Pythonspråket är det mest populära datorspråket, strax före Java och långt före Javascript, C-språket eller till och med PHP (Statista 2019-studie baserad på frekvensen av Googles sökningar efter programmeringsspråkstudier).

Du kanske vill lära dig programmering för egna skäl eller för ett specifikt mål som du behöver uppnå. Men i stället för att förlita sig på en handledning via Internet och slösa tid på att träna själv, är det bättre att ta en kodningskurs med en erfaren lärare!

I den här artikeln ger vi dig några idéer för att göra det lättare för dig att välja din programmeringskurs genom att ge dig de olika kriterierna att ta hänsyn till.

De bästa lärarna i Programmering
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Romain
5
5 (5 recensioner)
Romain
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Sameer
Sameer
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Nosheen
Nosheen
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Nils
Nils
239 kr
/h
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (4 recensioner)
Alan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Arif
4,9
4,9 (10 recensioner)
Arif
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Sebastian
5
5 (3 recensioner)
Sebastian
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Romain
5
5 (5 recensioner)
Romain
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Sameer
Sameer
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Nosheen
Nosheen
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Nils
Nils
239 kr
/h
Första kursen gratis!
Abdusalam
5
5 (5 recensioner)
Abdusalam
120 kr
/h
Första kursen gratis!
Alan
5
5 (4 recensioner)
Alan
200 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Programmering: Vad är ditt mål?

Innan du lär dig att programmera är det nödvändigt att känna till dina programmeringsbehov. Detta gör det lättare för dig att välja din lärare.

Att lära sig programmera blir allt viktigare för att svara på förändringar i arbetslivet och förbereda sig för framtiden. Att behärska datorspråk kan visa sig vara en mycket användbar färdighet som underlättar din jobbsökning eller låter dig vara oberoende för att genomföra ett projekt som kräver manipulation av algoritmer.

För att lära dig att koda på nybörjarnivå

En av de första sakerna som din programmerarlärare kommer att fråga dig är vad är din programmeringsnivå ?

Om du är en del av teamet av nybörjare, börjar du med att lära dig lite teori om de olika programmeringsspråken : typ av programmering, språkval, semantik ...

Du börjar sedan med att lära dig ett datorprogram. Läraren får dig att utvecklas lite efter lite med hjälp av kursmaterial för teori och övningar för övning.

För att klara dina skolprov

Du kan behöva fördjupa din programmeringskunskap för att klara dina prov eller för ett projekt som ges av din skola (handelshögskola eller digital kommunikationsskola i allmänhet). Även om du inte går i en dataskola kan du behöva behärska ett webbutvecklingsspråk för att skapa en webbplats från grunden.

Om kurserna på din skola inte är tillräckliga, tveka inte att ringa till en privatlärare som hjälper dig att genomföra skolprojektet eller klara dina tentor.

Och om du går i datavetenskaplig skola kanske du vill lära dig mer om de många språken som ses snabbt i klassen eller särskilt på ett av dem!

IT
Pythonspråket är det mest populära datorspråket, strax före Java och långt före Javascript, C-språket eller till och med PHP, klart ett av dem som är värda att lära sig. Bild: Unsplash

För att genomför ett projekt som kräver programmeringskoncept

Startar du ditt företag och behöver en webbplats  ? Vill du skapa det själv? Du måste då skaffa dig färdigheter i CSS, HTML, XML, mySQL-databaser och rader med datorkod.

Även om du går igenom WordPress kanske du vill ha kontroll över alla delar av din webbplats och därför lära dig att utveckla en version som du kan ändra när du går.

Och om du bestämmer dig för att anställa en IT-utvecklare för att skapa din webbplats, kommer du att kunna kontrollera att den professionella du väljer är kompetent att behärska grunderna för programmering.

För att skaffa dig nya färdigheter för att byta jobb

Det är beslutat, du byter jobb! Du är inte längre uppfyllt i ditt arbete och du har beslutat att helt ändra din väg för att lägga alla chanser på din sida för att enkelt hitta arbete genom att välja ett framtidsyrke.

Där kan du specialisera dig:

 • Programmering av robotik,
 • Objektorienterad programmering,
 • C-programmering,
 • Python-programmering,
 • Java-programmering,
 • Skapande av webbsidor och användargränssnitt,
 • Android-programmering,
 • Utveckling av webbapplikationer

Du kan också lära dig flera webbspråk för att hantera olika eventualiteter.

Din lärare: det avgörande kriteriet!

Beroende på dina mål och webbprogrammeringsbehov kan du börja leta efter en expert programmeringslärare.

Beroende på din nivå behöver du mer eller mindre en mycket erfaren lärare. Om du inte vet någonting om det och är helt ny i programmeringen kan du enkelt välja en lärare som fortfarande studerar. Han kommer att veta mycket mer än du men hans priser blir billigare än en lärare som har undervisat i mer än tio år och har arbetat på Google eller YouTube.

Under din forskning, var uppmärksam på tillkännagivanden från professorer : läs profilerna noggrant och välj de som särskilt intresserar dig och vars specialisering passar dig (programmering i Java, lärande av JavaScript, Python-utbildning, lärande PHP ...). Du kommer också att kunna läsa åsikter och kommentarer från tidigare studenter för att få en avkastning på undervisningsmetoden och de resultat som erhållits.

Tveka inte att testa pedagogiken och metoden för den valda läraren. På Superprof erbjuder de flesta av våra lärare den första lektionen. Mer än en provklass är det ett möte att lära känna varandra och avgöra om mötet kan leda till ett samarbete.

Under detta möte presenterar du dina mål och din nivå. Läraren för sin del kommer att presentera sin metodik, sin pedagogik, sina examensbevis och sin erfarenhet.

Det är viktigt att samspelet är perfekt med din lärare. Läraren spelar en viktig roll för framgång.

IT
Du kanske vill lära dig programmering för egna skäl eller för ett specifikt mål som du behöver uppnå. Men i stället för att förlita sig på en handledning via Internet och slösa tid på att träna själv, är det bättre att ta en kodningskurs med en erfaren lärare! Bild: Unsplash

Typer av kurser

Beroende på din lärare kommer du att erbjudas programmeringskurser på olika sätt:

 • Distanslektioner med webbkamera, videokonferens med Zoom, Skype eller motsvarande,
 • Personlig kurs i ditt hem (resekostnader kan förväntas beroende på),
 • Personliga lektioner hemma hos din lärare,
 • Personliga lektioner på en neutral plats (bibliotek, mediebibliotek, medarbetare ...).

2020 och koronaviruspandemin har ökat efterfrågan kraftigt på webbklassklasser. De har flera fördelar:

 • Du slöser inte tid på att flytta runt (inte heller din lärare),
 • Du kan dra nytta av längre timmar: mellan middagstid och två, på kvällen, på morgonen, på helger ...
 • Kurserna är i allmänhet billigare: inga resekostnader kan förväntas,
 • Även om du bor i ett "förlorat" hörn kan du njuta av lektioner med den lärare du vill ha.

För en programmeringskurs är det ganska enkelt att lära sig med webbkamera. Du behöver inte nödvändigtvis att läraren ska vara vid din sida.

Dock kommer förhållandet kanske vara svårare att etablera en lärare med mellanliggande skärm. Du kan vara en av de människor som behöver träffa läraren för att assimilera sig och gå snabbare. Kom dock ihåg att du fortfarande kommer att vara en mot en med honom. Du kan enkelt chatta med läraren som om han var vid din sida. Det är fortfarande bättre än att ta en grupplektion (via video eller inte).

Du kommer att dra nytta av en personlig kurs enligt dina behov, dina framsteg och dina mål. Varje kodningskurs är unik och en programmeringslektion kommer att variera hela tiden beroende på dina framsteg.

Priset för att lära sig programmering

Det sista kriteriet som kan få dig att välja en programmeringskurs framför en annan och en lärare framför en annan: kostnaden.

Börja med att veta din budget. Hur mycket vill du spendera på inlärning av programmeringssystem?

För att hjälpa dig, vet att på Superprof kostar en kodningskurs i genomsnitt 300 kronor per timme. Denna kostnad beror på din plats, lärarens erfarenhet och din nivå. En kurs i Paris kostar uppenbarligen mer än en kurs i förorterna i Lille. Priserna baseras på levnadskostnaderna för den geografiska platsen.

Dessutom, om du har en nybörjarnivå kan du välja en kurs på cirka tjugo euro per timme som undervisas av en student i en programmeringsskola. Å andra sidan, om du redan har en viss nivå, måste du betala mer så att läraren kan följa och vara mer erfaren än du. Räkna med 350 per timme för en mellankurs och mer än 500 per timme för en avancerad kurs.

Överväg också att ta reda på hur ofta du ska ta lektioner. Det fungerar med din timbudget. En klass per vecka på 300 kronor ger dig en månadsbudget på 1200-1500 kronor. Beroende på ditt mål kan den här budgeten också variera. Om ditt projekt kräver en kurs per vecka under 3 månader måste du faktiskt ha en budget på 3600-4500 kronor till det.

Läraren kan självklart hjälpa dig att bestämma den tid som krävs för att validera dina mål, men du bör redan vara medveten om den nödvändiga budgeten. Vissa lärare erbjuder också rabatt om du anmäler dig till 5 eller 10 lektioner.

Där har du det, allt du behöver göra är att välja din kurs!

Behöver du en lärare i Programmering?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.