63% av programmerarna har lärt sig kodning på egen hand och 32% av webbutvecklarna började programmera före 15 års ålder enligt en studie med 2500 användare gjord av CodinGame-plattformen 2018.

Naturligtvis är det möjligt att lära sig att programmera genom att köpa böcker eller genom att följa en videohandledning, men det är fortfarande lättare att ringa till en privatlärare som hjälper dig att spara dyrbar tid och undvika många besvikelser.

Men hur fungerar en programmeringskurs? Är processen densamma som för andra privata matematiklektioner, engelskalektioner i hemmet eller handledning i franska? Svaret finns i artikeln!

De bästa lärarna i Programmering tillgängliga
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (13 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Meghdad
5
5 (10 recensioner)
Meghdad
195 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Simon
5
5 (8 recensioner)
Simon
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (7 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Bilal
5
5 (10 recensioner)
Bilal
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alan
5
5 (13 recensioner)
Alan
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tarek
5
5 (11 recensioner)
Tarek
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (6 recensioner)
Daniel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Meghdad
5
5 (10 recensioner)
Meghdad
195 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Kristoffer
5
5 (3 recensioner)
Kristoffer
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Simon
5
5 (8 recensioner)
Simon
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdusalam
5
5 (7 recensioner)
Abdusalam
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Första lektionen i programmering: ett förtydligande

Det första du ska göra är att träffa din lärare hemma eller på distans (till exempel via videokonferens).

Som med en matteklass, läxhjälp eller hemundervisningskurs kommer din lärare att använda denna första informella lektionen för att presentera sig själv och förklara sin metodik och pedagogik.

Under det här första mötet, som egentligen inte är en lektion, kommer du att prata om dina önskningar och dina mål. Vad förväntar du dig av denna datorprogrammeringskurs?

Läraren behöver denna information för att kunna förbereda ett personligt lektionsschema enligt dina behov. Det kommer också att fastställa hur lång tid som behövs och hur många timmar du behöver ta för att nå ditt mål.

Sessionen låter båda parter lära känna varandra och lära känna varandra. Pedagogik är mycket viktigt i ett förhållande mellan lärare och studenter, särskilt under en privatlektion. Om känslan inte passerar kanske du inte får ut allt du vill ha från dessa datorkurser.

IT
63% av programmerarna har lärt sig kodning på egen hand och 32% av webbutvecklarna började programmera före 15 års ålder enligt en studie med 2500 användare gjord av CodinGame-plattformen 2018. Bild: Unsplash

Under detta första möte måste du svara på frågor som:

  • Vad är din studienivå?
  • Har du kunskap om datorprogrammering? Läraren måste kunna bedöma på vilken nivå du befinner dig för att kunna anpassa kursmaterialet.
  • Varför vill du anställa en datorprogrammeringslärare? Vad är ditt mål? Kod en WordPress-webbplats, skaffa dig en ny skicklighet, lära dig ett programmeringsspråk (Java-språk, Pythonspråk, C-språk ...), byta yrke och bli programmerare, förbered dig för en tävling i skolan ...
  • Hur mycket tid har du? Med andra ord, letar du efter intensiva kurser eller behöver du långsiktigt akademiskt stöd?
  • Behöver du få ett specifikt poäng? Klassificering?
  • Var föredrar du att lektionerna äger rum? Hemma, via webbkamera, hemma hos läraren, på en neutral plats ...

I slutet av det här första mötet vet du om du vill fortsätta med den här läraren eller prova en annan. Läraren kommer att kunna skapa ett schema enligt dina mål och din tillgänglighet. Detta kan förändras beroende på dina framsteg.

Programmering: teoridelen

Inlärningen av programmering går mycket genom praxis. Din lärare kommer emellertid utan tvekan att ge dig kursmaterial så att du förstår vad du gör.

Kursens början är avsedd att presentera det schema som läraren har fastställt för dagens timme eller två timmars lektion. Det är också en möjlighet att kontrollera att all utrustning fungerar och att det inte finns några speciella buggar. Denna presentation av kursen skapar en länk mellan läraren och eleven. Du kommer att kunna ställa alla dina frågor under de första tio minuterna och komma tillbaka till saker som du kanske inte har förstått i föregående lektion.

En programmeringskurs fungerar inte som en vanlig föreläsning. Du kommer antagligen inte ha en ordentlig lektion för att presentera teorin utan snarare förklaringar om vad som kommer att följa.

Naturligtvis beror den teoretiska delen på dina mål och din nivå.

Läraren kan till exempel besluta att presentera de olika programmeringsspråken, deras semantik, deras metod och teknik, men också fastställa egenskaperna för ett program eller ett språk, tvingande programmering eller funktionell programmering.

Om du är en programmeringskolestudent måste du ha en gedigen teoretisk grund. Om ditt mål är att koda din webbplats, skapa databaser eller behärska PHP-språket kommer läraren inte att gå in i detaljer och den praktiska delen tar det mesta av kursen.

Att lära sig koda kräver fortfarande en liten teoretisk del och din lärare kan skicka dig digitalt kursmaterial direkt eller ge det till dig i papperskopia beroende på hur du tar kurserna. Dessa material kommer att sammanställa det mesta av vad du behöver veta och vad din lärare kommer att ha förklarat för dig i klassen.

Den praktiska delen av kursen enligt dina mål

Under den praktiska delen av kursen, som kan vara nästan hela kursen beroende på dina mål, kommer du att tillämpa grunderna för teoretisk programmering.

Läraren kan visa dig exempel och sedan ge dig övningar att lösa eller ett litet projekt att göra tillsammans för att behärska olika aspekter som är väsentliga för webbprogrammering eller objektorienterad programmering.

Om ditt mål är att förverkliga ett projekt i sig, kommer läraren att följa dig steg för steg för att slutföra det.

Under den praktiska delen är målet att lära sig genom att göra. Din lärare kommer inte att ge dig den färdiga lösningen, utan kommer istället att uppmuntra dig att testa och göra misstag för att lära sig att upptäcka dator buggar och rätta till dem. Eftersom det är en stor del av jobbet för webbutvecklare.

Du kan också lära dig att skriva program, koda webbsidor, programmera ett enkelt spel, välja språk (det mest lämpliga beroende på ett projekt) ...

I slutet av kursen kommer läraren att kunna ge dig praktiska övningar att göra i samband med det som kommer att ses samma dag. Nästa gång kommer kursens början att ägnas åt att korrigera övningarna . Du kommer då att kunna prata med honom om svårigheterna och han hjälper dig att lösa dina problem och inte reproducera dem igen.

Läraren kan också ge dig en förklarande anmärkning i samband med "lektionen" och dagens övning. Till exempel, om dagens övning består av att koda en webbsida, kan den ge dig ett meddelande som visar varje steg steg för steg. Du kommer då att vara självständig och kommer att kunna ta hand om dig själv nästa gång.

Oavsett om du är student eller inte, om du vill lära dig mer om mySQL, CSS, Javascript eller HTML, kommer din kodningslärare att anpassa sig till dig och dina mål. Kurserna kommer därför att skräddarsys och inga kommer att vara lika! Vill du lära dig mer om HTML kan du ta en HTML kurs online med en privatlärare.

IT
Naturligtvis är det möjligt att lära sig att programmera med hjälp av böcker eller genom att följa en video, men det är fortfarande lättare via en privatlärare. Bild: Unsplash

Det blir vad du gör det till

Till skillnad från handledning eller traditionella privata lektioner kommer kursen på en datorspråkskurs inte alltid att vara densamma. Det beror framför allt på dina mål.

Dessutom kommer träning att vara mycket viktigare än i någon annan kurs för att lära sig ett skolämne. Processen är mer som en matlagningskurs. Vi lär oss om ett recept och gör detta recept. Om du gör misstag på vägen är läraren där för att rätta till dem och förhindra att du förstör det du gjort hittills. Och nästa gång kommer du inte att göra misstag igen eller lära dig att fixa buggar själv!

Som nybörjare kan lära sig ett datorprogram vara läskigt. Det är av den anledningen som den privata handledaren är en bra lösning.

Du kommer att lära dig steg för steg de komplicerade webbutvecklingen med Orane i Paris, som förlitar sig på övning för att genomföra sina elevers projekt, hjälpa dem att rätta till buggar och övervinna deras svårigheter, samtidigt som de ger vissa teoretiska föreställningar för att förbättra sina kunskaper. .

Charles i Lyon utgår från de problem som nybörjare stöter på för att ta reda på deras nivå i programmering och erbjuda dem en komplett anpassad kurs. För mer avancerade studenter erbjuder det praktiskt arbete och projekt av varierande längd beroende på nivå.

Meryem i Toulouse erbjuder kurser inom Java-programmering, Python-programmering, HTML, CSS, Javascript, Jquery och andra genom att följa en strikt metod:

  • Installation av utvecklingsverktyg,
  • Implementering av operatörer, uttryck och språkkontrollstrukturer,
  • Procedurell programmering ...

Det erbjuder också Android-programmering, videospel, utveckling av webbapplikationer och geolokaliseringsapplikationer (både under MacOS, Windows och Linux) och supportkurser efter kandidatstudier.

Öva, öva, öva. Som med ett musikinstrument måste du öva för att lyckas behärska konsten av algoritmer och programmeringssystem!

Vill du hitta en perfekt lärare som ger en programmeringskurs på distans? Då är Superprof den bästa vägen dit! Vill du istället ha lektioner på plats? Exempelvis är en av de bästa platserna för en programmeringskurs i Stockholm .

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.