Planerar du att bli programmerare (programmerare, UX / UI-utvecklare, webbdesigner, SEO / SEA-konsult, marknadschef (CMO), innehållshanterare, SEO copywriter, etc.)? Är du intresserad av kurser som innebär att lära dig programmera, programmeringkurser generellt, en programmeringskurs nybörjare eller en distanskurs i programmering? Då har du hittat rätt!

Enligt en studie så fanns det 210 000 webbutvecklare i Sverige, varav 82% var anställda på heltidsanställningar.

År 2018, verkade Java-språket vara det språk som företagen mest använde: 27% av jobbet erbjuder det mot 21% av jobbbeskrivningarna för JavaScript.

Vill du lära dig koden av professionell nödvändighet eller av nyfikenhet (eller båda)?

Här är våra tips för att veta vilket språk du ska använda för dina webbprojekt!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (11 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (6 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (11 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sebastian
5
5 (5 recensioner)
Sebastian
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (6 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

HTML och CSS, de grundläggande programmeringsspråken

Om du tar en programmeringsgrundkurs kommer du att få lära dig att grunden för webben är HTML-språket.

Den här koden är den enda som kan tolkas av alla webbläsare (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Opera, Safari, etc.). Dina programmeringsfärdigheter börjar oundvikligen med att lära dig HTML-kod och CSS.

HTML-språk

HTML används för att bestämma innehållet på webbsidor . Akronym för HyperText Markup Language , HTML 5 (den senaste versionen 2020) låter dig placera taggar på en sida för att beskriva dess innehåll:

  • Skapa hypertext,
  • Strukturera semantiken på sidan,
  • Formatera innehållet,
  • Skapa inmatningsformulär,
  • Inkludera bilder, videor och andra datorprogram.

Den som redan har lite webbkultur (webbplatser och webbapplikationer) och kunskaper om datorns grunder har sett HTML-taggar. Dessa är de kända taggarna <html>, <head>, <TITLE>, <body>, <a href=cible.html> hyperlänk </A>, eller <p> och </p>, <li> och < / li> etc.

Du kommer också att stöta på taggarna h1, h2, h3, h4 etc. mycket. : <h1> ... </h1>, <h2> ... </h2>, <h3> ... </h3>, etc. FYI, taggen <p> indikerar öppningen av "p" -elementet, som används som styckseparator.

HTML-taggelement och fraser stängs ofta med snedstrecket "/".

lär dig programmera
Du kommer också att stöta på taggarna h1, h2, h3, h4 etc. mycket. Bild: Unsplash

CSS-språk

Under uppstarten av internet uppstod kodstilen (syntax, tydlighet, taggarhierarki, etc.): den nödvändiga formateringen av HTML-koden ledde till att CSS-språket skapades i mitten av 1990-talet.

CSS, för Cascading Style Sheets, är oskiljaktigt från HTML: det beskriver webbsidornas allmänna beteende och är fortfarande ett av de mest använda språken i grundläggande programmering idag. CSS låter dig formatera HTML-innehållet på en webbsida: färger, placeringar, storlek etc. är CSS-skript som tillämpas på källkoden.

Det är därför ett viktigt språk för att behärska programmering!

De mest använda språken när du lär dig programmera är Java och JavaScript.

Varje programmeringsspråk gör det möjligt att programmera ett visst verktyg, användargränssnitt, utveckling av mobil- eller webbapplikationer etc.

Java

Java-språket används för att skapa mobilapplikationer. Det är särskilt lämpligt för att utveckla inbyggda mobilapplikationer på Android. Det är däremot inte den lättaste vägen till datavetenskap, eftersom det är känt att det är svårt att programmera.

Med tanke på dess breda distribution dominerar det världen för programmering och digital teknik : utveckling av applikationer efterfrågas alltmer, från mobilapplikationen till alla anslutna objekt (bilar, kaffebryggare, CNC-maskiner etc.), det är en av programmeringskoderna för att lära dig först!

Java-språket gör det möjligt att kompilera programvara till en binär representation, körbar i en Java-virtuell maskin (JVM) utan att gå igenom ett operativsystem.

Javascript

Till skillnad från Java går JavaScript inte samman och är kod för programmering av interaktiva användargränssnitt av hög kvalitet, vilket gör det till ett högnivåspråk. Syntaxen liknar Java, men JavaScript har inte samma form: det gör det möjligt att beskriva webbplatsens övergripande beteende. Detta språk sägs tolkas: det aktiveras på klientsidan, det vill säga att webbläsaren aktiverar koden som används för att öppna webbsidor när användaren laddar en webbplats via en URL.

Den integrerar skript mellan HTML-taggar, särskilt för att lägga till animering eller visuell effekt.

JavaScript används också för att förbättra användarupplevelsen (UX för  User Experience och SXO för sökupplevelsen Optimization ): det tillåter dig att skapa interaktiva sidor utan att sakta ner laddningstiden. Därför är det ett mycket användbart tolkningsspråk för programmering av webbplatser, vilket förbättrar positioner och indexering av sidor i sökmotorresultat (Google, Yahoo, Baidu, etc.), vilket gör det till en av tangenterna för att "öka" SEO (Sök Engine Optimization ) av en webbplats.

Detta språk tolkas på olika sätt beroende på vilken webbläsare som används: du behöver en ny version av din webbläsare så att den kan aktivera alla senaste kodrader.

Måste du fortfarande lära dig att koda i PHP?

För några år sedan kodades en stor majoritet av webbplatser i PHP, inklusive Facebook och Wikipedia och miljontals webbplatser som drivs av WordPress CMS. Under 2013 hade faktiskt PHP-språket använts för att utveckla mer än 244 miljoner webbplatser.

Det är också det mest använda programmeringsspråket på serversidan.

PHP står för  Hypertext Preprocessor. Detta skriptspråk körs på serversidan, till skillnad från JavaScript (körbart på klientsidan). PHP-taggar används för att skapa webbsidor via en HTTP-server och integreras i hjärtat av HTML-koden.

Huvudrollen för detta webbspråk är att utveckla bättre kommunikation mellan webbsidan och servern: PHP garanterar sidornas stabilitet, men är osynlig på klientsidan. Att lära sig PHP-koder ger stor flexibilitet och erbjuder fördelen att den är kompatibel med många databaser och med de flesta operativsystem. Om du programmerar i PHP måste du dock övervaka dina webbadresser. Faktum är att programmering på detta språk genererar många slumpmässiga permalänkar, som måste skrivas om för att förhindra att sidorna straffas av sökmotorrobotar.

Denna nackdel innebär tråkigt arbete som kräver tid och vaksamhet.

Vilka andra språk kan du lära dig när du lär dig programmera?

När vi läser listan över programmeringsspråk inser vi att det finns lite datorkod att bemästra för att närma sig programmering, jämfört med allt som finns.

C-språket

Det är ett programmeringsspråk på låg nivå som uppfanns i mitten av 1970-talet, vilket gör det till ett av de äldsta programmeringsspråken! C ger utvecklare och programmerare mycket kontroll över maskinen. C-språket används fortfarande mycket, men det har utvecklats till olika språk med syntax: C ++ och C # i synnerhet.

Dessa är viktiga språk för programmering av ett videospel eller en webbapplikation under Microsoft.

Dessa språk rekommenderas för nybörjare när de lär sig programmering, eftersom de är särskilt anpassade till utvecklingen av de olika språken.

lär dig programmera
Om du till exempel planerar att göra en doktorsexamen i biologi och / eller arbeta vid CNRS måste du lära dig Python! Bild: Unsplash

Pythonspråket i programmering

Python, precis som Java, är för närvarande en av de mest använda koder. För att börja programmera är detta ett bra språk att välja eftersom Python är en kompilator med många fördelar. Den är lätt, enkel att installera, snabb och kompatibel med de flesta operativsystem. Om du vill utveckla ett program som är enkelt att programmera, använd Python: detta allt-i-ett-språk kan hantera stora mängder information.

Python är ett plattformsspråk som tillåter objektorienterad programmering och släpps under en gratis licens.

Det ger programmerare produktivitetsvinster eftersom de har verktyg på hög nivå och lättanvänd syntax. Det senare låter dig lära dig grunderna i programmeringDessutom används den i stor utsträckning inom matematik, ekonomi och vetenskaplig forskning. Om du till exempel planerar att göra en doktorsexamen i biologi och / eller arbeta vid CNRS måste du lära dig Python!

Python var verkligen utformat för att vara ett rent, lättläst språk: det har färre syntaktiska konstruktioner än många andra programmeringsspråk, inklusive C, Perl eller Pascal.

Och varför inte ta en Java-programmeringskurs även om det inte är en programmering kurs nybörjare eller programmering kurs distans?

SQL

Slutligen, låt oss avsluta med SQL, som är mindre språk än ett verktyg för att representera frågor som hanterar databaser, stora eller små.

Det är viktigt för vissa professionella sektorer och är mycket populärt. Om du är skicklig i SQL kan du till exempel få Oracle-certifiering.

SQL för  Structured Query Language gör det därför möjligt att kommunicera med en databas.

Sammanfattningsvis, kom ihåg att du till och med en nybörjare kan lära dig raderna med datorkod gratis på det medium de skapades för: webben. Datavetenskap är ett område där självlärad utbildning har företräde framför examensnivå: en passionerad utvecklare, bara en kandidatpristagare, kan vara bättre (och tjäna mer pengar) än en dålig utvecklare med en kandidatstudent +5!

Du måste bara vara motiverad: vem sa att lära sig programmera var omöjligt? Om du vill lära dig mer kan du också läsa vårt inlägg om betydelsen av kod och programmering och varför det är viktigt.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.