Tar du kurser för att lära dig programmering och webbutveckling? Kommer du att börja programmera snart? Funderar du på att bli webbutvecklare? Du tänker rätt! Att kunna programmering gör det möjligt att tjäna bra (om du är bra på det du gör) och leder garanterat till jobb. Vi förstår varför du vill lära dig programmera, ta en programmeringskurs, börja med en grundkurs i programmering för att sedan leta efter en programmeringskurs på distans. Utvecklare och programmerare en genomsnittlig månatlig bruttoinkomst på 21.000 kronor i början och 40.000 kronor eller mer senare i livet.

Enligt en studie som genomfördes 2019 lider 79% av företag inom den digitala sfären av brist på kandidater och 76% av rekryteringarna anses svåra på grund av brist på kandidater med en otillräcklig profil. Att veta hur man programmerar webbsidor och programmerar mobilapplikationer är ett jobb som innebär att följa flera steg.

Superprof hjälper dig så vilka är faserna i webbprogrammering?

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (11 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (6 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (11 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (6 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig programmera: definiera projektet och specifikationerna i förväg

Först och främst, även innan man tar fram specifikationer (som på ett sätt kommer att vara en arbetsplan i hanteringen av webbprojektet), är det viktigt att kunna definiera ditt webbprojekt. I en byrå eller med annonsören måste du hantera många samtal: klienten (som ofta kommer att vara en person som begär dig på ett företags vägnar), men också de andra tjänsterna från en byrå eller en nystartad verksamhet. Vi tänker särskilt på chefer (CEO och COO), webbprojektledare, innehållshanterare (Content Manager), marknadsföringschefer (CMO), SEO-experter och konsulter, etc.

lär dig programmera
Enligt en studie som genomfördes 2019 lider 79% av företag inom den digitala sfären av brist på kandidater och 76% av rekryteringarna anses svåra på grund av brist på kandidater med en otillräcklig profil. Bild: Unsplash

Definitionen av webbprojektet

Under denna förberedande mening kommer utvecklare och programmerare därför att beskriva de projektet som du anställs för på ett litterärt språk (på exempelvis svenska): användningen, driftsättet, presentationen, syftet, naturen, syftet etc.

Detta steg kallas också inramningsfasen eller analysfasen.

Detta är den fas under vilken vi samlar all information som behövs för produktionen av det digitala verktyget. Den professionella programmeraren kommer logiskt att undra över målet för programmet som ska utvecklas. Då måste du tänka på förhållandena mellan data och användare: mer och mer består jobbet av programmeringslösningar som maximerar användarupplevelsen. Med andra ord innebär datakodning kodning för användaren: detta kallas UX i datavetenskap, linjerna med datorkod som syftar till att designa en produkt för att tjäna användare.

Du kommer då att uppskatta den tid som utvecklingen tar.

Du kommer att förstå om det handlar om att koda en webbplats eller webbapplikationer med ett språk som möjliggör programmering snabbt: HTML och CSS, till exempel eller PHP. Eller tvärtom om det är ett projekt som kräver nya programmeringsspråk, hittills okända (Javascript, Python, etc.). Slutligen bör vi fråga oss vilka behov projektet kan uppfylla: kodning av ett program måste nödvändigtvis göra det möjligt att tillgodose behoven.

Utvecklingen av specifikationerna

Du måste först beskriva exakt hur programmet fungerar: applikationens hårdvarukonfiguration, till exempel om det är en mobilapplikation:

 • Klientmaskinen och servermaskinen,
 • Typ av boende,
 • Det nödvändiga operativsystemet,
 • Oberoende om det är en applikation med flera plattformar,
 • Nätverkskonfigurationen och de olika protokollen (särskilt i HTTP eller HTTPS).

Valideras specifikationerna? Det är då utvecklingen som sådan kan börja.

Utvecklingsfaserna i ett datorprogram

Under detta skede av programmering av programvaran eller applikationen fortsätter professionella att skriva källkoden.

Detta är texter som ska kodas med en textredigerare.

Vid den här tiden använder de flesta programmerare den enkla "Redigera" textredigeraren eller Windows Notepad. Men du kan också använda andra textredigerare och IDE (för  integrerad utvecklingsmiljö) som Sublime Text, Atom, Notepad ++, TextMate, UltraEdit, Coda eller CodeShare, etc. Sublim text är en av de mest populära. Det låter dig skriva med en färgstark syntax som skiljer nyckelord, etiketter, reserverade ord, skiljetecken, teckensträngar, siffror, länkar etc. För att uttrycka det enkelt är källkoden en samling kodrader som passar det mänskliga sinnet. Det är också nödvändigt att tänka på att välja ett språk: det valda språket kommer att kunna uttrycka finesser i algoritmen på ett fullständigt sätt (lågnivåspråk eller högnivåspråk, som C ++, JavaScript).

C ++ beskrivs ofta som det näst mest använda språket efter Python.

Javascript är ett språk som används för att skapa användargränssnitt som används i webbplatsprogrammering tack vare Node JS (för att göra frond-end). Pythonspråket är det mest använda programmeringsspråket: inom artificiell intelligens, ekonomi, medicin, vetenskaplig forskning och programmering. PHP har varit ett av de mest använda språken i världen, särskilt för att det låter dig skapa webbplatser med WordPress. Slutligen är Java-språket ett objektorienterat programmeringsspråk.

När källkoden har skrivits måste den översättas till ett språk som den här gången är förståeligt för datorn (för skrivbordsversionen ), smarttelefonen eller surfplattan (i mobilversionen).

Denna transkription, eller konvertering, kommer att göras på två sätt:

 • Tolkning,
 • Sammanställningen.

Tolken analyserar källkoden och utför varje rad som läses av algoritmen . Detta steg är tidskrävande eftersom maskinen måste tolka och konvertera varje rad innan den körs. Sammanställning är en översättning av källkoden till maskinspråk som utförs på en gång: objektkoden erhålls.

Det följer flera steg:

 • Lexikografisk analys,
 • Syntaxanalys,
 • Semantisk analys,
 • Kodgenerering och optimering.

Denna fas gör det möjligt att prioritera koden, göra den flytande och påskynda körhastigheten för användargränssnittet.

Känner du dig redo för en distanskurs i programmering?

lär dig programmera
Det är absolut omöjligt att skapa program utan fel i en enda skrivning: du måste alltid testa dina resultat och du kan alltid hitta något för att förbättra och optimera koden. Bild: Unsplash

Länken till att skapa ett datorprogram

De källkoder som erhålls kallas också ”källmoduler”. Så snart de sammanställs gör de det möjligt att få "objektmoduler". Dessa måste alla samlas för att bilda den körbara koden. Det är här länkaren, " länkaren" kommer in.

Att lära sig programmera med en viss ram och behärska varje datorspråk kräver flera års träning.

Detta är ett område där självträning är det bästa: du måste ständigt utvecklas, ifrågasätta ditt kunnande, förnya det och anpassa det till nya webbtrender.

Lita aldrig på dina programmeringsgrunder!

Under länkredigeringsfasen bör du veta att kompilatorn inte kan veta var variablerna och funktionerna som utgör objektmodulerna. Detta är anledningen till att dessa moduler kan flyttas eller move på engelska. Sedan kommer församlingen. Med en samlare består uppgiften i att sammanföra objektmodulerna genom att gruppera alla segment av samma natur (kod, data, länkar, etc.). Letar du efter en C programmering kurs nybörjare?

Felsökning av datorprogrammet

Felsökningen är en grundläggande testfas i skapandet av ett programmeringssystem.

Även vid programmering på hög nivå måste du veta om verktyget du har utvecklat är funktionellt eller inte, om det går snabbt, om dess SEO-poäng är bra (utvecklare använder till exempel 'Lighthouse-verktyget). Helt enkelt kommer vi att testa buggarna i koden, i databaserna, ta reda på varför koden inte fungerar, etc. Det anses att felsökning av en webbplats tar mer tid än att skriva själva koden. För att förbättra dina färdigheter i programmering måste du därför lära dig felsöka koden som utvecklats för varje program. Det är absolut omöjligt att skapa program utan fel i en enda skrivning: du måste alltid testa dina resultat och du kan alltid hitta något för att förbättra och optimera koden.

Vi måste då ställa oss vissa frågor:

 • Varför reagerar manuset så här?,
 • Varför inträffar felet?

Det är då nödvändigt att testa flera hypoteser för att verifiera eller förneka felets ursprung och omständigheter.

Denna fas handlar om att kunna ifrågasätta dig själv och tänka på hur du organiserar projekten i moduler, för att namnge variablerna etc. Kort sagt, det är ett avslutningsarbete: det är lite som en husmålare som går igenom finpapper med en pensel efter att ha täckt väggarna med en rulle. Denna operation försummas därför ofta av utvecklare som inte förtjänar att acceptera att deras datorspråk är dåligt skrivna eller dysfunktionella.

Men det är ett viktigt steg i inlärningsprocessen.

Var säker: det finns kraftfulla felsökningsverktyg som gör att dina program kan köras steg för steg. Under granskningen stannar skanningarna vid identifierade kritiska punkter, så att du kan konsultera eller modifiera variablerna och testa programmets reaktion.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.