5.0 /5
Våra trumlärare i Stockholm har ett genomsnittligt betyg på 5.0 stjärnor och fler än 3 omdömen
333 kr/h
Majoriteten av privatlärarna i Stockholm bjuder på en gratis lektion. Genomsnittspriset för en trumlektion i Stockholm är 333kr/h
12 h
Snabb respons - våra trumlärare i Stockholm har vanligtvis en svarstid på 12h
Spana in våra duktiga trumlärare och boka trumlektioner Stockholm med den som matchar dina kriterier (pris, plats erfarenhet etc).
När läraren är tillgänglig får du tillgång till hens kontaktinformation. Kontakta din nya trumlärare Stockholm och planera kursens upplägg.
Med Elevpasset får du tillgång till alla Superprofs privatlärare i Stockholm och inom alla ämnen. Lär dig flera olika instrument på nolltid!
Det genomsnittliga priset för Trummor lektioner i Stockholm är 333 kr.
Priset varierar beroende på:
97% av våra lärare erbjuder den första kursen gratis.
Med hjälp av en erfaren lärare i Trummor har du möjlighet att utvecklas snabbare.
Du väljer själv din lärare och ihop planerar ni om lektionerna ska ske ansikte mot ansikte eller online på distans.
En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med våra lärare direkt för att välja och organisera dina lektioner med fullständig sinnesro.
Vår sökmotor tillåter dig att söka bland hundratals lärare för att hitta den som passar perfekt för just dig i Stockholm.
Majoriteten av våra lärare i Trummor erbjuder trummor lektioner online.
Läs i lärarens annons eller använd vår sökfunktion genom att filtrera på online för att hitta Trummor lektioner som är tillgängliga via webbkamera.
Det finns för närvarande 6lärare i Trummor som erbjuder kurser i Stockholm.
Du kan söka bland de olika lärarprofilerna för att hitta den som bäst passar dina förväntningar i Stockholm.
I ett urval av 3 betyg ger elever ett medelbetyg på 5.0 av 5.
Om du har några frågor eller stöter på något problem är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.
Boka privatlektioner med privatlärare i Stockholm
Om du är en person som lyssnar mycket på musik så har du förmodligen vid något tillfälle slagits av hur viktig rytmen är. En vis person sa en gång: "En låt består bara av tre saker; rytm, melodi och text". Personligen slogs jag av den kommentaren. Det är intressant hur man kan simplifiera det på ett så elegant och förståeligt sätt.
Rytmen är lite av pulsen i en låt, och det absolut viktigaste vad gäller rytmen är trummorna. Att spela trummor är lite som att leda låten framåt. Trummisen sätter stämningen på ett sätt få andra instrument har möjlighet att göra. Att kunna spela behärskat, tight, dynamiskt och samtidigt med energi och fantasi är en oerhörd konst som många tränar i årtionden för att fullända.
Är du själv intresserad av att bli en bättre trummis? Eller har du kanske inte ens spelat innan? Oavsett vilken nivå du befinner dig på idag så finns det en privatlärare som kan hjälpa dig ta nästa steg. Många privatlärare befinner sig på Superprof, och via deras profil kan du se om du hittar någon som passar just dig!
Men vad är egentligen trummor? Om du är särskilt intresserad av det så tycker jag att du ska läsa vidare, så går vi igenom det ytterligare.
En trumma är ett sorts slaginstrument och ingår i musikinstrumentgruppen slagverk. För de allra flesta trummor används trumskinn som är gjorda av konstgjorda material, till exempel plast. I de mer traditionella trum-arterna används fortfarande djurskinn.
En trumma anslås oftast med trumstockar (trumpinnar), vispar, händerna, med en fotpedal eller med klubbor. Vibrationerna som skapas i trumman när man anslagit den är vad som skapar ljudet, och därför spelar det stor roll hur trumman är stämd, hur det är fastsatt eller spikats på. Ju hårdare en trumma är spänd, desto ljusare kommer ljudet att bli. Ljudet påverkas också av anslag, och låter således olika beroende på hur hårt du väljer att slå på trumman.
En person som spelar på trummor kallas vanligtvis trummis, trumslagare eller batterist. Trummor har använts i olika kulturer på vår planet i många år. I vissa kulturer har trumman en magisk betydelse, och används i olika ritualer. Det är världens äldsta och vanligast förekommande musikinstrument, och på många sätt har det använts på samma sätt i tusentals år.
Musiken är i ständig utveckling, och kanske i synnerhet idag när det går så oerhört snabbt. Idag väljer vissa trummisar att stämma trumman så att den passar in i låten, men det vanligaste är att trumman är "ostämd". Vissa trumsorter, som till exempel timpani, är laltid stämda till en viss nivå. I många fall används flera trummor samtidigt för att skapa ett trumset.
Det finns oerhört många sätt att lära sig saker och ting på. Alla är olika och kommer från olika bakgrunder vad gäller pedagogik och kunskap. Det finns inget allmänt bekräftat "perfekt" sätt att gå till väga för att lära sig någonting, men en gemensam nämnare som all sorts inlärning har är att man måste lägga ner tid och energi. Man kommer inte lära sig någonting av sig själv. Därför är det viktigt att försöka göra inlärningsprocessen så intressant och givande som möjligt, så att man kan öva ofta utan att se det som "övning".
När man ska lära sig trummor är det viktigt att först och främst ta reda på vilken typ av trumma man vill lära sig. När de flesta av oss tänker på trummor tänker vi på det klassiska "trumsetet". Det är hi-hat, bastrumma, virveltrumma, pukor och cymbaler. Det används i rock, pop, folk... ja, i det mesta vi hör i västerländsk kultur helt enkelt. Men det är bra att vara medveten om att det finns många olika sätt att trumma på.
Oavsett vilken inriktning man tar, så får man en grundläggande kunskap om rytmik och anslag, och kan därmed ofta behärska många olika sorters trummor genom att bara lära sig en viss typ.
För att lära sig trummor börjar man vanligtvis med att gå igenom rytmik. Man lär sig vad som menas med en takt, fjärdedelar, åttondelar, sextondelar och så vidare. Det finns många övningar online och på YouTube där man kan lära sig detta relativt effektivt. I Sverige har vi också många kommunala musikskolor där man kan som ungdom kan lära sig spela trummor med en lärare.
Den grundläggande träningen i rytmik kan man öva på genom att bara slå löst på sina knän. Många proffs-trummisar använder fortfarande det för att hålla uppe sin nivå och förbättra sin rytmik-känsla. Eftersom akustiska trummor är ett oerhört högljutt instrument som inte går att justera volym på särskilt lätt, så är det alldeles strålande bra att det numera finns elektriska trummor som man kan spela på med hörlurar. Ljudet på det elektriska trumsetet hörs bara med låg volym utåt, men du som spelar kan ha hur hög volym du själv vill.
Vi på Superprof tror att det är oerhört effektivt att anlita en privatlärare för att lära sig så mycket som möjligt - och så effektivt som möjligt. En privatlärare kan skräddarsy sin undervisning till att passa just dig och fylla de kunskapshål du har.
När det gäller trummor är det särskilt viktigt att man lär sig den rätta tekniken från början för att undvika eventuella handleds- och ryggskador. En bra och erfaren privatlärare kan hjälpa dig med detta redan innan problemet uppkommer.
Sök runt på vår sida bland trummisar i Stockholm, och jämför deras olika profiler. Se vad som passar dig bäst, och ta sen kontakt för att påbörja din resa mot att bli en bättre trummis.
Många av våra lärare erbjuder dessutom första lektionen gratis, vilket är ett oerhört bra och flexibelt sätt för dig att relativt riskfritt kunna hitta rätt lärare till just dig. Vi har trum-privatlärare i Stockholm som bara väntar på att du ska höra av dig, så vad väntar du på? Kunskapen väntar på dig!