Att lära sig japanska är en investering. Japan är ett land med 127 miljoner människor med den tredje största ekonomin i världen. Förutom att vara ett ekonomiskt kraftverk är språket och kulturen i Japan genomsyrad av historia och tradition. Vill man börja studera japanska så finns det en massa olika sätt att lära sig japanska, men en av de mest effektiva är att studera japanska med en privat lärare.

Privata handledningar är ett bra alternativ för alla som vill lära sig en viss färdighet eller studera ett visst ämne. Det finns två skäl till detta: deras priser är mycket konkurrenskraftiga och de kan leverera personlig undervisning till var och en av sina elever.

Det betyder att när det gäller japanska kan din handledare skräddarsy dina lektioner för att möta dina behov. Om du planerar en resa till Japan kan du fokusera på hälsningsfraser och hur du presenterar dig på ett artigt sätt. Om du vill ta JLPT (Japanese Language Proficiency Test) kan du titta på meningsstruktur, verb, läsa och skriva.

Vi kommer att berätta allt du behöver veta om att välja rätt privat japansk lärare för dig!

De bästa lärarna i Japanska tillgängliga
Yurika
4,7
4,7 (3 recensioner)
Yurika
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sofie
Sofie
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
けいこ
5
5 (1 recensioner)
けいこ
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miyuki
Miyuki
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Morgan
5
5 (1 recensioner)
Morgan
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Harumi
5
5 (1 recensioner)
Harumi
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zelda k.
Zelda k.
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Filip
Filip
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Yurika
4,7
4,7 (3 recensioner)
Yurika
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Sofie
Sofie
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
けいこ
5
5 (1 recensioner)
けいこ
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miyuki
Miyuki
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Morgan
5
5 (1 recensioner)
Morgan
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Harumi
5
5 (1 recensioner)
Harumi
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zelda k.
Zelda k.
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Filip
Filip
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Var kan man lära sig japanska?

För det första, om du vill få japanska lektioner på gymnasiet eller gymnasiet, kommer du antagligen att behöva hitta en specialiserad privatskola Du är förmodligen mer benägna att lära dig några japanska ord genom att titta på anime med undertexter. Självklart är det för de flesta som tar en fördjupningskurs i Tokyo inte riktigt ett alternativ. Det finns dock många andra organisationer som kan hjälpa dig att hitta japanska lektioner och sätt att lära dig japanska.

Lära sig japanska via distansutbildning

Oroa dig inte om du inte bor någonstans nära en skola eller ett centrum som erbjuder språkkurser på japanska. Det finns många olika sätt att lära sig Nihongo (det japanska ordet för japanska) och få japanska lektioner . Känner du till idén om distansutbildning? Distansutbildning är när du inte fysiskt går på institutionen. Du kommer mer än sannolikt att vara bekant med hur du lär dig japanska på universitetet , och även om det vanligtvis innebär att du måste vara fysiskt i klassrummet, erbjuder vissa institutioner nu kurser där du effektivt kan lära dig japanska online. Tidigare gjorde studenter korrespondenskurser där de kommunicerade med skolan via post. Men nu kan vi göra detta med internet och e-post. Naturligtvis är distansutbildning och korrespondenskurser vanligtvis för de som är tillräckligt gamla för att gå på universitetet. Uppenbarligen är det bästa med distansutbildning att du nu kan göra det var som helst där det finns en internetanslutning. Om du har tillgång till Internet kan distansutbildning vara den lösning du letat efter. Glöm inte, du kan fortfarande anlita din egen personliga lärare eller handledare online för att hjälpa dig att studera. Det finns ett stort utbud av olika kurser tillgängliga för dem som vill studera japanska oavsett nivå. De flesta av dessa plattformar drivs av några av världens bästa skolor så att du vet att de vet vad de gör. De mest populära banorna är dock sällan gratis. Vissa är dock.

lära sig japanska
Vill du börja studera japanska så finns det en massa olika sätt att lära sig japanska, men en av de mest effektiva är att studera japanska med en privat lärare. Bild: Unsplash

Här är tre exempel på kurser du kan ta med MOOC:

 • EdX : Denna plattform grundades av Harvard University och MIT redan 2012 och har sedan dess samarbetat med många olika organisationer för att ge utbildning till alla. Denna plattform innehåller en kurs i japanska uttal för kommunikation.

 • FutureLearn : Denna plattform har en introduktion till japanska subkulturer som skulle vara bra för alla som vill lära sig mer om livet i Japan innan de flyttar dit.

 • OpenLearning : Denna plattform erbjuder en introduktionskurs i japanska som skulle vara till nytta för dem som vill ta itu med språkets grunder.

Handledningsplattformar

Tack vare internet finns det fler och fler plattformar för att lära sig språk som dyker upp varje dag. Det finns till och med plattformar som kan hjälpa dig att hitta handledare och sätta dig i kontakt med dem. Dessa är bra om du föredrar att lära av en riktig person snarare än bara en skärm. I själva verket är Superprof en av dessa plattformar. När en handledare registrerar sig för Superprof måste de fylla i sin profil. Så här vet du vilka kvalifikationer och erfarenheter de har, hur mycket de tar ut och deras undervisningsmetoder. När du har checkat ut några profiler och hittat en handledare som du gillar, betalar du för att komma i kontakt med dem. Resten är sedan upp till dig och din handledare (såvida du inte kommer tillbaka till oss för en annan handledare). Vårt mål är att hjälpa eleverna bli bättre på japansk skrivning och uttal, lära sig mer om japansk kultur och lära sig att tala japanska genom att sätta dem i kontakt med de bästa lärarna för dem.

Lokala japanska kulturföreningar

Det finns många grupper och organisationer runt om i världen som främjar Japan, japansk kultur och historia och det japanska språket. De anordnar kulturevenemang såväl som utbildningsevenemang och klasser. Enkelt uttryckt, om du gör något relaterat till Japan eller japanska, bör dessa samhällen vara högst upp på din lista. Förutom kultur och utbildning främjar de också affärsprogram mellan japanska företag och värdlandets företag.

De flesta av dem ska kunna hjälpa dig att hitta klasser för att lära dig mer om:

 • Skrivsystemen

 • Japansk grammatik

 • Japansk ordförråd och uttryck

 • Japansk historia

Råd för att välja rätt handledare

Du har hört folk fråga om japanska är svåra att lära sig.  Även om detta inte nödvändigtvis är fallet måste du hitta rätt handledare för dig. Ibland hittar du så många japanska handledare att det blir svårt att välja rätt och andra gånger kanske du knappt hittar någon. Hur ser du till att du har valt rätt och att du inte slösar bort dina pengar? Vi har några råd om viktiga kriterier för att välja rätt japansk privatlärare. Vad är ditt mål? Det här är den första frågan du bör ställa dig själv: Varför letar jag efter en specialiserad japansk handledare? Beror det på att du vill lära dig mer om ett land som du verkligen är intresserad av? Är det för att du vill bo där? Är det för att du vill arbeta där? Oavsett orsaken måste du tänka hårt på orsakerna bakom att lära dig japanska.

Det skulle vara dumt att ta intensiva japanska självstudier i 6 månader när du har all tid i världen att lära dig språket. Om du bara lär dig det för att imponera på några japanska du känner behöver du bara lära dig några grundläggande japanska fraser och uttryck. Å andra sidan, om du ska arbeta med mycket skriven japanska, måste du behärska kana (hiragana och katakana) samt ha en god förståelse för de vanligaste kanji (japanska tecken). Det finns många anledningar att lära sig japanska och gå med i en japanska språkkurs, men du måste bestämma vad som är ditt. Vill du kunna föra en konversation? Vill du vara flytande? Eller vill du bara lära dig ett nytt språk då och då?

När du väl vet vad din motivation är måste du hitta den bästa handledaren för dig.

lära sig japanska
Det betyder att när det gäller japanska kan din handledare skräddarsy dina lektioner för att möta dina behov. Om du planerar en resa till Japan kan du fokusera på hälsningsfraser och hur du presenterar dig på ett artigt sätt. Bild: Unsplash

Undersök deras kvalifikationer och erfarenhet

När du har funderat på varför du vill lära dig japanska bör du börja titta på de olika handledarna som finns tillgängliga. Det första du behöver veta är vad deras kvalifikationer och erfarenhet är. En japansk student kommer inte att vara lika effektiv som en japansk professor som har undervisat i många år. Dessutom är de modersmål eller tvåspråkiga? Om de inte är det, borde du fråga dem vad deras nivå är på japanska. Vad är deras priser?  Din budget kommer att bli en väldigt viktig faktor när du överväger vilken privat japansk handledare du ska anställa. Att lära sig ett språk är en lång process som kräver regelbunden övning. Således måste du budgetera i flera månader eller år av lektioner. Om du inte gör det kommer du aldrig att kunna göra några riktiga framsteg. Oavsett om du lär dig att läsa och skriva, eller studera en komplex grammatikpunkt, utöka ditt ordförråd eller öva det talade språket, det kommer att ta lite tid. Du måste ta reda på vad du har råd och vilken typ av handledare du behöver. Vad är deras undervisningsmetod?  Om du kan bör du ta dig tid att lära dig mer om hur de ska lära dig japanska. Visste du att vi lär oss bättre när vi har kul? Det är därför det är väldigt viktigt att du hittar en handledare som lyssnar på dina behov och anpassar sina lektioner till dig. Om du till exempel gillar manga, anime eller Genki-videospel bör du leta efter en handledare som gärna införlivar detta i sina lektioner så att du kan njuta av att lära med dem.

Detsamma gäller musik, filmer, litteratur eller till och med historia.

Det är därför det finns så många människor som undersöker sätt att integrera spel i inlärningsprocessen. Det finns bevis på att vi lär oss mycket bättre när vi trivs och har kul.  Detta behöver inte nödvändigtvis vara ett spel heller. Du kan ha lika mycket kul med andra typer av media också. Lyckligtvis finns det många olika typer av resurser när det gäller att lära sig språk .

Olika handledare

Du kan välja mellan olika profiler när du bestämmer dig för att anställa en handledare från Superprof. Det fantastiska är att du är fri att välja och de flesta handledare erbjuder gratis handledning den första timmen så att du kan se om du gillar dem. Oavsett om det handlar om individuella handledning, grupphandledning eller webbkamerahandledning, bör rätt handledare kunna låta dig känna att du har lärt dig något efter varje session.

De kan hjälpa dig att:

 • Räkna på japanska

 • Skriv på japanska

 • Bygg japanska meningar

 • Studera för ett test eller skolarbete (akademiskt stöd)

 • Uttala japanska ord

 • Lär dig mer om livet i Japan

Glöm inte att den första timmen är gratis så att du kan göra rätt val! Det är en bra anledning att prova självstudier.

Visste du att det är möjligt att lära sig japanska genom tv-spel ?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.