Utmärkt
recensioner på

Alla trumlärare i Stockholm

Se fler lärare

5.0 /5

Våra trumlärare i Stockholm har ett genomsnittligt betyg på 5.0 stjärnor och fler än 3 omdömen

330 kr/h

Majoriteten av privatlärarna i Stockholm bjuder på en gratis lektion. Genomsnittspriset för en trumlektion i Stockholm är 330kr/h

11 h

Snabb respons - våra trumlärare i Stockholm har vanligtvis en svarstid på 11h

Alla kan lära sig spela trummor i Stockholm

2. Planera din trumkurs Stockholm

När läraren är tillgänglig får du tillgång till hens kontaktinformation. Kontakta din nya trumlärare Stockholm och planera kursens upplägg.

3. Lär dig något nytt

Med Elevpasset får du tillgång till alla Superprofs privatlärare i Stockholm och inom alla ämnen. Lär dig flera olika instrument på nolltid!

FAQ

💰Vad kostar en Trummor lektion i Stockholm?

Det genomsnittliga priset för Trummor lektioner i Stockholm är 330 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Trummor har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Stockholm med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Trummor erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Trummor lektioner i Stockholm?

Med hjälp av en lärare i Stockholm kan du lära sig Trummor  snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Stockholm.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Trummor online?

Majoriteten av våra lärare i Trummor erbjuder sina kurser i

Trummor lektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Stockholm kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Trummor använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Trummor via webcam.

🎓Hur många Trummor lärare ger lektioner i Stockholm?

Det finns för närvarande 5 lärare i Trummor som erbjuder kurser i Stockholm.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Trummor ?

Mätt över 3 recensioner gav våra elever i Stockholm  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Trummor .


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Lär dig spela trummor

Boka privatlektioner med privatlärare i Stockholm

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig spela trummor på nolltid - boka en trummor kurs Stockholm via Superprof

Lär dig spela trummor i Stockholm med en privatlärare från Superprof!

Om du är en person som lyssnar mycket på musik så har du förmodligen vid något tillfälle slagits av hur viktig rytmen är. En vis person sa en gång: "En låt består bara av tre saker; rytm, melodi och text". Personligen slogs jag av den kommentaren. Det är intressant hur man kan simplifiera det på ett så elegant och förståeligt sätt.
Rytmen är lite av pulsen i en låt, och det absolut viktigaste vad gäller rytmen är trummorna. Att spela trummor är lite som att leda låten framåt. Trummisen sätter stämningen på ett sätt få andra instrument har möjlighet att göra. Att kunna spela behärskat, tight, dynamiskt och samtidigt med energi och fantasi är en oerhörd konst som många tränar i årtionden för att fullända.

Är du själv intresserad av att bli en bättre trummis? Eller har du kanske inte ens spelat innan? Oavsett vilken nivå du befinner dig på idag så finns det en privatlärare som kan hjälpa dig ta nästa steg. Många privatlärare befinner sig på Superprof, och via deras profil kan du se om du hittar någon som passar just dig!
Men vad är egentligen trummor? Om du är särskilt intresserad av det så tycker jag att du ska läsa vidare, så går vi igenom det ytterligare.

Trummans funktion

En trumma är ett sorts slaginstrument och ingår i musikinstrumentgruppen slagverk. För de allra flesta trummor används trumskinn som är gjorda av konstgjorda material, till exempel plast. I de mer traditionella trum-arterna används fortfarande djurskinn.
En trumma anslås oftast med trumstockar (trumpinnar), vispar, händerna, med en fotpedal eller med klubbor. Vibrationerna som skapas i trumman när man anslagit den är vad som skapar ljudet, och därför spelar det stor roll hur trumman är stämd, hur det är fastsatt eller spikats på. Ju hårdare en trumma är spänd, desto ljusare kommer ljudet att bli. Ljudet påverkas också av anslag, och låter således olika beroende på hur hårt du väljer att slå på trumman.

En person som spelar på trummor kallas vanligtvis trummis, trumslagare eller batterist. Trummor har använts i olika kulturer på vår planet i många år. I vissa kulturer har trumman en magisk betydelse, och används i olika ritualer. Det är världens äldsta och vanligast förekommande musikinstrument, och på många sätt har det använts på samma sätt i tusentals år.
Musiken är i ständig utveckling, och kanske i synnerhet idag när det går så oerhört snabbt. Idag väljer vissa trummisar att stämma trumman så att den passar in i låten, men det vanligaste är att trumman är "ostämd". Vissa trumsorter, som till exempel timpani, är laltid stämda till en viss nivå. I många fall används flera trummor samtidigt för att skapa ett trumset.

Olika sätt att spela trummor på

Det finns oerhört många sätt att lära sig saker och ting på. Alla är olika och kommer från olika bakgrunder vad gäller pedagogik och kunskap. Det finns inget allmänt bekräftat "perfekt" sätt att gå till väga för att lära sig någonting, men en gemensam nämnare som all sorts inlärning har är att man måste lägga ner tid och energi. Man kommer inte lära sig någonting av sig själv. Därför är det viktigt att försöka göra inlärningsprocessen så intressant och givande som möjligt, så att man kan öva ofta utan att se det som "övning".

När man ska lära sig trummor är det viktigt att först och främst ta reda på vilken typ av trumma man vill lära sig. När de flesta av oss tänker på trummor tänker vi på det klassiska "trumsetet". Det är hi-hat, bastrumma, virveltrumma, pukor och cymbaler. Det används i rock, pop, folk... ja, i det mesta vi hör i västerländsk kultur helt enkelt. Men det är bra att vara medveten om att det finns många olika sätt att trumma på.
Oavsett vilken inriktning man tar, så får man en grundläggande kunskap om rytmik och anslag, och kan därmed ofta behärska många olika sorters trummor genom att bara lära sig en viss typ.

Att lära sig trummor

För att lära sig trummor börjar man vanligtvis med att gå igenom rytmik. Man lär sig vad som menas med en takt, fjärdedelar, åttondelar, sextondelar och så vidare. Det finns många övningar online och på YouTube där man kan lära sig detta relativt effektivt. I Sverige har vi också många kommunala musikskolor där man kan som ungdom kan lära sig spela trummor med en lärare.

Den grundläggande träningen i rytmik kan man öva på genom att bara slå löst på sina knän. Många proffs-trummisar använder fortfarande det för att hålla uppe sin nivå och förbättra sin rytmik-känsla. Eftersom akustiska trummor är ett oerhört högljutt instrument som inte går att justera volym på särskilt lätt, så är det alldeles strålande bra att det numera finns elektriska trummor som man kan spela på med hörlurar. Ljudet på det elektriska trumsetet hörs bara med låg volym utåt, men du som spelar kan ha hur hög volym du själv vill.

Hitta din privatlärare i Stockholm hos oss på Superprof!

Vi på Superprof tror att det är oerhört effektivt att anlita en privatlärare för att lära sig så mycket som möjligt - och så effektivt som möjligt. En privatlärare kan skräddarsy sin undervisning till att passa just dig och fylla de kunskapshål du har.

När det gäller trummor är det särskilt viktigt att man lär sig den rätta tekniken från början för att undvika eventuella handleds- och ryggskador. En bra och erfaren privatlärare kan hjälpa dig med detta redan innan problemet uppkommer.
Sök runt på vår sida bland trummisar i Stockholm, och jämför deras olika profiler. Se vad som passar dig bäst, och ta sen kontakt för att påbörja din resa mot att bli en bättre trummis.

Många av våra lärare erbjuder dessutom första lektionen gratis, vilket är ett oerhört bra och flexibelt sätt för dig att relativt riskfritt kunna hitta rätt lärare till just dig. Vi har trum-privatlärare i Stockholm som bara väntar på att du ska höra av dig, så vad väntar du på? Kunskapen väntar på dig!

Vad vill du lära dig?