lära sig att trumma , kan du helt enkelt göra dina egna!

Du har mer än troligt sett musiker som spelar slaginstrument på gatan och repurponerar föremål lika varierande som:

 • Hinkar;
 • Krukor och kokkärl; eller ens
 • Rör.

Slaginstrument, och vid förlängning trummainstrument, kan du hitta runt omkring oss om du vet vart du ska titta. Om du är en angelägen trummis , vet du redan detta, eftersom du mer än troligt har fångat dig själv vid ett tillfälle att slå din fot på en takt eller använda dina händer för att trumma en melodi på ett bord eller en yta .

Det finns till och med några artister och musiker som har byggt sitt rykte på att spela instrument som är ovanliga. Ett populärt exempel skulle vara STOMP, en show där artisterna förvandlar ett antal olika vardagliga föremål till slaginstrument för att skapa musik.

I slutändan, om du är engagerad i att lära dig att trumma , är det viktigt att komma ihåg att du fortfarande kan lära dig att spela detta instrument, även om du inte har budgeten eller utrymmet som vanligtvis skulle krävas om du skulle köpa en standard trumkit.

Oavsett om idén att köpa ett litet trumkit tilltalar dig, du vill hellre lära dig att trumma praktiskt taget, eller om du är glad att lära dig mer om trumma genom att återanvända vardagsföremål, är det lugnande att veta att du inte behöver stöta på några hinder när man lär sig trumma och pröva olika musikstilar .

När du väl börjat lära dig att trumma kan du naturligtvis också överväga om du vill få hjälp av en handledare för att hjälpa dig lära dig att spela trummorna , om du vill ha hjälp med din trummeteknik eller en kommande trumsolo, vill lära dig att läsa musik eller vill förbättra din improvisation eller förmåga att spela med till en grundslag.

Superprof har ett brett nätverk av handledare, inklusive handledare som erbjuder musikundervisning, inklusive trummelektioner online och trummelektioner för nybörjare . Ange bara ditt postnummer och ämnet du vill ha undervisning i så kommer du att matchas med relevanta handledare i ditt område som kan ge undervisning, antingen fjärr eller personligen.

Så oavsett om du vill bli känd som en berömd trummis, som Kenny Aronoff eller Thomas Lang , eller om du helt enkelt vill förbättra din färdighetsnivå genom trummelektioner, skulle du ha lite extra hjälp med en trumlärare på vägen, bör hjälpa dig att förbättra din övergripande förmåga att spela trummorna och bli en bättre musiker!

Om du tyckte att artikeln var bra, varför inte spana in våra andra om hur du lär dig spela på ett rock n' roll trumset, ett fusion-trumset, och ett jazz-trumkit!

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Tatiana