Så du har bestämt dig för att du vill lära dig att spela trummor - grattis! En av de första sakerna du kanske bestämmer dig för som en ny trummis är den typ av musik du vill spela och vilket trumkit du vill använda.

Oavsett om du vill lära dig att spela trummor med jazztrumset, ett fusion-trumset, rock n roll-trumset eller utan ett vanligt trumkit, finns det inget rätt eller fel val.

Men du kanske har bestämt att rock n roll-trummor är för dig, eller kanske har du hittat en grupp vänner som skulle vilja bilda en grupp, och ha dig som deras trummis?

I den här artikeln beskrivs några av grunderna för av rock n roll spelningar, och några av de saker man bör se upp när man köper ett rock n roll trumset.

rock n roll trummor
Om du vill spela i ett rock n roll-band kan ett rock n roll-trumset vara bra att ha. (Bildkälla: CC0 1.0, Free-Photos, Pixabay)

Vad är Rock n' Roll-trummor?

Även om de kallas rock n roll-trummor är sådana trummor i huvudsak bara en del av ett vanligt trumkit .

Det som gör standardtrummor till rock n roll-trummor är därför deras konfiguration , med en gemensam konfiguration som har populariserats av rockgrupper under 1970- och 1980-talet .

Naturligtvis är det inte att säga att du inte kan anpassa hur du konfigurerar din egen trumset - självuttryck är ju en viktig del i att spela alla musikinstrument! Så du bör känna dig fri att ställa in ditt trumkit som och hur du vill efter dina egna behov.

Men om du är ny på att lära dig trumma, eller vill ha ytterligare vägledning för att hjälpa dig på din väg, kan det vara till hjälp att veta hur en klipptrumsats kan se ut .

Till exempel kan du förvänta dig att se:

 • En 22-tums bastrumma ;
 • En 12-tums altom ;
 • En 13-tum medium tom;
 • En 16-tums golvet tom ; och
 • En 14-tums snörtrumma .
 • Alt- och medelstommarna är upphängda medan golvet tom står på golvet.

Dessutom är det inte ovanligt att hitta en hi-hat , en ride cymbal och en crash cymbal när det gäller rock, punk eller bluesmusik.

Dessutom är varje trummis fritt att ändra konfigurationen för trumset. Till exempel kan du lägga till extra cymbaler eller använda en snörtrumma.

Det bästa sättet att hitta en konfiguration som fungerar för dig är att prova några olika inställningar , några vanliga och några kanske mindre använda, och se vilket resultat du gillar mest!

rock n roll trummor
Om du vill spela trummor måste du bestämma vilken typ av trummor du vill ha, precis som du måste välja vilken typ av gitarr du vill spela om du vill spela gitarr. (Bildkälla: CC0 1.0, herryway, Pixabay)

Betydelsen av att ha en bastrumma när du spelar Rock n' Roll-trummor

Det är ingen tvekan om att bastrumman har en enorm roll att spela när det gäller trumma i en rock n roll-stil. Otroligt, du kan hitta bastrummor i enorma storlekar, till exempel 26-tums bastrumma som John Bonham , trummisen i Led Zeppelin , brukade spela.

Så om du tittar på att lära dig spela rock n roll-trummor rekommenderas det starkt att du ser till att du är bekväm att använda och spela på en bastrumma och fokusera dina ansträngningar på att spela det bra. Detta kan till och med vara en av de första sakerna som du börjar lära dig att göra.

Anledningen till att det är värt att lära känna hur man spelar bastrumman är att för att skapa ett rock n roll-ljud räcker det inte bara att slå huden på en bastrumma.

För ett förbättrat ljud kan du försöka placera foten i pedalens mitt och använda ett av de två vanliga sätten att slå bastrumspedalen, som är följande:

 • Plattfotstekniken : Denna position är inte för trött eftersom det är vristen som gör arbetet;
 • Häl upp-tekniken : För ett mer rock n roll-ljud förlitar sig denna teknik på övre lår och knän för att driva
 • pedalen, vilket borde ge ett starkare ljud.

Ett annat tips som hjälper dig att hålla kontrollen när du använder ovanstående tekniker är att försöka hålla foten på pedalen när du trummar (dvs inte ta bort foten!)

Om du letar efter andra sätt att försöka återskapa ett rock n roll-ljud när du trummar, är det en bra idé att prova att återskapa det sätt som dina favorit-trummare för rock n roll spelade. Detta borde också ge dig lite extra motivation och inspiration när det gäller att förbättra din egen spelstil och teknik.

Så oavsett om du är ett fan av Travis Barker, Phil Collins, Dave Grohl , Keith Moon eller en annan trummis helt, var inte rädd för att göra en del undersökningar och se om du skulle vilja försöka efterlikna deras trummestilar och satser.

Att välja ett trumhuvud

En trummis har ett antal olika roller att spela , särskilt när han spelar i en orkester eller som en del av en grupp. En trummis kan till exempel:

 • Ge tempo ;
 • Spela en iögonfallande takt ; och
 • Få dig att dansa !

Naturligtvis är det bara några saker som en trummis kan tillhandahålla inom en grupp.

Men för att en trummis ska lyckas med vad de gör är det också viktigt att de har ett trumhuvud som passar väl när det gäller den trummis stil och den musikstil som de gillar att spela.

Som ett resultat är den typ av trumhuvud du väljer att använda lika viktigt som att välja vilket rock n roll trumset du vill spela på.

I huvudsak innehåller en trumma ett smethuvud , vilket är vad en trummis faktiskt slår och ett resonanshuvud . Resonanshuvudet reagerar när smethuvudet slås och har påverkan på det ljud som produceras.

Om du letar efter att spela trummor i rock n roll-stil kan det vara värt att välja ett dubbelskiktslaghuvud . Detta beror på att de tenderar att erbjuda ett kraftfullare ljud, en bättre attack och kan hålla längre än enskiktshuvuden.

När det gäller att byta huvud, försök att sträva efter att byta smethuvudet minst en gång om året. I huvudsak vill du inte komma till en punkt där huvudet går sönder och sedan tvingas du ändra det - du bör ändra det innan det går sönder .

Likaså försök att inte försumma din resonant huvudet för mycket, eftersom de ibland kan glömt. Om du kan sträva efter att byta resonanshuvud vartannat år, så desto bättre.

Naturligtvis, ju mer du spelar, desto mer ofta måste du troligtvis byta ut huvuden på dina trummor. Ofta är snörtrumman den mest använda, och därför kan det också bli trumhuvudet som du behöver byta ut oftast.

När du byter trumhuvud på en tom-tom kan du också överväga om det är värt att byta över alla huvuden på alla dina tömmar, eftersom det kan bidra till att upprätthålla ett konsekvent ljud . Naturligtvis är detta beslut i slutändan upp till dig, och om din budget skulle tillåta dig att byta alla huvuden på en gång.

rock n roll trummor
Det är en bra idé att prova alla rock n roll-trummor innan du köper dem. Att välja vilken rock n roll trumset du vill köpa är ett viktigt beslut. (Bildkälla: CC0 1.0, jeanvdmeulen, Pixabay)

Att välja Rock n' Roll-trummor

När det gäller att välja vilka rock and roll trummor du vill spela kan det känns som om valet är oändligt.

Det finns till exempel många faktorer att ta hänsyn till, till exempel:

 • Din budget ;
 • Hur mycket utrymme du har för en trumset;
 • Vilka element du vill se i din rock n roll trumset;
 • Oavsett om du vill köpa varje element separat ; eller
 • Oavsett om du föredrar att köpa ett färdigt kit .

Som ett resultat är en av de bästa sakerna du kan göra när du vill köpa ett nytt trumkit att göra din forskning. Fråga runt och se vilka rock n roll trumset som har fått bra recensioner, och vilka kits specialister som rekommenderar att du köper.

Ta också hänsyn till din förmåganivå . Om du är en relativt ny trummis eller en nybörjare, känn dig inte pressad för att köpa en dyr trumuppsättning högst upp när fler trummor på startnivå räcker. På samma sätt, om du får chansen att prova trummorna innan du köper dem, så desto bättre.

I slutändan bör trumset som du väljer vara ett som hjälper dig att spela och bli bättre på trummorna och bli en bättre musiker. Det borde inte heller sätta för mycket press på din budget och borde vara en uppsättning som du är bekväm att spela med, oavsett om du följer en takt eller spelar din egen trumsolo.

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Tatiana