Jazz är en oerhört populär och bestående musikgenre och utövas av många musiker runt om i världen.

Som ett resultat är det knappast förvånande att det finns massor av trummisar där ute som tycker om jazztrumming. Även om du precis börjar när det gäller att lära sig att trumma, kan det vara riktigt fördelaktigt att prova olika stilar och musikgenrer för att se vilken trummestil som är mest intresserad och passar dig.

Om du har tidigare erfarenhet av jazztrumming eller tror att jazztrumming kan vara något du vill prova, beskriver den här artikeln några av de faktorer du kanske vill tänka på, till exempel:

 • De fördelar med att ha en dedikerad jazz trumma uppsättning;
 • Vad du kan hitta i en jazztrumset ; och
 • Saker att tänka på när du köper en jazztrumset.
 • Det finns olika typer av gitarrer och trummor där, inklusive jazztrummor.
jazztrummor
Precis som det finns olika typer av gitarr, så finns det också olika typer av trumset, inklusive jazztrummor. (Bildkälla: CC0 1.0, FirmBee, Pixabay)

Varför välja en Jazz Drum Set?

När det är dags att köpa din första trumset är den första frågan att ställa dig själv: vilka trumset finns det och vilken typ av musik skulle jag vilja spela?

Att lära sig komma in i spåret och spela trummor är exakt samma som att lära sig spela ett instrument som gitarren. När du lär dig spela gitarr måste du välja om du ska spela:

 • En elektrisk gitarr;
 • En akustisk gitarr; eller
 • En folkgitarr.

När det gäller trumma måste du välja mellan akustiska trummor och elektroniska trummor . Om du bestämmer dig för att spela akustiska trummor, bör du försöka välja ett kit som är inriktat på den musikstil du vill spela.

Till exempel skulle ett jazztrumkit vara ett bra köp för alla som vill spela musikstilar som jazz , modern jazz , jazz-rock, blues , Bossa Nova eller latinska rytmer.

Med andra ord, om du vill spela en av ovanstående musikaliska stilar, är den typ av trumset som du bör köpa i huvudsak anpassat för dig (dvs ett jazzpaket skulle vara ett bra val).

Detta beror på att andra typer av trumkits, som ett rock n' roll trumset eller fusion trumset, kommer att producera olika ljud, som kanske inte matchar den typ av ljud som du hoppas uppnå när du spelar i en jazzstil .

Det är emellertid värt att komma ihåg att ingenting är inställt i livet, och du är naturligtvis fritt att välja att spela på vilken typ av trumset du väljer!

jazztrummor
Det finns många olika sätt du kan anpassa en uppsättning jazztrummor på. (Bildkälla: CC0 1.0, OpenClipart-Vectors, Pixabay)

Vad är funktionerna med jazztrummor?

En av fördelarna med jazztrumset är att de vanligtvis är relativt enkla att flytta runt tack vare den lilla relativa storleken och vikten på de olika elementen i satsen. Detta kan vara särskilt praktiskt för alla trummisar som måste resa runt med sina trumkit mycket, till exempel för att delta på spelningar, en jazzfestival med sitt jazzband eller storband, eller när man spelar i en konserthus med en orkester.

Dessutom kanske trummare tycker det är lättare att spela en jazztrummisats i ett litet utrymme, eftersom ljudet som avges är mindre troligt att tränga igenom publikens öron!

När det gäller specifikationer är det dock värt att notera att att spela trummorna på en jazztrumset inte är samma sak som att spela trummorna på en rock and roll trumset . Detta beror på att konfigurationen inte ska vara densamma och inte heller storleken på de olika elementen i satsen.

Generellt sett kan en jazzuppsättning innefatta följande:

 • Två tomtrummor - en 10 tum och en 13 tum;
 • En liten 18-tums bastrumma ;
 • En 13-tums snärtrumma ;
 • En hej-hatt ;
 • En ride cymbal som ofta används i jazz; och
 • En krumma cymbal.

Naturligtvis går allting i musikvärlden, så känn dig inte som om du måste hålla fast vid den här kompositionen om du inte vill!

Vilka trumpinnar ska jag välja om jag vill spela jazz?

När det gäller att välja pinnar som hjälper dig att spela jazz är det värt att titta på trumpinnar som är så tunna och lätta som möjligt. Till exempel bör en 7A-storlek göra jobbet, men testa också andra trumpinnar också. På samma sätt är metall- eller plastborstar ett bra val när man spelar jazz, särskilt när man använder cymbalerna.

Vad mer är, när det gäller att spela jazz kan du ibland också använda ett slagverk och till och med dina händer - i slutändan kan din kreativitet vägleda dig när det gäller de verktyg du kan använda, antingen när du tränar eller utför en trumsolo !

Kan jag spela jazz med elektroniska trummor?

Elektroniska trummor passar stilar som rock, pop eller funk , och är därför mindre lämpliga för stilar som jazz. Det är dock inte att säga att du inte kunde använda elektroniska trummor för att spela jazzmusik!

I den ideala världen skulle en jazztrumset vara ett utmärkt val om du hade ditt hjärta att spela jazz, men om du inte har något val i den typ av kit som du köper en bra uppsättning elektroniska trummor kan också få jobbet gjort.

I slutändan är det värt att komma ihåg att om du är engagerad i jazztrumma , så borde du kunna uppnå ditt mål med vilket kit du har runt, även om det inte är den bästa konfigurationen för den musikstilen, så känn dig inte för olycklig om du inte kan få handen på en jazztrumma direkt.

jazztrummor
När du köper en uppsättning jazztrummor är det också värt att tänka på vilken typ av trumpinnar du vill använda. (Bildkälla: CC0 1.0, flockine, Pixabay)

Vilket jazz-trumset är rätt för mig om jag vill lära mig att spela jazztrummor?

Att välja vilken trumset du vill ha och vilka element som ska inkluderas som en del av ditt kit är ett mycket personligt beslut .

Ett sätt att välja en trumset är att välja en trummis som du beundrar . Du kan till exempel betrakta några av de största trummisarna eller bästa trummisarna som legendariska figurer som:

 • Max Roach;
 • Tony Williams;
 • Buddy Rich;
 • Jo Jones;
 • Elvin Jones;
 • Art Blakely; eller
 • Peter Erskine, för att nämna några!

När du väl har valt ut en jazztrommis eller jazztrummis kan du försöka återskapa dessa jazzartisters trumset så mycket du kan.

Naturligtvis kommer professionella musiker troligen att ha topputrustning, så känn dig inte som om du måste köpa det dyraste kit som finns för att emulera dem - helt enkelt välja ett kit som troligtvis kommer att vara en nära matchning med din föredragna trummis som också sitter fint i din budget, hur stor eller liten den än kan vara.

Det är också värt att veta att du kan köpa några färdiga jazztrummor , vilket betyder att du inte behöver gå ut och köpa varje bit separat. För vissa är denna bekvämlighet en stor fördel, medan andra föredrar att köpa sina element separat för att möjliggöra någon form av anpassning eller anpassning .

Återigen finns det inget rätt svar, det är mer ett fall av personlig preferens.

På samma sätt, när du vill köpa en jazztrumset, var inte rädd för att be om rekommendationer från vänner för att se vad de skulle föreslå att du köper, eller om de skulle rekommendera vissa märken, till exempel Zildjian . Alternativt kan en kunnig försäljningsföretag i din lokala musikbutik kunna peka dig i rätt riktning när det gäller vilken sats eller instrument du kan köpa.

Om du är i stånd att pröva en jazztrumset innan du köper den , så ta den möjligheten, eftersom du kanske ser ut att en uppsättning som du har satt ditt hjärta på inte riktigt resonerar dig av en anledning eller en annan efter att du provat det.

När du hittat ditt perfekta trumset och du är redo att börja lära dig att trumma och spela med till dina favoritbeats - eller till och med göra ditt eget, kanske du också vill tänka på om du skulle ha nytta av att ha en trumlektion eller flera trumlektioner med en handledare.

Du kan få mycket ut av trummelektioner, inklusive trummelektioner online , eftersom trummans lärare kan ge dig feedback på dina föreställningar eller trumsolon genom att lyssna på hur du spelar. Oavsett om ditt mål är att förbättra din totala rytm, teknik, tempo, improvisation, tidtagning eller om du bara vill bli bättre på att spela trummorna mer generellt, kan trumlektioner hjälpa till.

Superprof har ett stort antal handledare du kan välja mellan, oavsett om du anser dig själv som nybörjare, mellanliggande eller till och med en avancerad musiker .

Om du tyckte att det var användbart, varför inte kolla in vår blogg om hur man spelar trummorna utan trumset!

Behöver du en lärare i Trummor ?

Gillar du artikeln?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Tatiana