Jazz är en oerhört populär och bestående musikgenre och utövas av många musiker runt om i världen.

Som ett resultat är det knappast förvånande att det finns massor av trummisar där ute som tycker om jazztrumming. Även om du precis har börjat, kan det vara riktigt fördelaktigt att prova olika stilar och musikgenrer för att se vilken trumstil som är mest intressant och passar dig.

Om du har tidigare erfarenhet av jazztrumming eller tror att jazztrumming kan vara något du vill prova, beskriver den här artikeln några av de faktorer du kanske vill tänka på, till exempel:

 • De fördelar med att ha ett jazztrumset;
 • Vad du kan hitta i en jazztrumset; och
 • Saker att tänka på när du köper ett jazztrumset.
jazztrummor
Precis som det finns olika typer av gitarrer, så finns det också olika typer av trumset, inklusive jazztrummor. (Bildkälla: CC0 1.0, FirmBee, Pixabay)

Varför välja ett jazztrumset?

När det är dags att köpa ditt första trumset är den första frågan du bör ställa dig själv: vilka trumset finns det och vilken typ av musik skulle jag vilja spela?

Att lära sig spela trummor är exakt samma sak som att lära sig spela vilket instrument som helst, som till exempel gitarr. Och när du lär dig spela gitarr måste du välja om du vill spela på:

 • En elektrisk gitarr;
 • En akustisk gitarr; eller
 • En folkgitarr.

När det gäller trummor måste du välja mellan akustiska trummor eller elektroniska trummor. Om du bestämmer dig för att spela akustiska trummor, bör du försöka välja ett set som är inriktat på den musikstil du vill spela.

Till exempel skulle ett jazztrumset vara ett bra köp för alla som vill spela musikstilar som jazz, modern jazz, jazz-rock, blues, Bossa Nova eller latinska rytmer.

Med andra ord, om du vill spela en av ovanstående musikstilar, är den typ av trumset som du bör köpa i huvudsak anpassat för dig (dvs ett jazzpaket skulle vara ett bra val).

Detta beror på att andra typer av trumsets, som ett rock n' roll trumset eller fusiontrumset, kommer att producera olika ljud, som kanske inte matchar den typ av ljud som du hoppas uppnå när du spelar en jazzstil .

Men du är naturligtvis fri att välja att spela på vilken typ av trumset du än vill!

jazztrummor
Det finns många olika sätt du kan anpassa en uppsättning jazztrummor på. (Bildkälla: CC0 1.0, OpenClipart-Vectors, Pixabay)

Vad är funktionerna med jazztrummor?

En av fördelarna med jazztrumset är att de vanligtvis är relativt enkla att flytta runt tack vare den lilla relativa storleken och vikten på de olika elementen i seten. Detta kan vara särskilt praktiskt för alla trummisar som måste resa runt med sina trumsets mycket, till exempel för att delta på spelningar, en jazzfestival med sitt jazzband, eller när man spelar i ett konserthus med en orkester.

Dessutom kanske trummisar tycker det är lättare att spela en jazztrumset i ett litet utrymme, eftersom ljudet som avges är mindre troligt att tränga igenom publikens öron!

När det gäller specifikationer är det dock värt att notera att spela trummor på ett jazztrumset inte är samma sak som att spela trummorna på en rock and roll trumset . Detta beror på att konfigurationen inte är densamma och inte heller storleken på de olika elementen i setet

Generellt sett kan en jazzuppsättning innefatta följande:

 • Två trummor -- en 10 tum och en 13 tum;
 • En liten 18-tums bastrumma;
 • En 13-tums snärtrumma;
 • En hi-hat;
 • En Ride cymbal som ofta används i jazz; och
 • En Crash cymbal.

Naturligtvis funkar allting i musikvärlden, så känn dig inte som om du måste hålla fast vid den här kompositionen om du inte vill!

Vilka trumpinnar ska jag välja om jag vill spela jazz?

När det gäller att välja pinnar som hjälper dig att spela jazz är det värt att titta på trumpinnar som är så tunna och lätta som möjligt. Till exempel bör en 7A-storlek göra jobbet, men testa också andra trumpinnar. På samma sätt är metall- eller plastborstar ett bra val när man spelar jazz, särskilt när man använder cymbalerna.

När det gäller att spela jazz kan du ibland också använda ett slagverk och till och med dina händer -- i slutändan kan din kreativitet vägleda dig när det gäller de verktyg du kan använda, antingen när du tränar eller utför ett trumsolo!

Kan jag spela jazz med elektroniska trummor?

Elektroniska trummor passar stilar som rock, pop eller funk, och är därför mindre lämpliga för stilar som jazz. Dock innebär det inte att du inte kan använda elektroniska trummor för att spela jazzmusik!

I den ideala världen skulle ett jazztrumset vara ett utmärkt val om du hade ditt hjärta inställt på att spela jazz, men om du inte har någon åsikt i den typ av kit, så kan en bra uppsättning elektroniska trummor också få jobbet gjort.

I slutändan är det värt att komma ihåg att om du är engagerad i att lära dig spela jazz, så borde du kunna uppnå ditt mål med vilket kit du än har runt omkring dig, även om det inte är den bästa konfigurationen för den musikstilen, så känn dig inte för nedslagen om du inte kan köpa ett jazztrumset direkt.

jazztrummor
När du köper en uppsättning jazztrummor är det också värt att tänka på vilken typ av trumpinnar du vill använda. (Bildkälla: CC0 1.0, flockine, Pixabay)

Vilket jazztrumset är rätt för mig om jag vill lära mig att spela jazztrummor?

Att välja vilket trumset du vill ha och vilka element som ska inkluderas i ditt set är ett mycket personligt beslut.

Ett sätt att välja ett trumset är att välja en trummis som du beundrar. Du kan till exempel betrakta några av de största trummisarna som till exempel:

 • Max Roach;
 • Tony Williams;
 • Buddy Rich;
 • Jo Jones;
 • Elvin Jones;
 • Art Blakely; eller
 • Peter Erskine, för att nämna några!

När du väl har valt ut en jazztrummis kan du försöka återskapa dessa jazzartisters trumstil så mycket som du kan.

Naturligtvis kommer professionella musiker troligen att ha topputrustning, så känn dig inte som om du måste köpa det dyraste setet som finns -- välja helt enkelt ett kit som troligtvis kommer att vara en nära matchning med din favvo trummis och som också passar fint med din budget, hur stor eller liten den än är.

Det är också värt att veta att du kan köpa ett helt jazztrumset, vilket betyder att du inte behöver gå ut och köpa varje bit separat. För vissa är denna bekvämlighet en stor fördel, medan andra föredrar att köpa sina element separat för att möjliggöra någon form av anpassning.

Återigen finns det inget rätt svar, det är mer ett fall av personlig preferens.

På samma sätt, när du vill köpa ett jazztrumset, var inte rädd för att be om rekommendationer från vänner för att se vad de skulle föreslå att du köper, eller om de skulle rekommendera vissa märken, till exempel Zildjian, före andra. Alternativt kan en kunnig försäljare i din lokala musikbutik guida dig i rätt riktning när det gäller vilket set eller instrument du ska köpa.

Om du kan pröva ett jazztrumset innan du köper det, så ta den möjligheten, eftersom du kanske märker att en uppsättning som du har planerat att köpa, på inte riktigt passar dig av en anledning eller en annan efter att du provat det.

När du hittat ditt perfekta trumset och du är redo att börja lära dig att trumma och spela med till dina favoritbeats -- eller till och med göra dina egna -- kanske du vill dra nytta av en trumlektion eller flera trumlektioner med en handledare?

Du kan få mycket ut av trumlektioner, inklusive de trumlektioner du tar online, eftersom en lärare kan ge dig feedback på dina föreställningar eller trumsolon genom att lyssna på hur du spelar. Oavsett om ditt mål är att förbättra din teknik, tempo, improvisation eller om du bara vill bli bättre på att spela trummor mer generellt, kan trumlektioner hjälpa dig.

Superprof har ett stort antal handledare du kan välja mellan, oavsett om du anser dig själv vara en nybörjare eller en mer avancerad musiker.

Om du tyckte att denna artikeln var till hjälp, spana då in vårt inlägg om hur man spelar trummorna utan trumset!

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.