Vill du bli webbutvecklare, programmerare? Vill du arbeta på nätet ? Är du ute efter att lära dig programmera och vill ta en grundkurs i programmering?

Förutom webbutvecklare har SEO-experter och konsulter, marknadsföringschefer (CMO) eller till och med chefer (VD och COO) också ett intresse av att förvärva grunderna för IT-utveckling. Enligt tidningen Silicon hade världen 19 miljoner webbutvecklare under 2019. Denna siffra förväntas öka till 45 miljoner utvecklare till 2030.

Antalet nya datakunniga växer med i genomsnitt 20% per år. Undrar hur långt en distanskurs i programmering hjälper denna statistiken?  Oavsett ålder och tidigare professionella banor kan vem som helst träna och lära sig att programmera webbapplikationer eller mobilapplikationer.

Här är skälen till att kunskap om programmering är mer och mer nödvändigt 2021!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (5 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (6 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tarek
5
5 (5 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kevin
5
5 (4 recensioner)
Kevin
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
William
5
5 (6 recensioner)
William
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jesper
Jesper
49 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Peter
5
5 (2 recensioner)
Peter
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig programmera för att bättre förstå världen

Med den digitala tidsåldern kommer tekniken att bli mer och mer närvarande i produktionen av varor och tjänster.

Medan anslutna verktyg och IT redan har förändrat vårt sätt att leva, handla och konsumera, är vi bara i början av det som kallas "den fjärde industriella revolutionen". Kod- och datorprogram är faktiskt mer och mer utbredda i en sådan utsträckning att nästan alla produkter och tjänster som man förvärvar (från grönsaker till bil eller hem, från onlinekurs till bokning av helgdagar), görs med hjälp av algoritmer och programvara.

På gott och ont sätter datorprogrammering under de kommande åren en djupgående förändring av vårt sätt att tänka om dagens värld. Maskininlärning, artificiell intelligens, internet av föremål, autonoma bilar, anslutna objekt i världen, hus, etc.

Genom att lägga till det faktum att IT kommer att påskynda automatiseringen av många affärer som har överlevt fram till i dag, skulle det troliga avskaffandet av flera dussin yrken kunna uppmuntra många människor att omorientera sig mot webbprogrammering.

lär dig programmera
En IT-utvecklare får mellan 250.000 och 350.000 kronor per år i början av sin karriär, dvs. mellan 21.000 och 29.160 kronor brutto per månad. Bild: Unsplash

Att veta hur man programmerar applikationer, lär sig ett programmeringsspråk (C-språk, JavaScript, Python, Perl, CSS, PHP, etc.) gör det därför möjligt att förstå den digitala miljön på nätet och att upptäcka algoritmisk vetenskap.

Även utan att veta hur man skriver rader med datorkod, vet du att datorn omedelbart kan förstå stora mängder data som en mänsklig hjärna tar minuter eller till och med timmar att analysera. Detta är kompilatorns roll, ett program som kan omvandla mänsklig läsbar kod till objektorienterad programmering, direkt körbar av maskinen.

Vi kan enkelt läsa på internet att "att veta hur man kodar är morgondagens skicklighet".

Detta är anledningen till att vi hittar programmering och datorkurser från gymnasiet i programmen för ministeriet för nationell utbildning. Att lära sig programmera i JavaScript, till exempel, gör att du kan arbeta med alla webbläsare. Ett annat intresse: att förvärva programmeringskunskap kommer att ge dig en global förståelse för webben, utvecklingen av ett webbprojekt från A till Ö, utvecklingen av applikationer och användargränssnitt, databashantering till definitionen av en kunds affärsstrategier.

Var kan jag hitta Java-programmeringskurser som inte är programmering kurs nybörjare?

Lär dig programmera för din professionella integration

Vill du lära dig grunderna i programmering?

Det är goda nyheter: att bli programmerare och lära sig att utveckla kod är ett mycket välbetalt jobb idag.

Om du är anställd som letar efter en bättre karriärutvecklingsplan, oavsett om du är en entreprenör eller en student, ska du vara medveten om att arbetsmarknaden lider av brist på kandidater som är tillräckligt kvalificerade för att tillgodose företagens behov. Att känna till ett programmeringsspråk på hög nivå (bortsett från tekniska tecken, ett datorprogram som låter dig koda på ett naturligt språk, ofta engelska) som JavaScript eller C-språket kommer det sannolikt att öka din årliga inkomst.

Företagens behov är enorma för att stödja deras digitala övergång.

Som ett resultat har de svårt att fylla öppna positioner för att förbättra användarupplevelsen (UX) på en webbplats, utvecklingen av webb (desktop) och mobilapplikationer, för att förbättra naturlig traffik som kommer till sidan (SEO) eller för att lösa datorproblem.

En IT-utvecklare får mellan 250.000 och 350.000 kronor per år i början av sin karriär, dvs. mellan 21.000 och 29.160 kronor brutto per månad.

Det här är mycket attraktiva löner till att börja med!

Dessutom, med flera års erfarenhet, kan lönen stiga till 400 tusen kronor eller 500 tusen kronor per år: desto mer om denna professionella blir expert på programmering, erkänd av sina kamrater. Du behöver inte längre skriva CV och personliga brev: det kommer att vara rekryterarna (startups, stora grupper och ansedda webbbyråer) som kommer att riva upp sig för att dra nytta av dina erfarenheter och din programmeringsmetod.

Men att lära sig programmering handlar inte bara om att bli webbutvecklare.

Att kunna få tag i "slammet" genom att förstå kodraderna gör det faktiskt möjligt att utöva andra yrken vars ersättning också är intressant och progressiv. En redaktionell chef (Content Manager), till exempel, måste behärska HTML åtminstone, om bara för att formatera de artiklar han publicerar efter webbredaktörernas arbete. Om detta är något som intresserar dig kan du läsa mer om programmering för webbutveckling i vårt tidigare inlägg.

lär dig programmera
Videospelsektorn är en av de sektorer som använder flest programmerare. Bild: Unsplash

De andra yrkena för naturlig referens (SEO) och betald (SEA) innebär att man har grepp om programmering, eftersom de kommer att behöva förbättra användarupplevelsen för sina kunder.

Detta är till exempel fallet med SEO-konsulter eller SEO-experter: för att klara en webbplatsgranskning och förbättra placeringen av sina kunders webbsidor i sökmotorresultaten måste de förstå taggarna för Java-språk, Python, C + +, eller JavaScript. Om bara för att identifiera, till exempel, robot.txt-taggen som kan blockera Googles indexering av vissa väsentliga sidor på en webbplats.

En SEO-konsult eller expert kan tjäna en lön på upp till 500.000 kronor per år, ibland ännu mer. Slutligen används också programmering i stor utsträckning inom finans, bank och vetenskaplig forskning. Forskare inom biologi arbetar till exempel vanligtvis med Python-språket. Så för att sammanfatta: att känna till dataspråket gör det möjligt att undvika ledande jobb och att få tillsynsjobb med högt mervärde.

Fler skäl att lära sig att programmera!

C- och C ++ -programmering, programmering med Python, Java, JavaScript, PHP, Ruby, CSS, etc ... Du måste välja ett språk beroende på vilken typ av programmering du vill göra.

Kodning av ett videospel innebär faktiskt samma programmeringsalternativ endast för programmering av en robot, ett användargränssnitt, en enkel utställningsplats (som istället kräver HTML och CSS) eller till och med en e-handelswebbplats. Vilket annat jobb kan du göra när du känner till programmeringskoden?

Videospelprogrammerare förstås !

Videospelsektorn är en av de sektorer som använder flest programmerare. Det går också att lära sig mer om hur du kan programmera för att utveckla ett program i vår steg för steg guide.

Lär dig programmera ett videospel

3D-animationer och videospel består av flera hundra tusen rader kod. Du kan inte se det, för du ser bara det noggranna arbetet från VFX grafiska formgivare och kompositörer. Men spelprogrammerare måste till exempel utveckla en middleware som kallas middleware, en stor programvara från tredje part som är tillgänglig för andra medarbetare i ett videospel.

Programmeringspolen i skapandet av ett spel är därför avgörande. Efter skapandet av mellanvaran måste programmerarna fortfarande förbättra den, korrigera eventuella buggar, anpassa den till spelet. Och framför allt kommer de att koda den artificiella intelligensen och spelets spel.

Att gå framåt i matematik

Programmeringslogik är nödvändigtvis matematisk: IT använder alltmer kraftfulla algoritmer för att prioritera, bearbeta och analysera data i allt snabbare takt. Genom att studera hur algoritmer och robotar fungerar kommer du därför att bättre förstå matematiskt och algebraiskt resonemang. Detta är särskilt fallet för analys av funktioner, konstanta variabler, för integrerad kalkyl eller till och med för logaritmer.

Att skapa möjligheter

Är du anställd, entreprenör eller frilansare inom teknik, internet och kommunikation? Att lära dig koda kommer att vara en mycket effektfull tillgång i ditt företag! Du börjar med att närma dig programmering utav ren nyfikenhet, då kommer du att upptäcka att webbprogrammering öppnar intressanta dörrar för dig.

Denna nya färdighet kan verkligen ge dig lösningar som aldrig har kunnat tänka dig förrän nu.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.