Om du har bestämt dig för att ta steget och lära dig att spela trummor, så grattis! Du är i gott sällskap, eftersom många människor i Sverige vill lära sig spela ett musikinstrument.

När du väl har bestämt dig för att lära dig ett nytt instrument, som trummorna, kan det känna sig lite desorienterande när du börjar på din musikaliska resa. Vet du till exempel vilken typ av kit du vill köpa, vilken musikstil du vill spela eller vad grunderna i att lära sig att spela trummor är?

Tack och lov, ju mer tid du spenderar trumma och lär dig om instrumentet, desto lättare blir det att svara på alla dessa frågor.

När det gäller att besluta om en musikalisk stil att spela, börjar vissa med en tydlig uppfattning om vilken typ av musik de gillar och vill trumma till, oavsett om det är rock n roll, blues, jazz eller helt annan stil .

På samma sätt har vissa människor ingen aning om och spelar gärna ett urval av stilar - det finns inget rätt svar när det gäller att bestämma vilken typ av musik du vill spela .

Den här artikeln syftar till att belysa olika typer av trumset som du kan stöta på beroende på vilken musikstil du vill spela.

guide trummor
Det finns många olika typer av trummor, inklusive rock n roll trumset. (Bildkälla: CC0 1.0, Silentpilot, Pixabay)

Allt du behöver veta om Jazz Drumming!

En av de mest populära stilarna där ute är jazz och alla dess variationer. Följaktligen är det inte så förvånande att många trummisare, vare sig nybörjare eller mer avancerade spelare, vill lära sig eller förbättra hur de spelar denna speciella musikstil.

Om du tror att jazz drumming kan vara intressant för dig, kan det vara värt att köpa ett jazztrumkit , som vanligtvis är designat för trummisare som vill fokusera på en mer jazzspecifik spelstil.

Vanligtvis tenderar en jazztrumkit att vara mindre än vissa andra typer av kit. Det betyder att de kan vara lättare att flytta runt, vilket är bra om du någonsin befinner dig på turné, eller om du ofta måste flytta ditt trumkit (till exempel om du flyttar ditt kit från ditt hem till ett separat träningsområde relativt ofta).

När det gäller vad du ska leta efter i en jazztrumkit kan du se följande konfiguration:

 • En 18-tums bastrumma och två tommar (10 tum och 13 tum)
 • En snärtrumma (13 tum); och
 • En hi-hat, rida och krascha cymbal .

Dessutom kanske du vill tänka på den typ av trumpinnar som du vill köpa när du använder en jazztrumkit. Om möjligt kan du försöka sikta trumpinnar som är lätta och tunna. Ofta kan du se en 7A som rekommenderas för den här typen av kit.

Precis som med att köpa alla typer av trumkit är det viktigaste att se till att alla element du köper passar det ändamål du vill ha och kompletterar dina egna ambitioner, behov och spelstil .

Så om du vill spela jazzmusik eller något liknande Bossa Nova , kommer du förmodligen att undvika att titta på saker som elektroniska trummor, som är mer lämpade för olika typer av musik.

Naturligtvis finns det inga regler, särskilt när det gäller musik och jazz! Så länge du är bekväm med utrustningen och de verktyg du har och du är glad att spela jazz med det kit du har, känner du dig inte pressad till att byta kit för något som anses vara mer lämpligt för en jazzspel.

guide trummor
Det finns många olika typer av trummor tillgängliga.
Och att välja vilka typer av trummor du vill spela kan vara ett svårt beslut. (Bildkälla: CC0 1.0, congerdesign, Pixabay)

Vad är en Fusion Drum Kit?

Jazztrumkit är inte den enda typen av trumkits som finns på marknaden. Faktum är att det finns många olika typer av kit där ute, som tillgodoser olika kapacitetsnivåer, musikaliska stilar och budgetar .

En typ av trumset som nybörjare, eller till och med yngre barn, brukar klara sig med är ett fusionskit. Det är också värt att notera att denna typ av kit också passar perfekt för mer erfarna trummisar, så det är ett mycket mångsidigt kit som du kan få mycket värde av.

Emellertid har ett fusionstrumkit sin egen speciella specialitet, och det är i dess design för att hjälpa trummare att spela stilar som:

 • Jazz eller rockfusion; och
 • Funk.

Naturligtvis är det fortfarande värt att notera att du är fri att spela andra stilar av musik på ett fusionstrumset!

När det gäller storleken sitter ett fusionstrumma i mitten mellan det större rock n roll-trumsetet och det mindre jazz-trumsetet. Detta kan vara en bra bonus för alla som värderar lite extra utrymme när du köper en trumset eller vill ha ett kit som är lite mer bärbart än standardstorlekar.

Även om alla är fria att anpassa sitt trumkit som de vill, så är det vanligtvis att en typisk fusionstrumma innehåller följande element:

 • En 20-tums bastrumma ;
 • Tre tommar (10, 12 och 14 tum);
 • En 14-tums snärtrumma ; och
 • En hi-hat och ride cymbal (även om en splash och crash cymbal också kan innehålla).

Om du har ditt hjärta inställt på en fusionstrumma, försök att hitta ett sätt att testa de olika elementen i satsen innan du köper dem. Det beror på att det bästa sättet att ta reda på om en uppsättning eller dess sammansatta element är för dig är att prova dem personligen och se om de passar din budget och din spelstil.

På samma sätt, om du fastnar när det gäller att bestämma vilka element eller märken du ska köpa , tveka inte att prata med en försäljningsassistent på en musikbutik, som borde kunna ge dig en hand eller åtminstone rikta dig in i rätt riktning för någon som kan.

guide trummor
Trumlektioner kan hjälpa dig att förbättra dina färdigheter som trummis. (Bildkälla: CC0 1.0, Foto-Rabe, Pixabay)

Lär dig spela "rocktrummor"

Trummor är en avgörande del av något band eller grupp. En av de mest populära musikstilarna som trummisare gillar att lära sig är rock n roll , vilket är förståeligt med tanke på hur många kända trummisare som har spelat denna musikstil, från Dave Grohl till John Bonham , Travis Barker och därefter.

Om du vill rocka ut på trumset, kan du överväga att köpa ett rock n roll-trumset. I huvudsak tenderar denna typ av trumkit att likna ett trumkit i standardstorlek, även om dess konfiguration är något annorlunda .

Ett exempel på vad du kan hitta i en rock n roll trumkit är:

 • En bastrumma (22 tum);
 • Tre tommar (12, 13 och 16 tum); och
 • En snärtrumma (14 tum).

Du kan också stöta på en ho-hat och rida och krascha cymbaler i vissa rock n roll trumset .

En av de viktigaste delarna i ett rock n' roll-trumkit är bastrumman, så om du vill lära dig att spela rockmusik bör lärande att behärska bastrumman vara ett av dina huvudmål. Naturligtvis behöver du inte lära dig att spela på en 26-tums trumma som John Bonham var känd för, en mer standardstorlek passar också!

Om du känner att du behöver hjälp med din trummeteknik när du har satt upp ett kit, kan du också hitta det användbart att få hjälp av en trumlärare . Webbhandledare på webbplatser, till exempel Superprof, erbjuder ett urval av trummare som gärna hjälper alla erfarenhetsnivåer, oavsett om du är en nybörjare som trummis eller har medel- eller avancerade färdigheter.

Så om du vill lära dig att spela trummor, till exempel för att förbättra din grundläggande skicklighet i trumma, eller att förbättra din totala rytm , kan det vara mycket fördelaktigt för vissa människor att ha trummelektioner, till och med trummelektioner online.

Hur man spelar trummor utan trumset

Att ha ett eget trumkit skulle vara perfekt när det gäller att lära sig trumma, men ibland är det bara inte praktiskt att ha ett trumset i standardstorlek i ditt hem.

Om du till exempel:

 • Ha en liten lägenhet eller hem ;
 • Har inte tillräckligt med pengar för en trumkit i standardstorlek; eller
 • Vill inte störa dina grannar med det ljud du kan göra,

Då kanske du inte känner att du kan köpa ett trumset.

Men om du är engagerad i att lära dig att spela trummor så finns det sätt du kan lära dig att trumma utan trumset, eller ens om du inte har tillgång till ett typiskt trumkit eller ett kit som de som markeras ovan.

guide trummor
En snärtrumma är bara en av de typer av trummor du kan spela. (Bildkälla: CC0 1.0, benmclendon, Pixabay)

Alternativ 1 - Köp ett litet trumset

Även om ett trumkit i standardstorlek kanske inte är aktuellt, är det inte att säga att du inte kunde lära dig att trumma med ett mer kompakt kit .

Det finns många fördelar med att ha en liten eller kompakt trumset. Om du till exempel planerar att spela regelbundet på spelningar kanske du uppskattar att du har ett mindre trumset, eftersom dina uppsättnings- och demonteringstider kraftigt kan minska jämfört med att ställa in en större trumma på en plats.

Dessutom kan en kompakt trumkit ge svaret på dessa problem om du har ett hårt utrymme där du bor .

Den andra bonusen när det gäller små trumssatser är att de i allmänhet är billigare att köpa än sina standardstorlekar, vilket gör dem lysande för alla med en budget.

Alternativ 2 - Prova virtuell trumming

Om du letar efter ett sätt att träna på trumma men inte har en trumma som du kan göra, kan du också vända dig till teknik för en lösning.

Det finns teknik där ute, till exempel Freedrum , som kan låta dig spela en virtuell trumset utan att behöva ha ett fysiskt kit framför dig. Genom att ansluta enheter på en uppsättning av trumpinnar och ansluta till din telefon låter Freedrum dig spela trummorna och lyssna på hur du gör.

Så om du vill öva när du är ute och går, på ett tåg eller hemma, så har du den friheten !

Alternativ 3 - Gör din egen trumma

Musik handlar om självuttryck och kreativitet . Så om du inte har en trumma till hands, varför inte göra din egen?

Det finns många grupper och performancekonstnärer i världen som har repurposed vardagliga objekt och har förvandlat dem till musikinstrument, och om du vill öva kunsten att trumma finns det inget som hindrar dig att använda sådana föremål också.

Med en nypa kan du lära dig några av grunderna i trumma genom att knacka på en plan yta eller genom att använda några krukor och kokkärl - låt din kreativitet vägleda dig!

Det fantastiska med att skapa ditt eget trumset är att du också kan spara lite pengar när det gäller att betala för ett trumset. Så om din budget är särskilt sträckt kan det vara en bra lösning att göra dina egna trumma- eller slaginstrument!

Men du behöver inte göra dina egna instrument enbart av monetära skäl - det kan också vara kul att experimentera och prova nya material och objekt för att se hur de skulle fungera som trummainstrument.

Oavsett vilken typ av trumkit du bestämmer dig för att använda, är det värt att komma ihåg att om du någon gång behöver hjälp med dina trumfärdigheter, eller vill hitta tid att ha ytterligare träning , så kan du alltid nå ut till en trummarhandledare för lite strukturerad hjälp.

Superprof har ett antal lärare som hjälper dig att förbättra din kompetensnivå.

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Tatiana