Det finns många människor där ute som spelar ett musikinstrument, från nybörjare till proffs, så om du vill börja lära dig att spela trummor och utveckla dina musikaliska färdigheter, så är du i gott sällskap!

Men om du funderar på att trumma är det värt att veta att det vanligtvis finns några grundläggande saker att ta hänsyn till, till exempel:

 • Om du har tillräckligt med utrymme hemma för att rymma en trumset;
 • Om rummet som trumset är i är tillräckligt ljudisolerat;
 • Den typen av trumset du vill ha;
 • Om du har tillräckligt med pengar för att göra den initiala investeringen i en trumset; och
 • Om du är villig att betala för trumlektioner för att lära dig trumma, oavsett om det är onlinelektioner eller personliga möten.

Vid första anblicken verkar det som att lära sig att trumma kan kosta en hel del pengar och utrymme!

Den goda nyheten är dock att det finns sätt du kan lära dig att trumma utan att ha alla trumdelarna eller ett fullständigt trumset, eller till och med ett trumset alls. Den här artikeln beskriver allt du behöver veta om att lära sig trumma på detta sätt.

trummor
Ett litet trumset är ett bra kit att använda för att lära sig spela trummorna. Och du kan lära dig spela trummor på ett litet trumset! (Bildkälla: CC0 1.0, Clker-Free-Vector-Images, Pixabay)
De bästa lärarna i Trummor tillgängliga
Rasmus
4,8
4,8 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karl
Karl
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isa
5
5 (1 recensioner)
Isa
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Frida
Frida
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rasmus
4,8
4,8 (3 recensioner)
Rasmus
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jabran
5
5 (5 recensioner)
Jabran
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Filip
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isidor
5
5 (3 recensioner)
Isidor
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erik
Erik
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karl
Karl
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Isa
5
5 (1 recensioner)
Isa
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Frida
Frida
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Vad är ett litet trumset och varför lära sig spela trummor på det?

Som namnet antyder är ett litet trumset ett trumset som är mer kompakt än ditt genomsnittliga trumset.

Detta innebär att det är ett bra trumset att använda om du har begränsat utrymme (till exempel om du bor i en liten lägenhet) eller om du inte vill hantera besväret med att underhålla ett större trumset.

Men om du har budgeten och utrymmet att köpa och behålla ett trumset i standardstorlek, kan du överväga att köpa ett -- kanske ett kompakt trumset dessutom!

En av de stora fördelarna med att använda ett litet trumset -- bortsett från de reducerade utrymmeskraven för lagring -- är när det gäller spelningar.

Om du spelar i ett band eller tänker spela trummor framför en publik, är chansen stor att du kommer att behöva ta ditt trumkit till din musikplats. Med en trumkit i standardstorlek kan det ta lite tid att få allt installerat och se till att trummorna är konfigurerade, och det tar ofta mycket längre tid att komma igenom den här processen jämfört med vad dina gitarrister måste göra.

Men med en liten trumset reduceras din installation och demonteringstid kraftigt, vilket är en enorm bonus!

Om du är orolig för hur mycket ljud ett mindre trumset kan producera, tro inte att vissa set inte kan leverera! I grund och botten, om du är van vid att spela på större trummor, utmanar ett litet trumset dig att anpassa hur du spelar för att passa kitet och kan ses som ett bra sätt att utveckla din kreativitet när du trummar.

Naturligtvis, om du är ny i trumvärlden, bör du naturligtvis lära dig grunderna, som att hålla dig till ett trumslag eller följa en metronom, och ingenting säger att ett litet kit kommer att hindra dig att gå vidare till ett större kit i framtiden. I själva verket är det troligt att om du inte kan lära dig att trumma på ett litet kit, kommer du att kämpa med ett större kit i alla fall.

Priset är en annan stor fördel med en liten trumset. Vanligtvis är sådana kit mer prisvärda än deras motsvarigheter i större storlek, så om du har en budget och vill lära dig spela trummor eller köpa ett nytt set, är det verkligen värt att investera i ett litet trumset.

trummor
Du kan lära dig att spela trummor med många olika trumset. Om du vill åka på turné med ett band är det en bra idé att lära sig spela trummor. (Bildkälla: CC0 1.0, Simone_ph, Pixabay)

Öva dig till att spela trummor överallt

Om du vill lära dig att trumma, vad tycker du är utan tvekan det viktigaste verktyget för det? Vissa säger att svaret är trumpinnarna, även om bastrumman, snärtrumman, trumspedalen eller cymbaler som hi-hat eller Ride-cymbalen är viktiga också!

Visst behöver du faktiskt inte äga en uppsättning trumpinnar för att lära dig trumma, eftersom du kan lära dig själv saker som rytm, men om du funderar på att trumma, en uppsättning trumpinnar är ett riktigt ovärderligt köp för att hjälpa dig på vägen.

Dessutom har det aldrig varit lättare att träna att trumma tack vare den moderna tekniken idag. Det fanns en enhet som du kan ansluta dina trumpinnar till och som tillåter dig att spela trummor utan att du faktiskt har några trummor till hands.

Den här enheten kallas Freedrum, och den finansierades ursprungligen via Kickstarter. I huvudsak fungerar det som ett virtuellt trumset. Sensorer är anslutna till varje trumma, och då behöver du helt enkelt ansluta enheten till din mobiltelefon, och sedan kan du luta dig tillbaka, koppla in dina hörlurar och spela trummor precis som om du satt bakom ett riktigt trumset.

Det finns många fördelar med att ha ett virtuellt trumset till hands:

 • Det är kompakt. Du kan ta dina trumpinnar och sensorerna vart du vill;
 • Det är tyst. Ingen kommer att kunna klaga på att du gör för mycket ljud när du trummar!;
 • Det är kompatibelt med många typer av musikprogramvaror; och
 • Det är anpassningsbart.

Även om sådana enheter inte är gratis så är de praktiska om du dras till idén att kunna spela trummorna var du än är, eller vill spela trummor men inte har utrymme för ett eget trumset.

trummor
Du kan använda hushållsartiklar som till exempel krukor och kastruller för att lära dig trumma. Bildkälla: CC0 1.0, terimakasih0, Pixabay

Gör din egen trumma!

Naturligtvis, om du letar efter ett av de mest kostnadseffektiva sätten att lära dig att trumma, kan du helt enkelt göra ditt egna trumset!

Du har säkert sett musiker som spelar slaginstrument på gatan och använder föremål som:

 • Hinkar;
 • Krukor och kokkärl; eller
 • Rör.

Slaginstrument kan du hitta runt omkring dig om du vet vart du ska titta. Om du är en angelägen trummis, vet du redan detta, eftersom du mer än troligt har vid fler än ett tillfälle hållit takten med foten eller använt dina händer för att trumma en melodi på ett bord eller en yta .

Det finns till och med några artister och musiker som har byggt sitt rykte på att spela på instrument som är ovanliga. Ett populärt exempel skulle vara STOMP, en show där artisterna förvandlar ett antal olika vardagliga föremål till slaginstrument för att skapa musik.

I slutändan, om du verkligen vill lära dig att trumma, är det viktigt att komma ihåg att du fortfarande kan lära dig att spela detta instrument, även om du inte har budgeten eller utrymmet som vanligtvis skulle krävas om du skulle köpa en standard trumset.

Oavsett om idén att köpa ett litet trumset tilltalar dig eller om du är glad över att lära dig mer om att trumma genom att använda vardagsföremål, är det lugnande att veta att du inte behöver stöta på några hinder när du lär dig trumma och pröva olika musikstilar.

När du väl börjat lära dig att trumma kan du naturligtvis också överväga att få hjälp av en handledare för att hjälpa dig lära dig att spela trummor, eller om du vill ha hjälp med din trumteknik för ett kommande trumsolo, lära dig att läsa musik eller förbättra din improvisation eller förmåga att spela, så finns det inget som en handledare inte kan hjälpa dig med!

Superprof har ett brett nätverk av handledare, inklusive handledare som erbjuder musikundervisning, trumlektioner online och trumlektioner för nybörjare. Ange bara ditt postnummer och ämnet du vill ha undervisning i så kommer du att matchas med relevanta handledare i ditt område som kan ge undervisning, antingen online eller personligen.

Så oavsett om du vill bli känd som Kenny Aronoff eller Thomas Lang, eller om du helt enkelt vill förbättra din nivå genom lektioner, skulle en trumlärare göra dig bra, hjälpa dig att förbättra dina övergripande förmågor och bli en bättre musiker!

Om du tyckte att artikeln var bra, varför inte spana in våra andra artiklar om hur du till exempel lär dig att spela på ett rock n' roll-trumset, ett fusionstrumset, och ett jazztrumset!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.